mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 06:30:59

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257279 krat)
0 članov in 20 gostov pregleduje to temo.
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #600 : četrtek, 04.11.2004 : 20:51:53 »

Bina

Potem nastane pa manjši problem Grin Grin Grin!!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
Yorki
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 468


WWW
« Odgovor #601 : četrtek, 04.11.2004 : 20:55:16 »

Tista povezava naj bi bil filmcek? ker jaz ne vidm nič slike, sam eni glasovi so, rečanje, pa ljudje ki se kregajo.... sliš se, da je neki v zvezi s psi...film pa ni Grin
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #602 : četrtek, 04.11.2004 : 21:04:31 »

sirtaki, a si sigurna, da je labradorec preživel?
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #603 : četrtek, 04.11.2004 : 21:17:56 »

To samo pomeni, da stafford ne pozna pasje govorice. Ker ponavadi se pretep konča, ko se en pes podredi in preda. Ampak temu staffu pa to ni ravno jasno.

bina, bojim se, da to ni problem samo tega konkretnega psa, ampak pasme. Tu ne gre za rangiranje, ampak za eliminacijo nasprotnika. Ta hladnokrvni temperament, ki mu sirtaki reče:
Citat
amstaff (ameriski stafford). Naceloma prav mirljubna pasma, dokler ni v napacnih rokah.
...
Jaz bi temu raje rekla visok prag tolerance, ko pa gre, se pa ne ustavi več. Prag pa seveda (s pravilno oz. nepravilno) vzgojo postavljajo lastniki.
No, saj tista kura v črnem (lastnica) res ne potrebuje dodatnega komentarja, pa oni njen fotr tut ne.  Lips Sealed

 Angry
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #604 : četrtek, 04.11.2004 : 21:34:44 »

se mi zdi da se moja psica pri napadu sploh ne zna braniti, raje zbeži, če seveda lahko in se skrije za mano, najbolj pa se boji malih pasem  Grin
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #605 : četrtek, 04.11.2004 : 21:43:50 »

Moj Rondek pa je kar precej napadalen, še posebej če se mu drugi pes ne preda!!! Ampak jaz grem vmes jih spravim narazen, če se jih le da, ponavadi mi še kakšen pomaga, ampak v isti jezi sploh ne razmišljam kva bi se mi loh zgodilo!!! še posebej pa mi gre na živce ker vedno pride do pretepa, ker imajo vsi ostali ljudj(no ne vsi) odpete pse in po možnosti tisti lastniki, ko že pride do pretepa samo gledajo in se dere(kot je bilo prikazano), jest pa tm poskakujem pa se derem pa,........nevem kaj še delam!!!

tale posnetek pa tud......kakor da bodo kaj rešili, če bodo na miru stali!!  ah
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #606 : četrtek, 04.11.2004 : 21:46:04 »

Tale posnetek sem si ogledal in ga moram komentirati, ker sem ravno lastnik te pasme...O ljudeh oz. o lastniku, ki ni niti upal prit zraven, sploh ne bi zgubljal besed. Vmes med dva psa v pretepu it s stolom, je enostavno idiotsko. Če ne drugače, bi takrat, ko jih je tisti moški ločil, vsaj nekdo, če ne že on, prijel tistega Amstaffa in stvar niti približno ne bi bila tako drastična...da ne govorim o tistem ubogem curku vode...

Kar se pa tiče pasme: ozadja zgodbe ne poznamo, zakaj sta bila oba psa spuščena, tudi ne vemo. Hipotetično lahko sam razmišljam tudi v tej smeri, da je tisti drugi pes zaradi strahu zarenčal, ali pokazal kake druge znake, ki so Amstaffa prepričali v to dejanje. Amstaff niti približno ni čisto miroljuben pes in čisto vse odvisno od lastnika, take izjave dajejo itak samo nelastniki teh psov. Spet se je začelo obsojanje, lastnik staffa je avtomtsko kriv, da se je njegov pes stepel...blabla, kriv je, ker ni stopil zraven. Po drugi strani pa se sprašujem, kje je bil lastnik onega drugega psa. Njega pa noben ne pogreša...

Še tole...ko se je nek xy pes stepel in sem s tipom skočil zraven, sem upošteval nasvet  pasjeljubke oz. "morilke"  Grin nanook, in sem psa zbrcal stran...na mojo srečo sem ga prepričal, se mi je pa postavil po robu, kar se zame ne bi lepo končalo. Zanima me, ste pasjeljubke resnično pripravljene tvegati svoje življenje, zato da bi rešile življenje svojega psa. Jaz namreč nisem, pa ga imam najraje na svetu. Samo čakam lahko, kdaj bo nekdo odprl topic, kjer bo jokal kako ga je nek pes pogrizel, ker se je sam na napačen način vmešaval v pretep.

Dunja, tebi bi pa dal 5 zvezdic... Grin

LP
andariell, thor in freya
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #607 : četrtek, 04.11.2004 : 22:59:39 »

andi, ko ze omenjas sarota, a ti se ga ne bi lotila, ce bi napadel tvojega psa? Kaj pa bi storila v primeru, ko bi se tvoj pes, obesil komu za vrat z idejo "iti do konca"? Podatek, da imas samca dobermana tukaj sluzi samo, da se ve, da gre na splosno za veliko, mocno in agilno pasmo, ki je sposobna misliti tudi samo s svojo glavo.

Andarriel,
tale tvoja izjava ni cisto razumljiva, bi se jo morda dalo razloziti:
Citat
in sem psa zbrcal stran...na mojo srečo sem ga prepričal, se mi je pa postavil po robu, kar se zame ne bi lepo končalo.

Si morda kaj pozabil dodati?
Drugace je pa seveda cisto razumljivo, da se ne bi potegnil za svojega psa, saj imas vendar Amstaffa, se lahko sam brani, kajne?...pa tak maco  Roll Eyes Tongue bljak....
Kaj ce bi tvoj pes napadel drugega psa, bi tudi potem gledal? Se ti ne bi zdelo, da si dejansko odgovoren, da psa odvleces stran kakor ves in znas? Bi se morda cekanov podivjanega amstaffa bal kaj manj, ce bi bil ta podivjanec tvoj?
Res se vse preveckrat zgodi da zahtevnjese pasme pristanejo v povsem napacnih rokah!  Undecided

LP
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #608 : četrtek, 04.11.2004 : 23:08:56 »

Pa saj to ni res...Ljudje še kar ne znajo brati...Kot vedno, ti bom razložil kaj sem hotel povedat:


Citat
...ko se je nek xy pes stepel in sem s tipom skočil zraven, ...

O kakšnem mačotu govoriva? Sem kje omenil, da ne bi skočil zraven?Bil sem mnenja, da je iz zgornjega stavka razvidno, da sem skočil med dva psa, pa ni bil od njiju noben MOJ!! Samo pomagal sem človeku? In potem ti mene napadaš, kako pasmo imam in kako bi reagiral? Pa je sploh možno, da nekdo ne zna misliti med tem ko bere??!!

In kaj te sploh moti, ker sem napisal, da ne bi dal svojega življenja za pasjega? Bolano! To še ne pomeni, da ne bi skočil zraven, samo izjava, da bi nekdo branil svojega psa, pa četudi bo potem 3 tedne v kliničnemu centru, je naravnost smešna! Jaz tega ne bi naredil...

Joj, joj, ti kar prašaj, se mi zdi, da ti tudi zdaj ne bo nič jasno...

Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #609 : četrtek, 04.11.2004 : 23:13:06 »

Caterpillar, najbolj na živce mi gre, ko nekdo o meni piše stvari, ki niti približno niso resnične! Zato te prosim, da izjavo, da se jaz ne bi vmešal v pretep svojega psa, tudi citiraš in s tem dokažeš, da se krepko motiš!!
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #610 : četrtek, 04.11.2004 : 23:47:36 »

Pa saj nima smisla, da se tule kregamo - vsi smo malo pod adrenalinom, ker smo videli ta posnetek  Shocked.
Jaz sem se malo pomirila in si posnetek ogledala še enkrat.

Kar je zelo grozno je to, da tisti labradorec izgleda kot star pes, ki  nekako niti ni sposoben bežati, kaj šele braniti se.
Vendar je tudi dejstvo, da se je labradorec pojavil na dvorišču, kjer je (kasneje razvidno, ko zaprejo vrata v dvorišče) doma stafford - tu je verjetno razlog za napad - obramba teritorija. Možno je celo, da sta psa soseda. Labi je ta teritorij tretiral kot svoj, potem pride mlad stafford, ki si z leti pribori ta teritorij, ki ga starejši pes ni pripravljen prepustiti. Samo špekuliram.  Huh
Dejstvo pa je, da je stafford napadel na prostoru, kjer je (vsaj po posnetku razvidno) doma.  Undecided

No, ampak stvar ni zaradi tega nič manj kruta za pogledat.  Cry
Logiran
Dunja
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.306


« Odgovor #611 : petek, 05.11.2004 : 00:07:37 »

Aja, pa še tisto o "narazen dajanju"...
Najbolj nevarno je, da se pse vleče narazen, ko eden drži drugega. Tako lahko pride do raztrganin na vrtu, ki jih drugače lahko sploh nebi bilo.
Res je fino, če sta 2 človeka, ki to naredita usklajeno. Jaz vedno pokomendiram tistega drugega, če le ne sedi na ušesih.. Roll Eyes Treba je ujeti oba psa - še bolj pomembno pa tistega, ki napada, če gre za enakopraven pretep pa obvezno oba in počakati na trenutek ko pes napadalec preprime in ju takrat potegniti narazen in odvleči v nasprotne smeri. Če gre za posebno ihtavega (takega, ki drži in ne spusti), je pač treba z rokami na gobec - čvrsto, z eno roko čez nosnice in s kazalcem in palcem za čekane (na P1), kjer te ne more preščipniti, isto na spodnji čeljusti in z vso močjo narazen.
Jaz sem to naredila večkrat, pa nisem bila nikoli pogrižena (mogoče sem imela samo veliko srečo). Res je tudi, da sem ponavadi narazen dajala bokserje, ki imajo specifično čeljust (ponavadi manjka P1-  Grin Wink).
Brcala pa nisem nikoli, niti za jajca grabila - lahko resno poškoduješ psa.
Ampak res je najbolj varno res čvrsto (z objemom cele roke) prijeti oba psa za trebuh, pred zadnje noge in ju dati narazen ko eden od njiju ali oba (napadalec) popusti(ta) - nikakor pa ne vleči narazen psov, ko eden drugega drži za uho ali kožo na vratu!!!
Logiran
Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #612 : petek, 05.11.2004 : 05:19:56 »

Uf, andariell, si pa izlil zolca za celo galono...
Grem po vrsti in karseda razumljivo:
Citat
Kot vedno, ti bom razložil kaj sem hotel povedat:
 
Meni nisi ti se nikoli nic razlagal, ker te za obrazlozitve tudi nikdar nisem pobarala.
Citat
ko se je nek xy pes stepel in sem s tipom skočil zraven
Uporabil si napacni citat, moj je bil namrec
Citat
in sem psa zbrcal stran...na mojo srečo sem ga prepričal, se mi je pa postavil po robu, kar se zame ne bi lepo končalo.
nad in pod katerim si imel vprasanji, ki sta se nanasali na citat ki sem ga jaz citirala. In se moje razumevanje tega citata:
psa si zbrcal stran, na tvojo sreco si ga preprical(da je verjetno spustil psa) ampak se ti je pa postavil po robu kar se zate NE BI lepo koncalo... in se stavek konca, brez pojasnila kaj je bil vzrok, da pa se je vseeno lepo koncalo.

Zavedam se, da maco ni bil na mestu in ga zato vzamem nazaj, zanj se lahko tudi opravicim, ce cutis potrebo po opravicilu. Je tudi res, da sta tale
Citat
...ko se je nek xy pes stepel in sem s tipom skočil zraven, ... O kakšnem mačotu govoriva?
del tvojega posta in omemba macizma, pravzaprav sama zase dovolj zgovorna.


Citat
Bil sem mnenja, da je iz zgornjega stavka razvidno, da sem skočil med dva psa, pa ni bil od njiju noben MOJ!! Samo pomagal sem človeku?
Kapo dol tebi andariell, naredil si dobro delo.
Citat
In potem ti mene napadaš, kako pasmo imam in kako bi reagiral?
Prav nikjer te nisem napadala kaksno pasmo imas in kako bi reagiral zato se takih izjav raje izogibaj. Postavila sem ti nekaj vprasanj na katere nisem dobila odgovorov. Pasma mi je pravzaprav prav ljuba skoda je le, da jo ima vse prevec postavljacev in vsevedov-pa ne se prosim zopet namerno najti v tem zadnjem stavku, ker mi ni do tenisa.
 
Citat
Pa je sploh možno, da nekdo ne zna misliti med tem ko bere??!!
Seveda je mozno, nam vsem se to obcasno zgodi, verjamem, da tudi tebi pa to drugace ni potrebno znati, je dovolj le da nisi 100% posvecen crkam in vsebini

Citat
Zato te prosim, da izjavo, da se jaz ne bi vmešal v pretep svojega psa, tudi citiraš in s tem dokažeš, da se krepko motiš!!

Citirala svojih izjav kjer naj bi ti napisal, da se ne bi vmesal v pretep svojega psa ne bom in tudi dokazovala da se motim, ne bom nic, ker mi to ni treba...namesto tega bom raje zdruzila tele citate in podala svoje mnenje
Citat
Zanima me, ste pasjeljubke resnično pripravljene tvegati svoje življenje, zato da bi rešile življenje svojega psa. Jaz namreč nisem, pa ga imam najraje na svetu.

Citat
In kaj te sploh moti, ker sem napisal, da ne bi dal svojega življenja za pasjega? Bolano! To še ne pomeni, da ne bi skočil zraven, samo izjava, da bi nekdo branil svojega psa, pa četudi bo potem 3 tedne v kliničnemu centru, je naravnost smešna! Jaz tega ne bi naredil...
Mislim, da se bos moral odlociti ali se bos udelezil pasjega pretepa v konstruktivni smeri ali pa ga gledal le od strani. Glede na to, da ne govorimo o pretepu med jazbecarjem in mini kodrom ampak o konkretnih pasmah-psih(recimo o psih s kilazo nad 20kg, sama pasma niti ni pomembna), ki imajo v sebi kar nekaj moci bi rekla, da je vsak pristop k pretepu tudi dejansko tveganje, da resnicno pristanes na klinicnem. andariell upam, da se strinjas. Te pa obcudujem, ker prepoznas trenutek, ko se klinicni zacne priblizevati in se umaknes...tako so meni namrec tvoje razlage razumljive-brez povrsnega branja. V pretepu pri psih omenjene kilaze niti ni veliko potrebno, da te psi posljejo na urgenco, skoraj zagotovo te pa ne bodo, ce naokoli mahas s stolom ali pa na vsakih nekaj pol minut zakrilis z rokami, izdihnes pasje ime in usmeris nogo s cevljem mimo psa-ta stavek ne razlaga tvojih dejanj pri pretepih andariell, kot bi lahko zmotno mislil.
Jaz svojega psa bi branila ali v  nasprotnem primeru odstranila(ne odstranjevala) v napadu. Ce bi bil moj pes napadalec, sem Jaz 100% odgovorna, da se pretep konca pa ce pristanem v bolnici ali pa na britofu, mi je vseeno, toliko vesti in odgovornosti pa imam in upam, da tudi ti, andariell. Ce bi bil moj pes napaden bi posegla vmes in napad ustavila(ne samo poizkusala) neglede na to ali bom pogrizena ali ne...z vsakim ugrizom, ki bi ga namesto moje zivali prejela jaz bi bil moj pes resen za ugriz...resocializacija mene bi potekala hitreje kot pa pri mojem psu. Po koncani kalvariji bi tozila lastnika(ce bi bil poznan) psa, ki je napadel mene in mojega psa, ker moramo ocitno biti ljudje tisti tapogrizeni, da sistem kaj naredi. Agresije ne prenesem in je ne bom nikoli zagovarjala, razen ce ni bila izzvana.

Citat
Joj, joj, ti kar prašaj, se mi zdi, da ti tudi zdaj ne bo nič jasno...

Vprasala te ne bom popolnoma nic, zal nisi oseba od katere bi zeljno crpala znanje in informacije in tudi potrebe po tem nimam. Jasno je pa drugace danes bilo samo veter je prevec pihal.

Tole so moje zadnje besede na tematiko andariell vs Cat. andariell tebi prepuscam zadnjo besedo, ce pa bo s tvoje strani padla kaksna kost bo na istem mestu tudi oblezala.
Amen in

LP
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #613 : petek, 05.11.2004 : 10:57:03 »

Hehe, da se ti da toliko pisat...Bom kratek, ne skrbi. vidim, da vas pasjeljubke resnično boli, ko nekdo napiše dejansko resnico o bilokaterem odnosu do psov. Saj ne morem verjeti, da je šla nekomu ta izjava o kliničnem centru dejansko v nos. Vidiš, potihem me prepričuješ o svojem hudem intelektu, poleg tega pa se ti niti sanja ne, kaj sem hotel povedat. Preberi si malo nazaj in videla boš, da se ljudje poslužujejo napačnega načina odstranjevanja dveh psov v pretepu. Hotel sem povedat samo, da se psa takrat ne brca, ker bo v večini primerov samo še bolj znorel...

Motiš se, če misliš da ne bi skočil med pretep, kjer je prisoten tudi moj pes. Tu sem v vsakem primeru zraven, četudi bom pogrižen. Jaz govorim nasplošno -  med dva šarplaninca, ki jih niti poznam ne, jaz sigurno ne bi skakal in na prodaj postavljal svoje glave...Če bi ti, izvoli.

Citat
psa si zbrcal stran, na tvojo sreco si ga preprical(da je verjetno spustil psa) ampak se ti je pa postavil po robu kar se zate NE BI lepo koncalo... in se stavek konca, brez pojasnila kaj je bil vzrok, da pa se je vseeno lepo koncalo.

Psa sem zbrcal stran od prijateljevega psa, nato se je meni ta zbrcani pes postavil po robu. Ustavil se je in zarenčal name. V tistem trenutku sem jaz obstal in čakal kaj bo. Na mojo srečo je bilo to le opozorilo in pes je odšel. Če bi skočil vame, pa vprašanje kje bi jaz končal...

Citat
Mislim, da se bos moral odlociti ali se bos udelezil pasjega pretepa v konstruktivni smeri ali pa ga gledal le od strani.

Jaz se ne bom nič odločal. Ko se bo, če se bo, stepel moj pes, bom zraven in ne bom naredil vse, da se pretep preneha. V nasprotnem primeru, se bom po vsej verjetnosti raje umaknil...

Citat
Prav nikjer te nisem napadala kaksno pasmo imas in kako bi reagiral zato se takih izjav raje izogibaj.

Pokroviteljska do mene ne rabiš bit...to je nekaj najbolj siromašnega.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #614 : petek, 05.11.2004 : 17:36:55 »

Caterpillar: sigurno ne bi šla vmes med mojega psa in šarplanica, ki tehta prbl 80 kg. Sama imam skoraj pol manj. Kljub temu, da imam srčno rada svojega psa pa imam še toliko zdrave pameti, da vem, da sem na prvem mestu jaz in moje zdravje.
Posegla sem vmes kosta se stolkla Brin in rotvajler, vendar sva bila prisotna oba lastnika. Posegla sem vmes ko sta se stepla Brin in kraški ovčar od maminega partnerja, vendar sva bila oba lastnika prisotna.
Kaj misliš, da se posegla vmes ko sta Brina napdla skupinsko 2 dolgodlaka nemška ovčarja? Saj nisem nora.
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines