mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 18:28:49

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256934 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #210 : sreda, 17.03.2004 : 21:05:16 »

Hja Chris, kaj ti pomaga vzrejni pregled, če se kak frajer odloči da bo njegova psica mela mladiče jih bo pač mela..Govorim o nerodovniških. Za primer dam recimo Stafforda. V mojem kraju jo ma en tip in ker mu dilanje droge očitno ni prinašalo dovolj denarja bo dilal mladiče. Ampak seveda tu ne gleda na karakter morebitnega očeta. Pač je enkrat videl enega fajn nabitega in velikega Pitbulla in se odločil da bo paril z njim, ker je pač mrga..To je to..Ker si danes že vsak idiot nabavi takega psa. (In potem po možnosti veselo naokrog razlaga kako je ta pes močan, kako ima močan ugriz in kaj bi naredil z drugim psom če bi se stepla..) Primitivno.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #211 : sreda, 17.03.2004 : 23:16:11 »

Takšni 'specialisti' njegovega kova SERJEJO po tej pasmi in lastnikih teh psov, ki imajo dobre – kakovostne in lepo vzgojene pse in prav zaradi takšnih 'bistrih' primerkov je ta in vse podobne pasme na slabem glasu. lp
Logiran
seba
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 52


« Odgovor #212 : sreda, 17.03.2004 : 23:25:11 »

tukaj pa se strinjam s tabo!!! Cool
Logiran
gill
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #213 : četrtek, 18.03.2004 : 01:25:48 »

Dilanje...Pravkar (1 aprila ) bo mojo psičko zapustilo 8 malih teroristov! :)Vsak bodoči lastnik je seznanjen s karakterjem obeh staršev...Ker nočem,da bi zaradi mene ta pasma prišla v roke oz lastništvo človeka z manjvrednostnim kompleksom,sem vsakega prej spoznal,ga povabil na pogovor...Vsak ve,da če bo karkoli v zvezi z njegovo vzgojo oz,da kuža ne bo pravilno vzgajan prišel nazaj k meni!!!Raje dam mladička nekomu pri katerem vem,da bo deležen ljubezni,ki jo bo vračal kot jo zna le APBT,kot pa pobritemu tipu z BMW-jem z južnjaškim naglasom,ki nima pojma samo,da ima Pitbulla,da se ga bodo potem še bolj vsi bali!
Lp Mare in Gill!
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #214 : torek, 30.03.2004 : 21:30:27 »

No naj še jaz dodam svoje. Tudi nas je včeraj napadel APBT (vsaj mislim, saj jih ne ločim vedno). Posledica: doma imam totalno zašitega whippeta. Pes, ki nas je napadel je bil seveda spuščen, kljub temu da sem ženski enkrat že povedala, da naj ga pripne, ker ima moj slabe izkušnje in ga je strah. Pa sem dobila standardni odgovor: Moj ni hud. Pa sem včeraj zelo nazorno vidla kako ni hud, ko je skočil mojemu direkt na vrat in se mu obesil nanj. Prijavila sem policiji, zdaj me pa zanima kako naprej.
Vsak nasvet bo dobrodošel in lp,
Pia
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #215 : torek, 30.03.2004 : 21:54:37 »

Pia  Sad upam da bo z dvojim kužonom vse ok, počohaj ga malo v mojem imenu in povej da držimo pesti, da čim prej okreva.
Kako napej? Ja neko standardno vprašanje, ki se pojavi pri vsakem ki prijavi kakšnega neodgovornega lastnika, ne bi te rada razočarala a kolikor je meni znano, sankcije niso velike, če sploh so. Kar je zelo redko, ker se s takimi stvari nobenemu ne da ukvarjati!!  Lips Sealed
Edino kar pomaga je ponavadi lastnikova vest. Če povem čisto primer, v našem naselju je Zlati prinašalec ugriznil najprej APBT-ja, teden za tem pa še Dobermana. Lastnik Dobermana je zadevo tudi prijavil, sankcij ni bilo, je pa tisti prinašalec od takrat vedno na vrvici, ker so se lastniki enostavno ustrašili. Upam, da si z svojo prijavo dosegla vsaj to, če pa slučajno še kaj več pa toliko bolje.

LP nina

Logiran
Chris
gost
« Odgovor #216 : torek, 30.03.2004 : 21:59:31 »

S prijavo ne boš veliko dosegla, lahko pa se odločiš za zasebno tožbo. Tvojemu kužku želim čim hitrejše okrevanje.
Lp
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #217 : torek, 30.03.2004 : 22:09:58 »

Ja to mi je svetovalo veliko ljudi. Zasebno tožbo namreč. Da ti vsaj povrnejo stroške veterine, če že imaš psa poškodovanega. Kot vemo stroški niso majhni. Samo včeraj sem plačala 28000 sit, da so ga pokrpali, kolko še pa bom pa kdo ve. Sej ti ne sme bit težko dat denarja za zdravljenje psa, pa vendar če nisi nič kriv in to ni bolezen...
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #218 : torek, 30.03.2004 : 22:34:14 »

LP,Pia!
Žal mi je, da se je zgodila takšna huda nesreča ravno tvojemu kužku. Osebno ti svetujem, da si dokaj tečna na PP in zahtevaš naj ti odkrijejo ime povzročitelja/ice. Če boš dovolj tečnarila bodo tudi oni podali pregon po službeni dolžnosti. Stroški zdravljenja in škode morajo biti dovolj veliki(sem vštej tudi kupnino psa), če si z njim tekmovala, dodaj še razstavne dosežke,v času zdravljenja posebna prehrana, izostanek od dela,študija,predavanj, v času zdravljenja,skratka stroški naj zrastejo v višino.... Čez nekaj dni obžalujoče povej, da se lastnik ni niti opravičil in vprašal za počutje(naj izgleda še bolj brezsrčen kot je) bodi zoprna in tečna toliko časa, da te bodo vzeli resno in zadevo začeli obravnavati s prave strani. Poišči priče, najdi še koga, ki ve, da se pes sprehaja brez vrvice,napiši letake, da pozivaš vse.... in jih nalepi na tisti del sprehajalne poti, kjer se vama je to zgodilo. Če se ti bo še kdo javil ga navedeš kot pričo.
Upam, da bodo rane čimprej zacelile in bosta lahko uživala pomladno sonce. Sem pa ob tvojem pisanju pomislila na trenutek, ko sva z našo forumašico sedeli za mizo in pili čaj, meni pa je padlo na pamet vprašanje, kaj si ona misli o bodeči ovratnici. Kako me je zabodeno pogledala. Ko sem ji razlagala v čem je finta sem gledala zabodeno jaz, ker sem mislila, da je to pač praksa. Veš kaj, briga me kaj si bodo drugi mislili, ko bo moja Zoya dovolj zrasla jo bo na sprehodih obvezno  nosila. Potem pa naj me toži tisti, čigar pes ji bo sločil za vrat. Škoda, da jih za tako majhne vratove ne delajo, saj so namenjene "agresivnim pasmam" ali karkoli že to pomeni?
Res vama želim mirno noč in čimprejšnje okrevanje.
LP,Miša
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #219 : torek, 30.03.2004 : 22:48:41 »

Missa, ravno mojega prejšnjega psa je podobna ovratnica rešila raztrganine. Sicer ni bila bodeča, ampak široka kovinska dvojno pletena iz obročkov.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #220 : torek, 30.03.2004 : 22:49:59 »

Pia,
kako je s sodbami proti lastnikom psov, ki bezljajo okrog in grizejo, kar jim pride pod zobe, lahko preveris na nekaj primerih, ki so prisli do vrhovnega sodisca. Najdes jih na http://www.mojpes.net/modules/news/index.php?storytopic=90&storynum=5. Med njimi je precej primerov, ko so psi pogrizli ljudi, pa tudi nekaj takih, ko so oklali ali celo ubili katero od zivali (race, kure, srne...).
V primeru tozbe ni za pozabiti tudi na vse tvoje psihicne posledice, pa morda se tezave pri nadaljni vzgoji tvojega whippeta, saj je s prestrasenim psom tezje ravnati. Zagotovo se da tudi to ovrednotiti.
Prepricana sem, da marsikateremu lastniku takega "klavca" postane hudo sele takrat, ko ga nekdo mocno udari po zepu.

Tudi meni je zal, da se je tvojemu kuzku zgodil tak napad in mu zelim cim hitrejse okrevanje.
Logiran

Caterpillar
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 107


« Odgovor #221 : sreda, 31.03.2004 : 00:13:29 »

Missa,
bodece ovvratnice delajo tudi za tako majhne vratove. Mislim, da se jih da dobiti v treh velikostih(za 2velikosti sem prepricana). Ce je ovratnica samo predolga ne pa tudi pretezka, se da odstraniti clene in jo tako skrajsati.
Pri whippetih bi znal biti problem, ko so spusceni, da jim taka polzatezna ovratnica zdrsne z glave in jo izgubijo.

Pia
Drzim pesti za Kalija, da se mu bodo rane zacelile in da bo kmalu zopet to kar je bil.
Popolnoma se strinjam z Jano, da lastniki popadljivih psov pokazejo socutje sele, ko jih fino udari po denarnici-kar je zalostno in dokazuje kaj je za nekatere pomembneje.
Veliko srece vama zelim!
Logiran
turbos474
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 15


« Odgovor #222 : sreda, 31.03.2004 : 11:29:51 »

Pia,
na osnovi lastnih izkušenj (poglej začetek posta) ti svetujem:
- zadevo takoj prijavi krajevni policiji (ne čakat!). Dolžni so reagirat. Obiskali bodo tebe in lastnico APBT-ja in obe zaslišali, tudi priče, če obstajajo. Ker se je njen pes sprehajal brez povodca in nagobčnika, je policija dolžna podati ovadbo proti njej na sodišče za prkrške, še posebej zato, ker je njen pes povzročil poškodbo drugemu psu. Od policije čez nekaj dni zahtevaj podatek ali so podali ovadbo in kdaj. Plačala bo kar dobro denarno kazen.
- zadevo prijavi tudi veterinarski inšpekciji, ki je dolžna preveriti, če je pes registriran in cepljen proti pasjim boleznim. Verjetno se bodo izgovorili, da se s takimi stvarmi nimajo časa ukvarjat. V tem primeru pošlji prijavo na Republiško Veterinarsko upravo in isto zahtevaj od njih.
- zbiraj vse račune v zvezi z zdravljenjem in si beleži čas in prevožene kilometre. Po končanem zdravljenju zahtevaj od lečečega veterinarja končno poročilo o zdravljenju.
- po končanem zdravljenju seštej vse stroške (tudi tiste brez računov) dodaj še nekaj za tvoje psihične strese in ostalo kar je bilo napisano v enem izmed prejšnjih odgovorov ter pozovi (priporočam pismeno s povratnico) lastnico APBT-ja, da ti te stroške plača.
- ker se bo lastnica APBT-ja verjetno izgovarjala na sto načinov in ti ne bo pripravljena plačat nič ali pa samo malenkost (ponavadi se hočejo izmazat s plačilom izključno stroškov na veterinarski kliniki) boš verjetno morala poiskati odvetnika in vložiti civilno tožbo.
- če s povračilom stroškov ne bo nič v roku, ki ga ti postaviš, vsekakor vloži civilno tožbo (stroški: priprava tožbe s strani odvetnika nekaj deset tisoč, sodna taksa okoli deset tisoč SIT).
Logiran
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #223 : sreda, 31.03.2004 : 21:40:10 »

No imam ravno malo časa, da preberem kaj ste mi napisali in malo več povem o vsem.
Najprej pa najlepša hvala za vse lepe želje in seveda uporabne nasvete.
Torej policiji sem prijavila takoj ko sem ga spravila do veterinarja. Sta prišla dva, eden je šel pogledat kako je s psom, drugemu sva opisala dogodek in žensko, ker jo tak navidez poznam. Sta rekla da bo dobila kazen in prijavo veterinarski inšpekciji in šla. Prišla čez kakšnih 10 min nazaj in rekla da je ženska zdaj jezna da smo jo prijavili in da je itak mislila plačat stroške, zdaj pa nimamo mi nič od tega (dobila je položnico za 50000 sit kazni in prijavo kot sem rekla). Pol sem pa vprašala kako je zdaj s stroški pa je rekel, da je treba nabavit odvetnika in vložit tožbo. Njene podatke pa lahko dobim le s pisno prošnjo z obrazložitvijo, zakaj podatke rabim. Oni so dolžni čuvat njene in moje podatke. In to je blo vse.
Zdaj pa naj povem še to, da smo pol zvečer mislili, da bomo mogli Korda peljat, ker je tako delal, da smo se bali, da mu odpove srce. Komaj in komaj smo ga umirili. Pa da ne rečem kak nam je to spremenilo ritem in potek vsakdanjika. Spim po par ur pa še to s takimi uhami ko slon, če bi blo kaj narobe. Problem je tudi, da psa nista nikoli ločena zdaj pa morata bit drugače bi Kord Kalija celega zlizal, Kali je danes že dvakrat renčal na njega. Tak da ne vem kak bo kaj to...
No dovolj za zdaj
LP, Pia
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #224 : sreda, 31.03.2004 : 21:54:50 »

kaj si ona misli o bodeči ovratnici.  Veš kaj, briga me kaj si bodo drugi mislili, ko bo moja Zoya dovolj zrasla jo bo na sprehodih obvezno  nosila. Potem pa naj me toži tisti, čigar pes ji bo sločil za vrat. Škoda, da jih za tako majhne vratove ne delajo, saj so namenjene "agresivnim pasmam" ali karkoli že to pomeni?

Miša, vem da imamo tukaj sedaj drug problem, vendar bi rada nekaj povedala Wink Zadnjič se moj Golden veselo igra z AST-jko ki je nosila tako imenovano bodečo ovratnico. Pesjan je skakal po njej, valjala sta se po tleh, isto jo je v igri cukal za vrat in ne boš verjela ovratnica, ga ni niti malo motila. Torej ne vem če bi taka ovratnica pomagala. Na žalost proti takim neodgovornim lastnikom, ki si nabavijo še bolj "agresivne" pse nimaš kaj. Moj je zato večino časa na vrvici, ker pač žiiva v takem naselju, isto pričakujem tudi od drugih lastnikov. Jaz sem tista ki se ustavi in počaka, da lastnik psa pripne, namesto, da bi pes bil pripet saj je v celem naselju znan kot agresiven in izredno popadljiv pes.  Angry
Ja enostavno je tako, da se lastniki psov ločimo na tiste odgovorne in na tiste postavljače, ki pomoje v spalnici delajo križce, koliko psov je njihov že uspel pošteno prestrašiti ali mu povzročiti kakšno rano.  Lips Sealed

Pia počohaj tvojega Kalija in mu v mojem imenu zaželi čim hitrejše okrevaje, tebi pa želim predvsem mirno noč.

LP nina
Logiran
Strani: 1 ... 10 11 12 13 14 [15] 16 17 18 19 20 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines