Ma kaj je danes kaj v zraku?
Danes bi Lexi skoraj 2x "padla sekira v med" (kar se njen tiče, jaz sem pač uničila plane
).
Prvič sva imele bližnje srečanje tretje vrste
z nekim mimoidočim moškim, v centru Ljubljane...kar tako pristopi do naju z enim veeelikim kosom kruha in mi ga pomoli pod nos, češ "na, kaj mu lahko dam?" in pogleda Lexi...meni nič jasno, tako napol taka
, rečem, da ne, da ne sme kruha...očitno se je za vsako ceno želel znebiti ostankov malice (sej lepo, da imamo v zavesti, da se hrane ne meče stran, samo vseeno...) in mi reče, da če lahko vsaj meso
...no, na srečo pride vedno prav izgovor, da ima alergijo na vse
in da pač ne sme...
...no, prejle pa ista situacija...jo peljem samo okoli bloka lulat in ravno izstopita iz avta gospa in gospod...malo poklepetamo, ker je gospa bila čisto zagreta za našo pošast, nakar ji gospod, meni nič tebi nič, porine v gobec skorajda polovico toplega sendviča s šunko
... je gospa pojasnila, da "sej je od zdej"
...v glavnem, valda ji vzamem zadevo iz gobca in spet isto pojasnjujem, da pač ne sme (pa sej ne da je pol urce pred tem večerjala, uboga sestradana cuca
)...itak sta mi še vrgla pod nos, da kako je suha
...v glavnem, no comment.
Pa ko sem ravno pri pisanju, tudi en današnji dogodek, ki mi je malo živce nakravžlal
. Danes sva imele z Lexi (sicer neuspešno, je bil pa srečen konec
) reševalno akcijo neke čivave. Takisto v centru. Nama je zbegano prečkal pot (najprej sem pomislila na tegale izgubljenega revčka, ki je bil pred kratkim objavljen), poskušala sem ga priklicat (je bil samček, kasneje zvedela), ampak kot že ugotovljeno, je naša pesa malo ljubosumna na luštne male psičke, sploh če jih lepo pokličem in ga je kar malo nalajala (ne tako kot ima sicer navado pozdravit prihajajočega psa), tako da se je obrnil stran. V istem času pride za njim neka gospa, jo vprašam, če je njen pes, pa je rekla, da ne. Ga je probala tudi ona ujet, samo je ušel. No, pa narediva z Lexi še ene 3 kroge tam okoli Nuka (šel je tam mimo Zlate ladjice) in tadadadam
, pešče spet videno nasproti Vegove gimnazije...ga spet pokličem, Lexi se je spet nekaj oglasila, tako da sem jo za kandelaber zvezala, ker če ne bi tamalega spet prestrašila...no in v tistem trenutku vidim kako ga ena gospa (no, mlada ženska
) prime pod roko...in jaz " a je vaš?" in ona, da ja...jaz pa njej, da ga že pol ure tle "lovim" po centru in ona ful začudena....nakar pove, da prejle se je res malo izgubil, ker je ušel iz stanovanja, sedaj je pa pač z njo....sicer sem ji rekla, da naj ga ima na povodcu, ampak nekako dvomim, da bom uslišana. Me čudi, da ga ni že kak kolesar povozil ali kak avto, ker pes pač ni hodil ne na "poleg", ne na "blizu"...eh, škoda besed...ampak ok, se je vsaj srečno končalo (zaenkrat
).
No, še za finiš...ker je naša pesa (kakor ostali marčevski cigančki
) tudi praznovala nekako prvi rojstni dan (itak, 8.marca za dan žena, kot se spodobi za "prave babe"
), je dobila čisto novo pojstlco, s tako fajn oranžno dekico:)