mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 21.10.2024 : 00:18:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 263376 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
RANA
Kaja Toroš
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 94


« Odgovor #1500 : torek, 31.05.2005 : 19:58:50 »

ojla!
Marjetka! s tvojim zadnjim postom pa se ne strinjam ravno najbolj... ne vem no, ampak tudi jaz se s svojo psicko lahko igram precej grobo, pa to se ne pomeni,da bo zaupala nekomu, ki ga ne pozna. tako da je pomoje precej odvisno od psa. prejsnja psicka je bila res tolerantna. lahko je kdorkoli z njo pocel karkoli, pa ji ni nikoli padlo na pamet, da bi komu pozazala en zob, kaj sele da bi ugriznila  Lips Sealed pomoje sploh ni vedla, da ma zobe  Grin Grin Grin tale, ki jo imam sedaj sicer se ni nikogar ugriznila, ampak bi pomoje, ce bi se pocutila tako ogrozeno. se pa hitro pocuti ogrozeno.  Sad Huh tako da ja, sicer mislim da je veliko odvisno od lastnika, vzgoje, socializacije... definitivno kar kar lep delez ostane tudi njegovemu karakterju.
lp, kaja
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1501 : torek, 31.05.2005 : 20:18:48 »

Bi si želela slišati, kaj mislite o tisti situaciji, ko pes ugrizne iz strahu zaradi tega, ker človek nenadoma naredi kakšno zanj nepričakovano kretnjo (tukaj ne mislim metanja kamenja in podobno). Recimo, ga boža, potem ga pa po nesreči malo butne, pocuka ali preveč uščipne, pes pa takoj napade.  Roll Eyes

Meni se zdi, da bi se temu dalo delno izognit. Vse moje dozdajšnje pse je lahko katerikoli človek gnetel, kakor je hotel (tudi tako, da je malo bolelo), pa si se vseeno lahko zanesel na to, da ne bodo nikoli ugriznili. To je po mojem zato, ker smo se člani družine in prijatelji vedno s psi igrali tudi nekoliko bolj grobo, tako, da smo se "garbali". Saj psi med sabo v igri tudi niso prav nežni. Po mojem postane pes na ta način navajen, da ga človek prijema na najrazličnejše načine in verjetnost ugriza se zmanjša.

Layla je z mano zelo zelo malo časa, pa vendar povsod in vedno, razen v službi. Z mojo hčerko se igra zelo nežno, z menoj tudi grobo, v kolikor to dovolim.
Kljub najinemu kratkemu sobivanju lahko prisežem, da bi lahko z njo počela karkoli, pa mi ne bi niti enega zoba pokazala. A bog ne daj, da se v mraku prikaže moški, po možnosti okajen in 1000x bog ne daj, da bi se meni želel približati na več kot 1m.
Pes je pes, izkušnje so izkušnje in ljudje smo taki in drugačni.
Layli zaupam 100%. Zakaj? Ker točno vem, kaj bo v določeni situaciji naredila in kaj lahko od nje v določeni situaciji pričakujem. Prvenstveno pa za to potrebujem zaupanje vase - da sem 100% pozorna!
Nikoli ni kriv pes, odgovorni smo lastniki. Jaz vem, da npr. Layla ne bo nevarna otroku, razen zaradi podiranja od veselja (moja odgovornost!!!), vem, da nikoli ne bo napadla človeka brez veze, vem pa tudi, da je mene pripravljena braniti za ceno svojega življenja pred komerkoli. Tu pa nastopi moja največja odgovornost - preprečiti vsak tak "podvig" v primeru, da le-ta ni neizogiben!

Zato ne lapajte o tem, da je pes socializiran, bla bla bla...
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #1502 : torek, 31.05.2005 : 21:05:09 »

Naj odgovorim kar z zgodbico, kaj se je zgodilo danes... Roll Eyes

Sem se dobila z eno forumovko v Tirbaru na ljubljanskem kolodvoru. Sediva na vrtu na kavi, pes zraven, pa se približa en temnejši možakar srednjih let in začne proti moji volji silit v psa: "Joj, ti si pa tako črn kot jaz!" Pa počepne, ga začne božat, pa pripovedovat, kako da se on s psi neizmerno zastopi... Huh Pa še ni bilo dovolj, pa roke po njemu, pa objemat, pes ga je začel pa po faci 100 na uro lizat.  Angry Najmanj od vsega sem si želela tega možakarja tako blizu. Zato sem mu rekla "Jaz na vašem mestu ne bi tega počela, ker je prej požrl drek." Po tistem ga je samo še malo "tup, tup" po glavi, pa se je spokal. Cheesy Kljub nekajminutnem trpljenju mi je boljše, da je moj pes zmeraj nenasilen, pa da sama poskrbim za vsiljivce. Kar se svoje varnosti tiče se ne želim zanašati na psa. V večini primerov pa tako ali tako za morebitne hudodelce zadošča, da pes izgleda kolikor toliko velik, če pa je še črn. Cool  Grin

Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1503 : torek, 31.05.2005 : 22:57:16 »

Moja psica ima visok prag tolerance, tudi igrava se do tiste meje, kjer je MENI dovolj, pa nisem nek mehkužec, ampak vseeno ne bom nikoli trdila da ne bi napadla v primeru, če bi nekdo drug ogrožal mene.

Sicer do sedaj nisem doživela še nobenega takšnega odziva iz njene strani, pa smo tudi to že poskušali - med domačimi seveda.

Moja psica ne prenese kregov, vpitja in mahanja z rokami, recimo ob žgečkanju. Ampak še nikoli se ni nobenemu približala več kot na 1 meter, ob tem pa samo lajala. Pa ne grozeče, ampak samo en tak neopredeljen lajež.

Ima pa neko čudno lastnost in sicer če pride do spopada med drugima dvema psoma in je ona poleg, želi VEDNO igrati nekega peacemakerja in leta v krogu okoli njiju ter laja (zopet neopredeljen lajež). Še nikdar do sedaj se v noben konflikt med drugima dvema psoma ni spustila bližje in sem ponosna na to.

Tudi ko sva na sprehodu naleteli na tečnega vinjenega človeka, se je psica popolnoma obladala, celo pobožal jo je, pa je sedela čisto pri miru, toda v njenih očeh sem videla, da je bila zadržana in ji verjetno ne bi bilo vseeno, če bi ta oseba poskusila narediti karkoli proti meni. Morda je začutila tudi MOJ strah, saj nisem čisto ravnodušna če sama nekje v naravi srečam vinjenega človeka, ki sili vame in v psico.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1504 : torek, 31.05.2005 : 23:27:39 »

Forty, o tem sem govorila.
Lahko prideš naklana kot mina, lahko se z Laylo valjata po tleh, ampak bog ne daj, da te v takem stanju zanese proti meni  Shocked To je to, kar si napisala, poseben pogled, pozornost, na katero moramo biti kot lastniki pozorni oz. jo pravočasno prepoznati in situaciji primerno pravilno odreagirati.
1X sem odgovarjala za napad svojega psa in v takem primeru sem pripravljena kadarkoli. Ampak nikoli ne bi dopustila, da bi moj pes napadel brez, 1. povoda in 2. brez mojega povelja ali dovoljenja oz. potrebe.
Logiran
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #1505 : sreda, 01.06.2005 : 07:10:31 »

Citat
A bog ne daj, da se v mraku prikaže moški, po možnosti okajen in 1000x bog ne daj, da bi se meni želel približati na več kot 1m.

Na enem izmed večernih sprehodih je tik za nama hodil moški (naključje?). Žiži to ni bilo čisto nič všeč. Ozirala se je nazaj, bila nervozna. Ni lajala. Moški se je nato spravil na nasprotno stran ceste. Mislim, da smo se potem vsi počutili bolj sproščeno.

Se je pa že parkrat zgodilo, da me je branila (po njeno sem bila takrat ogrožena). Gre predvsem za primere, ko se srečam s kom,  ki ga že dolgo nisem videla in se objameva. Takrat obvezno začne lajati in skakati po človeku. Ne grize ampak samo vleče za rokav in laja. To dela takrat, ko se mi kdo približa (npr. zaradi objema) in če to ni moj fant. Lajanja pa ne morem definirati kot pozdrava ali veselje. Čeprav smo v šoli delali srečaja in je tam to odlično funkcioniralo v praksi to ne deluje (se pa mismo objemali  Wink )

Citat
Nikoli ni kriv pes, odgovorni smo lastniki. Jaz vem, da npr. Layla ne bo nevarna otroku, razen zaradi podiranja od veselja (moja odgovornost!!!), vem, da nikoli ne bo napadla človeka brez veze, vem pa tudi, da je mene pripravljena braniti za ceno svojega življenja pred komerkoli. Tu pa nastopi moja največja odgovornost - preprečiti vsak tak "podvig" v primeru, da le-ta ni neizogiben!

Se poplnoma strinjam! Za vse smo odgovorni in krivi lastniki. Tudi Žiža ima rada otroke, vendar ne pustim  da so otroci grobi - kljub vsemu ima neka "čudna nagnjenja", ki so opisana zgoraj in v nadaljevanju. Če jo želijo pobožati in to starši dovolijo, jo jaz lepo primem, otrok jo poboža in to je to.

Citat
Ima pa neko čudno lastnost in sicer če pride do spopada med drugima dvema psoma in je ona poleg, želi VEDNO igrati nekega peacemakerja in leta v krogu okoli njiju ter laja (zopet neopredeljen lajež). Še nikdar do sedaj se v noben konflikt med drugima dvema psoma ni spustila bližje in sem ponosna na to.

Enako čudno lastnost ima Žiža. Pa še eno poleg - npr. ona trdno spi, jaz se ji približam in jo začnem božat, ona se zbudi, me pogleda in začne hladno kazati zobe in renčati  sram če po njenem to mučenje traja že predolgo časa. Ne glede na to, da je ne neham "mučiti", še nikoli ni šavsnila. Pokaže, da ji ni prav. Zanima me kako naj ravnam v takih primerih?
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #1506 : sreda, 01.06.2005 : 09:26:23 »

Jaz imam to "sreco", da imam dve popolnoma razlicni psici. Medtem ko ena pleza v narocje vsakemu prijaznemu neznancu in daje poljubcke, se druga takoj umakne. Prva ima blazno rada otroke in jim je nevarna le zato, ker skace, drugo moram pri neznanih otrocih imeti ves cas na oceh. Obe sta me tudi ze poskusali braniti, ceprav sta zelo majhni. In vem, da Kaja ni sposobna ugriznit cloveka v nobenem primeru, ona samo laja, medtem ko Bagi, ko ima dovolj (in to je zelo hitro) pokaze zobke.
In ker vem, da ji je neprijetno, ne maram, da vanjo rinejo neznanci.

Fortuna, tudi moja Kaja na pretepe med drugimi psi odreagira kot tvoja. Se vec! Ceprav se nikoli ne igra z drugimi psi, takrat ko se zacne rencanje ona skace naokrog, laja in poskusa enega od psov spraviti k igri. Enkrat ji je to uspelo, saj je kuza pozabil na pretep in stekel ves srecen k njej.  Smiley Pa jo je igra takoj minila! Wink lp
Logiran

deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1507 : sreda, 01.06.2005 : 09:43:14 »

Fortuna, imaš prav, vrnimo se k temi. Wink

Bi si želela slišati, kaj mislite o tisti situaciji, ko pes ugrizne iz strahu zaradi tega, ker človek nenadoma naredi kakšno zanj nepričakovano kretnjo (tukaj ne mislim metanja kamenja in podobno). Recimo, ga boža, potem ga pa po nesreči malo butne, pocuka ali preveč uščipne, pes pa takoj napade. Roll Eyes

Meni se zdi, da bi se temu dalo delno izognit. Vse moje dozdajšnje pse je lahko katerikoli človek gnetel, kakor je hotel (tudi tako, da je malo bolelo), pa si se vseeno lahko zanesel na to, da ne bodo nikoli ugriznili. To je po mojem zato, ker smo se člani družine in prijatelji vedno s psi igrali tudi nekoliko bolj grobo, tako, da smo se "garbali". Saj psi med sabo v igri tudi niso prav nežni. Po mojem postane pes na ta način navajen, da ga človek prijema na najrazličnejše načine in verjetnost ugriza se zmanjša.

Toleranca psa na nepričakovane dogodke je predvsem odgovornost vzreje. Od "živcev psa" in njegovega genetsko vgrajenega praga vzdraženja.
S pozitivnim šolanjem se da zelooo  dvigniti vzdražni prag na pričakovanne dogodke, ko ni elementa presenečanja. Da se s prešolanjem tudi spremeniti reakcijo na nepričakovan določen dogodek (npr prijem repa).
Ne da pa se dosti naredi v vzezi z nepričakovani nepredvidenimi dogodki. Zato naravno (beri genetsko ) nestabilni psi vedno predtavljajo potencialno nevarnost v smislu nepričakovane reakcije. Edina rešitev v tem primeru je stalna pozornost vodnika, ki mora imeti psa in okolico nenehno pod budnim očesom. Poleg tega mor aimeti vedno 100% nadzor -najbolj efizični , se pravi to j ekaterogijo psov, za katere je res najbolj pametno , da nikoli niso odvezani v "urbanem okolju". Vodnilk z leti "naštudira psa" in potencialne vzroke napada , ugriza itd lahko večinoma predvidi. Je pa življenje s takom psom zelo naporno in ga ne privoščim nikomur. (mimogrede imam tudi osebne izkušnje)

Tak značaj  lahko popravi samo dosledna vzreja, temelječa na preiskusih značaja.
To  pa je možno voditi samo z rodovniškimi psi.
Zato sem jaz odločno proti proti vsaki nerodovniški vzreji, pa tudi rodovniški vzreji ,kjer selekcija temelji le na kriteriju zunajosti.
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1508 : sreda, 01.06.2005 : 13:18:19 »

Verjetno je res odvisno tudi od posamezne pasme kako bo odreagirala. Nekateri se raje odmaknejo, drugi pokažejo zobe, tretji se potuhnejo, kakor, da ni nič in samo čakajo, četrti pa ugriznejo.

Naša človeka ne bi ugriznila. Predvidevam tudi zaradi pasme. (nekatere so le bolj nagnjene k temu in moraš nekoliko bolj paziti)  Kot ste že omenjali, enako pri objemu ali če me je kdo dvignil, nenavadno laja in tudi skače. Vendar ne ugrizne.

Pri srečanju s kakšnim vinjenim človekom, ki jo želi božati, se raje odmakne. Nisem pa še bila v situaciji, ko bi silil vame, tako da ne vem povedati njenega odziva. Zob verjetno ne bi pokazala.  Wink Takrat takemu raje reče naj gre stran, ker ugrizne.  Grin Bojim se le, da komu kaj takega ne bi zaleglo.  Roll Eyes

Zanimivo je tudi, ko ima na primer kakšno kost in je na obisku pri nas kakšen pes. Takrat psu, ki se ji približa nakaže z renčanjem, naj se odmakne in če tega ne doseže, ga spodi. Vendar to naredi samo pri psu, mi ji komot lahko kost vzamemo in ne bo pokazala zob in ne renčala.
Reakcija tistega psa pa je, da nenavadno skače okoli nje in laja- kakor ste opisali primer pretepa dveh psov. Verjetno želi tak pes preusmeriti situacijo v igro in omiliti pretep.
Torej v različnih situacijah ravnajo podobno. Mislim, da lahko večina napadov psa preprečiš, če svojega psa poznaš, veš kako bo reagiral.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1509 : sreda, 01.06.2005 : 13:31:51 »

Verjetno je res odvisno tudi od posamezne pasme kako bo odreagirala. .....
Torej v različnih situacijah ravnajo podobno. Mislim, da lahko večina napadov psa preprečiš, če svojega psa poznaš, veš kako bo reagiral.

bolj od posameznega psa ,kot od pasme....
problem psov z nestabilnim značajem je, da jih nikoli ne poznaš, saj še sami sebe in svojih reakcij n emorejo predvideti in obvladovati. Ko se več let n epojavi nič novega vodnik že "zaspi" saj se pes ob pravilni socializaciji in pravilnem prešolanju obnaša popolnom apredvidljivo..dokler n enastopi nekega dne ob nepredvidljivem času, nepredvidljiva zadeva....potem pa vsi, vključno z lastnikom in vsemi pametnimi strici in tetami obstanejo z odprtimi usti in se čudijo .....
zadeva je lahko malenkostna, lahko se ne zgodi raznen presenečenja vseh navzočih nič posebnega...lahko pa tudi se......
npr zame je bilo po več letih vsestransko normelnega vedenja zopet popolnma novo  presenečenje , ko je  moj rahlo neuravnovešeni pes prvič zagledal BČS kosilnico pri delu z razdalj enekaj metrov... in frontalno napadel delujoče rezilo....
v tem primeru je katastrofo (za njega) preprečila samo moja hitra reakcija in 100 % sekundni odpoklic, za katerega pa vemo , da je pri večini lastnikov bolj izjema kot pravilo.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1510 : sreda, 01.06.2005 : 13:40:51 »

In zopet smo pri sprehajanju psov ter povodcu in ne na povodcu.

A se ni ta tema že nehala? Naslov te teme je NAPAD PSA.

Lp, Fortuna.

povodec ali ne povodec, kontrola ali ne, škoda ali ne.......mnoge kmete za to vse boli K...., nočejo te na svoji zemlji in ustava skupaj s kapitalizmom jim za to daje popolno pravico.
obnem nam zakoni zagotavljajo , da skladno z namneom uporabljamo javne površine, pod pogoji , ki veljajo za vse.
To se nanaša na tiste "diskutante", ki nas skupaj s psi pošilajo na sprehod z javnih poti, parkov  in zelenih površin na zasebne travnike , v gozdove itd.

Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1511 : sreda, 01.06.2005 : 13:40:59 »

ja deteljica se strinjam, vendar na osnovi pasme lahko lažje predvidevaš (vendar ne 100%) kakšen karakter bo imel pes in približno kako se bo odzval na situacije. Vendar je pa zmeraj kaj novega, kakor praviš, tako za lastnika kakor za psa.  Wink

Lp
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #1512 : sreda, 01.06.2005 : 14:14:14 »

pes prvič zagledal BČS kosilnico pri delu z razdalj enekaj metrov... in frontalno napadel delujoče rezilo....

Uuu, pišuka, deteljica... To bi bila grozljivka!!! Lips Sealed

Mi smo bili pa danes spet napadeni. Tako kot vsakič doslej ("tok, tok") se je izteklo zadovoljivo, saj ni nihče utrpel poškodb, morda pa se je kdo celo kaj naučil. Roll Eyes Se mi pa zdi (nekdo je to pred časom omenjal prav v tejle temi), da se je potrdilo, da nekateri spuščeni psi res radi svojo nakopičeno energijo sproščajo z napadi na tiste, ki so privezani.

Skratka, greva s psom na povodcu po zelenici ob POP TV-ju in se napotiva proti načrtno narejeni špranji v ograji, ki razmejuje zelenico z športnim parkom. 300 metrov za ograjo sedi na klopci ženska srednjih let in močnejše postave z dvema mešančkoma velikosti fox terirerja. Eden je na štrikcu, drugi pa "črta" proti nam.  Huh Obstaneva, mali napadalec pa direktno v napad. Moj se začne spretno izmotavat (v takih situacijah tudi sicer pred agresivnejšim odzivom običajno še kar nekaj časa premišljuje), jaz pa ga spontanem odzivu začnem zmerjat ("Prokleto ščene, marš stran!") in komandirajoče krilit z rokami kot Hitler. Psa je kot strela pognalo točno v uno smer, kot sem ukazala (v nasprotno od gospodarice) in potlej ni šel do lastnice čez špranjo, ampak vse naokoli.  Grin

Ni še konec.  Cheesy No, midva greva čez špranjo, pa ene sto metrov mimo omenjene gospe, ki se začne dret proti meni: "Spustite ga! spustite ga vendar! Če bo privezan, ga bo moj spet napadel." Jaz pa "Ne morem, če je pa poškodovan. Še vsaj 2 tedna ne sme divjat. Pa primite vendar svojega." Dokaj dolg molk, potlej pa teta zakliče: "Pa kaj potem tukaj delata?! Jaz imam pravico imeti pse spuščene!"  Angry Do tukaj nekje imam tolerančni prag, tako da ni šlo brez "Ja kam pa naj greva? Na luno??? Če bo vaš še enkrat napadel vam povem da ga bom zbrcala." No in mali prenapetež, kot bi vedel, o čem govorim, prav v tistem trenutku štarta v vnovični napad. Tokrat sem začela nanj kričat še preden se nama je približal in ne boste verjeli, spet ga je odneslo kot strela v smer kamor sem krilila z roko - proč od lastnice skozi špranjo na ograji na drugo stran.  Shocked Grin Mislite, da se je tetka kaj zamislila? Roll Eyes
Logiran
flatka
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 597


« Odgovor #1513 : sreda, 01.06.2005 : 14:38:27 »

Citat
Mislite, da se je tetka kaj zamislila?

Ooo, verjetno ˝bore˝ malo, če se ni sekirala za svojega ˝ščeneta˝ in ga ni takoj poklicala k sebi.
 Še fino se nekaterim zdi, ko nič ne reagirajo.  Sad
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #1514 : sreda, 01.06.2005 : 14:53:30 »

Ko se ze ravno pogovarjate o tem kako lastniki ne naredijo nicesar!!!

Citiram iz Srecanja-Ljubljana:
In prvic smo imeli tudi v Zajcji pretep (kar mi ni bilo cisto nic vsec!!!) ... zadnjic sem tako hvalila bokserja, da je pa res prijazen .. no, do sedaj je bil se vedno, ni bilo niti vazno pes/psica ... v soboto pa je "pocilo" ... najprej ga je naskakoval Floyd, pa ga je se nekaj casa gledal, potem pa skocil, ampak to je bil samo "skok" ... potem se je pa zacel "vrteti" okoli Timija (NO-ja), ampak seveda, ker "lastnik" ni nic opazil ... pa sem takoj rekla ... Kailyja stran!!!!! ... je bilo seveda prepozno ... in kdo drug bo tlacil roke zravn, kot jaz (edino Matic je z nogami pomagal) ... lastnik pa ob strani gledal kaj "pocne" njegov pes ...  to me tako razjezi, da bi koga kar namesto psa "zbila" na tla!!! Kaily-ja sem odstranila - priznam da tistih 40 al pa 45 kil komaj ... pa se ob skokih sem in tja malo tezje, ampak sem ga zgrabila za kozo in ga k sreci povlekla stran!!! Ja, batine je dobil pa od mene ... od lastnika NIC!!! Ta ga je le dal na fleksi, pa se to ni pazil, ce se mu "priblizuje" Timi! Undecided Undecided Undecided Srcno upam, da ga (ju) vec ne bo!!!

Jaz imam svoja psa pod budnim ocesom, prav tako druge pse (zato, da ne bo kdo napadel moji!!!) ... tocno se vidi, kdaj bo pes napadel ... samo znake moras prepoznati!

Prav tako je bilo, ko sem bila s prijateljico v Tivoliju ... moji spusceni njen pretepac tudi ... prihaja proti nam pes (lastnica ni vedela ali je pes ali psica - predvidevala je (ne vem po cem) da je psica) in psa pustila, da siba tja ... oba psa (njen prvi) rep gor in hoja v krogu ... spet sem ji takoj rekla ... "sibej ga prijet" ... japajade ... prepozno ... psa sta skocila eden v drugega ... ob prisebnosti mimojdocega (brcnil ga je stran) se je "srecno" koncalo, pa ga klub temu ni privezala ... da bo kao v redu ... japajade ... se enkrat je zasibal proti psu ... in spet na sreco istega mimojdocega "oplel" - ce temu lahko tako recem ... kdo je kriv?Huh? Ja lastnica ... ce svojega psa ne znas brati, ga imej pa vedno ob sebi ... ce ne drugace na vrvici ...

... nisem za to, da so vsi psi po vrsti spusceni ... le tisti, kateri so "okolju prijazni" ... vem da kljub temu lahko pride do spora, moznosti so pa zelo majhne ...


Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 ... 96 97 98 99 100 [101] 102 103 104 105 106 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines