mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 07:23:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257329 krat)
0 članov in 34 gostov pregleduje to temo.
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #750 : torek, 14.12.2004 : 11:05:45 »

Andariell

Ko si vprašal, če bi "kdo" skočil med dva dobermana.....jaz sem skočil med nemško dogo in nemškega ovčarja (psa), ki mi je napadel mojo psico. Na srečo (morda tudi mojo) se je vse končalo v trenutku, ko sem prišel zraven (moja se je pametno umaknila Grin Grin). Povem ti pa, da v tistem trenutku nisem razmišljal kaj se lahko zgodi meni in ali jih bom uspel ločiti. Mislil sem samo na to, da moram svojega psa zaščititi!!

Bil sem pa zraven tudi, ko sta se dva ogromna psa stepla in je LASTNICA skočila vmes.......no pretepa je bilo ob posredovanju konec v parih sekundah!!! Posredvanje resda ni bilo ravno nežno Grin, vendar se je končalo brez kakršnihkoli poškodb!! Tudi psa sta ostala popolnoma cela, ker je lastnica enega dovolj hitro skočila vmes! Res pa je tudi to, da sta ta dva psa načeloma zelo prijazna (tudi do drugih psov/psic). No in po pretepu sta bila na istem travniku SPUŠČENA še par ur, pa se konflikt ni ponovil!!

Tako, da mislim, da ni res, da je psa/psici, ki se stepeta skoraj nemogoče spraviti narazen. Vsekakor pa je res, da je to veliko težje (lahko tudi nemogoče), če sta psa malo bolj "divje" sorte (to ne leti na pasmo!!!!!!!!!!!!).

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #751 : torek, 14.12.2004 : 11:08:59 »

Počasi, počasi...Govorim teoretično. Kot prvo, jaz vedno posredujem! Drugače pa se lahko zgodi, da je vsega konec, preden prideš zraven...Še tole, bi sama skočila med dva dobermana?

Jaz govorim o nasplošno - dva psa sta lahko "prijatelja", četudi sta se že stepla. Ni pa to pravilo!

Moj "dobi" je bil v puberteti kar nagnjen k pretepom in pogosto sem morala sama vkočit med razne kombinacije s dobermanom (od rotijev , dobermanov, njufkotov itd), ker največkrat je od težave prišlo, ko drugega lastnika ni bilo daleč naokoli , ali pa je več deset metrov stan nemočno vil roke in klical svojega pretepaškega psa Shocked.
Naj skrajšam- zadevo sem ščasoma poštimala na ta način, da sem tujega psa povlekla stran za zadnje noge, svojemu pa ukazala prostor takoj , ko sta se spustila. Potem sem stopla vmes in s svojim telesom preprečila nadaljnji pretep. Pogrizena sem bila samo prvič, ko je  se je prvič stepel- z NO s katerim sta bila do tedaj prijatelja in nisem bila pripravljena. Naivno sem vtaknila roko notr in poskušala zagrabit ovratnico sram.
In tudi ta moj primerek se je potem lahko srečeval z večino svojih "sovražnikov". Z posameznimi smo celo hodili skupaj na sprehode-sem ga pa naučila, da je igra s samci prepovedana- dovoljen je bil le površen stik. S samicami se je igral brez problemov. In pri dobrih dveh letih mu je bilo kristalno jasno, DA SO PRETEPI JAKO NEZAŽELJENI. Moral je biti res odločno napaden, da se je še  postavil po robu. Amapk s pozornim opazovanjem vedenja tujih psov do tega ni prihajalo. Rahko rečem, da je postal "varen".
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #752 : torek, 14.12.2004 : 11:13:53 »

Kako da ne? Tole spodaj je tvoje vprašanje, ki je sicer retorične narave, a vseeno je namenjeno meni...

Jaz točno vem, kaj sem s tem mislila, ne vem pa, zakaj si se ti tako v to vtaknil  Huh Vprašanje je bilo striktno retorično in prav nič namenjeno tebi osebno. O rangiranju mi je pa večina stvari jasnih, kot tudi to, da če bi hotela karkoli vedet, ne bi šla spraševat tebe... Mi tvoj pristop oz. način razmišljanja pač ni všeč.
 Pa debata tukaj ne teče o tem, tako da... (gremo nazaj k prvotni temi)
Logiran
shait
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 92


« Odgovor #753 : torek, 14.12.2004 : 11:14:25 »

Citat
Pretep moramo prekinit in psu razložit, da to ni primerna oblika komuniciranja, ter ga naučit kakšna je pravilna. Pri tem seveda pazima na varnost udeležencev.
Jaz se s tem čisto strinjam. Psu mora biti jasno da je tvoj ukaz nad njegovo voljo. In to ga je treba učiti že od prvega dne da do pretepa s strani tvojega psa sploh ne pride.
Citat
Kaj mu rečeš fuj in potem preneha s taim obnašanjem?
Prvo leto ali kolikor pač potrebuje ga intenzivno učiš, v mali šoli, šoli, na vsakem sprehodu. Vsakič ko sreča psa si pozoren na to kaj dela. Meni je uspelo da mi ne skače (od veselja ) v vsakega psa. In to brez vrvice.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #754 : torek, 14.12.2004 : 11:25:38 »

Hm, nikjer nisem vprašal kdo bi skočil, ampak ali bi ona skočila...

Lej, jaz bom tudi vedno zraven, samo sem videl primer, ko sam težko kaj narediš, oz. nič. Debata teče o temu, ali se psa, ki sta se stepla, lahko spoprijateljita...

Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #755 : torek, 14.12.2004 : 11:34:45 »

Lej, jaz bom tudi vedno zraven, samo sem videl primer, ko sam težko kaj narediš, oz. nič. Debata teče o temu, ali se psa, ki sta se stepla, lahko spoprijateljita...

Sem bom se jaz malo vpletla v tole debato! Zanima me ali se govori samo o dveh psih ali tudi o dveh psicah.

Ce ja ... je moj odgovor na odebeljeno vprasanje pritrdilen!!!
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #756 : torek, 14.12.2004 : 11:34:53 »

OJLA!
Andariell:se strinjam s tabo.
Deteljica:prosim te,ce mi lahko razlozis, kako naj bi jaz to razlagala mojemu 70 kg. tezkemu Loru.Na sreco ni tak, nikoli se pa ne ve, kaj ga pici.
 Jaz mislim, ko je pes enkrat udelezen v pretepu in potem ko ga nekako locis od njegovega nasprotnika,te sigurno ne bo poslusal, ampak bo samo gledal, kako bo spet skocil v psa.Zato je najbolje, da se cimprej oddaljis, ne pa da mu razlagas, DA SE NE SME PRETEPAT, saj mi otrok! Roll Eyes Shocked

                  Barbara&Lor
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #757 : torek, 14.12.2004 : 11:35:14 »

Citat
Hm, nikjer nisem vprašal kdo bi skočil, ampak ali bi ona skočila...

Vem. Zaradi tega je bil "kdo" v narekovajih Grin!!

Po mojem mnenju se lahko navadita eden na drugega in se "trpita". Morda prava "prijatelja" ne bosta nikoli več, prav gotovo pa se ju da toliko kontrolirati, da se ne bosta več stepla za vsako malenkost.

Očitno si to "spregledal" v mojem sporočilu Wink:

Citat
Bil sem pa zraven tudi, ko sta se dva ogromna psa stepla in je LASTNICA skočila vmes.......no pretepa je bilo ob posredovanju konec v parih sekundah!!! Posredvanje resda ni bilo ravno nežno , vendar se je končalo brez kakršnihkoli poškodb!! Tudi psa sta ostala popolnoma cela, ker je lastnica enega dovolj hitro skočila vmes! Res pa je tudi to, da sta ta dva psa načeloma zelo prijazna (tudi do drugih psov/psic). No in po pretepu sta bila na istem travniku SPUŠČENA še par ur, pa se konflikt ni ponovil!!

Citat
Lej, jaz bom tudi vedno zraven, samo sem videl primer, ko sam težko kaj narediš, oz. nič.

Tudi s tem se strinjam!! In tudi to sem napisal v prejšnjem sporočilu Wink. Sicer ne dobesedno ampak mislim, da ni bilo težko razumeti, kaj sem hotel povedati Smiley.

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #758 : torek, 14.12.2004 : 11:44:10 »

OJLA!

Deteljica:prosim te,ce mi lahko razlozis, kako naj bi jaz to razlagala mojemu 70 kg. tezkemu Loru.Na sreco ni tak, nikoli se pa ne ve, kaj ga pici.
 Jaz mislim, ko je pes enkrat udelezen v pretepu in potem ko ga nekako locis od njegovega nasprotnika,te sigurno ne bo poslusal, ampak bo samo gledal, kako bo spet skocil v psa.
Shocked

                  Barbara&Lor




kakor kdo, jaz si npr nočem privoščiti, da bi si katerikoli moj odrasli pes vzel pravico, da me iz kakršnegakoli razloga ne bi več poslušal. Cool...
pa so moji psi precej lažji od tvojega.
Če bi imela psa težjega od sebe, pa bi se mi popolna avtoriteta zdela še toliko bolj nujna....

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #759 : torek, 14.12.2004 : 11:45:38 »

Vsi govorite o pretepu........  Ok  če se istočasno  zaženeta eden v drugega, in če sta enako velika, to nekako razumem,  Osebno še nisem prišla do take  situacije.      Kaj pa storiti, če ti  mirno hodiš in pes poleg , pa iza vogala priteče drug pes in napade tvojega, kako pa tistega tujega psa obvladat?( naš  se ponavadi samo uleže-  šleva se tudi brani ne,- toliko  izkušenj iz igre če je nasprotnik  malo zarenčal)  Nikoli ne veš ali je pes napadalen  samo do psov , lahko pa potem  pride, do tega  da pusti psa in napade tebe..... Huh

Imela sem primer, ko sva  šla na sprehod in je  iz za neke skladovnice drv  pritekla psica - velika, moj je bil takrat star 4 mesece in iz lepega miru  je psica napadla , mojega psa.... naš je seveda samo  pčepnil, in v moji reakciji sem se zadrla na psico in dvignila našega, pa je še kar skakala  vanj.  Samo sedaj ima pa   naš pes 30 kg in ga ne morem kar tako dvignit.........  še vedno se pa bojim  od kod bo pritekla tista psica,  sicer se ogibava njenega teritorija  kolikor je le mogoče ..... ampak, ta pretepačica   priteče  še z verigo  za seboj, in po pogovoru drugih   lastnikov nisem  bila  njena edina  žrtev.  Baje je napadalna tudi  do ljudi ne samo do psov. Lastniki pa nič..... baje  " pobegne" Roll Eyes
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #760 : torek, 14.12.2004 : 11:46:51 »

linchaich - govorimo o tem, ali se psa lahko spoprijateljita, ne psice... Smiley
Maticc - ja, resnično sem spregledal tisti stavek oz. skrito sporočilo, hehe Smiley Se opravičujem...
TinaZ - citirala si mene in posledično mene tudi vprašala...za vse ostalo pa je meni itak vseeno. Delaj s svojimi psi kar hočeš, jaz se niti vmešavat ne mislim v tvoje znanje. In vem, da nisi spraševala zato, ker ne veš, ampak zato, da bi malo "dregnila"  Wink

Jaz pač ne razumem tega, da nekateri vedo vse o tem, kako se pretepi rešijo naspošno. Če se dva psa stepeta in drugega lastnika ni zraven, ti ne pomaga če imaš super vzgojenega psa, ki bo spustil na komando - v primeru, da oni drugi ne neha, seveda...

Jaz sem nazadnje potegnil "nekega psa" stran od drugega za noge, a sem imel srečo, saj se je oni drugi pes nato ustavil, kar pa zanj ni značilno...Če se ne bi ustavil, bi pač moral tistega "nekega psa" spustit in čakat na novo priložnost. V agresivno žrelo tujega psa, pa jaz ne posegam kar tako...Se preveč cenim, za razliko od nekaterih, ki bi same ločile 5 dobermanov ali pa dva šarplaninca...ja, tudi take so na forumu, izkušenj pa nobenih.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #761 : torek, 14.12.2004 : 11:51:56 »

in seveda , kje pa piše , da se ne smeš oddaljit?
in razlaga ne pomeni ,da se gremo debatni krožek....tukaj je mišljeno vzgoja in šolanje na dolgi rok.
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #762 : torek, 14.12.2004 : 11:55:50 »

in seveda , kje pa piše , da se ne smeš oddaljit?

Joj, saj nisem tega rekel...samo čakanje na pravo priložnost lahko traja. Vidim, da kar precej posplošuješ. Misliš, da bi bil vsak pes tako poslušen, kakor je tvoj?

Misliš, da bi res kar vsakega psa odvadila pretepanja na ta način? Hm, jaz mislim da ne...

Pa brez zamere
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #763 : torek, 14.12.2004 : 11:56:20 »

 OJLA!
Strinjam pa se z Shait, da je treba psa od prvega dne uciti, da pretep ni komunikacija med dvema ali vec psim.

                Barbara&Lor
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #764 : torek, 14.12.2004 : 13:53:12 »

Joj, saj nisem tega rekel...samo čakanje na pravo priložnost lahko traja. Vidim, da kar precej posplošuješ. Misliš, da bi bil vsak pes tako poslušen, kakor je tvoj?

Misliš, da bi res kar vsakega psa odvadila pretepanja na ta način? Hm, jaz mislim da ne...

Pa brez zamere

ja, tistega ki ga ne bi mogla odvadit ali p abi povzročal poškodbe, bi pa morala imet privezanega-a ni to jasno?
ampak pozabljamo ,da se je zgodba začela ne s petimi šarplaninci , ki se tepejo za posest Wink, ampak z enim mladim bulijem, ki se je prekotali čez ograjico za rože, najbrž v želji, da bi se igral s sosedovim pet kilskim (če sploh) maltežančkom Roll Eyes
In lastnico maltežančka pač zanima kaj zdaj v njenem konkternem primeru.
prvič , če bi se psa sovražila , bi se to že zdavnaj opazilo, saj vemo ,da celo nenapadalni psi , med katrimi je ograja izgledajo lahko "čudno".... Tongue,
torej kaj si omenjena pesjana mislita o srečanju se tudi sedaj prav dobro vidi , če oba še lahko spuščena na svojih vrtovih in se pri tem vedeta normalno...
Obenem hočem opozorit ,da ni vsak ravs taka groza kot izgleda..največja napaka je če psa , ki se je enkrat zravsal ali pa bil drugače udeležen v ravsu zdaj obtožimo totalne pobesnelosti ali pa ga ob vsakem nadaljnjem srečanju s psi dvigamo v naročje ali nad glavo...
velikokrat ostanejo hujše posledicev glavah lastnikov , kakor psov. Nato pa zaradi strahu vodnikov postaja situacija vse slabša in nazadnje nerešljiva.
Normalen, psihično zdrav in socializiran pes lahko preživi tak dogodek brez dolgoročnih posledic.
In res je tudi, da se domimantni samci (predvsem službenih  in lovskih pasem)večinoma v odrasli dobi ne igrajo več z drugimi dominantnimi samci. Vsaka taka "igra" je vresnici rangiranje in lahko preide v pretep. Zato je potrebno take pse naučiti, da se ne igrajo -oz da se ne rangirajo. Najbolje je, da ignorirajo druge samce.
S samicmi moje izkušnje prav tako niso tako tragične- tudi tu se mi ne zdi zadeva nepovratna- lahko pa rečemo da velja podobno za dominantne samice kot za dominantne samce. Nekatere so npr zoprne samo med gonitvijo ali ko imajo mladiče.
Zgoraj omenjenimasosedoma, pa bi še vedo svetovala , da postavijo trdno ograjo in se ppotrudijo,da se bosta psa najmanj tolerirala. Za to je potrebno sodelovanje obeh familij. S skupnimi sprehodi , morda obiskovanjem pasje šole se bodo odnosi otoplili in tudi psi spoprijateljili. Če pa bodo sosedi nastrojeni eni proti drugim nej se ne čudijo , če jih bodo psi posnemali.

Logiran
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines