mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 08:29:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257406 krat)
0 članov in 32 gostov pregleduje to temo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #660 : torek, 07.12.2004 : 14:04:39 »

Ja, saj to res ze vrabci civkajo, da je uspeh vzgoje (in izobrazevanja) katerih koli mladicev (cloveskih ali pasjih) pogojen z odlicnim sodelovanjem med skrbniki (oz. starsi) in solo. Pomembno je sinhronizacija obeh institucij (druzine in sole) ter doslednost pri izvajanju. Po domace, sola se pribliza druzini in druzina soli, pa je. Se mi zdi, da moderna pedagogika zelo tezi k temu, kar je v pasji soli ze nekaj casa jasno. Nasi dragi smrkavci pa ne bodo popolnoma nic bolj obremenjeni, kot so, cw vi jih pri vsakem predmetu sproti opozarjali na bonton in vrednote, ki bi jih seveda morali vzdrzevati tudi doma. Sploh pa, ce bi ljuba nasa mladina malo manj razmisljala o tem, kako jim je tezko na tem svetu, in se malo vec ucila, bi bilo pa tudi fajn.

Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #661 : torek, 07.12.2004 : 15:21:26 »

Res ne vem več ali sem jaz tako stara in betežna, ali so se pa stvari res tako spremenile.
Sedajšnji mulci v šolah  se sploh ne bojijo več nikogar.
Saj smo bili vsi otroci, pa vsi smo kakšne traparije delali,  če nas je pa gdo slučajno dobil na delu in nam zagrozil z ravnateljem, policijo ali pa samo to da bo staršem povedal smo bili pa vsi presrani in se opravičevali( pa smo po večini samo jabolka ali pa češnje "rabutali)".  Zdaj jim lahko groziš z vsem.......  potem ti pa 9 letni mulček  veselo odgovori z j***   se ti pa policaji  pa še ravnatelj. teče proč za njim pa še njegovi pajdaši in  ko so na varni razdalji ti  še tasrednega pokažejo.
Potem pa na roditeljskem sestanku obravnavajo kako je neki kmet, (ker so mu mečkali travo in kamenje v živali metali)brutalno oklofutal otroka.
Potem pa pridejo vsi na kup , kmet se dere da bo tastare  po gobcu in naj mu denar za travo dajo, starši se nazaj derejo da ga bodo tožili ker jim je otroka napadu,   mulci se pa smejejo pa  v naslednje še kaj hujšega izvedejo..... ker jim  "itak " noben nič ne more.  Šola se zgovarja , da po šoli niso več v njihovi pristojnosti,  policaji ne morejo travnikov nadzirat( majo preveč dela z radarji in alkotesti)....... skratka starši jih zagovarjajo...............potem smo pa tam kjer ni muh.
Logiran
zoycik
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 236


« Odgovor #662 : torek, 07.12.2004 : 17:16:38 »

Povedala bi samo primer, ki se nam je zgodil pred nekaj dnevi, imamo 4 letno boxerko in štiri mesečnega boxerja in ko smo prišli domov iz sprehoda smo ta malega spustili, da je tekel po naši mali ulici, kjer ga vsi poznajo in se s tistimi, ki so zunaj malo pocrklja.

Nenadoma je prišla po ulici 10 letna deklica in mali je seveda stekel k njej in jo ves vesel obliznil, pončka se ga je ustrašila, pa smo prišli do nje, ji povedali, da kuža ni hud in da je tak otroček kot ona in se rad igra in je zgledalo, da je vse v redu saj ga je celo pobožala.

Zvečer pa nas je poklicala punčkina mama in začela, da ji je otroka ugriznil pes, da nas bo tožila za prestan strah in poškodbe, vpitja z njene strani še vsaj 3/4 ure ni bilo konec. Lepo smo se ji opravičili, priznali, da bi morali imeti psa privezanega in da se kaj takega ne bo nikoli več zgodilo. Kasneje nas je z istimi grožnjami poklicala še dvakrat.

Ljubitelji psov delamo vse, da bi pse socializirali,
tako do ljudi kot do priradnikov svojega rodu in kako je reakcija mame vplivala na to, da bo imel otrok pozitiven odnos do živali, da bi jih mogoče celo vzljubil in nekoč v prihodnosti najde tudi uteho od marsičesa hudega, ki se mu lahko v življenju zgodi, tudi v njihovi družbi.
Sama imam otroka in vzgojili smo ga tako, da je velik ljubitelj vseh živali.  
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #663 : torek, 07.12.2004 : 17:21:15 »

Zoycik,
stvar ni v tem, da se je deklica vstrašila psa. Nekateri se pač radi tožarijo in vsako stvar zagrabijo, da bi od kje dobili kakšen dodaten tolar... Poznam kar nekaj takih primerov. Niti ni nujno, da bo ta deklica odslej imela slab odnos do psov ... Mogoče si ga bodo kdaj še sami nabavili...
Logiran
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #664 : sreda, 08.12.2004 : 12:44:57 »

Tud jaz poznam par takih ljudi, ki zelo radi drek mešajo, da bi prišli do cvenka. Se mi zdi, da je takih pravzaprav vedno več. Zato menim, da je v interesu lastnika psa, da ima v naselju psa na povodcu, da se izogne vsemu temu. Navsezadnje nikoli ne veš, kako bo otrok odreagiral na bližnje srečanje s psom. Morda mu bo poskušal vreči palico in bo z njo mahal psu pred nosom, pes se bo pa palice ustrašil in se bo skušal braniti. Pa smo spet tam. Pa tud marsikateri odrasel človek misli, da je vse kinološko znanje tega sveta s taveliko žlico pojedel ali pa bo poskusil svojemu otroku pokazati, da se mu ni treba bati psov in bo rinil v psa dokler ne bo au Shocked. Vseh sort strokovnjake najdeš. Kot npr. v živalskem vrtu, kjer se lahko polulaš od smeha, ko poslušaš, kako starši otrokom kažejo kozoroge in razlagajo, da so to gamsi ali pa navadne domače bele race in razlagajo, da so gosi. Če ima šimpanz otečeno rit, je pa itak pavijan. Da ne govorim o tem, kako težko si je enim zapomnit, da pašeta srna in srnjak skupaj, jelen in košuta pa skupaj. Pokojni morski lev je bil pa itak mrož ... Blagor enim, k majo tko pametne starše, da jim niti prebrat ni treba, za katero žival pravzaprav gre, ker oni itak VSE vejo!
Logiran
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #665 : sreda, 08.12.2004 : 14:01:04 »

Moj prejšnji post je dobu številko 666 ...  Shocked Mwahahaha!
Še ena štorija: pri nas smo bojda tud ful smotani, ker smo prepovedali hodit ljudem v ogrado h konjem, kadar ni nobenga zraven. Dogajalo se je namreč to, da so ljudje pripeljali majhne otroke v štalo in na pašnik božat konjičke, če pa komu rečeš, da te konj lahko tudi fajn brcne, ti pa itak ne verjamejo, ker so to pač ena miroljubna rastlinojeda bitja. Dejstvo je, da je še tako miroljubna žival lahko kdaj razdražena in če je ne poznaš, tega še opaziš ne. (Če da konj ušesa nazaj, je zelo nerazpoložen, tko da je treba pazit.) Če ima kobila "plodne dneve" (ali malo bolj vulgarno: se goni - oprostite izrazu), bodo žrebci ful nemirni in jih ni pametno dražit. Na ta način je brco pokasiral tudi moj najdražji, ker njegov zaljubljeni konj ni hotu z njim. Znanki je pa njena kobila zlomila stegnenico, ker je kobila hotela brcnit pohotnega žrebca, znanka se je znašla pa na nepravem mestu ob nepravem času in je prestregla brco. Au. Pol si pa predstavljaj, da tak konj brcne sosedovega mulca ...
Tko da vztrajam pri svojem: če nočeš imet nikogar na vesti in bi se rad izognil tožbam za povzročitev poškodbe iz malomarnosti, imej svoje živali pod kontrolo, poskrbi za ustrezne označbe (Hud pes! ...), v naselju imej psa na povodcu itd.
Tistga pitkota ni nč videt, ampak saj ga čez teden itak še nikoli nismo videli. Do zdaj smo ga vedno videli ob koncu tedna in to vedno na našem! Samo da mulca spustim na dvorišče, že od nekod prleti pes. Tko da ta vikend pa res pokličem policijo, če ga ne misli privezat. Naša pseta niso nikoli spuščena letala po naselju! Tast ima sploh vedno lovskega psa, ki bi bil takoj kriv za izginule sosedove mačke, perutnino, zajce, skopane luknje na tujih vrtovih (voluharji, rovke,...), kakce vseh sort in zarjavele kandelabre in hidrante. (Bojda je pasji urin smrt za kandelabre, ker jih sčasoma prežre.)
Logiran
ninka1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24



« Odgovor #666 : sreda, 08.12.2004 : 20:46:18 »

Ogorčena sem in pretresena, ker sem bila že drugič priča nezvanemu in nenadnemu napadu mladega pitbula, ki sam tava po naši vasi in napada vse, kar je na štirih nogah. Pred 14 dnevi sva s fantom reševala sosedovo mešanko (velikosti jazbečarja), ki jo je dobesedno trgal na kose, danes pa je doletelo mojega psa in to na našem lastnem dvorišču!!!! Naš sovaščan ima samca in samico pitbula, ki ju brez nadzora in nagobčnika prosto spusti po vasi. Psa potem izbereta žrtev in jo mesarita dokler nekdo, zaradi rjovenja uboge živali ne priskoči na pomoč. Sosed je na samcu že zlomil dežnik, midva s fantom sva ga danes polivala z vodo, soseda ga je celo tolkla z lesenim kolom, da bi le izpustil, pa ni! Navsezadnje ga je fant tako močno zagrabil za ovratnico, da je moral izpustiti!
Poklicala sem policijo, ki je prišla mojega psa pogledat in naredila zapisnik. Potem sem peljala psa k veterinarju in nesla fotokopijo kartona na policijsko postajo. Kličem na veterinarsko inšpekcijo, pa se nihče ne javi...NAJBOLJ PA ME JE RAZKURILO, KO SEM VETERINARJU RAZLAGALA, KAJ SE JE ZGODILO IN MI JE GOSPA, KI JE SEDELA V ČAKALNICI S SVOJIM CUCKOM V NAROČJU, POKROVITELJSKO POVEDALA, DA JE ONA SODNICA ZA PREKRŠKE IN DA SEM SI SAMA KRIVA, DA JE BIL MOJ PES NAPADEN, KER SEM SE UMEŠALA. PO NJENEM MNENJU BI MORALA PUSTITI, DA SE PSA SAMA ZMENITA!!!!!!!!!!
Ne morem verjeti!
Jezna ninka1
 
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #667 : sreda, 08.12.2004 : 21:36:08 »

Zelo mi je žal za tvojega kužka.
Zanima me ali ste o početju psov obvestili njihovega lastnika.
Glede tiste sodnice v čakalnici..... to , da bi se sama zmenila.....hm hm  nisi napisala kakšen je tvoj kuža, po drugi stani pa  če je  ta sosedov pes prišel že na dvorišče in ste ga videli............... ponavadi pomaga  glasen "mmrrrrš domov",  pa  se obrne in gre.  Saj pri meni.
Logiran
ninka1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 24



« Odgovor #668 : sreda, 08.12.2004 : 22:08:43 »

Na žalost ni pomagal mrš! Lastnik že ve, ker se zgodba ponavlja, naredi pa ne nič, ker mu je bolj malo mar. Jaz imam angleškega buldoga. Oli se je sicer podredil, a ni prav nič pomagalo. Ležal je na tleh in ker ga tista zver ni mogla zagrabiti za vrat,(ker ima preširokega) ga je vlekla za uho.
Verjemi, da sem ga poskusila zapoditi, sicer pa nisem niti pisnila, ko je bil že pri naju, ker ga nisem hotela znervirat. Počasi sem se s svojemu psu približevala vratom ograje, a je hitro pitbul pogruntal, da se hočeva izmuznit in zagrabil mojega psa za glavo.
Sem že šla kupit poprov sprej, niti na dvorišče več ne grem brez njega!
Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


« Odgovor #669 : četrtek, 09.12.2004 : 10:25:19 »

Meni je tut žal za tvojega kužka! Mu pošiljam zdravilne pozdrave Grin

Sicer pa dokler bodo pri nas vse barabe zaščitene kot svete krave, se stvari ne bodo popravile. Undecided
Dokler si ti kriv, če pride na tvoje ozemlje tuj pes... Meni je to skregano z vsako logiko. Huh

Za vse neodgovorne ljudi (vključno z neodgovornimi lastniki psov) bi bilo treba ukinit človekove pravice pa spet začet sekat roke pa glave!!!!

Pa bi potem ljudje mogoče celo začeli razmišljati in paziti na to kaj delajo!!!! Huh

Uh me take stvari razjezijo Angry Angry Angry Angry Angry
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #670 : četrtek, 09.12.2004 : 10:54:30 »

Citat
Za vse neodgovorne ljudi (vključno z neodgovornimi lastniki psov) bi bilo treba ukinit človekove pravice pa spet začet sekat roke pa glave!!!!

Dajte se malo brzdat s takimi idiotskimi izjavami...

Citat
Naš sovaščan ima samca in samico pitbula, ki ju brez nadzora in nagobčnika prosto spusti po vasi. Psa potem izbereta žrtev in jo mesarita dokler nekdo, zaradi rjovenja uboge živali ne priskoči na pomoč.

1. Ste sigurni, da je pitbul?
2. Ne razumem zakaj niste že pred incidentom poklicali policije! Je bilo vredno čakat, da jo je skupil še vaš pes?

Aja, še to...se še komu zdi 2. citat malo pretiravan. Če bi bilo tako, bi bili verjetno vsi psi v vaši vasi že mrtvi...ali pa vsaj razmesarjeni.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #671 : četrtek, 09.12.2004 : 11:00:03 »

 Grin Grin Dimi, srečo imajo te lastniki, da nimaš časovnega stroja.......

Mene  še nekaj bolj pogrebe....... to , da nekomu, poveš, da njegov pes  dela pi******e, pa nič ne ukrepa. Jaz vsa skesana letam z lopatko okrog, ko se naš gospod spravi  kakcat na sosedovo mejo. Da bi pa  še kakšnega psa napadu........ rajši ne pomislim....... po svoje hvala bogu , da je taka šleva.

Da pa pomislim, da bi se meni kaj takega zgodilo, potem bi pa jaz postala pitbull do tistega lastnika.
Eni so res flegma, misli , da če ima psa zraven bajte zavarvanega , da potem pa pes lahko  naredi kar hoče , saj bo itak zavarovalnica pokrila........
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #672 : četrtek, 09.12.2004 : 11:02:01 »

Ne mislit , da imam kaj proti  pit bullom, meni so  še full všeč .
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #673 : četrtek, 09.12.2004 : 11:05:53 »

Saj pravim, če bi bilo čisto tako, kot je napisala, potem v tej vasi vsak dan šprica kri v potokih....In nikjer ni napisano kakšne poškodbe je dobil njihov pes. Sploh pa nekih pretiranih poškodbmlad APBT ne more povzročiti.

Če je vse res, potem imate problem, iz izkušenj pa vem, da vsi, katerih pes je bil napaden od "nevarne pasme", po večini tako pretiravate, da mi je kar slabo...
Logiran
Mami
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 13


« Odgovor #674 : četrtek, 09.12.2004 : 11:15:51 »

Tuj pes nima kaj delat na njenem dvorišču, tko kot sosedova krava nima kaj delat na mojem!
Sosedje se skupaj vzemite in mu pojdite povedat svoje!
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines