mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 17.07.2024 : 06:30:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: debata  (Prebrano 89074 krat)
0 članov in 27 gostov pregleduje to temo.
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #135 : sreda, 09.06.2010 : 14:43:22 »

Drugače pa, naj prvi kamen vrže tista, ki je brez takega "posredniškega" greha.

rabis samo enega, ali ti jih namecem cel kup?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #136 : sreda, 09.06.2010 : 14:46:00 »

Drugače pa, naj prvi kamen vrže tista, ki je brez takega "posredniškega" greha.

A si ti ravnokar napisala, da:
1) kdor se ni rodil z vsem znanjem, ki ga premore svet, naj ne izobražuje in posledično znanje pridobljeno z leti in izkušnjami ne šteje
2) predvidevaš, da ga ni med nami takega, ki še nikoli ni posvojil živali iz zavetišča z namenom oddaje?
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #137 : sreda, 09.06.2010 : 14:47:58 »

helena,
upam, da ti je jasno, koliko ljudi te bere. In karkoli dobrega naredis za/v MH (skupaj z ostalimi, ke se trudijo za zivali MH), podres ko
- odpres usta ali
- dobis pod roke tipkovnico.


Samo, da ti je jasno.

Tole je osebno in žaljivo. Al mi boš zdaj še zdiktirala, kaj je lahko meni osebno in žaljivo?
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #138 : sreda, 09.06.2010 : 14:57:26 »

Tole je osebno in žaljivo. Al mi boš zdaj še zdiktirala, kaj je lahko meni osebno in žaljivo?

Ne, to je moj zadnji poskus iz obupa, da dojames moc besed, ki jih pises tekom zadnjih XY mesecev in da dojames da te tule vec ali manj enacijo z MH. Zato bi bil resnicno, resnicno, resnicno skrajni cas, da pomislis kaj pises. Ne zaradi mene ampak radai tistih na 4tacah v MH - ker oni so tisti, ki me brigajo, ne ti.
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #139 : sreda, 09.06.2010 : 15:01:05 »

A gremo od začetka?

Psi so posvojeni, oddajajo jih fizične osebe, lastništvo je prenešeno tudi v registru, od naših so trenutno iz zavetišča Meli trije, od teh ena še ne išče doma.

Ne, ne gre za reševanje iz zavetišča Meli Trebnje, ampak za sodelovanje z njimi.
Lp, Maja

In kako se lahko v dotičnem zavetišču kaj spremeni na boljše s tem, ko pri njih posvajate pse, ki jih potem oddajate naprej?  Huh
Tegale pa res ne razumem (pa nisem blond Roll Eyes)..

Oziroma ali vam je sodelovanje z enim izmed zavetišč v Slo v ponos?

Namesto, da bi se držale tega kar vpijemo v vseh temah, da je treba pripravit zavetišča do tega, da bodo delala dobro, jim vi lepo odnašate od riti s tem, ko rešujete pse od tam.

Tocno tako, helena. Kot je dovoljeno ne verjeti in ne strinjati se, je dovoljeno tudi sprasevati in komentirati.

In se vedno trdim, da se zivali v Sloveniji iz zavetisc ne resuje, sicer jih lahko za zacetek poimenujemo cisto drugace - hiralnice, recimo. In kaj se bo naredilo v zvezi s tem, da ne bo vec hiralnic in ne bo vec treba resevati zivali iz slovenskih zavetisc? Je resitev, da se jih nekaj pusti tam, nekaj se jih resi, 31. dan pa ostaja se naprej dejstvo, kot tudi vse ostalo - hiralnistvo, na primer? Kot tudi vse ostale napolnjene kapacitete in posledicno vse ostale zivali na cesti. Hm ... Ok, ce pravite, da je to cilj slovenske zivalovarstvene scene, sprejemam to dejstvo, nikakor pa se z njim ne strinjam. Kot se ne strinjam na drugi strani s praznimi zavetisci zato, ker zivalovarstveniki ne vozijo tja zivali in pomagajo pri "neobstoju" problema.

Osebno podpiram vse mogoce oblike sodelovanj z vsemi slovenskimi zavetisci (vsak se, seveda, sam odloci, s katerim), razen posvajanja zaradi resevanja. Tega pac ne morem nikakor sprejet, ne glede na to, za katero slovensko zavetisce gre. To, da gre zival direkt iz zavetisca naprej, pac ne morem drugace imenovati, kot resevanje.

Ok, torej omenjena zavetišča delujejo skladno z zakonom? Torej v bistvu nimamo težav? Torej se strinjate z njihovim delovanjem in samo poskušate izboljšati okoliščine, da bo zavetišče lahko delovalo na (še) višjem nivoju.

Ocitno je moje navajanje zakonskih obvez in nadstandardov ostalo spregledano, zato upam, da bo kdo le pogledal in sprasujem heleno: Kaj, razen 2-3 mesece bivanja, je nadstandard (oz. "visji nivo") v oskrbi v tem zavetiscu?

...

Hm, tole ne razumem povsem. Ce ne krsijo nic, temvec kot pises nekaj prej samo izpolnjujejo zakonska dolocila in dodajo mesec do dva nadstandarda (daljse bivanje), kar so poceli ocitno ze prej (kot pisete, jih na splosno ne evtanazirajo in jih drzijo dlje od 30 dni) se zivalim godi bolje v cem?

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
taradaška
novinec
*
Sporočil: 49


« Odgovor #140 : sreda, 09.06.2010 : 15:01:28 »

Mal v razmislek en resnični primer vsem tem, ki nasprotujete hm posrednemu posvajanju iz določenih zavetišč.
Veš za psa v bližini, kjer voziš svoje pse na sprehod, ki ga imajo na verigi ob nekem podjetju in ga nikoli ne vozijo na sprehode, se mu ne posvečajo itd.;
- prijaviš lastnika VURS-u, VURS opravi pregled, vse je ok, veriga dovolj dolga, pes ima posodo za vodo, VURS zelo "strokovno" poda še mnenje, da je pes v dobri psihofizični kondiciji, čemur sicer nasprotuješ in jih o tem obvestiš, ampak zgodi se nič - alora, kdo bo rekel, da je prijava bila tukaj učinkovita;
- pes se ti smili, greš pa tvegaš da te dobi policija, prideš čez ograjo (izven delovnega časa podjetja), najdeš zelo ozek izhod ven in psa pelješ na sprehod; potem pokličeš lastnika (mu seveda ne poveš, da si njegovega psa že peljal na sprehod in kako), mu ponudiš da bi njegovega psa vozil na sprehode gratis, najprej si deležen kletvic v smislu kaj pa tebe to briga, potem ga mal omehčaš in reče, ja pa ga daj, če se ti da; s tem, da se dotični lastnik sploh ne želi ukvarjati s tem, kako boš prišel čez ograjo in poteme še ven in nazaj notr s psom, ga ne zanima; torej teoretično gledano še vedno tvegaš, da te pohopsa policija, ker bi se lahko lastnik kljub telefonskemu pogovoru in ustnemu soglasju, da to počneš, naredil potem neumnega;
- in potem voziš psa na sprehode, ne sicer vsak dan, ampak parkrat na teden in sedaj si ti tisti, ki si kriv: - da je še velko število drugih psov na verigi, ki jih lastniki ne vozijo na sprehode in se z njimi ne ukvarjajo; - da odnašaš rit temu lastniku samo zato, ker se ti je ta pes "postavil na pot" in ti je všeč in se ti smili in si pripravljen v njegovo dobro žrtvovati nekaj svojega časa.
Žal mi je, ta primer, ki je resničen, je  analogen temu, glede česar polemizirate in se pljuvate tukaj. Žal mi je, pridna,  prijave VURS-u velikokrat ne zaležejo (govorim iz lastnih izkušenj, pa verjemi da sem zelo ostra, ko je treba, ker sem v takem poklicu), pa če si še tako tečen, in ne, v glavah nekaterih lastnikov živali tudi še tako aktivna društva za zaščito živali ne spremenijo nič. In včasih se običajen človek ne more obrniti proč, da ne bi pomagal točno tistemu psu oziroma živali, ki jo ima pred nosom. Ker ne pomaga birokracija, ker ne pomaga dobra beseda, so potrebna včasih drugačna dejanja. Seveda če bi bil denar in bi npr. temu lastniku zgoraj se ponudilo, da mu za vsak sprehod njegovega psa plačamo 50 EUR, a gremo stavit, da bi bil takoj za. Enako kot je verjetno takoj za to, da se razbremeni ene živali, ki je zanj samo strošek,  nek kreten, ki vodi določeno zavetišče in vidi le finance in statistiko. Žal.              
Logiran
helena
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.295


WWW
« Odgovor #141 : sreda, 09.06.2010 : 15:05:48 »

Lej, ne bom več pisala, ker se mi kozla. In nimaš se ti kej sekirat za naše živali in kot vem, se nikoli niti nisi.
Če ne mislim tako kot tvoja/vaša četica imam pa izvorni greh, al kako? Ne ne mislim, niti ne boš ti meni govorila kaj naj mislim in kaj naj pišem.
In resnično je čudno, da sploh v Sloveniji še obstajajo kakšni problemi, kar se brezdomnih živali tiče, ko vas je toliko brihtnih in sposobnih.
Tale post je zadnji izven tem MH, zdej pa prisežem, da ti/vam ne bo treba več brati mojih nebuloz..
In ja, je osebno in žaljivo, zadnji post še bolj kot prejšnji.
Jaz od začetka ne bom nič šla, ker sem očitno prebutasta za vašo elito. Zaključujem.
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #142 : sreda, 09.06.2010 : 15:08:41 »

Citat
A si ti ravnokar napisala, da:
1) kdor se ni rodil z vsem znanjem, ki ga premore svet, naj ne izobražuje in posledièno znanje pridobljeno z leti in izkušnjami ne šteje
2) predvidevaš, da ga ni med nami takega, ki še nikoli ni posvojil živali iz zavetišèa z namenom oddaje?


Veš pridna, s tabo se ne mislim prepirat/debatirat. Ker imaš čist preveč časa in volje. In nič ne predivdevam vem, drugače ne bi napisala. Sem pa pozabila tebe izzvzet, pardon (pa verjetno še koga, ki je manj očiten, zato na tem mestu opravičilo in pojasnilo, da nekaterih moj post ne zajema, da bomo natančni, kajpak.)

Mi gre pa na k.., kako se čisto vedno spravite določeni ljudje na koga. Ampak res, čisto zmeraj. Udrihate in udrihate in tupite, dokler ni konec dneva.
Pa mi ni treba pravilnikov citirat, ker jih poznam (toliko kot jih moram). In tudi vem v čem je štos. Ni me sram priznat/povedat/zavpit, da sem tudi jaz že kdaj prekršila zakon. In kaj? A se je svet podrl? Se ni? A se je kaj izboljšalo? Se ni.

Kaj pa pravzaprav vsi tisti, ki se tolčete po prsih naredite zato, da je živalim v omenjenih zavetiščih bolje?


Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #143 : sreda, 09.06.2010 : 15:19:19 »

Helena, tole o izvornem grehu se pa kar vidve z monikob zmenita, jst ne štekam.  Smiley

Veš pridna, s tabo se ne mislim prepirat/debatirat. Ker imaš čist preveč časa in volje. In nič ne predivdevam vem, drugače ne bi napisala. Sem pa pozabila tebe izzvzet, pardon (pa verjetno še koga, ki je manj očiten, zato na tem mestu opravičilo in pojasnilo, da nekaterih moj post ne zajema, da bomo natančni, kajpak.)

Mi gre pa na k.., kako se čisto vedno spravite določeni ljudje na koga. Ampak res, čisto zmeraj. Udrihate in udrihate in tupite, dokler ni konec dneva.
Pa mi ni treba pravilnikov citirat, ker jih poznam (toliko kot jih moram). In tudi vem v čem je štos. Ni me sram priznat/povedat/zavpit, da sem tudi jaz že kdaj prekršila zakon. In kaj? A se je svet podrl? Se ni? A se je kaj izboljšalo? Se ni.

Kaj pa pravzaprav vsi tisti, ki se tolčete po prsih naredite zato, da je živalim v omenjenih zavetiščih bolje?

Z mano se ne moreš prepirat, ker morata biti za akcijo dva  Smiley In jst nisem za to. Nehaj pa ovinkarit in povej z imeni, če si že tako predrzna in pogumna. Kdo? Ajde, dajmo - kdo? Kdo krši zakon? Kdo se na koga spravlja? Al pa daj sam povej, kje tukajle v tejle temi sem se jst na koga spravila?

Kam smo prišli, da so tisti, ki kršijo zakon na to ponosni.  Lips Sealed
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #144 : sreda, 09.06.2010 : 15:20:47 »

Jaz od začetka ne bom nič šla, ker sem očitno prebutasta za vašo elito. Zaključujem.

Seveda da ne greš, bi bilo treba potem že odgovore napisat. Sej si še dolgo vztrajala.
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #145 : sreda, 09.06.2010 : 15:26:14 »

Mal v razmislek en resnični primer vsem tem, ki nasprotujete hm posrednemu posvajanju iz določenih zavetišč.

...

Žal mi je, ta primer, ki je resničen, je  analogen temu, glede česar polemizirate in se pljuvate tukaj. Žal mi je, pridna,  prijave VURS-u velikokrat ne zaležejo (govorim iz lastnih izkušenj, pa verjemi da sem zelo ostra, ko je treba, ker sem v takem poklicu), pa če si še tako tečen, in ne, v glavah nekaterih lastnikov živali tudi še tako aktivna društva za zaščito živali ne spremenijo nič.

Če si ti dovoliš biti malce pokroviteljska, bom pa še jst malo: taradaška, res ti ne zamerim, da ne veš.   Smiley

Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #146 : sreda, 09.06.2010 : 15:26:43 »

Z imeni, o imenih ne bom. Saj vsak zase ve.

Vedno se spravljaš na koga. Oziroma bolje rečeno, nikoli ne odnehaš. Vedno hočeš imeti/imaš zadnjo besedo.
Ne samo v tej temi, vedno.
Logiran
Gargamel
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.064


« Odgovor #147 : sreda, 09.06.2010 : 15:27:01 »

In nimaš se ti kej sekirat za naše živali in kot vem, se nikoli niti nisi.

?

bolj tulim, da gre za njih, bolj si uzaljena ti. svasta.
in vedno ko ni vec kaj rect za nazaj, pisemo o konjenicah in pametnih. se 1x - svasta.

Kaj pa pravzaprav vsi tisti, ki se tolčete po prsih naredite zato, da je živalim v omenjenih zavetiščih bolje?

tezimo VURSU  Smiley

sedaj pa od tebe zelim nekaj odgovorov:
- kdo se tolce po prsih in kje v tej temi?
- kaj pa ti delas, da je zivalim v teh zavetiscih bolje?  Smiley

Ni me sram priznat/povedat/zavpit, da sem tudi jaz že kdaj prekršila zakon. In kaj? A se je svet podrl? Se ni? A se je kaj izboljšalo? Se ni.
no sej...si si malo pokontrirala kar sama, meni ni treba sploh nič pisat.
Logiran
monikab
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 117


« Odgovor #148 : sreda, 09.06.2010 : 15:29:10 »

Še tole razjasnim, jaz nič ne naredim, da bi bilo živalim v omenjih zavetiščih bolje. A bo ok?
Logiran
pridna
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.335



« Odgovor #149 : sreda, 09.06.2010 : 15:31:38 »

Z imeni, o imenih ne bom. Saj vsak zase ve.

Vedno se spravljaš na koga. Oziroma bolje rečeno, nikoli ne odnehaš. Vedno hočeš imeti/imaš zadnjo besedo.
Ne samo v tej temi, vedno.

Seveda, da ne boš. Ker potem bi bilo mogoče kdaj treba tudi nosit posledice svojih besed. Pa na tvojem mestu bi se ugriznila v jezik (ali tolkla po prstih) pri uporabi besede vedno/nikoli.

Sicer pa naloga ni tako težka. Ni treba pregledat vseh tem. Napiši samo za tole. Na koga sem se spravila? Če ne misliš, bodi naslednjič raje tiho. Čist dobronamerno napisano  Smiley
Logiran

Ustvaril sem si svoje mnenje. Prosim, ne zmedite me z DEJSTVI. (neznani avtor)
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  Kajin kotiček  |  zaščita živali in razno  |  Tema: debata
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines