mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 00:15:26

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257042 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #405 : petek, 28.05.2004 : 10:59:52 »

Psi nas je bilo pa tako, da so se tudi policaji ustrašili lastnika in psa! Mogoče so mu kakšnega sodnika prisodili, to je bilo pa vse!
Pa kaj je "magnatorju" 50.000 SIT - pljunek v morje!!!
Zasebne tožbe se pa nismo šli, ker nismo imeli denarja za te namene - vez pa tudi ne!
Psičko smo pokrpali - celo življenje je imela ogromno brazgotino - žal, imeli smo jo radi in to je bilo to!!!

Kasneje, ko je njihov sin dobil dojenčka, so pa psu šut v glavo namenili - jaz bi še njemu (lasniku), pa bi bilo!!!

Lp, U.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #406 : petek, 28.05.2004 : 11:47:35 »

V mojem primeru recimo ima tip namesto bajte eno barakico, gre se kao enega samostojnega podjetnika ampak vse skupaj nič. Za dva psa je plačal nekaj čez 100.000, točne vsote v tem trenutku ne vem, verjamem pa, da mu je ta obremenitev povročila kar nekaj preglavic. Vseeno pa ne toliko, da bi naredil okrog barake ograjo. Žal mi je, ker vem da sta tudi psa občutno manj jedla tiste pol leta kar je odplačeval ta znesek. Ampak kaj če človek še naresti. Sicer je dal Igis kar dober predlog kako se izogniti pretepu, vendar se težko pripravim da bi šla v "boj" z dvema nemcema, ki sta agresivna na vse kar leze in gre. Posledice seveda nosi moj pes. Odkar sta ga napadla in vlekla čez celo polje(ne enkrat) je pač začel kazati agresijo zaradi strahu. Prej je bil popolnoma socializiran mlad doberman, ki se je lahko igral z vsakim psom v Tivoliju. Samo en trenutek je vse spremenil. In zgodba se bo nadaljevala. Tok, tok, upam da se nikoli ne zgodi, ampak teoretično če mi pes kdaj uide, se stepe s kakšnim psom, me lastnik poškodovanega psa prijavi, takrat bom jaz plačevala denarce. Začaran krog.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #407 : petek, 28.05.2004 : 12:47:12 »

In začela bom z AST in APBT - nevarne psame! Pa ja! Do sedaj še nikoli nobeden od teh dveh pasem ali mešanci z njimi v moji prisotnosti ni napadel psa! Večino so ti psi na povodcih in se najprej prepričamo, če je pes v redu - in v veliki večini so!
Lahko pa pridete v Fužine in si tam ogledate mulce, ki imajo psa (teh dveh pasem) samo zato, da se z njimi kažejo! Hudi so pa vsi po vrsti!!! Ja, lastniki so pa še bolj nori od psa - saj ni čudno, da letijo kritike na te dve pasmi!!!


Ja ja kar pridite, mene pa lahko vzamete za vodiča. Pa bom govorila, ta je hud, ta je hud, ta je hud, oki ta ni hud, ta je hud ... Ne boste verjeli v celem naselju je en samec tipa bull, ki je prijazen do samcev. Sta pa tudi lastnika OK. In Linchaich ne boš verjela tip je star okoli 25 let, sedaj sta s punco kupil še samičko. Ampak je samec tak cuker, da bi ga kar pojedla, z mojim bi ga pustila brez problema, da se igrata, me ne bi bilo nič strah.  Imamo pe veliko veliko takih mladih fantov, ki so res moje starosti (lahko pogledate v profil Wink ), ki o vzgoji nimajo pojma. Je to njihov prvi pes, niso seznanjeni z pasmo, večina psov je kupljena pri kakšnem preprodajalcu, na hitro. Imamo problem z enim AST-jem, ki je že 2x ugriznil, ja fant se je resno začel sekirat glede svojega psa. (aja pes je star 1 leto!!!). In bo sedaj njegova nočna mora na vsakem koraku, še vsaj naslednjih 10 let!!! Ko ne bo vedel, kje in kdaj bo njegov tako srčkan in prijazen AST-jček zopet napadel.

No ja imeli pa enega  APBT-ja, ki pa ga je ugriznil prinašalec Lips Sealed, in ker imam tudi sama prinašalca, mu je moj sedaj smrtni sovražnik.
Vsake toliko časa, se resno vprašam, kakšno pasmo imam doma. Ja res sem se pozanimala pred nakupom, oh že veliko pred nakupom. Takrat ko sem prvič začela fantazirat da bi imela psa. In sem mislila, da vem kaj lahko od take pasme pričakujem... ampak zgleda ni vse tako, kot je napisano v knjigah a ne? No moj je na srečo ali na žalost eden tistih, ki se vedno podredi, ne zna se postaviti zase.  Angry Je zgleda preveč scrklan. V dveh letih mi je zarenčal samo na enega psa, ki je šel tudi meni že prekleto na živce, pa ga nisem mogla odgnati, pa je pač stopil Smart v akcijo Grin

LP nina

Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #408 : petek, 28.05.2004 : 12:57:09 »

Citat
Kaja!
Nič ne rečem, verjetno je tvoj NO prijazen in vse OK, vendar imam jaz z njimi same slabe izkušnje - PA ŠE VEDNO NE REČEM, DA JE TO NAPADALNA/NEVARNA PASMA!!!

Sorry, Ursa, ni letelo nate. Sem pac dodala se nemca, ker imajo ravno z njimi vsi tako hude probleme! Pa nisem rekla, da je nas prijazen (do ljudi ze), samo moznosti mu ne damo, da bi naredil selekcijo med 10 - 15 kg cucki v nasi okolici, ki se prosto sprehajajo naokrog.  Angry Ker potem bi sigurno kateri od odgovornih lastnikov nasel pot do tega foruma in tukaj zacel trobit kako nevarnega nemca imajo za soseda! Grin Krivi bi bili pa kar lepo sami saj puscajo svoje cucke, da hodijo okrog nase hise in nervirajo psa. lp
Logiran

andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #409 : petek, 28.05.2004 : 13:05:22 »

Tudi jaz že opažam probleme pi soočanju s samci. Kar hude probleme - ko je bil mlad, sta ga napadla dva husky-ja, od takrat je alergičen na vse, kar ima dolgo dlako. Z ljudmi pa nimam nobenih problemov. Z njim se lahko igrajo na kakršen način hočejo, saj tolerira čisto vse.

Citat
In bo sedaj njegova nočna mora na vsakem koraku, še vsaj naslednjih 10 let!!! Ko ne bo vedel, kje in kdaj bo njegov tako srčkan in prijazen AST-jček zopet napadel.

To se sliši izjemno kruto. Vidim, da vam je brez veze nekaj dopovedovat. Moj pes je isto cuker, pač ne tolerira samcev. In kaj naj ga dam zdaj uspavat. Lepo te prosim.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #410 : petek, 28.05.2004 : 13:11:10 »

Pa da vam povem še to. Moja bivša soseda je pri 2 letih posvojila AST (napadalnega) in uspelo ji je, da se lahko mirno igra z drugimi psi (le zlatih prinašalcev in labradorcev - psov ne prenese, ker je imel z njimi slabe izkušnje). Tudi prevzgojiti se jih da, za tiste, ki ste zatjevali, da to nikakor ni mogoče - aja, v 2 letih!

Še enkrat preberite tole - vse se da, če se hoče!!!

Lp, Urša

PS: Andariell - je še zmeraj samo 1?
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #411 : petek, 28.05.2004 : 13:28:38 »

To se sliši izjemno kruto. Vidim, da vam je brez veze nekaj dopovedovat. Moj pes je isto cuker, pač ne tolerira samcev. In kaj naj ga dam zdaj uspavat. Lepo te prosim.
Andariell tukaj, je bila moja napak, pozabila sem povedat da je ta prelepi AST napadel samičko, ki nima več kot 5 kilogramov. Iz lepega miru!!!  Undecided
Sorry verjamem, da imaš tvojega AST-jčka neskončno rad, pa nočem, da ga daš uspavat, Shocked samo povem kakšna je situacija. Ja če bi moj bil agresiven bi bila to moja nočna mora, ker bi mogla skoz gledat, kje gre kakšen spuščen pes, ki se mu bo slučajno nastavil pred gobec. Pač kot je že rekla Kaja bi lahko tudi ona dopustila da njen NO zmelje tiste pritlikavce, pa tega noče. Tako tudi jaz ne bi hotela, da moj koga ugrizne, pa čeprav bi bil tisti pesjanček spuščen.
Še to, mene ne moti AST, ki je spuščen in ima gor nagobčnik. Imamo tak primer in se super obnese, (sicer pes tudi uboga brez problemov), tako sem bolj mirna jaz Wink, pa tudi lastnik, pes pa po pravici povedano ni nič prikrajšan.

LP nina
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #412 : petek, 28.05.2004 : 13:49:04 »

Citat
PS: Andariell - je še zmeraj samo 1?


Jap  Sad Malo sem zbegan, to je vse. Pa vreme mi je onemogočilo ogled.

Ninci, ti psi imajo pač tak karakter. Še zdaj ne morem dojet, kako se ti psi obnašajo do lastnika, kaj vse so pripravljeni narediti. Na lastnikovo željo se včasih totalno spremenijo, odreagirajo kakor drugače ne bi.

Kako pa misliš, da jaz gledam na spuščene pse? Je res, da ko naju srečajo, vsi pripnejo svoje, se pa najdejo tudi totalni idioti. Prejšnji teden sem hodil po centru Poreča, moj je bi privezan, od nekega italijana pes pa ne. In tisti pes je potem mojega čakal dva metra spredaj, moj je lejal, renčal. Kaj je lastnik naredil? NIČ! Malo je pogledal nazaj in to je to. Še jaz sem mu rekel, da naj pripne, pa sploh ni reagiral. In me je melo, da bi še jaz začel renčat...Moreš pač razumet druge situacije. Pes ne renči za brez veze. Kolikokrat mene prime, da bi na nekoga totalno znorel...Pa sem zato nevaren? Mislim, da ne.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #413 : petek, 28.05.2004 : 14:03:21 »

Ja andariell saj te razumem. Samo moraš ti mene razumet. Živim v naselju z recimo 25.000 prebivalci psov je ogromno, takšnih in drugačnih. Če imaš tako imenovano nevarno pasmo, ki jo nisi pravilno vzgojil in je pač pes agresiven ne moraš imeti psa spuščenega in dopuščati takih stvari, kot je ugriz. Ok enkrat je še dopuščeno, pač fant ni vedel, da je pes že pri 1 letu agresiven Undecided in je zato ime spuščenega, češ da se bo malo zlavfal. Lips Sealed Pa je prišlo do ugriza prvič. Čez kak teden se je zadeva ponovila, sicer je imel lastnik reflekse in psa prijel, ko je že visel obešen na mešančkovem vratu (tokrat je napadel samca). Lahko ti povem, da se tako ta napadena samička kot napaden samček obnašata 100% drugače kot preden ju je AST ugriznil. Oba trpita kar hude psihične posledice.
Če sama vidim spuščenega psa, takoj pripnem mojega (če je seveda, sploh spuščen, kar je tukaj v naselju redko!!), a kaj bi mi to pomagalo, če je potem ta agresiven AST spuščen?

Priznam da so mi psi pasme AST in APBT všeč. Ja tudi sama bi imela takoj enega takega, če bi vedela da sem ga zmožna pravilno vzgojit. Zaenkrat mislim, da takega znanja glede vzgoješe ne premorem! Pač zaenkrat nimam poguma, da bi kot sem že prej omenila me potem 15 let tlačila mora, kje bom srečala kakšnega psa, ki ga bo moj ugriznil. Morda, nekoč, nekje...  Cool

LP nina
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #414 : petek, 28.05.2004 : 14:15:01 »

Saj ne podpiram tega, da je pes spuščen.  Roll Eyes
Jaz imam tudi skos privezanega, se pa zna zgodit, da bom nekoč hodil po kaki mirni potki in se bom sreča s spuščenim psom...Takrat pa ne na forum pisat, kako smo neodgovorni.  Cool

Zanima me, zakaj je ugriz enkrat dopuščen. To je prav obsojanje. Naši psi so vedno avtomatski krivci  Angry, verjetno pa se nikoli nobeden ne vpraša, zakaj je pes sploh ugriznil. Če bi se moj stepel in bi bila oba spuščena, ne more moj prevzet totalne odgovornosti...Če se je stepel s pripetim psom, pa ja. Če bi bilo obratno, bi verjetno bil spet jaz kriv. Pa se bom potrudil, da ne bom... Cool
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #415 : petek, 28.05.2004 : 14:33:44 »

Tudi, če bi bil tuj privezan in tvoj spuščen, ne pomeni, da bi bil tvoj kriv - čisto kriv!

Včasih so bolj pobezljani celo tisti, ki so privezani!

Moji dve sta skoraj vedno odvezani, stepli se še nista! Vedno pa imam oči ne pecljih in opazujem, kje je kakšen pes. Pa ne zato, ker bi bili hudi, ampak nikoli ne veš, kakšen je drugi pes!

Če je psička, primem Aiko - saj ne da bi kaj naredila, samo za vsak slučaj renči (boji se, da bo skočil nanjo, ker jo vse boli), pa nikoli ne veš, kako bo to vzela bližajoča se psička. Če pa je pes, mu pa sama pove!

Lini grejo pa psi blazno na živce, ker ji vsi v rito lezejo! Če je ne ovohava je v redu, drugače mu eno prisoli - se ne stepe!!!
Psičke so v redu, dokler ne zarenčijo, potem se narepenči in se počasi odmakne.
Če pa bi se stepel kakšen njen prijatelj, gre pa obvezno pomagat! To se je pa že zgodilo - ampak je pomagala napadat psa in ne psice!

Naš odpoklic ni ravno 100 % (je pri kakih 80 %) jih pa lahko zamotim s kamenčkom ali pa s čim drugim, pa psa sploh ne opazita - razen če pridirka do njiju!

Lp, U.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #416 : petek, 28.05.2004 : 14:46:47 »

Naš odpoklic ni ravno 100 % (je pri kakih 80 %) jih pa lahko zamotim s kamenčkom ali pa s čim drugim, pa psa sploh ne opazita - razen če pridirka do njiju!

Lp, U.
Ja no tudi naš odpoklic ni 100%. Je bolj odvisen od dneva, zato smo raje privezani. Pa moram potrkat na les, da imam nek 6 čut, in točno vem kdaj bova srečala kakšnega"zlobnega" psa, da se priveževa, če sva slučajno spuščena.

Andraiell, joj probaj razumet, prosim! Ne obsojam psa, obsojam lastnika. Ni dopuščen niti prvi niti drugi ugriz. Ampak ker je tip še mlad, je to njegov prvi pes, ker mi je njegov mama skoraj jokala kako je sine rekel da bo domov pripelja nekaj majhnega in potem pripelje tako zverino, in ker je rekla lastnica samičke, ki je bila napadena, da se je opravičil, in zelo hitro posredoval. Sem rekla oki, pač se je zgodilo Undecided Nimaš kaj, tudi sam ni pričakoval ker še nikoli ni pokazal agesivnosti do SAMIČK!!.
Saj nikoli ne veš, zadnjič je bila spuščena sosedova prinašalka, pa jo je ugriznil AST, od enega gospoda, ki ima noro streniranega, odpoklic je 110%, metal mu je žogco, pes je bil spuščen, in prinašalka nora na žoge vidi, zalavfa, in hop jih dobi po nogi. Ni bilo hudega, še celo ona je AST-ja ugriznila nazaj v smrček. Čez pol minute sta ležala vsak na svojem koncu in si lizla rane.
Pa če si pozorno bral boš videl da ne obsojam samo te pasme, tudi NO pa prinašalce, pa labradorce (ki je mimogrede ugriznil mojega prinašalca) pač, krivi smo lastniki.
Tudi sem omenila, da če bi vedela, da bom znala psa prav vzgojiti bi takoj mela pasmo tipa bull!!! Torej še enkrat ne obsojam psov, ampak vse neodgovorne lastnike.  Angry

LP nina
Logiran
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #417 : petek, 28.05.2004 : 15:10:13 »

OK, saj te razumem. Se mi je najprej zdelo, da drugam ciljaš.  Grin
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #418 : petek, 28.05.2004 : 16:28:33 »

OK, saj te razumem. Se mi je najprej zdelo, da drugam ciljaš.  Grin

Ja ja treba bo brat od začetka do konca, od vejce do pike.  Grin
Ne smeš vedno mislt, da vse leti nate!  Cool

LP nina
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #419 : petek, 28.05.2004 : 18:56:52 »

Ko tole berem mi zgleda, kot da berem izpade otrok v vrtcu. Na mojpes.net enostavno ni več resnega folka. Žal.
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines