mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 03:27:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija  (Prebrano 67014 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #180 : petek, 30.07.2010 : 22:46:27 »

Jana, jaz lepo prosim za jasno postavljena pravila.
Da se ve, kaj in koga oglašujem lahko tle in koga ne.
In nisem na nobeni strani, da ne bo kdo v luft skočil, ker sem kot nevšečna že letela tako iz foruma, pa iz MH (ne jaz v bistvu, mačke), torej...
Logiran
Ewa
rad pišem
****
Sporočil: 462


WWW
« Odgovor #181 : petek, 30.07.2010 : 22:56:59 »

Mene zanima, kako točno je mišljeno sodelovanje z zavetišči?
Konkreten primer: našla sem mačko, pristojno zavetišče itak polno, ko so mi pojasnili možnosti, smo se dogovorili, da pride k njim na sterilizacijo, pri meni pa ostane v začasnem. Nisem podpisala ničesar, predvidevam pa, da imajo mačko v evidenci, saj je bila sterilizirana preko njih. Zraven bi naj še spadala odprava parazitov (ki sem jih jaz na lastne stroške prej, mi pač ni bilo za gledat garjave mačke en teden doma) in to je to. Sicer sem jih morala spomnit, ampak smo se vse brez problema dogovorili.
Predvidevam, da je sodelovanje z zavetišči mišljeno nekaj podobnega?

Pred leti verjetno ne bi tako ravnala, se sploh ne bi ukvarjala z zavetiščem. Zdaj mi je bila pa prva ideja, ko sem mačko našla, obvestiti zavetišče, pravzaprav sem predvideaval, da je to stana praksa, tako kot pri psih, zato me je ta debata presenetila.

Malo OT: za kaj je zavetišče sploh dolžno poskrbet? Pregled, odprava parazitov, s/k, cepljenje? Da vem za naslednjič, o čem se pogovarjat.  Smiley Če obstaja tema o tem, ta zadnji stavek ignorirajte.
Logiran
moksa
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.901


« Odgovor #182 : petek, 30.07.2010 : 22:57:57 »

Jana tele spremembe bi pozdravila, če bi veljale v naprej, vendar v arhiv pospravit toliko živali...žalostno. Manj jih bo objavljenih na netu preko skrbnikov , več oddaj bo iz zavetišč, tudi takole je mogoče brat vse tole, vendar imajo vse enako pravico do življenja. Menda imam pravico razmišljati s svojo glavo in le ta mi pravi, da se strinjam s Heleno.
Vem, da sem sitna in da s sitnarjenjem ne pripomorem k umirjanju tonov v tej temi, vendar mene še vedno zanima, če si razumela, kdo je mačke pospravil v arhiv in da še vedno čakamo na zapisana nova pravila.
Logiran
Cats
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.266


« Odgovor #183 : petek, 30.07.2010 : 22:59:02 »

Jana, par stvari me tukaj bega in jih bom kar zapisala, z edino željo, da naredim konstruktiven prispevek. Naslovila bom vse skupaj nate, ker vem, da boš stvari razumela tako, kot so mišljene in, da boš odgovorila brez nepotrebnih čustvenih izbruhov in predvsem brez piflarskih moraliziranj.

Že pri branju tvojega prvega posta na temo bodočih novih pravil sem vedela, da se bo stvar obrnila v nekaj, kar ni bil namen. Preveč čustev je vpletenih tukaj in je bilo jasno, da bo vsak prebral in tolmačil po svoje. Potem si pa napisala, da se boš od zdaj naprej strogo držala zakonov, brez izjeme.

Opozorila bi na nekaj neskladij, ki jih vidim v predlaganem konceptu. Namreč, zakonodaja je takšna, kakršna je. Zdaj veljavni zakoni so v enem delu dobri, toda se ne izvajajo, imajo pa tudi pomanjkljivosti. Ena teh lukenj je bila predmet nedavne debate (takojšnje spuščanje prostoživečk po sterilizaciji). Torej, moje vprašanje je - ali bodo zahteve po popolnem spoštovanju zakonov veljale tudi za ta primer? Ali bodo lahko pisali in objavljali tudi tisti, ki to zavestno kršijo?

Ker, glej - saj je vsem jasno, da je stvar narobe. Toda zakon je zakon, in če se bomo sklicevali na absolutno spoštovanje zakonov, potem je to začaran krog. Zato ti polagam na srce, da tudi ti dobro premisliš kaj in kako bo zapisano v novih pravilih. Moraš tudi vedeti, da ena izjema vleče drugo in mic po mic prideš zopet tja, kjer si bila. Moraš pa tudi vedeti, da je držanje za črko zakona v navedenem primeru za živali slabo. Tukaj se menda vsi strinjamo. Toda kaj v primerih, v katerih se mnenja razhajajo? Kdo je tisti, ki bo odločil, ja, tukaj bomo zakonu sledili, tam nam pa ni treba?

Drugo neskladje, ki mi gužva karakter, je razlaga besedila "dogovor z zavetiščem", kot jo je bilo zaslediti tukaj. Če potegnem primer iz svoje prakse - nekdo se obrne name s problemom iz moje pristojnosti; jaz mu dam strokovni nasvet A, on se s tem ne strinja in raje naredi B, pri tem pa zapiše v javni medij, da je B naredil v dogovoru z menoj. V primeru spora bi jaz z lahkoto dokazala, da dogovora ni bilo, ker stranka ni spoštovala mojih napotkov. V primeru mačk je pa ravnanje v nasprotju z napotki zavetišča prikazano kot dogovor z zavetiščem, kar je po mojem mnenju netočno tolmačenje.

Torej, preden se odpravim spat bi želela povedat, da so bi vsem nam morala biti v interesu ravnanja, ki vodijo k boljši splošni situaciji. Žalostno je, da je dejansko stanje iz različnih razlogov tako slabo, da se energija troši na odvečne medsebojne konflikte, namesto da bi se usmerila drugam. Sprašujem se, kdo od tega ima koristi. Kratkoročno - prav nihče. Dolgoročno pa...?

Aja - pa daj prosim te pridno in heleno za ene tri dni skenslaj s te teme, da se ne nervirata po nepotrebnem, pa mogoče še kdo drug pride do besede Wink
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #184 : petek, 30.07.2010 : 23:01:15 »

Ne vem, zato pa vprašam. Ti lepo odgovorim, ti pa mi rečeš, da jst bla-bla. Drugič boš pa spet rekla, da ne maraš, da se ti ne odgovarja. Če ti vse veš, kaj si pa pol vprašala?

Napisala si tole in je letelo name:
Uf, resne obtožbe.

Pisala sem dejstva. Tako kot sem ti napisala, da si barvo sama potegnila ven. Torej se blabla nanaša na tvoje moraliziranjem meni. In špilanje žrtve.

Drugače sem ti pa napisala, da
Vsekakor pa nisem nikoli oporekala osebne izbire tistega, ki ga vzameš v svoj dom. Kakšno je moje mnenje o tem, ti niti ne bi smelo biti pomembno, ravno tako kot posvojiteljem izključno lepih mačk ni pomembno, da se mi zdi nagravžno, da izbirajo mačke po videzu.

Dejstvo je, da kričiš eno, delaš drugo. Da pišeš eno in delaš drugo. Da pišeš, da so ti stvari jasne in potem ti je glupo, ker se moraš "zagovarjat", ker mačke namestiš na kavč in ne na cesto.

Napisala sem ti pa tudi:
Meni je jasno, ne rabim razlage, bi bilo pa fino, če bi jo želel še kdo drug, sploh podporniki in donatorji.

In tole meni sploh ni smešno.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #185 : petek, 30.07.2010 : 23:05:29 »

Dejstva:

Mh ni zavetišče, se nikoli ni predstavljala koz zavetišče. Skrbimo ves čas za okoli 100-170 muckov, včasih tudi več. V času skrbništva je fizična oseba tudi lastnik živali, Zavod pa pomaga pri plačilu stroškov oskrbe. Oddaja se pod enotnimi pogoji s posvojitveno pogodbo, v kateri mačka oddaja fizična oseba, dotakratni skrbnik.
Istočasno delamo na s/k v sodelovanju z zavetišči, trudimo se, da bi vse občine poskrbele za brezdomne mačke, pomagamo lastnikom, da s/k svoje mačke, poskušamo osveščat, delamo na različnih projektih, kar se zdravja mačk tiče, bodočega izobraževanja v šolah in vrtcih, aktivno delamo na tem, da čimprej odpremo zavetišče. Kršitve prijavljamo pristojnim.
Financiramo se pretežno iz lastnih dejavnosti, kot je spletna trgovina in oddajanje avtodoma, 1o% predstavljajo prispevki iz Mačjega botra  in slabih 10% čiste donacije. če vzamemo še Mačjega botra za donacije je teh cca.20%-
Ne prejemamo nobenih občinskih in državnih sredstev, ker jih nimamo od kod, saj nismo zavetišče in za oskrbo živali ne moremo izdajat računov, žal še ne.
Trudimo se po najboljših močeh, delamo s polno paro, ne moremo pa aktivno sodelovat na forumu, kjer tako zelo dvomijo v pravilnost našega delovanja, sedaj pa se pojavljajo še dvomi, kar se oskrbe živali in kvalitete njihovega bivanja v času skrbništva tiče.
Torej, nič posebnega, če ne moreš skupaj, greš narazen in če Jana ti želiš se mi odpravimo stran, saj tudi sama na tvojem mestu ne bi mogla sodelovat s takšnimi, v katerih delovanje dvomim.

Cats, sem bom sama spokala za ene tri dni, ker grem na dopust za ene tri dni. Smiley

Pridna, a ti še kaj odgovorim, a sem dost al tebe nič ne zanima, ker vse že veš?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #186 : petek, 30.07.2010 : 23:10:59 »

Aja - pa daj prosim te pridno in heleno za ene tri dni skenslaj s te teme, da se ne nervirata po nepotrebnem, pa mogoče še kdo drug pride do besede Wink

Hkhm. Pridne zdele nekaj ur ni bilo za računalnikom, ste imeli priliko  Tongue Drugače se pa strinjam. Jst bi, raje kot samo za tri dni, imela onemogočen dostop ene pol leta. Ker nočem dojet, da nekateri pač ne bodo delali in razumeli nič drugače, pa na kakršenkoli način jst pišem.

Glede pravil pa - se šele pišejo. Ideja je zunaj, bila je kot opozorilo, treba jih je skupaj spravit in razmislit. Se mi je zdelo, da je bilo to vsem takoj jasno, ko je Jana to napisala. Oziroma - jst sem tako razumela in mi je vse ostalo (sploh številčnost arhiviranja) čisti vprašaj. Zato se mi zdi tudi skrajno nesmiselno, da se sprašuje, kaj bo v določenem primeru, ker se bo videlo po objavi pravil. Ne vem, zakaj je tako težko to razumet.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #187 : petek, 30.07.2010 : 23:14:23 »

Pridna, a ti še kaj odgovorim, a sem dost al tebe nič ne zanima, ker vse že veš?

Vprašanje je bilo, če je maček kamniški, zakaj ni dogovora z zavetiščem. Iz tvojega odgovora ni bilo razbrati ničesar podobnega odgovoru na vprašanje, meni je postalo jasno kam maček, za katerega sem spraševala, spada in mi je jasno zakaj ni odgovora in/ali dogovora. Drugih to ne zanima, zato smo očitno debato zaključili.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #188 : petek, 30.07.2010 : 23:15:01 »

Drugih to ne zanima, zato smo očitno debato zaključili.

...debato o tem mačku...
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #189 : petek, 30.07.2010 : 23:17:47 »

Zato se mi zdi tudi skrajno nesmiselno, da se sprašuje, kaj bo v določenem primeru, ker se bo videlo po objavi pravil. Ne vem, zakaj je tako težko to razumet.

Mene je tudi zanimalo, ker imam dva mačka doma za objavit.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #190 : petek, 30.07.2010 : 23:19:45 »

Tudi mene zanimajo pravila, so mi cca jasna, ampak bom počakala, preden jih komentiram, da ne bo kakih presenečenj.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
king-roy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.907


« Odgovor #191 : petek, 30.07.2010 : 23:22:00 »

Tudi mene zanimajo pravila, so mi cca jasna, ampak bom počakala, preden jih komentiram, da ne bo kakih presenečenj.

Se strinjam, ampak včasih žal ne morem iz svoje kože  Tongue
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #192 : petek, 30.07.2010 : 23:24:02 »

Hehe, bi rekla, da razumem.

Zdaj se pa umikam iz debate, da bodo imeli še drugi priliko kaj napisat.  Wink
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #193 : petek, 30.07.2010 : 23:26:51 »

Mene zanima, kako točno je mišljeno sodelovanje z zavetišči?
Konkreten primer: našla sem mačko, pristojno zavetišče itak polno, ko so mi pojasnili možnosti, smo se dogovorili, da pride k njim na sterilizacijo, pri meni pa ostane v začasnem. Nisem podpisala ničesar, predvidevam pa, da imajo mačko v evidenci, saj je bila sterilizirana preko njih. Zraven bi naj še spadala odprava parazitov (ki sem jih jaz na lastne stroške prej, mi pač ni bilo za gledat garjave mačke en teden doma) in to je to. Sicer sem jih morala spomnit, ampak smo se vse brez problema dogovorili.
Predvidevam, da je sodelovanje z zavetišči mišljeno nekaj podobnega?

Ammm, a nimaš ti mačk iz LJ, se pravi pod Gmajnicami?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.347


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #194 : sobota, 31.07.2010 : 00:07:31 »

helena, jaz vem za vecino zadev, ki se dogajajo na tem forumu (forumovskih, ne tistih v ozadju). Ce jih ne opazim, sem o njih obvescena s strani uporabnikov. Predvidevam, da bi ti morala vedeti za vse, kar se dogaja pod MH. Tako tudi pricakujem, da si vedela vse o psih v rubriki MH, kot tudi to, da je bila prosnja s strani ene od clanic mojpes.neta za novo pasjo rubriko v celoti usklajena s teboj, saj mi v sporocilu s prosnjo pise "v soglasju s Heleno te prosim". Ce ni bilo usklajeno s teboj, imas problem v MH in ne z menoj. Za napacno usmerjeno nezaupanje nisem jaz kriva, ker me pac ne zanimajo "notranje" relacije. Jaz samo vem, da upravljas celotno rubriko MH na tem forumu in vse, kar je pod njo, skupaj s skogkatt ti in da ti vodis Macjo hiso. Pod MH se je zgodilo in ne nekje drugje, oz. za druge teme ne vem.

Da razlozim: Na tem forumu je nekaj mojih moderatorjev, ki imajo nekaj vec pravic od drugih, torej pregled in delovanje na podrocju celotnega foruma in ne samo v eni ali nekaj rubrikah. Kar pisejo po forumu osebno, me ne zanima in se ne vtikam vanje, razen takrat, ko se pac strinjam ali ne strinjam z mnenji. Kot s komerkoli drugim uporabnikom ali clanom. Ce bo v imenu mojpes.neta kdo od moderatorjev vodil kakrsnekoli dogovore zunaj tega foruma brez poprejsnjega dogovora z mano, se pac ve, da teh pristojnosti nimajo, torej se ne morejo zunaj tega foruma dogovarjat v imenu mojpes.neta, brez da jaz vem za to, nic. Imajo pa moderatorske pravice in ko uveljavljajo le te (brisanje, prestavljanje, spreminjanje ...), odgovarjam za vse njihovo pocetje v celoti jaz, ceprav me seveda ne obvescajo o nicemer sproti. Kako uredim zadeve znotraj moderatorske skupine, je moj problem, ki se na nikakrsen nacin ne odraza na ven, torej med uporabniki in clani. Ce ga bo nekdo usral, bom pozrla jaz. Ker delajo pod mojo kapo. Ne zame, temvec pod mojo kapo. Prav tako zastonj, kot tvoje pod MH, torej tvojo kapo. Ce se bo zgodila stala, bom jaz usrana in bom seveda povsem pozrla in na noben nacin ne bom izpostavljala nikogar na ven, cetudi ugotovim, da je cesarkoli kriv namerno ali nenamerno. Upam, da je dovolj jasen primer glede nezaupanja v pocetje glede psov pod MH. Za svoje rubrike pa skrbite sami (taki rubriki sta MH in ZH), prakticno brez posegov mojih moderatorjev vanje, za kar povsem jamcim. No, to je moje zaupanje.

Kaj boste storili, ni moja stvar, temvec povsem stvar vsakega posameznika ali skupine posebej. Velja za celoten forum oz. mojpes.net in ne samo za MH ali tebe. Pravil se ni, bi pa sama zagotovo pocakala, da bodo, preden bi vlekla kakrsnekoli hitre poteze. Razen, ce mi pripisujete lastnosti, ki jih nimam, torej nepremisljene poteze, metanje dol, sikaniranje po temah, brisanja brez podlag in podobno. Pravil se nima kdo kaj bati. Ne v temah, ki so ze in ne v temah, ki se bodo. Se mi ni totalno sfuzlalo. Ce delate za zivali, ce delate po najosnovnejsih pravilih, ce nimate namenov izigravanja zivali, sistema ali mene, ce ste pripravljeni razmisliti o stevilu zivali, za katere skrbite ... Torej, popolnoma nic takega, kar ne bi kot veliki ljubitelji zivali priporocili vsem novincem, ki se srecujejo s problematiko mack in psov, ob cemer pac ni mogoce odmisliti osnovnih pravil, ki obstajajo in stanja ki je - prevec mack, prevec psov, premalo posvojiteljev za macke in za pse. In ob predpostavki, da ne zagovarjam kopicenja zivali, ne glede na namen ali razlog (treba je najt ali vsaj razmisljat o resitvah) in da zagovarjam sodelovanja z zavetisci, ne glede na obliko tega sodelovanja pri vasi oskrbi najdene zivali.

Pepsi in skogkatt, tudi meni ne, vendar pa upam, da se vsi strinjamo, da je mack prevec in da jih je vsak dan samo se vec, resitve pa prakticno nobene ni cutiti. Z zavetisci zal vecina trdi, da se ne da sodelovat, delat, tja zivali vozit ... nic. Kaj nam ostane? Se vec mack spravit na kup? Ali cakat, da bo ucinek osvescanja uspel? Kot jih je ze toliko na kratek rok.
Osebno zrevoltiram celo Slovenijo s pisanji o nepravilnostih drugje. Tukaj mi zelite dopovedat, da je pocetje nepravilnosti v imenu dobrobiti zivali med nami upraviceno in to smo upraviceni poceti, poleg tega pa smo tudi upraviceni zahtevati od vseh drugih pravilna ravnanja (taka, kot mi hocemo in ne taka, kot oni pravijo, da so). No, jaz se v tej tocki z vami ne strinjam in pravim, da moramo najprej mi pristopiti h kolikor toliko korektnemu ravnanju (z macki in s pravili), potem pa lahko zacnemo novo rundo tuljenja z vsemi glasovi. To je to. In zato bodo pravila, ki pa bodo - se enkrat ponavljam - taka, da se jih ni treba bat, ce ne tezite k zbirateljstvu ali pac striktno ne vztrajate, da ste za vse najbolje usposobljeni osebno sami, tudi za oskrbo 10+ zivali.

Ja, Cats, zakon pravi, da morajo vse macke za 14 dni v karanteno. Ce si me brala takrat, ko je bil izpostavljen problem, potem ves, kaj sem zagovarjala, kaj sem pricakovala (tudi zahtevala) od MH in Macjelovke, pa ce se ne motim, nikoli ne dobila, oz. ni dobil tisti (naj me popravi, ce ni tako), za katerega se je slo. Kot vem, resuje Polona zadevo sama, bila je ena in edina taka zadeva, saj je praksa po celi Sloveniji povsem drugacna, torej v dobro mack, slo pa je v tistem primeru verjetno se za kaj drugega kot za striktno vztrajanje inspektorja na zakonodaji.

Ne vem, cesa se tako vsi bojite in zakaj je treba zaradi treh samoumevnih besed oz. besednih zvez in ob podlagi, da nisem ne ekstremist in ne debil, pa tudi Jupiter ali govedo ne, pisariti toliko in tako, da je nastala tale histerija. Bi rekla, da vas je bolj kot moje pisanje zrevoltiralo sibanje tem v arhiv, cesar pa jaz nisem storila in nimam nobenih takih namenov. Tisto ime in priimek vam je pognalo kri po zilah. Ce bi vedeli kaj o imenih in priimkih in osebnih podatkih ter mojem upostevanju pravil (tudi zelja, ce hocete), bi vedeli tudi to, da se da kako drugace. Vedno se da vse zmenit. Kdor je za dogovore. Jaz sem vecinoma. Je pa treba delat dramo, kot je bila vceraj narejena iz ljubega miru zaradi nekaj mojih vprasanj v eni drugi temi in zaradi cesar sem napisala med razmisljanja tiste tri stavke. Jao.
Ce se ne veste, se da tudi pravila spremeniti. Pravila na mojpes.netu ali na tem forumu niso zakoni, za katere je potrebno leta, da se spremenijo. Lahko jih spremenim ze naslednji dan, ce je potrebno in se bo pokazalo, da so neuresnicljiva ali nezivljenjska za zivali in ljudi.
Logiran

Strani: 1 ... 8 9 10 11 12 [13] 14 15 16 17 18 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: Vrnitev v okolje ali evtanazija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines