mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 21:15:45

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 261595 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
ninka1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24



« Odgovor #795 : sreda, 15.12.2004 : 17:31:59 »

Tan Pe!
Meni se je pred kratkim zgodilo nekaj podobnega. Tudi v mojem primeru so lastniki psa, ki je napadel mojega, sosedje vendar ne tako bližnji. Ti boš že sama znala najbolje presoditi, kakšni ljudje so to, oziroma, če je bil ta napad le nesrečen splet okoliščin, za katerega obstajajo objektivne možnosti, da se ne bo ponavljal, ali pa je dejansko potrebno ukrepati bolj konkretno. V mojem primeru so se napadi ponavljali in sem se zato odločila za policijo in veterinarsko inšpekcijo. Policijo je najbolje poklicati takoj in ji posredovati potrdilo veterinarja. Inšpekcijo običajno obvesti že policija, zanesljiveje pa je, če jo obvestiš sama.
Moj oli je tudi začel krvaveti šele pol ure kasneje, danes (po enem tednu in antibiotikih) pa se rana počasi celi.
Jaz ne grem več nikamor brez mojega poprovega spreja! Dobiš ga v specijaliziranih trgovinah za male živali in stane 2100 sit. Psu baje ne pusti hujših posledic, ga pa izredno draži na kihanje in zato spusti ugriz. Upam, da mi ga in ti ga ne bo treba nikoli uporabiti!
Lep pozdrav,
ninka1
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #796 : sreda, 15.12.2004 : 19:15:34 »

Zivjo vsi,
2 poskusa iskanja lastnice psa se nista obnesla, živijo namreč v večstanovanjski hiši, brez priimkov in zvoncev pred vrati, tako da sva s fantom "ko budale" trkala na vrata in ponovno zagnjavila enega izmed stanovalcev, ki pa se noče preveč vtikat v zadevo, čeprav je priznal, da so lastnico že zaradi otrok, ki živijo v hiši, prosili, naj ima psico privezano, pa nič. tako da sedaj vsi ostali pazijo na otroke, ne pa oni na psa. poskusila bom še zvečer, a mi misel, da grem sama iskat lastnike, ne diši preveč, ja, sem malo zacvikala, ker ne vem, kaj pričakovati glede na včerajšnji nesramen odziv. če ne bo šlo drugače, bom nalepila poziv lastnici na skupna vhodna vrata in sporočila gsm, naj me pokliče. (morda me pa bo kdo drug obvestil kako ji je vsaj ime).
glede linka zgoraj: temo sem že prebrala in moram priznati, da od vsega naštetega ne štima le spol psa in pa lokacija, opis lastnice je kar pravšnji, a ne bi želela obdolžiti vseh temnolasih (kratkolasih) mladenk, ki imajo svetle plašče (je pa neverjetno naključje). več vem o psici, ki je navidezno breja, ima pa neverjetno veliko bradavic po obrazu, to sem opazila, ko sem govorila (teden pred napadom) z gospo, ki jo je takrat pazila. ni bila na povodcu, pač pa je gospa psico zadržala. (in sva modrovali o lastnikih, ki na pse ne pazijo, takrat mi je tudi povedala o napadu nanjo).
Žak bo verjetno kmalu vredu, ko si opomore od šoka, ni pa tapravi razgrajaček, kot sem ga vajena.
hvala vsem za lepe želje
Tanja
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #797 : sreda, 15.12.2004 : 20:22:39 »

OJLA!
TanPe:a sedaj jih bos pa ti prosila naj te poklicejo Roll Eyes Roll Eyes.Ce bi bila vzorna lastnica bi ti lahko ze takoj ponudila prevoz do veterinarja,ne pa da se sedaj vsi skrivajo.Mislim ,da tole z listkom ni prav dobra ideja.Prijavi zadevo dokler je se sveza,da ti ne bo potem kdo rekel:ja gospa, zakaj pa niste ze takoj poklicali? Huh Huh

                   Barbara&Lor
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #798 : sreda, 15.12.2004 : 20:40:44 »

Hja, še vedno upam, da je bilo njeno včerajšnje obnašanje posledica nepričakovane reakcije njenega psa, ne pa, da se bo poskusila potuhnit, če vem, kje živi. Enkrat se bomo morali srečat, jaz pa hočem, da bodo takrat vsi na štriku.
tanja
Logiran
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #799 : petek, 17.12.2004 : 10:27:38 »

Hja, še vedno upam, da je bilo njeno včerajšnje obnašanje posledica nepričakovane reakcije njenega psa, ne pa, da se bo poskusila potuhnit, če vem, kje živi. Enkrat se bomo morali srečat, jaz pa hočem, da bodo takrat vsi na štriku.
tanja

Upam, da je bilo restako, kajti v nasprotnem ti tudi prijava ne bo kaj dosti pomagala, kot je napisal že Nero. Sedaj ko je še sveže lahko kaj dosežeš.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #800 : petek, 17.12.2004 : 11:01:55 »

Sicer sem pred letom dni (in še več) že napisala nekje našo zgodbo s sosedi in psi, vendar mislim da ne tukaj, na moj.pes.net-u. Sem želela preveriti, pa mi je dal iskalnik "the page cannot be found". Grin Zato bom še enkrat napisala.

Tudi mojo psico je napadel sosedov pes na našem dvorišču, pa imamo tudi mi ograjo vmes. Moja psica je bila še mladiček in sva tekali in se igrali na našem travniku, ko je out of nowhere Shocked priletel sosedov pes in jo ugriznil za nogo. Out of nowhere je luknja, ki jo je skopal pod ograjo (mrežo) in je tako lahko planil na našo stran. Takoj zatem je zopet izginil nazaj na njihovo... ali pa zato ker sem zagnala strašen vik in krik... kdo bi vedel.

Soseda (cca 25 let stara, njenih staršev ni bilo doma) je vse to videla, saj je bila takrat ravno na balkonu na cigaretu.

jaz sem najprej letela s Shivo notri, pregledala taco, jo razkužila in neumnica jaz celo pričakovala kakšen telefonski klic kako smo ali kaj podobnega, vendar tega ni bilo. Potem me je pograbila sveta jeza in smo telefonirali mi k njim če je njihov pes vsaj cepljen proti steklini. Zatrdila je da je in nič drugega. Ker sem potrdilo o cepljenju želela VIDETI, sem takoj, ko so prišli starši domov, zahtevala knjižico o cepljenju. Soseda se je nasmejala in rekla: "Naš pes je cepljen itak zato, ker je nevaren, nimam ti kaj dokazovati." Bila sem tako jezna, da so me vsi domači mirili. Sicer sem potem poklicala še na našo veterino in zahtevala podatek če je ta in ta pes res cepljen in je bil, vendar to vseeno ni odnos. Takrat sem bila čisto iz sebe. želela poklicati policijo in vse žive, vendar so me domači umirili. Sem se umirila, vendar sveto obljubila da če se kaj podobnega še kdaj ponovi, takoj pokličem policijo.

No, sedaj je minilo že več kot leto dni od takrat in ni mi žal da sem zadevo pustila pri miru. Starši se s sosedi pogovarjajo, jaz se ne. No, se nisem do nedavnega, ko je situacija nanesla da sva s sosedo (starejšo) spregovorili nekaj besed o psih. Malo popihaš na dušo, malo pohinaviš če je treba in to je to. Lepa beseda lepo mesto najde. In res je tako.

Ograjo smo sicer popravili mi, tako da njihov pes več ne more na našo stran, vsaj tukaj ne, in to je to. Pes še vedno nori ko vidi našo psico, vendar ga naša ali ignorira ali pa jo včasih piči tažlehtna in ga gre malo "zafrkavati" v smislu lej, jaz sem pa svobodna, tekam sem in tja, pa daj še ti lalalala. Pustim, saj tudi mi že več kot 12 let živimo v ustrahovanju njihovega psa.
Tukaj, ravno na tem forumu, sem našla še nekaj načinov kako se napadajočega psa ubraniti in sedaj grem veliko bolj brez skrbi na sprehod peš (prej sem se vozila z avtom od doma, saj ima njihov pes prosto po celem naselju). Natrenirane imam nožne mišice Grin, v žepu imam vedno dog chaser, ki vsaj na tega psa odlično deluje - preverjeno, v kratkem pa nabavim še kak sprej.

Lp, Fortuna.


Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #801 : petek, 17.12.2004 : 11:42:39 »

Meni je pred par leti pred vrati naše hiše sosedova nekdanja mrcina skoraj zadavila Tima. Na tleh ga je za vrat tiščal kakih 10 min, "njegova" smrkla je samo prestrašeno stala in gledala, sama pa sem bila pripravlena mrcino tudi zatolči. Odnehal je šele, ko jih je dobil z železno palico čez hrbet. Žal nismo prijavili. Sem jih pa enkrat jaz ponesreči skupila od istega psa, ko sem bila s Timom na rolerjih, ta pes je letel proti nama zato sem malega dvignila v naročje, cucek je šavsnil proti Timu, ker pa sem se z njim obrnila stran sem jih fasala v roko.
zdaj ga nimajo več, mislim da so ga "dali" lovcu Sad Je bil pa ogromen, kakih 70 kg.
S tem da ga niso sami spuščali, temveč se je pogosto strgal iz verige.
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #802 : petek, 17.12.2004 : 12:27:48 »

torej, poziv lastnici sem vceraj nalepila na vrata, verjamem, da so videli, ultimat za pogovor se izteče ob 13.00, torej še slabi 2 uri ima, da pokliče. mislim pa, da jo bo popihala skupaj s psom (na kratko, je punca od tipa, ki tam živi). Baje prijava se ni prepozna, sem vprasala policaja, ki se je motovilil na moji sprehajalni poti, imam tudi dokazila veterinarja, pa priče,... kako pa bodo ukrepali v primeru, da ona tam "kao" ne živi, pa ne vem. Prijavo pa bom oddala, ker je ponavadi meja moje tolerance dosti nižja, v tem primeru pa sem se maksimalno potrudila, da stopimo v stik in uredimo brez policije. časa za razmislek o svoji odgovornosti pri zadevi so imeli dovolj.
tanja
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #803 : petek, 17.12.2004 : 12:36:16 »


S tem da ga niso sami spuščali, temveč se je pogosto strgal iz verige.



Točno takih  je mene  najbolj strah.  tistih  , ki se strgajo iz verige, in jo po možnosti  , še za seboj polovico vlači.

Mogoče pes res ni kriv  , kriv je lastnik, ker mu ne omogoča normalnega življenja.

Vseeno pa priznam, da takih psov me je najbolj strah...................
Ko je našega napadla tista psica,( z verigo za seboj), sem šla do lastnikov, naslednji dan( takrat sem bila tako v šoku, da sem šla samo domov)
opravičilo lastnikov  je bilo pa  , ,  da je napadalna samo do psov....... no potem  se je pa  mulček zagovoril , da jo je enkrat, nek sprehajalec z palico treščil, ko  je tekla proti njemu Roll Eyes  (revež je verjetno že imel izkušnje, in razlog).

jaz bom  pa v bodoče poper -spray  aktivirala, upam samo da bom  točno nacentrala, da jih ne bo še naš skupil. Grin

Potem  ko bom,  opravila s psom, bom šla pa še lastnika  napipsat.

Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #804 : petek, 17.12.2004 : 12:38:03 »

Po moje nima veze kje ta punca živi - za svojega psa je odgovorna tudi na drugi strani Slovenije. Upam da imaš njene podatke.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #805 : petek, 17.12.2004 : 13:31:52 »

jaz bom  pa v bodoče poper -spray  aktivirala, upam samo da bom  točno nacentrala, da jih ne bo še naš skupil. Grin

Meni ga bo tut brat prinesel, klink, ziher je ziher Wink Ali pa bulerje spet "aktivirat" Roll Eyes Grin
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #806 : petek, 17.12.2004 : 13:32:29 »

Meni ga bo tut brat prinesel, klinc, ziher je ziher Wink Ali pa bulerje spet "aktivirat" Roll Eyes Grin
Logiran
TanPe
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #807 : petek, 17.12.2004 : 13:36:42 »

ha, ha, ha, pa saj ni smešno ampak zaskrbljujoče!!!

lastnica me je poklicala in me opozorila, da naj naš cucek nikar drugič ne renči na njeno psico, ker se ona boji in je zato napadla psa. privezana ni pa zato, ker je tako boječa, da jo pustijo, da bi se igrala z vsem kar leze in gre in se na ta način malo socializirala. Ja valda, do takrat, ko bo socializirana, pa bo mal grizla tuje pse. In še to, ustavili se niso, ker smo rekli, da je vse vredu (ja, svojemu psu, ki je tako cvilil, da sem mislila, da nikoli več ne bo hodil, pa sem ga dvignila in tolazila), opravičili se niso, ker smo mi prestrašili njihovo psico (psica se je ustavila pred nami in nato skočila na psa) aja in ne, naš pes ni poškodovan, zgleda, da sem ga sama zgarbala z ostrimi predmeti okoli oči, pa še zobek sem mu sama poškodovala, (verjetno, ko sem ga dresirala, da kar naj se socializira, pa je treba biti malo bolj agresiven, ker taka boječka pa res ne bo.) Mlada damica torej problema ne vidi, jaz sem jo opozorila, da bodo lahko v bodoče imeli velike probleme.
na žalost bodo ljubitelji teh pasem na sosednjem forumu morali še veliko časa in energije posvetiti DRESURI LASTNIKOV.
Kriv je torej moj privezan pes, ki komunicira pač po pasje. Lastnica se ne počuti krive in odgovorne, ker ima svojo psičko takooooo rada, ker je ful prestrašena in ljubka in nežna in nasploh fajn, da ji človek kar ne more odreči vsega, kar bi želela storiti. Očitno lastnica uporablja novo permisivno vzgoja za šolanje, po kateri bodo za njeno preplašeno in prijazno psičko ležala okrvavljena trupla, čez dolga leta šolanja (ko bo izgubila vse zobe) pa bo psička sama ugotovila, da obstajajo pravila, da ni fajn, da grizeš in napadaš druge pse (ali ljudi).
Joj, joj, res bo treba policijo, ker tole ni peljalo nikamor (tudi lastnica je očitno tako prestrašena, da se brani z napadom). Pa sem verjela, da bo razum prevladal. STUPID ME!!

tanja
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #808 : petek, 17.12.2004 : 13:41:30 »

Boš torej poklicala policijo in naredila prijavo?

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #809 : petek, 17.12.2004 : 13:55:23 »

Tokrat jo  prijavi policiji , da imaš arhivirano. Wink

V bodoče pa poper -spray,  pa , ko boš  špricala  naj se ti  roka  malo "(ne) nagonsko sproži", pa še  mulo napipsaj........  potem pa reči  da si  mislila , da je parfum , pa si se malo zmotila....... si pač hotela biti samo tako prijazna kot ona. Grin Grin

Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines