mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 21:19:29

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 261597 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #825 : petek, 28.01.2005 : 22:34:37 »

Fortuna,

ti si odgovorna oseba, ki ve, kako se s psom ravna. Zato tudi ni čudno, da je tvoja psica vzgojena in nimaš težav z njo. Imam znanko, ki ima tudi rotvajlerko, prav tako prijazno kot tvoja Shiva. Vendar se tudi nje ljudje bijijo, ker je pač ta pasma prišla zaradi neizkušenih (beri trapastih) lastnikov na slab glas. In isto je s pitbulli. Prijatelj je imel tri, s katerimi si lahko počel prav vse, pa nikoli ni noben od njih nikomur naredil nič. Enega je celo vzel s sabo v Francijo (ukvarja se s tekmovanji s pasjimi vpregami), in je ta pes tam spuščen tekal ves teden po celi vasi in od psa do psa, pa se ni zgodil niti en sam izgred. Seveda so bili psi vzgojeni. Torej res niso krive pasme, da bi jih kar povprek obsojali da so napadalne, ampak smo/so krivi ljudje, ki z njimi ne znajo ravnati. Pri pasmah, ki pa so po naravi in svoji preteklosti bile borbeni ali službeni psi, pa je potrebno še toliko več znanja pri vzgoji, tako, da jih res ne bi smeli imeti ljudje brez izkušenj in znanja, kako ravnati z njimi.

Torej,
Citat
Zato res ne obsojajte pasem, obsojanja vredni so samo ljudje.
se s tem popolnoma strinjam.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #826 : petek, 28.01.2005 : 22:57:51 »

Teja, Luka, tnx. Wink

Teja, mislim, da sva jaz in ta pasma rojeni druga za drugo. Zato sva skupaj in zato že sedaj iščem novo rottiko, ki bo upam še dolgo delala družbo moji Shivi.

Glede čuvanja... v bistvu je naša kokoška hudoooo grozna kadar laja na trkanje ali zvonec ali karkoli nenavadnega. Ko pa se vrata odprejo, se pa stopi pod/med nogami prišleka. Še ni bilo osebe, ki je Shiva ne bi marala. Grin

V naravi je drugače. Moja bejba se naježi če vidi karkoli čudnega, laja, da bi vsak pobegnil, če pa se tisto nekaj še vedno približuje, je pa takoj med nogami in če je res hudo, spusti kakšen bevsk. Grin V nevarnosti pa še nismo bili, da bi res lahko videla kako bi odreagirala. Pa upam, da tudi nikoli ne bomo.

Teja, mene pa že dolgo matra tvoja rotta. Se lahko kdaj napovemo na obisk? Roll Eyes

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #827 : sobota, 29.01.2005 : 00:40:43 »

Pih! Kaj da pasma ni pomembna!? Bluzite! Jaz sem ze pred casom enega svabota (in njegove lastnike,...pa celotno zlahto in se koga zraven) tako fino opsovala (v nemscini, da bo revez kapiral), da si se danes ne upa zraven. Tko da...ne govort, da pasma ni pomembna! Seveda je! Moras vedet v katerem jeziku napiz*** pesjana, ane! Wink Grin Malo za salo, malo za hec (ampak slisal jih je pa zares).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #828 : sobota, 29.01.2005 : 19:27:36 »

Torej Nan, po tvojem spoštovanem mnenju moramo postati poligloti, da bomo lahko nalajali vsakega psa - in lastnike - v njegovi materinščini Grin? Ali to, da ima dvojno državljanstvo ni zadosti, da ga lepo nahruliš v svojem materinem jeziku Wink.
Logiran
agnes777
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #829 : nedelja, 30.01.2005 : 21:44:11 »

Danes sem izvedela, da v naši neposredni bližini živi am. staffordshirski terier, ki se sam sprehaja po naselju. Pes je pred kratkim napadel precej večjega, zelo miroljubnega psa, ki se je sprehajal na povodcu. Kuža je na srečo za las preživel. Lastniki napadalnega psa se ne počutijo odgovorne. Sama imam dva krasna kužka (labradorca in maltežana) - ob tej novici sem se zelo prestrašila. Kako naj ju zavarujem, kako lahko zavarujem sebe? Sprehajamo se namreč po istih poteh. Za vsak nasvet vam bom zelo hvaležna.  Cry
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #830 : nedelja, 30.01.2005 : 22:06:04 »

Na tvojem (in njihovem) mestu bi prijavila na policijo, da se okrog klati tak in tak pes. Se ti kaj sanja čigav je?
Drugače pa to bolj spada semle Wink
http://www.mojpes.net/forum/index.php?board=35;action=display;threadid=16;start=825
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #831 : nedelja, 30.01.2005 : 22:18:11 »

Se opravičujem, sem bolj površno preletela tvoj post. Torej, lastniki psa so očitno znani. Na vašem mestu oz. na mestu ljudi, katerih psa je napadel, bi zadevo lepo prijavila na policijo. Od "lastnika" pa bi zahtevala povrnitev stroškov zdravljenja psa. Žal včasih ne zaleže nič drugega, kot da jih malo udari po žepu.

Kako lahko ti narediš? Prijava je že ena stvar, mogoče bo to zaleglo. Prav pridejo tudi kaki trši čevlji in dobro namerjena brca, v skrajni sili pa tudi solzilec. Banalno sicer, da bi se morala takole opremljat da bi mirno sprehajala svoja psa..
Varianta je pa tudi, da psa sprehajaš drugje, pa boš imela še najmanj problemov Wink

Kje pa se je to zgodilo?
Logiran
agnes777
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #832 : nedelja, 30.01.2005 : 22:25:26 »

V MB. Kolikor mi je znano so lastniki vložili civilno tožbo. Če pokličeš policijo pa baje samo kazen plačaš (nič kaj pretiranega) pes pa se lahko še naprej sprehaja naokrog!!??
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #833 : nedelja, 30.01.2005 : 22:33:16 »

Če pokličeš policijo pa baje samo kazen plačaš (nič kaj pretiranega) pes pa se lahko še naprej sprehaja naokrog!!??

Kako to misliš?
Logiran
agnes777
novinec
*
Sporočil: 10


« Odgovor #834 : nedelja, 30.01.2005 : 22:37:45 »

torej, lastnik napadalca plača in to je to, drugo jutro pa spet spusti psa samega ven
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #835 : ponedeljek, 31.01.2005 : 10:23:23 »

Ja bo pač plačal vsakič ko bo pes spuščen in vsakič bo šel pred sodnika za prekrške. Seveda pa je potrebno biti vztrajen in policajem vsakič znova zatrjevati, da se počutiš ogroženo oz da si ogrožena.
Logiran
Kuzlica
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 26


« Odgovor #836 : ponedeljek, 31.01.2005 : 12:22:36 »

Kar se obrambe pred psi tiče je solzivec zelo priporočljiv. Wink
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #837 : sobota, 05.02.2005 : 18:47:12 »

APBT (pes star 8 let) je pred nekaj dnevi brez razloga (niti ovohala se nista!!!) pri srečanju na sprehodu napadel našega Pritlikavega Šnavcerja (mladič star 1 leto!!!) in to od zadaj, se pravi zagrabil ga je za moda. Zagrabil ga je za moda, ga dvignil v zrak in vrgel ob tla. Posledice so katastrofalne, odtrgal mu je skoraj tretino kože na modih. Prva operacija je mimo, na žalost pogono uspešna. Danes po treh dneh so mu odstranili odmrlo kožo. Rano so pustili odprto, obliž se bo menjal na kliniki dvakrat na dan. Sledi ponovna operacija t.j. dokončno šivanje mod!? O psihičnih posledicah raje sploh še ne razmišljam.
Naj mi nekdo pojasni (verjetno se bo oglasil kak nadobudni lastnik APBT) zakaj bi take pse sploh še vzrejali?


kako lahko rečeš zakaj bi take pse sploh še vzrejali?! >:(Vem da ni prav kar je ta pes storil tvojem psičku.......in lastnika bi tudi jaz prijavila policiji! Angry
A ni nujno da so vsi APBT napadalni.Pes je tak kakršn je zaradi lastnika.zato ne obsojaj vseh APBTjev zaradi enega v katere je pes prišel v napačne roke.


weimi

P.S.:nisem lastnica APBTja ao mi pa ti psi zelooooooooooo všeč in bi ga takoj tudi imela,saj so lahko če pridejo v prave roke zvesti in zelo vdani svoji družini.
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #838 : nedelja, 06.02.2005 : 18:57:50 »

Jaz sem do sedaj 2X doživela napad psa. Prvič je šlo za pitbula (mislim da ameriškega ). Z mojim psm sva šla na sprehod in ker ima rad vodo (nemški prepeličar) je šel k vodi. Tam pa je bil lastnik z odvezanim pitbulom in moj kuža jih je prepozno opazil. Pitbul  ni zarenčal ali zalajal na mojega psa, samo prijel ga je za vrat (za tilnik). Ker ima moj kuža precej dlake ga ni dobro prijel. Ko je to začutil je odvlekel mojega psa v vodo in mu potisnil glavo pod vodo (očitno ga je skušal utopiti).Nato je lastnik pitbula prijel in dvignil oba psa iz vode in je svojemu z pomočjo palice razprl čeljust, tako da sva lahko ušla.
Drugi primer napada pa se je zgodil, ko sva šla z mojim goldnom po cesti.Neki gospodični je ušel pes pasme Argentinska doga. Moj pes je takoj, ko ga je zagledal sklonil glavo in dal rep med noge (to so očitni znaki podrejenosti). Doga ga je najprej povohala, nato pa brez razloga napadla.Moj kuža je jokal in se ulegel na hrbet -  to je znak predaje in normalen pes bi moral v tem primeru prenehati z napadom. Lastnica psa je kričala nanj (za  ovratnico ga ni upala prijeti, ker bi menda pes potem povsem znorel)- preprečila je vsaj toliko ,da ni doga povsem stisnila prijema in ker ima tudi ta moj pes gosto dlako ni prišlo do hujših poškodb. Vmes med napadi ga je uspela vsaj toliko obvladati ,da nama je na koncu le uspelo pobegniti.
Zaradi takšnih dogodkov dobimo ljudje odpor do določenih pasem. Seveda so te pasme takšne kot so jih ljudje naredili. Če pogledamo zgodovino pitbulov in Argentinskih dog, vidimo da so bili prvi narejeni za lov na divje prašiče, drugi pa za lov na pume. Obe pasmi pa sta bili zelo zaželjeni za pasje boje.  Včasih preberem kakšno sporočilo kjer menite, da med pasmami ni razlik in da so za vse krivi samo lastniki. V največji meri so res krivi lastniki, vendar pa ne moremo preko dejstva da so ti  psi po svoji zasnovi precej bolj nagnjeni k agresivnosti. Posledica preteklosti in pa tega, da te pasme pridejo največkrat v napačne roke je ta, da so to nevarni psi , ki se jih lastniki drugih pasem najrajši izogibamo.
Seveda govorim o pasmah nasplošno, kajti vedno se najdejo izjeme. Moj golden je ravno zaradi napada v mladosti postal alergičen na nekatere pse. Absolutno ne prenese agresivnih psov, vendar se bistveno bolj ustrašim kadar pride do možnosti srečanja z omenjenimi pasmami kot katerimi drugimi. Jaz osebno primerjam spor med npr. dvema goldnoma kot pretep z pestmi, medtem ko pretep z pitbulom primerjam z pretepom, kjer potegnejo ven nože, ...
Omenjene pasme gredo vedno na vrat, ne sprejmejo umika psa . Saj po številkah gledano lahko da večkrat napadejo kakšni drugi psi. Vendar če pa gledamo po resnosti napadov kjer se stvari končajo z hudimi poškodbami ali celo z smrtnim izidom pa verjetno prevladujejo prav takšne pasme.  Takšne pasme bi morali imeti samo zelo odgovorni lastniki. V pasji šoli sem srečala lastnika A. doge in moram reči , če bi bilo več takšnih bi se pasma sčasoma precej spremenila in z tem tudi odnos ljudi do njih. Ta lastnik se je zavedal da ni kupil kakšnega   "navadnega " psa in  je tudi temu ustrezno ravnal z psom.
Weimi- če sem iskrena bi bila jaz bolj srečna če takšnih psov ne bi bilo. Se  pa zavedam da bi lahko z primerno vzrejo tudi ti psi postali bolj prijazni. Primer je npr. buldog, ki je bil v preteklosti tudi borbeni pes, danes pa je pravi cukr. Praviš, da so omenjene pasme zelo vdani družinski člani. To sem slišala, da je res, samo za druge pse so pa strup. Jaz na osnovi mojih izkušenj še dolgo ne bom imela zaupanja v takšne pasme - ko enkrat dobiš strah pred njimi se ga težko znebiš.
Lp
Logiran
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #839 : nedelja, 06.02.2005 : 20:14:44 »

Se strinjam da večina teh psov ni prijazna do frugih psov.Se pa najdejo izjeme.Jaz osebno poznam kar dosti pittbullov,staffordov, argentinsko dogo in tri bulltrierje ki so zelo prijazni do drugih psov.

Pri nas v trzinu ima en star gospod 3 nemške ovčarj(2 odrasla 1 mladič).Moj prijatel pa ima 3 leta starega stafforda ki mu je ime Rej.
Reja sta lani oktobra napadla ta dva ovčarja.Ker Rej ni pretepač se je ulegel na tla in se ni znal braniti.Sicer ni imel večjih posledic(hvalabogu da ima debelo kožo) in jo je odnesel le z več ugrizninami in praskami.

Kljub temu da je rejko stafford se ni znal branit.

Ni nujno da se v vsakem psu te vrste pasme prebudi napadalnost.Če ni tega vajen je to zelo malo verjetno


lp weimi

P.S.:Rajko se zdaj trese pred večjimi psi in  nemškimi ovčarji.Skrije se ti za hrbet,da rep med noge,hoče v naročje in cvili.
Logiran
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines