mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 22:24:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257024 krat)
0 članov in 19 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #285 : sreda, 19.05.2004 : 14:52:45 »

Citat
Sam pazi da bo imela očala gor. Če ne bosta fasala ti in pes skupaj   .
Pa brez zamere.

 Grin Grin Grin Grin Grin Grin A to vzdrzi tudi na sodiscu? Wink Najbolje, da si okrog vratu obesim napis: "sem napol slepa in imam solzivec". Grin

Citat
Jaz bi se na tvojem mestu malo zamislil. Tale forum baje berejo tudi 10-letniki, ti pa na vso silo nagovarjaš k agresiji in pretepanju.  

Me lahko citiras, kje na vso silo zagovarjam k agresiji in pretepanju? Da pomirim vse 10 letnike, ki bi slucajno lahko kaj napacno interpretirali.

PS: Moj pes je kastriran in baje normalni psi kastriranih ne napadjo. Mora biti pes hudo moten, da napade kastriranca. Tudi to je bilo preverjetno in za mojega v veliki meri drzi.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #286 : sreda, 19.05.2004 : 14:56:23 »

Ne ni problem v tem, da obstaja več metod, ki so uporabne, predvsem pa niso škodljive psu.
Samo eni zagovarjajo svoje metode (po njihovo edine pravilne), ki so milo rečeno kretenske, in so jih pripravljeni zagovarjat do nezavesti in nazaj.
In ko ne gre drugače, potem spuščajo maratonske poste, se posmehujejo in delajo norca iz vseh, ki ne tulijo v isti rog in se na koncu, ko vidijo, da so šli "malček" predaleč, vlečejo ven, da niso mislili čisto tako. Ampak, ne glede na vse to, morajo biti in ostati glavne zvezde. Vse to nima več nobene veze s samim vprašanjem, ki je bilo postavljeno in podajanjem mnenj. Bljak!!!
Prepričana sem, da tale forum ni namenjen temu kar sem napisala, ampak izmenjavi mnenj, ki naj bi ostalo na določenem nivoju.

Občasno prebiram forum na Balkan kinology. Hja, in mi pravimo, da so oni balkanci, ki se ne znajo obnašat. Nekateri bi se lahko šli na omenjeni forum učit forumovske kulture.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #287 : sreda, 19.05.2004 : 14:57:19 »

Citat
Je res, da najlazje brcnes psa, katerega plecna visina je do nekako 50cm, tiste precej visje "kolencis" v spodnjo celjust oz. brcas v pleca, lahko pa pograbis kako palico ali (se bolje) sibo in svigas s tem po zraku;


Kaj niso to tvoje besede?  Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #288 : sreda, 19.05.2004 : 14:58:35 »

Drejci, se podpisem pod tvoj post, se popolnoma strinjam.



Kaj niso to tvoje besede?  Grin

Evo, za vse desetletnike, celoten citat:

Pa se komentar k tistemu brcanju, ki naj bi bilo le za male pasme. Je res, da najlazje brcnes psa, katerega plecna visina je do nekako 50cm, tiste precej visje "kolencis" v spodnjo celjust oz. brcas v pleca, lahko pa pograbis kako palico ali (se bolje) sibo in svigas s tem po zraku; vecinoma ze sam zvok psa odvrne od namere. V brezvetrju pa je najbolj prirocen (za vecje pse) solzivec, ker se ti ni treba prav sklanjati, da lahko v redu ciljas. Seveda pa ta "full contact" uporabim le v ekstremnih primerih, ko je pes prakticno na dosegu roke (in torej predstavlja resnicno nevarnost za mojega). Ce pa samo skace naokrog in laja (najvec je ravno takih), potem pomaga "brcanje v prazno"-psa ne zadanes, samo brcas kar tako in "sviganje v prazno"-s sibo. V kolikor pa je pes oddaljen recimo ca 10m, pa pomaga, ce se sklonis in se delas, da imas kamen. Sicer to ne vzge vedno, velikokrat pa.

Prej omenjeni full contact pride v upostev le, kadar sta ti in tvoj pes resno ogrozena, kot je tudi razvidno iz zgornjega odstavka. Najbolje pa je, da svojega psa ne sprehajas sam, sploh ce so v okolici psi, ki niso pod nadzorom. S teboj naj gre kaksna odrasla oseba.

Citat
Jao....    

Pa dobro, kaj je tako težko razumet, da lahko obstaja več metod?

Nekateri branijo svoje pse s solzilcem, nekateri z brcanjem, nekateri se sprehajajo tam, kjer ni drugih psov...
Nekateri vzgajajo svoje pse s klikanjem, nekateri s stresanjem za vratno gubo, nekateri s prisilo, nekateri s pohvalo...

Pa kaj potem?

A je kje napisano, da je točno in samo ta način edini pravilen, vsi ostali so napačni in bodo povzročili grozno in nepopravljivo škodo in oh in sploh hudo in bomo vsi umrli zaradi tega?
In je tako težko napisat "se ne strinjam s tabo", namesto da napišeš "ti si neumna budala" ali kaj podobnega?
Je tako težko razumet, da ima mogoče kdo drugačno mnenje od tvojega in da je tvoje mnenje mogoče pravilno zate, zanj pa ne?

Lilit, tole sem pa cisto spregledala. Se cisto strinjam s tabo. Meni osebno tista metoda z vratno gubo in tresenjem pri obrambi ni prevec vsec zaradi vecih razlogov. V kolikor jaz unega psa primem in tresem, bo moj skakal naokrog in trimal. Situacija se le za malenkost obrne.  Undecided

Poseben problem pri fizicnem kontaktu je tudi nevarnost ugriza samega psa. Ne vem kdo je napisal, da raje vidi, da pes ugrizne njega kot pa njegovega psa. Pri meni je enako, kljub temu pa se mi zdi nujno opozorit kdaj in kako uporabiti kako metodo-povedano na splosno in pa seveda ob konkretnem primeru, kar Bobajin vsekakor je.

Kar se tice pa nacina pisanja, se pa sama trudim, da se ne bi spuscala nizko in se predvsem poskusam drzati "what you give is what you get returned" fraze, seveda na nekoliko visjem nivoju.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #289 : sreda, 19.05.2004 : 15:09:36 »

Če se že podpisuješ do njega in se strinjaš, potem se temu primerno tudi obnašaj.

Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #290 : sreda, 19.05.2004 : 15:19:05 »

Oh, jaz se v njem nisem prepoznala, razen tistega o maratonskem pisanju, za katero sem pa ze razlozila kako in kaj (prehitro pisem pac).
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
bobaje
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 146


« Odgovor #291 : sreda, 19.05.2004 : 15:29:26 »

Drejči,
sem že napisala, da sem v tem času, se umaknila, kar ne pomaga, ker gre za mano in napade. Sem ga brcnila, pa je takrat ušel in vedno znova napade nazaj.
Lahko se pač umaknem, dokler ni pred mojo hišo in po celi vasi- prosto gibanje brez lastnika.

V glavnem NO starega ene osem let pa res ne bi za kožno gubo prijela... me je strah... žal. Pa tudi ne verjamem, da bi mu moje strešanje streznilo pamet.

In vprašala sem za nasvet kaj še naredite v takem primeru, nisem pa pričakovala medsebojni  boj kako vi to mislite.
Zanimala me je rešitev pri psu, ki je večji od napadalca in močnejši, a se ne zna branit, otrpne in kaj naj jaz dvignem 60 kg v zrak in naj grem proti njemu- bom naslednjič poskusila, mogoče bo pa uspešno.

A še vedno trdim, vsakemu se kdaj lahko naredi da mu kuža uide, če ne drugače ob kakšni gonitve, pa zato ne bi delala težav, a ne razumem da se kuža lahko svobodno sam sprehaja po celi vasi in ogroža ostale prebivalce vasi.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #292 : sreda, 19.05.2004 : 15:55:34 »

Me res zanima, zakaj nekateri preberete samo doloceno besedo ali besedno zvezo, ne pa celote, ki jo nekdo napise? Ocitno celote nekateri ne zelijo videti (in razumeti napisanega), ker nimajo svojega mnenja, ga ne znajo ali ne zelijo podati v pisni obliki.

Prosim, da se s pisanjem distancirate od osebnih obmetavanj s takimi in drugacnimi vzdevki.

V razmislek:
Je kdo od vas rekreativni sportnik, ki (brez psa) tece po hribckih in dolincah? Dvomim, saj imate rekreacijo ze s svojimi psi. No, pojdite enkrat tect nekam na podezelje (ne na stadion Grin) in videli boste, da bo brez "dodatne opreme" to prvic in zadnjic. Ce boste nekaj casa sploh se sposobni tect (zaradi ugrizov, opraskanin, strahu,...). Ko si boste opomogli od bolecin in se vam bo nekoliko dvignila samozavest, se oborozite s "solzivcem", palico, kljuci (ki rozljajo) in se kaksno navlako. Tako boste sicer tekli tezje, saj boste nosili kar nekaj robe s seboj, bo pa vas tek za spoznanje varnejsi. Bulerji niso najprimernejsi za tek.
No, nekateri boste do napadalnih psov (le zakaj tako radi tecejo in grizejo bezece objekte Tongue) zelo prijazni in boste pred rencecimi celjustmi stali nekaj ur na mestu, saj boste z vsakim premikom tvegali odtis njegovih zob na svojem telesu. Lahko se boste na ves glas drli, naj sede, lezi, dela prevale... Nic ne bo, ker te besede prvic slisi. Ce boste imeli sreco, bo mimo prisel pasji lastnik in vam povedal, da njegov pes ves cas napada ljudi, ki jih ne pozna. Reseni boste do naslednjega ovinka Grin, kjer se zna zgodba spet ponoviti.
Prepricana sem, da boste vedno in v vsakem trenutku ukrepali povsem pravilno - za pasje zdravje in psiho. Kaj bo z vami, je itak vseeno.

Se en vidik pri srecanju z drugimi psi vidim. Niso se vsi rodili s sposobnostjo prepoznavanja namenov blizajocega se psa. Tudi niso vsi rojeni korenjaki, ki bi tuje (rencece in grozece pse) tresli za vratno gubo, skakali proti njim, mahali z rokami ali ga prosili, naj sede. Ko je situacija kocljiva, se nekateri spomnijo pravega ukrepa, nekateri nemocno obstanejo, nekateri pa gredo v napad z bulerji.

Saj je vseeno, kam spadate. Najvaznejse je, da je vas pes ves cas 100% poslusen in pod vasim nadzorom, se ne oddalji, se ne pribliza drugemu psu brez dovoljenja njegovega lastnika, ne napada in ne grozi nikomur, pa tudi ne pozdravlja drugih s tacami na njihovih ramenih in glavo v njihovem narocju.
Nihce nima pravice pricakovati, da bo mimoidocemu (z ali brez psa) vsec bliznje srecanje (prijazno ali neprijazno) z vasim psom.
Logiran

Chris
gost
« Odgovor #293 : sreda, 19.05.2004 : 16:19:22 »

Strah me je vas, pretiranih pasjeljubcev, ki imate prav naštudirano kam in kak ;Do in s kako silo je treba psa udarit...

Pasjelubci gor ali dol, kriv lastnik gor ali dol. Če mene ali mojega psa napade oz. poskuša napasti pes, se mi dvigne adrenalin v višave in imam dve možnosti, da napadem ali zbežim. Boj za obstanek pač, ga imamo v genih. Lp
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #294 : sreda, 19.05.2004 : 16:52:00 »

Jana,
Dobra reklama za bulerje in sprej pa še kakšno navlako zraven, ni kaj. Bravo!!  sram

Tolaži me samo to, da velika večina pasjeljubcev vsaj približno ve, kako deluje pasja glava in vse te navlake dejansko ne potrebujejo.

Edino česar se resnično bojim, so psi, trenirani za borbe, a takih na naših sprehajališčih ni ravno veliko. Ane?
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #295 : sreda, 19.05.2004 : 17:16:07 »

Drejci, pot pod noge, pa na podezelje. Ne pocasi hodit, bodi sama, teci po vaskih poteh (ni nujno cez vas, bolje po obrobju). Po moznosti zjutraj (med 6h in 8h) ali pozno popoldan. Jogging Cheesy. Ne verjamem, da bos dlje kot nekaj minut sama.
Ce ti ni za tek, pojdi pocasi cez vas, pa cez naslednjo, pa se cez kaksno. Poglej, kje so psi. Zagotovo se bodo na koncih nekaterih verig trgali psi, nekatere verige pa bodo prosto lezale na dvoriscu. Kaj mislis, kje so ti psi? In kaj mislis, koliko vzgoje so bili ti psi delezni?

Ne razumem tako idilicnega pogleda na svet psov in lastnikov. Ko pogledamo cez domaci plot, je carobnosti vedno manj.

Tolaži me samo to, da velika večina pasjeljubcev vsaj približno ve, kako deluje pasja glava in vse te navlake dejansko ne potrebujejo.

Presenecena bos. Lahko da poznas veliko psov in njihovih lastnikov, vendar je to v populaciji nekaj 10.000 psov v Sloveniji (ocena izpred nekaj let) se vedno kaplja v morje. Zagotovo so lastniki, ki jih ti poznas vestni in skrbni, ki vedo, kako se "psu streze". Pa menda ne mislis resno, da je takih vecina lastnikov psov v Sloveniji? Se ti zdi na tem forumu veliko obiskovalcev? Ja, recimo 1500 na dan. V celotni populaciji je to morda kaksen promil vseh slovenskih pasjih lastnikov. Ti se za statisticni vzorec niso dovolj, kaj sele, da bi odrazali stanje, ki "velja na terenu".

Pa, nimajo samo pasjeljubci psov. Pse imajo tudi tisti, ki psov nimajo zato, ker bi jih imeli radi. Pravijo, da pes nekako spada k hisi. Hja, ti psi so problematicni, ne tisti, ki spijo z nami v posteljah.

Dobra reklama za bulerje in sprej pa še kakšno navlako zraven, ni kaj. Bravo!!  sram

Nobene reklame ne delam, samo v tem svetu in v tem casu zivim. Na podezelju.
Logiran

Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #296 : sreda, 19.05.2004 : 17:48:29 »

Jogging sicer sovražim, me (včasih so psi zraven, včasih ne) pa pot vseeno velikokrat zanese na tisto pravo kmečko podeželje.
A razen vaških lajavčkov (majhnih in velikih), ki stisnejo rep med noge in zginejo za prvi ovinek ali obstanejo kot prikovani, ko se samo obrnem proti njim (no, včasih je treba še z nogo udarit ob tla), še nisem srečala.
 Undecided Očitno me pot ne zanese v pravo vas s killerskimi psi.

Moj pogled je daleč od idiličnega, zelo realno gledam na te stvari.  Že kakšnih 25 let vsak dan (2-3x) sprehajam svoje pse, pa mi še ni bilo treba uporabiti nobene od prej naštetih navlak, ne glede na to, kje sem pse sprehajala. Na teh sprehodih smo srečevali in še vedno srečujemo svašta, pa veterine še nismo videli zaradi pretepaških ran (trkam ob les, da bo tako tudi ostalo).
Pa ne mi zdaj reči še tega, da nimam samo idiličen pogled na svet okoli sebe, ampak celo živim v njem.  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #297 : sreda, 19.05.2004 : 18:11:58 »

Zakaj sprememba naslova sporočila?

Jana namesto, da bi mi bila hvaležna za rekorden odziv na moje sporočilo in s tem povečan obisk na mojpes.net, si si dovolila brez mojega soglasja spremeniti naslov posta! In to po dobrem letu dni, ko je bil prvič objavljen! Angry
So te mogoče prepričali lastniki srčkanih kužatov podobnih APBT-ju? Huh

Pa ne mi pojasnevat, da se tema že dolgo ne drži več samo psov, ki imajo najmočenjši in nepopustljiv ugriz t.j. psov tipa APBT. Bi pač udeležence, ki razglabljajo o ugrizih psov tipa NO, PŠ ali čivave preusmerila drugam.

Ne delaš ravno v skladu bontonom, ki bi lahko veljal tudi za moderatorje. Kiss
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #298 : sreda, 19.05.2004 : 18:23:47 »

Ne bos verjela, Drejci, vendar tudi jaz nisem se nikoli potrebovala kaksnih posebnih prijemov, opreme, grozenj,... zdravnika zase ali veterinarja za psa zaradi napada drugega psa. Obe imava s psi veliko izkusenj in se ne bojiva tujih mrcin (vsaj zase lahko to trdim, ce sem prav razumela, pa tudi zate).

Vendar, poznam v svoji okolici kar nekaj primerov, ko so morali tekaci in kolesarji uporabiti vse moci, da so se ubranili psov, ki jih najdes v prejsnjem mojem sporocilu. In ce bi sama ocenila, da je to v tistem trenutku zame edini izhod, bi jih cucek dobil "v glavo" (ni vazno - s sprejem, nogo, palico...) ali kamor bi pac priletelo. Pa pasjeljubstvo gor ali dol. S kaksno pravico je lastnik takega psa sploh dopustil, da je prislo do take situacije? In s kaksno pravico kdorkoli pricakuje od mene (ali kogarkoli drugega), da bom ob potencialnem pasjem napadu ravnala prisebno, v korist sebe z mislijo na zdravje in integriteto napadalca? Undecided

Ko je ze toliko besed o tem, da batine niso resitev, potem pa ja napisite podrobne napotke, kaksno je pravilno ravnanje v takih situacijah. In kako naj pasji sprehajalci  prepoznajo namene psa, ki na vso moc drvi proti njim, lastnika pa nikjer? Nimajo vsi dolgoletnih izkusenj in ni vedno treba, da pride do pretepa. Poskodbe lahko stakne tudi majhen kuzek, v katerega se z nameni igre zapodi (pre)velik pes. Primer: Bagi (schipperke) in Bina (bernardinec) Cheesy. (Kaja in Bina, sori, prvi sta mi padli na pamet Smiley)

Hehehe Drejci, jaz sem prepricana, da zivim v najbolj idilicnem okolju Grin. Vem pa, kje se ta idilika konca Wink
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #299 : sreda, 19.05.2004 : 18:26:09 »

Jana, bravo! Pa ne da se ti sprehajas v moji okolici, ker razmere tu so namrec precej podobne opisanim. Grin

Citat
Najvaznejse je, da je vas pes ves cas 100% poslusen in pod vasim nadzorom, se ne oddalji, se ne pribliza drugemu psu brez dovoljenja njegovega lastnika, ne napada in ne grozi nikomur, pa tudi ne pozdravlja drugih s tacami na njihovih ramenih in glavo v njihovem narocju.
Nihce nima pravice pricakovati, da bo mimoidocemu (z ali brez psa) vsec bliznje srecanje (prijazno ali neprijazno) z vasim psom.


Amen!

Bobaje, drzim pesti za mirno resitevm (policija), samo upam pa lahko, da napadi na tvojem pesjanarcku ne bodo pustili kakih globljih psihicnih posledic-beri, upam, da ne bo postal napadalen. Si namrec ne znam predstavljati, kako bi zadrzala 60kg psa, ce bi se odlocil za pretep. Undecided
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines