McKruster, imas prav, ce gre samo za iskanje vzrejnih posameznikov.
Na KZS jim seveda ni treba narediti nic od predlaganega, je pa mogoce, oz. je odvisno od pristopa in pripravljenosti na sodelovanje z obeh strani.
Ravno to dvomim, koliko poznam osebje na KZS, da jim bi to bilo v interesu. Sploh pa še dodatno v tej situaciji, ko so zaradi evropske razstave tako vsi nervozni in preobremenjeni.
V Kinologu so objavljeni samo podatki o leglih in tam lahko najdemo podatke o nekaterih vzrejnih psih in psicah, ne pa o vseh. Ne vem, kako je po klubih urejeno posredovanje osebnih podatkov, ne glede na to, ali gre za vzrejne pse ali karkoli drugega? Ce imajo podpisane izjave ali pa je navedeno v pravilnikih, da se lastnik strinja s posredovanjem, potem verjetno ni problem in je do teh podatkov mogoce priti, sicer pa tudi v klubu ne.
Podatki morajo bit na razpolago, saj klubi oziroma vzrejne komisije posredujejo tudi kontakte plemenjakov, itd. Da gre pri avtorici za iskanje vzrejnih posameznikov, sklepam zato, ker si želi mladiča potomca njenega psa, torej sklepam rodovniškega mladiča, glede na poreklo njenega samca. Iz tega sem ocenila, da potomci, ki nimajo vzrejnega dovoljenja oziroma ga nikoli niso opravili tako niso relevantni, saj tam ni sledljivosti.
Je pa zanimivo razmisljanje o pomenu rodovne knjige, ki ni/je? javna. Hm ...
A kdo ve, kako je z informacijami javnega znacaja v zvezi z rodovno knjigo. Mi je jasno, da ti v nikakrsnem primeru ne morejo dati prav nobenih osebnih podatkov lastnikov. Kako pa je z imeni psov in njihovimi podatki?
Kolikor jaz vem, se ne da dobit nič. Jaz sem neuradno povprašala, ali bi bilo možno dobit kakšne podatke o psih registirranih v Sloveniji v sklopu mojega stažiranja za preostanek FCI 3, da se pač malo seznanim z zgodovino posamezne pasme v Sloveniji, itd., saj so slovenski viri na internetu zelo skopi, in ni bilo mogoče dobiti ničesar. Sicer je bil neformalen odgovor, da bi se v teoriji to dalo, v praksi pa ne, ker je računalniški program v katerem je rodovna knjiga menda tako čuden. Pa tukaj se ni šlo za podatke o lastnikih seveda, temveč zgolj za imena psov, ki so bili registrirani.