mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 20.07.2024 : 01:15:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 255124 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #1995 : torek, 31.08.2010 : 13:56:23 »

Kaj se res skriva za tablo "pozor, hud pes" sploh ni pomembno. Meni na misel ne bi prislo, da grem preverjat ali je res kar pise ali ne.
Ti dve iz zgodbe sta ocitno sli preverjat po varianti - kaj pa ce sploh ni res - in je dete na lastni kozi okusilo kruto resnico, da opozorilna tabla tokrat ni lagala.
Zal mi je za dete, ki bo nosilo posledice. Zal mi je za psa, ki bo ozigosan za klavca (upam le, da ga bedarija drugih ne bo stala zivljenja). Kaj si mislim glede gospe mame pa raje ne bom pisala, ker ne premorem tako sirokega spektra kletvic.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
kocka
živim tukaj
***
Sporočil: 7.518


« Odgovor #1996 : torek, 31.08.2010 : 14:03:41 »

Vprašanje, ki se meni poraja pa je, ali sta imeli mama in hči že prej kontakt s tem psom, glede na to, da sta občasno prihajali na to kmetijo in ali so bile morda prejšnje izkušnje v redu.
Morda zveni moje pisanje kot prelaganje odgovornosti na koga drugega, kar zagotovo ni, ampak kdo ve, kakšne so bile izkušnje dotičnih oseb s tem istim psom v preteklosti. Poročilo v medijih je precej skopo, vsekakor pa tudi jaz zagovarjam tezo, da se v ograjena dvorišče s psom in v katerekoli pse ne rine, če lastnik tega ne dovoli. In to učim tudi svoje otroke.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.348


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #1997 : torek, 31.08.2010 : 14:15:18 »

Kot se da razbrati iz clanka, je bil pes ob drugih priloznostih v pesjaku. Nic ne porocajo, ali je pesjak blizu prehoda, kjer hodijo ljudje k hisi, ali je puncka sla kdaj tiscat roke v pesjak  in podobno. Ocitno je pes ze dlje casa pri hisi, z njim najbrz obicajno stranke nimajo posebnega stika, zdaj je bil pa spuscen ...

Tudi pri nas je tabla "pozor hud pes", pa se drugega obiskom ne more zgoditi kot to, da jim bokserka tezi z zogico, majhna mesanka pa od dalec bevska. Pa vendar ... Napis je, nadzor tudi. Psice niso nikoli same nikjer, kjer bi ju lahko kdo sprovociral zaradi cesarkoli, ce pa bi kdo cez ograjo lezel, ko sta sami zunaj na povsem ograjenem obmocju, ga lastnorocno zbrcam se jaz.
Logiran

Zoia
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 717


« Odgovor #1998 : torek, 31.08.2010 : 14:17:27 »

Moj komnetar se je nanašal izključno na to, da je prav, da je na javnih površinah strogo nadzorovan. Glede na vse (napisi na ograji), se tudi lastniki očitno zavedajo da je hud in meni se zdi prav, da je se preprečijo ponovni napadi.

Vsak pes mora bit na javnih površinah strogo nadzorovan. Mi imamo pri vsakih vratih tablo za hudega psa, pa zato pes ni dvojno hud Tongue  Tudi ni upravičena domneva, da če je pes na domačem teritoriju hud, da se isto obnaša na nevtralnem območju. Imam doma tapravega čuvaja (pa ni prvi, je imel vsak tako obnašanje), ki ob nedovoljenem vstopu na naše območje vsiljivca pajsne z opozorilnim ugrizom. To pomeni, da v stotinki prime in spusti, brez kakršnihkoli poškodb, niti sled se ne pozna, vsak pa nato pove, da je čutil zobe. In dvomim, da bi odreagiral kako drugače kot belgijc, če bi ga nekdo zagrabil za glavo.
Isti pes je na javnih površinah mucek, ker mu ljudje ne pomenijo grožnje, ampak ima ponavadi korist od njih (božanje, igra,..). Lahko pridem v družbo 10,20 ljudi, pa se ne bo noro zapodil med njih in grizel, mu je pa nujno da vsakega pozdravi in preveri, kaj lahko pričakuje od njega. Če se ga kdo slučajno boji (so izjemno redki) ali ga ignorira, ga preprosto pusti pri miru. Tud vsak mu lahko igrače iz gobca jemlje, čeprav se prvič vidita. Je pa spet odvisno od situacije, pri veterinarju recimo mu je zoprno, če se vsi v njega vtikajo.

kolikor sem brala, je bil ponavadi ob teh obiskih pes v boksu, kjer tud verjetno ni imel kontaktov z njimi.
Logiran
alena
novinec
*
Sporočil: 2


WWW
« Odgovor #1999 : torek, 31.08.2010 : 14:50:25 »

Jana in Zoia, povsem se strinjam z vajinima postoma. Pri nas doma imamo šnavcerko in bulldoga in čeprav sta lepo vzgojena imamo na partonu vseeno opozorilno tablo in to na vidnem mestu, celotna parcela je ograjena z ograjo, ki je ne moreta preskočiti, ponavadi je tudi zmeraj kdo doma, povrhu vsega pa smo na nabiralnik, ki stoji na zunanji strani partona namestili še zvonec, da se lahko oseba najavi, še preden stopi noter na dvorišče. In če se kljub vsemu temu še najde kakšen neumnež (žal so tudi taki), ki kar "vdre" noter, naj posledice nosi sam! Ravno zadnjič smo namreč imeli obisk akviziterja, ki je očitno prezrl vsa opozorila in se je potem grozno razburjal, ker sta psa lajala nanj!  Angry Očitno človeška neumnost res ne pozna meja...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2000 : torek, 31.08.2010 : 16:10:36 »

To, da sta vstopili na dvorišče je še najmanjši problem. Če bi psa pustili pri miru, bi staknila kvačjemu kakšno luknjo  po nogah, če bi imeli smolo. Da pa gre 8 let star otrok zagrabit psa za glavo pa....ne rečem, da to stori triletnik.
Je napisala enkrat mislim da Pridna, da so ljudje izgubili vsak čut za samozaščito. Bi rekla, da že druga generacija, saj mlajši starši niso nič boljši od otrok.
Nekako takrat so starši in stari starši prepustili vzgojo otrok televiziji in računalniku.
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #2001 : torek, 31.08.2010 : 16:15:28 »

Nevem no kakšna mama bi svojemu otroku dovolila blizu takega psa, zaradi katerega je obešena tabla pozor hud pes, sploh pa najbrž nista bili prvič tam kolikor sem razumela in bi že prej mama mogla opazit, da tole ni pes za otroke. Nevem no svojega otroka nebi spustila niti blizu psa zaradi katerega je obešena tista OPOZORILNA tabla, ki OPOZARJA na to da pes ni ravno prijazen. Nevem no a ljudje jemljejo to tablo res samo kot "okrasek" na ograji Tongue
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2002 : torek, 31.08.2010 : 16:29:22 »

Table spolh ne opazijo
Logiran
Froša
rad pišem
****
Sporočil: 374


WWW
« Odgovor #2003 : torek, 31.08.2010 : 16:39:19 »

Toliko o odgovornih starših, ki pazijo na otroke. Pa tukajle ni izgovora ja sej to se pa lahko zgodi vsakemu, ja lahko se zgodi vsakemu, ki je zadosti butast da "spregleda" opozorilno tablo. Ko sem tole brala mi je šla prav para na ušesa, kako lahko neko dopusti kaj takega, res mi ni jasno.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2004 : torek, 31.08.2010 : 20:56:19 »

Mene pa to, da so šli na dvorišče niti ni tako zmotilo, tabla gor ali dol, se zgodi. Ampak da gre otrok k psu in ga brez mrdanja objame oz prime za glavo kot da bi bil pliško..in to 8 let star otrok.
Zdi se mi, da je to skorajda naša slovenska posebnost. Namreč... kamorkoli čez mejo sem šla s psi, nikjer, ampak res nikjer se toliko otrok in tudi mladih odraslih ni tako nenormalno obnašalo do psov.
Logiran
enaNika
rad pišem
****
Sporočil: 312


« Odgovor #2005 : torek, 31.08.2010 : 22:34:05 »

Dejstvo je, da ljudje table očitno ne opazijo. Da ne opazijo niti verige, s katero so zaščitena ograjna vrata, bi pa težko verjela.  Angry Namreč, naša ograjna vrata se ne dajo zaklenit, zato imam nameščeno še verigo, ki gre čez vrata in čez prvi steber, da si pes slučajno ne bil sam odprl. In se kljub temu znajde ena čisto tuja ženska v hiši, kao, nekaj je prišla vprašat. Dobro, da je bil pes takrat zaprt, ker bi čisto lahko tudi ugriznil. Sploh, če bi ga presenetila.

V konkretnem primeru iz članka pa mislim, da pes ne bi smel dobiti etikete. A ni tako, da se za nevarnega označi tistega, ki neizzvano napade na nevtralnem terenu? Ta je bil doma, je čuval, pa še izzvan je bil pravzaprav.

Vsekakor mi je pa žal za punčko, da je imela tako zelo drago šolo.
Logiran
bol.ha
novinec
*
Sporočil: 48


WWW
« Odgovor #2006 : petek, 01.10.2010 : 19:39:58 »

No, pa je počlo.
Sva bile s tamalo (čivavico, 5 mesecev) na zadnjem večernem lulanju. Skrbno pogledam okoli, da ja ni nikjer nobenega, da ona v miru opravi. V sosednjem grmu je nekaj šuškalo in sem se obrnila, da vidim kaj. Par sekundic sem gledala, če bo kaj ven skočilo in slišim 'vuuuuušššššššššš'.. Fleksi stegnjen do konca, za drevesom, tamala se dere, meni skoraj ramo izpahne. Skočim takoj za drevo (precej veliko in debelo), vidim zlatkota kako ima tamalo v gobcu in trese. Tema mi je padla na oči, sem začela kričat in brcat na vse strani. Zagledam lastnika zlatkota, par metrov proč gleda in čaka. Se derem če misli ukrepat, se obrne proč  Shocked
Brcam naprej psa, gospa iz sosednjega bloka gleda in kliče policijo. Po par minutah uspem tamalo vzet iz gobca, ker je zlatko za sekundo popustil. Pes skače name, lastnik še vedno nič. Hvala bogu, da sem bla fejst oblečena, mu ni uspelo me poščipat.
Policija je sicer komaj komaj prišla, zapisali so in šli. Kaj še lahko nardim, da se tega konkretnega psa in lastnika obsodi na dosmrten štrik in pomožnosti nagobčnik? VURS? Ta pes ni nikoli na štriku, ampak sem vedno tamalo pravočasno odnesla. To noč je počlo ker mi je prilaufal za hrbtom in ga sploh nisem slišala. Pri veterinarju sva bile, preluknjal je ni nikjer, jo je pa očitno bolelo ker komaj hodi. Da ne omenjam kako se boji vsakega šuma in jo komaj prepričam da lula na travico..

Mah, razočarana sem  Cry
Logiran
scottie
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 66


« Odgovor #2007 : petek, 01.10.2010 : 23:51:24 »

Kako mi gre na živce tak folk in njihova ignoranca. jezen Če imaš njegove podatke ga prijavi, če pa ne ga pa naslednjič ko ga vidiš oklofutaj, kretena. Upam da bo tamala kmalu pozabila na grozo, ki jo je doživela.
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #2008 : sobota, 02.10.2010 : 20:51:00 »

Prihodnjič psa ne brcaj, imaš srečo, da se je očitno samo igral. Če bi napadel zares, bi čivavice ne bilo več, ti pa bi bila pogrizena. Če se še kdaj znajdeš v podobni situaciji, poskusi ostati mirna, psa primi za ovratnico (če je nima pa za ušesa ali za vratni gubo) in ga dvigni. Potem mora spustiti, tudi če noče. mogoče se sliši nevarno, a je  brcanje precej slabše.
Logiran
bol.ha
novinec
*
Sporočil: 48


WWW
« Odgovor #2009 : sobota, 02.10.2010 : 21:40:33 »

Verjetno nisem prav reagirala, ampak moja mala se je drla, tema je bla in nisem vidla ali jo dejansko grize ali ne. Res se je slišalp kot da tamala umira. Komaj pri veterinarju sem ugotovila, da je ni prebodel. Jo je pa zgleda kar močno držal, ker je imela 'buške' tamala.
Logiran
Strani: 1 ... 129 130 131 132 133 [134] 135 136 137 138 139 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines