Hmmmm...tole slikco sem našla me pzorkovimi posti. Če je na sliki on s svojim kužom mu res ne gre zamerit... Dete je staro nekje 12 let...no max. 14... Sej ne ve kaj govori. LP, Eva in njeni dve slinasti, vohljajoči, zaudarjajočii n odlakani pošasti
Uf, potem si pa spolh ne predstavljam kako lahko tak fantič dela dopoldne in popoldne in nima časa za psa. Mogoče je pa to njegov sinček
Tvoj pes je mlad? 4 leta si rekel da je star!?!? Če bi ga malce več česal, namesto da bi gledal TV, bi bil pa tudi čudež!! Ali ne???Bogi pes, katere pasme je? Samo ne reci da še tega ne veš, ali pa ga imaš samo za to da se pohvališ pred prijatelji?????Ko bodo enkrat samkrat zagledali tvoje ravnanje z njim se bodo obrnili in te niti enkrat več pogledali ali pa bodo poklicali kakšno zavetišče!!!! ( vsaj jaz bi naredila tako!)Pujs malomaren!!! Predstavljaj si, da si ti pes, za katerega skrbi malomaren lastnik, ki ga niti dodobra prečeše ne!!! Postavi se v njegovo kožo, takoj boš vedel kako se počuti tvoj pes!!! Če je sploh še podoben psu!!
No medtem ko sem pisala to, sem opazila še en komentar od ene Afne. Če je res tok mlad mu pa še posebno jaz zamerim. Jaz imam 12 let. In zelo rada skrbim za pse. Dela popoldne in dopoldne ja!!! Si kar mislim... Jaz vedno najdem čas za moje ''cartke'' , poleg tega sem odličnjakinja... Res ne vem kaj dela popoldne!!!GRRRRRRRR
raje povej, da ti mama in ata ne dovolita imeti psa v hiši in da so tisto mamine besede, ne tvoje, pa bomo vsi boje razumeli tvojo situacijo.Ko si boš kupil SVOJEGA psa, s svojo prvo plačo, ko boš dajal svoj denar za njegovo oskrbo, hrano in ostale stvari in ko boš ti 100% skrbel za njega, boš lahko rekel, da imas TI psa. Takrat se bo mogoče spremenil tudi tvoj odnos do psa, kot prijatelja, spremljevalca.
Pzorko torej če ta prev razumem je stvar taka. Na vsak način si hotel imeti psa, in ker ti ga doma niso pustili si se nekako pogodil s tem, da bo pes stalno zunaj. Ker so tvoji starši mnenja, da pes spada ven in nima kaj početi v hiši je tako? Staršem se tudi ne, da pospravljati dlake, brisati sline itd. ker pa tega ne želiš početi niti ti, je stvar taka, da se prepričuješ da je bolje imeti psa zunaj, da vam ne bo skakal po pultu, ovohaval postelje itd. No ja saj te kar razumem tudi meni, dolgo časa niso pustili psa, sedaj pa ko odideva na morje, vsak dan kličejo in sprašujejo kako se ima pes, kako se imam jaz, jih skoraj ne zanima.
Zaradi tega ''trpijo'' šolske obveznosti, pa se ne sekiram.
Ne morem se strinjati s trditvijo, da pes MORA biti notri oz. neprestano tam, kjer je njegov lastnik.Pa saj je pes, ne nalepka.Tudi pes ima svoje življenje, ne glede na privrženost svojemu človeku.Psom je prirojeno, da čuvajo svoje kraljestvo, naderejo poštarja (oh, ubogi poštarji), renčijo na soseda, ker je prišel preblizu naše ograje, izmenjajo grd pogled z muco, ki se šopiri na drugi strani ograje, prisluškujejo nenavadnim šumom, polulajo mamin najljubši grm, skopljejo jamo na najlepšem delu vrta in še bi lahko naštevala. Vse to pa se nekako bolj dogaja zunaj kot notri.Naša pesa sta čisto zadovoljna, ko sta notri. Notri pa sta čez noč in pozimi.Vendar pa rineta ven, čim je zunaj toplo in svetlo, ker zunaj se dogajajo njima zanimive reči, ne glede na to, da sta vsak dan 3x na sprehodu, kjer se igramo, včasih malo treniramo poslušnost (ampak res malo) ali pa se igrata s svojo pasjo družbo.Pes ima na tem svetu svoj namen, ne vzemimo mu ga.Pa še nekaj. Že res, da smo pasjeljubci. Da bi pa ves svoj prosti čas porabila za psa?
Ja no saj kot pravijo 100 ljudi 100 okusov. Meni se pač zdi da so ps družabna bitja, so rada v družbi "svojega krdela" in se mi ne zdi prav da je pes v drugem delu hiše kot pa člani družine. Ampak saj vsak po svojeNaš je pač obravnavan kot član družine, res je da nima volilne pravice , vendar se pri določenih stvareh (počitnice, izleti ...) gleda tudi nanj in odloči tako, da gre lahko z nami in uživa, mislimo da si to pač zasluži.
Nažalost mi je prav žal ampak, moje mnenje je da psa ne bi smel imeti. Torej se pridružujem komentarju Ene Afne, nabavi si plakat, psa pa komu podari, komu takemu, ki ima čut za žival!!
k, pa saj ni vazno, ce se dovolj z njim ukvarjate in hodite z njim na dolge sprehode, potem naj bo pac zunaj. Tudi eden nasih je zunaj, pa ne zato, ker se bojimo dlak in sline! Vendar nas je vecina tu gor prepricana, da pes potrebuje clovekovo druzbo in da nadvse uziva, ce je lahko z nami v stanovanju (ce pa ima zraven se prost vstop na vrt, pa toliko bolje). Do danes mi se ni bilo tezko vsak dan posesati vse svinjarije, ki jo nase psice in ostale male zivali pridelajo cez dan. Tudi nobena se ni zmrznila, ko je sla na sprehod. In ne bos verjel, vceraj se mi je tamala polulala na posteljo! Bljak, za bruhat, kajne! Pa smo tudi to spregledali, ker jo imamo radi!
Očitno ti je pes kar malo v nadlogo.