mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 08:25:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257383 krat)
0 članov in 24 gostov pregleduje to temo.
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #630 : ponedeljek, 06.12.2004 : 12:32:11 »

OJLA!
Seveda.Moja prijateljica se je takrat nahajala pred svojo lastno štalo (imajo namreč konje,ki pa so bili takrat zaprti)z svojim možem in 5 let starim sinom.
Pes in njegova lastnica pa sta se v ta kraj preselila pred kratkim in tudi če gresta skupaj na sprehod ima psa spuščenega, ko pa ga pokliče on sploh ne reagira.

              Barbara&Lor
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #631 : ponedeljek, 06.12.2004 : 12:45:16 »

Pa je pes napadel? Shocked
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #632 : ponedeljek, 06.12.2004 : 12:54:05 »

Ni me bilo zraven, ampak na trenutke imam občutek, da se je pes h otrokom zapodil v igri in so zadevo napihnili ker je pač pittko.

Nevem, lahko je pa res čuden pes.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #633 : ponedeljek, 06.12.2004 : 12:54:58 »

Nekateri,imajo psa, pač samo zato, da ga imajo ali pa da se kažejo z njim. Pa naj bo to Pitbull  lahko je pa čisto navaden nemški ovčar, ali pa pudelj.
Potem pa ne smemo zanemarit še  enega dejstva:
Pes čuti strah, in potem preprosto mora dokazat , da je on šef.  To je pač stvar nagona.

No tukaj pa pridemo nazaj k njihovim lastnikom. Vsak lastnik bi lahko to vedel , ker je pač to v naravi psa.

Glede odpoklica je pa takole. Mi v mali šoli smo se prvo kar je bilo učili odpoklic. In to brezpogojen odpoklic.
Pa je naš Dami ena navadna "šleva", še tamalih psov se boji, ko pa začuti , da se nekdo ustraši njega potem pa dobi pogum,  takrat pa jaz  "zatulim" in verjemite, da tudi pomisli ne , da ne bi prišel.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #634 : ponedeljek, 06.12.2004 : 13:22:08 »

No pa še to , da dodam. Včasih znajo biti tudi otroci prav tečni.  Najprej kličejo psa in se igrajo z njim potem pa pes v igri skoči in  ga podre po tleh.................. in ven  pride , da je pes napadel  otroka.

"In sigurno  bo otrok priznal, da ga je izival.   "  Najlažje se je zlagat mamici , da ga je pes napadu  a ne?      Angryče ne je pa  okregan , ker mu je mamica že neštetokrat rekla , da naj pusti pse pri miru.

Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #635 : ponedeljek, 06.12.2004 : 13:49:37 »

Lupčki moji, tudi jaz imam rada pse, ampak - ne zgražajte se - svojega otroka imam rajši! Strinjam se tudi z mnenjem, da pes ni kriv, če ima lastnico s kikirikijem namesto možganov. Zdaj ste že ugotovili, da sem jaz dotična oseba, ki naganja paniko zaradi sosedovega pitbula. Ne moti me pes, moti me lastnica! Ironično je to, da imajo v naselju stare mamke privezane svoje toy pudle in yorkije, ter jih peljejo le 200 m ven iz naselja, kjer se začne brezmejno Sorško polje in se pes lahko zlaufa po mili volji, ena flegma mlada češplja pa nima časa, da bi psa peljala tako straaaaašnoooo daleč in ga zato veselo spusti v naselju. Me tud prav malo briga, kakšnega lupčka ti da pitbul - na lastne oči sem vidla, kako so se ga otroci ustrašili in pri otrocih nikoli ne veš, kako bodo odreagirali (gre za 4 in 5 let stare otroke, ki jih nismo starši prestrašili - navsezadnje smo doma na kmetih, kjer je itak več živali kot ljudi, tko da nismo kakšna finesa, ki vrešči, ko vidi kravo ali konja od blizu). Saj verjamem, da pes ni žleht, ampak dejstvo je, da mamice mal stisne pri srcu, ko vidjo tega psa, ki teče proti otrokom, lastnica se pa džabe dere za njim, ker jo itak ne registrira. Da naj ga na povodec, če ga ne zna krotiti!
Logiran
nero
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 128


« Odgovor #636 : ponedeljek, 06.12.2004 : 13:54:20 »

Hehe, zdej enkrat me bo nero zadavila  Undecided, ker uporabljam njeno ime ... Na forum se bom registrirala prihodnje leto, ko dobimo novega štirinožca.  Kiss Vsem hvala za odgovore in lepo pozdravljeni! Mami Kiss
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #637 : ponedeljek, 06.12.2004 : 14:31:54 »

Vse lepo in prav , in te tudi  čisto razumem Barbara, vsaka mama  odreagira in zaščiti svojega otroka.

Konec koncev, spomni se kaj o govorili mulci za tvojega Edota- da otroke Žre.   Tega ni pa nobeden povedal , da so ga hodili izivat in kamenje metali v ograjo.

Razlika je pri majhnih otrocih.  Zato je moje mnenje lastniki naj pazijo na pse, starši pa na otroke.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #638 : ponedeljek, 06.12.2004 : 15:27:42 »

Zmeraj bolj sem prepričana, da do napadov pride velikokrat iz enega samega razloga - ljudje se obnašajo kot kure, ki stojijo ob cesti, pa pripelje avto in namesto, da bi zašibale stran od ceste, se v navalu panike rešujejo tako, da letajo pred avto in na drugo stran ceste (če jim rata)  Undecided
Razumem, da nekateri ljudje ne marajo psov, imajo odpor, se bojijo ali jih pa preprosto ne zanimajo.
Ravno zaradi tega, dam svoje pse vedno na poleg, če me mimoide neznana oseba. Saj ne, da bi skakali po neznancih a nekaterim ljudem je preveč že to, da pes samo obrne glavo proti njim in jih z razdalje nekaj metrov na daleč ovoha.
Najboljše je poslušati matere in očete, ki razsvetljujejo svoje male potomce v smislu: "ne čofotaj po tej vodi, ker kužki lulajo vanjo", "pazi, kuža te bo ugriznil, če mi takoj ne daš roko", "joj, ne hodi k psu, je zeeeloooo hud" (in kaže na moja dva, ki ju zanima samo to, če je kakšna goneča psica v bližini), "hitro v avto, kuža gre",  "kako moreš jesti banano, če so zdaj, ko si pobožal psa, tvoje roke umazane (in otrok mora vržti stran banano, ki jo je itak držal za neolupljeni del)"
Zaradi takšnih in podobnih puhlic, potem otroci cvilijo, piskajo in v navalu panike plezajo svoji mami na glavo ali pa se trgajo z rok svojega starša. In vse to samo zaradi tega, ker gremo mimo, psi pa jih tudi pogledajo ne. Bravo, tako se vzgaja otroke!  Angry Psi so očitno umazane zveri s slinastim gobcem, ki samo čakajo, da bodo lahko požrle ali vsaj okužile kakšnega pamža.
No, tudi odrasli znajo biti perle. Enkrat se je en tip znašel med mano in mojim psom. Pes je tekel proti meni, seveda mimo tega tipa, vendar še vedno vsaj 10m stran, in tipo je začel kruliti in poskakovati, kot da bi mu pes mimogrede odgriznil nogo do kolena.  Huh  Huh Pa ga pes tudi pogledal ni.
Ja, in ker imajo psi plenski nagon in ker se ljudje obnašajo kot kure, je rezultat pravzaprav čisto logičen.
In ker smo ljudje najbolj inteligentna bitja na tem svetu, bomo psom že znali dopovedati, da ni lepo imeli plenski nagon.  Tongue
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #639 : ponedeljek, 06.12.2004 : 17:08:21 »

Stvar pri teh zadevah je, kot ponavadi, sila enostavna: odgovornost z obeh strani, poznavanje pasjega vedenja (spet z obeh strani) in toleranca (spet z obeh strani). Pod obe strani mislim tako vodnike psov kot tiste, ki jih 'ne marajo'. Ce bi v prvi vrsti vodniki psov poznali svoje stirinozce in znali ustrezno reagirati ob danem trenutku in ce bi imela nasprotna stran vsaj malo pojma o pasjem obnasanju na splosno, bi bil svet mnogo lepsi. Ne bi prihajalo do sporov vodnik psa : vodniku drugega psa ter vodnik psa : ponosen prednik cloveskega mladica.

Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #640 : ponedeljek, 06.12.2004 : 17:15:49 »

Torej, strinjam se da smo v večini primerov krivi ljudje.....psi samo sledijo svojim nagonom in seveda temu kar smo jih naučili mi. Moram pa povedati, da je pri naš še zelooooo veliko neodgovornih lastnikov. Ravnokar me je klicala teta, ki se je s svojo kužiko (AmStaff) odpravila na vsakodnevni sprehod na polje nekje ob Lj. Danes sta se kot vedno veselo sprehajali in kar naenkrat od nekje ptitečeta dva psa (mešanec z nemškim ovčarjem in Boxer). Teta je v daljavi opazila dva človeka, ki sta s traktorji orala njivo, njuna psa pa sta očitno veselo pohajkovala okoli.
Torej, psa sta kužiko povohala, potem pa se je v trenutku slišalo hudo renčanje in Aša (tetina psička) se je ustrašila in stekla teti pod noge....psa pa za njo. nekaj šasa sta jo napadala vsak z ene strani, potem pa je moja teta pograbila Ašo, jo vrgla čez ramo in z njo tekla proti avtu, kajti psa sta začela že renčati tudi nanjo. Težko si sicer predstavljam 50 letno žensko, ki na vso moč teče in v naročji drži 22 kilsko Ameriško Staffiko, ampak to je bil edini način, da sta se rešili  Angry.
Aša se je še celo pot do doma tresla in pogledovala nazaj, če jima kdo sledi.

Torej......kaj se dogaja z lastniki psov?? Ali se ljudje res ne bojijo, da bodo njihovi kužki koga poškodovali? Odgovornost bodo namreč nosili sami......
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #641 : ponedeljek, 06.12.2004 : 17:25:21 »

To , da bi druga stran morala poznavat pse, pa lahko  samo  sanjamo.
No jaz sem imela  pred kratkim, res opravka z enim hudim poznavalcem pasme.
Psa namreč učim hoditi poleg , ne da je na povodcu pripet , in ko sem šla mimo cerkve( kjer se zbirajo vaške čvekle), se je začel en star desc dret na mene "prvežte dobrmana,  pa sem mu lepo prijazno z nasmeškom rekla gordon seter je ni doberman, pol pa stari  U luft pa  se začel dret, kaj ga bom učila da on ve to je dogodlaki doberman , da so Nemci že  leta  1942 take pse po teh  krajih  ulačil, a zdej ga bom pa prepričvala. Tongue Tongue Tongue..............mislm a ne ...... TEMA! mogočej sem naumna , da sem  bila tiho..... sam je bolše  kakšno požret, mam tudi jaz  dokaj bogat besedni zaklad, ampak v določenih primerih lahko kaj preveč rečeš.

A pol pa zahtevej od takih moronov, da bodo poznal pasje obnašanje. Ostale Stare babe so pa samo kimale, ker on je bil absulutno  najpametnejši. Grin Grin
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #642 : ponedeljek, 06.12.2004 : 17:32:12 »

To, da bi druga stran morala poznavat pse, pa lahko samo sanjamo.

Jep, se vedno vztrajam, da bi jih morala (pa ne samo pasmo, ampak predvsem obnašanje). Res pa je, da je do tja se dolga pot. Ampak ravno tu pa lahko s svojim odnosom veliko pripomoremo tudi sami vodniki psov. Nic boljsi nismo od njih, ce jih ponizujemo in zmerjamo ali ce se z njimi na licu mesta prepiramo (saj to so v koncni fazi zeleli). Enostavno pokazemo jim, da nas pes nikomur nic noce, da je popolnoma prijazen in da ga obvladujemo in vemo, kaj sme in kaj ne. Ponavadi traja nekaj casa, ampak pocasi se tudi stare mamke in vaski pametnjakovici sprijaznijo. Je pa treba imeti zivce kot drat zajle in psa pod kontrolo, to je pa res. Samo namesto je tega veliko prevec vodnikov slepo zaljubljenih v svoje scene, ki razvajeno bevska na vse, kar leze in gre. Ko pa naletimo na kaksnega ravno prav naperjenega in pametnega stricka ali pa tetko, smo pa tam, kjer ni muh. In kaj smo naredili? Prilili olja na ogenj vojni proti psom.

Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #643 : ponedeljek, 06.12.2004 : 17:40:05 »

Inteligentni ljudje , pa tudi če ne marajo psov, se ponavadi obnašajo normalno.

Tisti ki pa posplošujejo napr:  "vsak pes ima kosmata ušesa" in  podobne bistre izjave. taki ljudje so pa posebni primeri, in moje mneje , da bomo  kdaj takim lahko dopovedali oz. jih poučili o pasji logiki bo pa  ob   Sv.NIKOLI.

Jaz se popolnoma strinjam s tem , da moramo lastniki paziti na svoje pse, in tudi jih( nekateri)..........Samo kaj  a naj zdaj v grabne skačemo skupaj z psi  , da bodo  nekateri vsevedneži  lahko varno šli mimo nas?
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #644 : ponedeljek, 06.12.2004 : 18:28:06 »

Ena bogokletna: p-o-v-o-d-e-c.  Shocked Saj veste, tisti strik, ki "omejuje pse", zaradi katerega psi "niso svobodni"... Roll Eyes Pobozne zelje, vem vem.
Za uno, ki ima spuscenega pitbulla, pa policija.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 38 39 40 41 42 [43] 44 45 46 47 48 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines