mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 15:01:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 17   Dol
Natisni
Avtor Tema: težave z lulanjem v stanovanju  (Prebrano 64376 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
yorkie
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #105 : četrtek, 18.09.2008 : 15:52:09 »

Pozdravljeni!

Doma imamo 10 tednov staro yorkico in me nekaj zanima glede čistoče.. psička ni bila nikoli navajena lulati na papir ampak je pri nas že po treh dneh navajena it lulat na papir.. ampak je problem, ker samo lula na papir, kaka pa vedno nekje drugje.. pa jo vedno nesem na papir ko vidim da si išče prostor kjer bi opravila ampak potem vedno namenoma zadržuje dokler je za sekundo ne gledam in gre opravit nekam drugam.. ima kdo kakšne izkušnje s tem?  Smiley ..ponoči pa se ji tud zgodi da pozabi it lulat na papir..ampak ok to se bo že navadla.. najbolj me skrbi za kakanje  Undecided ..pa zunaj si tud ne upa lulat čeprav jo vedno spodbujamo pa se igramo, da bi bla čimbolj sproščena..psička pa zadržuje dokler ne pridemo v stanovanje in potem takoj šiba lulat pa kakat.. kako pa je glede tega?
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173

« Odgovor #106 : četrtek, 18.09.2008 : 16:16:57 »

V bistvu bo dovolj, če temo prebereš...odgovori so že napisani Wink
Logiran
luna83
rad pišem
Sporočil: 301

« Odgovor #107 : četrtek, 18.09.2008 : 16:18:45 »

Yorkie, moje Neon je to delau do skoraj petega meseca, tako da ni nič čudnega, počasi se bo vsega navadil,..
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #108 : četrtek, 18.09.2008 : 16:46:33 »

Čisto napačno se mi zdi sklepanje, da se bo navadil. Naloga vzreditelja in takoj potem novega lastnika je, da poskrbi za navajanje na sobno čistočo. Moja mladička je trenutno stara prav toliko kot yorkica in že od šestega tedna ne kaka nikjer drugje, kot zunaj, lula pa v stanovanju samo takrat, ko JAZ spregledam njene opozorilne znake sram

OK - čeprav je že vse napisano, bom ponovila še enkrat. V stanovanju naj ima v vaši odsotnosti in ponoči omejen prostor na minimum, kar pomeni npr. kopalnico ali predsobo ali pa ograjico v enem prostoru.

Moja npr. ponoči spi v večji kletki ali mini sobici, ko se zbudi, pokliče in takrat jo nemudoma nesem na teraso (balkon) na za to predviden prostor. Zatem dobi zajtrk, jaz se medtem oblečem in ko sva obe gotovi, greva takoj na kratek sprehodek, kjer se pokaka in polula (bistvo je, da ugotoviš, koliko časa po obroku se pokaka in loviš ta čas). Tekom dneva (delam doma) greva ven na približno tri do štiri ure, zadnjič pa gre lulat  (na teraso) preden grem jaz spat in prespi cca 7 do 8 ur.

Če se z igro zunaj preveč zamoti, poskusi z umirjenim sprehodom in ko ji bo uspelo, jo močno in navdušeno (ne glede na morebitno občinstvo) pohvali in nagradi s priboljškom. Ob doslednosti (in ne navadi psa) uspeh ne bi smel izostati, seveda pa ne obupati in prehitro iti domov, če se ne pokaka in polula v petih minutah.

Aja, upam, da se pes ne sprehaja v naročju in potem zaradi tega opravi potrebo doma...imam izkušnjo, ko so nekaj takega počeli z našim mladičem iz enega od prejšnjih legel Shocked

Logiran
catjusa
odvisnež
Sporočil: 532

« Odgovor #109 : četrtek, 18.09.2008 : 17:06:12 »

Če se z igro zunaj preveč zamoti, poskusi z umirjenim sprehodom in ko ji bo uspelo, jo močno in navdušeno (ne glede na morebitno občinstvo) pohvali in nagradi s priboljškom. Ob doslednosti (in ne navadi psa) uspeh ne bi smel izostati, seveda pa ne obupati in prehitro iti domov, če se ne pokaka in polula v petih minutah.

Tole je res, mene so vsi imeli za malo "ubrisano", ko sem bila sredi mesta navdušena, da je kakala, zraven pa vlekla vrečke iz žepa... Tako pač je. Kolega se še vedno smeji. kljub temu, da VE kje se lula in kaj pomeni, "greva lulat"... jo VSAKIČ fuuul pohvalim... zihr je zihr (aja stari smo pa 7 mesecev skorajda)
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #110 : četrtek, 18.09.2008 : 17:34:23 »

Eh, itak so nekateri prepričani, da smo mi "ta pasji", malo ubrisani.....pa naj imajo vsaj dober razlog Tongue Cheesy Cheesy Cheesy

Ja, hvaljenje naj kar traja.....saj zverinice imajo to rade Cool
Logiran
catjusa
odvisnež

« Odgovor #111 : četrtek, 18.09.2008 : 17:46:48 »

Ma mene nimajo tko za "zlo" ubrisano... ker itak je to en razvajen družinski pes... sam jest mam še kakšne druge načrte z njim.
Pa tokrat ne bi o travmah, da se bom selila in ne vem če ga bo tašča pustila z mano, ker ga ma tok rada (dobr, da jih ma Smetka na zalogi)  Grin
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #112 : četrtek, 18.09.2008 : 18:00:08 »

Pa še taščo vzemi s sabo, ker ne vem, če bi ti Smetka dala še kakšnega, če boš tega zapustila Tongue Grin
Logiran
catjusa
odvisnež

« Odgovor #113 : četrtek, 18.09.2008 : 18:28:04 »

Pa jaz bi ravno šla od tašče Smiley hihi bomo videli... definitvno bodo pogajanja in prepričevanja....  Grin mamo še čas  Cool
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #114 : četrtek, 18.09.2008 : 18:47:44 »

Saj menda ne bere foruma.....da ne bo zmanjkalo časa za pogajanja Roll Eyes
Logiran
catjusa
odvisnež

« Odgovor #115 : petek, 19.09.2008 : 09:55:22 »

TagTu... NE! Ravno to... mah pa saj bom že nekaj skrobacala, brez skrbi... Ker je ne dam  Grin Lahko pa hodi v varstvo tja (ker nima vnukecov)... hehe...

Se opravičujem za smetenje tele teme... lulanje zunaj: res in disciplina. Naša pri 7mesecih ve, da če rečem lulat, da more to narest hitr, ker se mi ne da stat na dežju... če pa nič ne rečem si pa vzameva en sprehodek da obdela svoje.
Logiran
kocka
živim tukaj
Sporočil: 7.518

« Odgovor #116 : petek, 19.09.2008 : 10:21:32 »

Naša pri 7mesecih ve, da če rečem lulat, da more to narest hitr, ker se mi ne da stat na dežju... če pa nič ne rečem si pa vzameva en sprehodek da obdela svoje.
Tudi mi naredimo tako - je pa fino če tale ukaz Lulaj poveže s točno določenim mestom - da jo daš vedno na isto mesto, kadar se ti mudi.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**

« Odgovor #117 : petek, 19.09.2008 : 10:23:01 »

Ja, kar babi naj bo Cool

Naša pri 7mesecih ve, da če rečem lulat, da more to narest hitr, ker se mi ne da stat na dežju...

Ja, to sem pozabila dodati Wink Sicer pa še malo počakaj in ti bo dala vedeti, da jo sploh ne tišči lulat, kadar dežuje Cheesy
Logiran
catjusa
odvisnež

« Odgovor #118 : petek, 19.09.2008 : 10:27:11 »

Tudi mi naredimo tako - je pa fino če tale ukaz Lulaj poveže s točno določenim mestom - da jo daš vedno na isto mesto, kadar se ti mudi.

ja mi mamo prostor ob živi meji, tja je začela hodit kot maldiček in zdej pa hodimo tja... čeprav niti nima več težav kjerkoli, sploh če se jaz zraven tresem in norim, da če ne bo lula bom mokra Smiley Sej vem, ampak mene ta pes provr razume...

Logiran
damy
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #119 : petek, 19.09.2008 : 10:57:53 »

damy, ali imaš kakšno njeno slikico? zelo rada bi jo videla.

mam slikco sam nisem dovolj "napreden" uporabnik da bi jo lahko objavila... žal...
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 17   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Lulanje na sto načinov  |  Tema: težave z lulanjem v stanovanju
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.