o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sreda, 27.11.2024 : 22:38:08
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
napad psa
Strani:
1
...
90
91
92
93
94
[
95
]
96
97
98
99
100
...
167
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: napad psa (Prebrano 267968 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Marjetka
odvisnež
Sporočil: 540
Re: napad psa
«
Odgovor #1410 :
petek, 20.05.2005 : 21:10:10 »
Ne, ne razumem se z vsemi, ampak po večini nimam težav. Tudi roke ne bi dvignila nad nikomer, razen v samoobrambi.
Moj pes je podoben.
Logiran
Marjetka
odvisnež
«
Odgovor #1411 :
petek, 20.05.2005 : 21:13:16 »
Sabina: Hvala za odgovor. Tvojega sem si narobe predstavljala. Torej se druži s psi, samo okus ima izbran.
Logiran
Drejči
midi
Spol:
Sporočil: 1.862
«
Odgovor #1412 :
petek, 20.05.2005 : 21:32:46 »
Nanook,
Višji nivo? Ne vleci me za jezik, da se ne bom razpisala o psihološkem profilu ljudi, ki radi povdarjajo svoj "višji nivo"
V glavnem, želim ti obilo uspeha ob stopicljanju do željenega nivoja.
Eh ja...
Logiran
Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.
Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
simi
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.225
«
Odgovor #1413 :
petek, 20.05.2005 : 21:50:54 »
Citat: Nanook , petek, 20.05.2005 : 18:45:25
Tudi jaz imam nastudirano kateri psi niso za mojega, ampak ne bos verjela, ti psi niso na povodcu, ne ubogajo lastnika in pikirajo direktno v mojega, pa cetudi s 100m. Z nekaj izjemami imam zadnje case sicer kar mir, edino ta teden sta bila dva incidenta. Lastnikov nikjer, oba psa pa direkt v mojega (en dan eden, drug dan drugi). Sele potem se je primajal (pri drugem) lastnik, pri prvem je pa samo stal in buljil.
Pa mislim da nisem edina, ki ima take izkusnje in da je marsikdo ze dozivel kaj podobnega.
Je to res tako tezko razumeti?
Za vse tiste, ki se vam to nenhno dogaja. Ste morda iskali vzrok tem napadom na ravno vašega psa v vašem psu?
Mogoče pa vaš pes ne zna ravno komunicirat z drugimi.
Do vseh napadov pride zaradi napačne komunikacije, tako pri ljudeh kot pri živalih.
Kje tiščijo vzroki za napačno komuniciranje je težko na pamet reci. Če se vrnemo zopet nazaj na napad dveh rotik. Mogoče je pomanjkanje socializacije privedlo do napada. Mogoče nista komunicirali z neznanimi ljudmi in sta ju zato napadle, ker jim je bilo to tuje. In napad je najboljša obramba.
Morda je dekle napačno odreagiralo, jima je dalo napačno informacijo in prišlo je do komunikacijskega šuma, ki je bil povod do napada.
Tudi pri napadih psov med seboj je vedno problem v napačni oz. neusklajeni komunikaciji. Kaj je vzrok da do tega pride.. v prvi vrsti izogibanje v mladosti psom, ali pa druženje z starejšimi psi, ki so mlajšega psa naučili komunikacije, ki jo mladiček še ni razumel. Razlogov je ogromno, a to je tema ki paše v vzgojo mladega psa.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #1414 :
petek, 20.05.2005 : 22:02:20 »
Drejci, izvoli, ne bi bila prva "analiza".
Ampak ti vsaj ves, da zivim v Sloveniji (in ne na Floridi ali v Kanadi
).
Simi, jap, in kriv je do te mere, da dolocenih psov ne mara in nanje zarenci oz. se jih boji (vem od kje izvira strah). S tistimi, ki so mu vsec, se pa krasno razume.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #1415 :
petek, 20.05.2005 : 23:22:46 »
Citat: Nanook , Danes ob 18:45:25
Tudi jaz imam nastudirano kateri psi niso za mojega, ampak ne bos verjela, ti psi niso na povodcu, ne ubogajo lastnika in pikirajo direktno v mojega, pa cetudi s 100m. Z nekaj izjemami imam zadnje case sicer kar mir, edino ta teden sta bila dva incidenta. Lastnikov nikjer, oba psa pa direkt v mojega (en dan eden, drug dan drugi). Sele potem se je primajal (pri drugem) lastnik, pri prvem je pa samo stal in buljil.
Pa mislim da nisem edina, ki ima take izkusnje in da je marsikdo ze dozivel kaj podobnega.
Je to res tako tezko razumeti?
Ne razumem kje se s svojimi psi sprehajate, da pride do toliko incidentov??
Ta teden sva bila s Tayosom v LJ. Z vsakim kužkom, ki je bil spuščen se je odlično razumel. Srečal se je tudi z mnogimi (tudi 2 staforda
) na vrvici. Nobenih problemov.
Samo eden je za svojega psa rekel, da ni najbolj prijazen in ne ve kako bo kuža reagiral. Temu primerno tudi nisem imela nikakršne želje, da bi se moj kuža z omenjenim psom ''pozdravil''.
Pri napadu tujega psa na mojega pa sem brez milosti
Na srečo sta se do sedaj Oxa in Tayos vedno umaknila napadalcu, zato vedno sama odstranim oziroma zadržim napadalca do lastnikovega prihoda-lepo ali pa grdo
. Ker lastniki psa, ki napade nimajo pojma kaj storiti-Nanook ima v tem prav
Se pa podpišem pod post Simi
Še ena zanimivost-
danes zjutraj sva srečala žensko z boxerko in buldoginjo. Boxerka je na Tayosa pokazala zobe, ko smo si bili vzporedno. Lastnico sem vprašala, če ni prijazna. Če je samček, je v redu, je rekla. Pa sem opazovala Tayosa- odmaknil se je par metrov stran in tam čakal, da neham klepetat
Bila sem izredno začudena, saj je Tayos živi ''norec'', ko zagleda drugega psa, saj bi VSAKEGA povohal in se z njim igral. Začudeno sem ga opazovala in prišla do sklepa, da se je boxerki, ki mu je pokazala zobe enostavno ''odpovedal''
Nič mi ni bilo jasno, ker se je zgodilo prvič, da kužka ni želel spoznat. Pameten kuža
LP
Teja
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1416 :
petek, 20.05.2005 : 23:38:35 »
Iz teme "Zelo zabaven sprehod":
Citat
MISSA, sprehajam se v okolici IMP-ja (nasproti Mercator Centra, le na drugi strani proge), po poljih za IMP-jem, ki so locirana nekak med Celovsko cesto in Nemsko cesto oz. med Skofijsko gimnazijo in Savljami in pa po Celovski. V kolikor se sprehajas s psicko, ki je nonstop odpeta, ne uboga na klice, ce kje vidi kaksnega psa in na rencanje in lajanje odgovori z napadom, potem res prosim, da se naju izogibas. To velja tudi za vse ostale. Muchas gracjas.
Klik.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #1417 :
sobota, 21.05.2005 : 07:07:33 »
Citat: simi , petek, 20.05.2005 : 21:50:54
Za vse tiste, ki se vam to nenhno dogaja. Ste morda iskali vzrok tem napadom na ravno vašega psa v vašem psu?
Mogoče pa vaš pes ne zna ravno komunicirat z drugimi.
S temle citatom se pa zelo strinjam.
Jaz opažam pri mojem psu,( pa sigurno nisem edina) da določene navade pobira po meni.
Velikokrat sem že srečala, neko gospo, z malim mešančkom. Pa vam povem mali je totalen histerik( tako kot babnica).
Ženska je dobesedno znana po tem , da se z vsakim zapne ( ne pozabite živim na vasi, vsak za vsakega vse ve....
), že njen način goverjenja je antipatičen. Ravno tako se obnaša njen pes....... napaden je bil pa že malo-morje krat.... pa vedno je on prvi začel. Star je približno ravno toliko kot naš pes.... in ko smo imeli( v lastni privat organizaciji ) igralne urice na bližnjem travniku, je bil njen pes vedno povod, za "Šunder". Moj se sicer odmakne, ko vidi da je "gusto" ampak njen pes pa ni in ni odnehal bevskal in renčal je v vsakega psa....... no pa smo jo napotili v pasjo šolo.... pa so jo tudi tam izobčili( zaradi nje , ne zaradi psa)
Ko sva začela midva hoditi v malo šolo smo imeli nekega brak jazbečarja, bal se je vsakega psa( lastnik pa se je vedno držal nekje na obrobju in bolj zasebe). In ko se je lastnik klimatiziral, se je tudi brak..... kasneje je bil glavni akter v vsaki igri.
In še enkrat res se strinjam z Simi..... Meni je že zdavnaj jasno da je pes odraz vodnika v družbi. Saj ne rečem nekateri psi pač ne marajo družbe... ampak se mi zdi še vseeno da pes kljub vsemu rabi druženje z svojo vrsto.
Če jih pa stakne med igro.... ja bog pomagej... jih pa... zastonj jih ne... pa drugič ne bo več gnjavil. Pa tudi tisti ravsi med igro niso tako hudi kot pri direktnih napadih.
Nazadnje ko sva bila med večimi psi... je moj Damster rinil v nekega psa in verjemite , mu je tisti pes sam pokazal kaj si misli o njem....... ( pa ni bilo pretepa)potem je pa nehal. Pa bi se jaz lahko preklala z zmerjanjem in odstranjevanjem... pa ne bi nič pomagalo.
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #1418 :
sobota, 21.05.2005 : 18:23:52 »
Torej, po vašem je pes, ki je spuščen (da ni na povodcu) in ga ima lastnik pod kontrolo (tako kot so vaši
), se pravi, da ga uboga točno tako kot lastnik hoče, svoboden pes, nek drug, ki je pa magari na 100m povodcu pa ni. Hmmm?
Če že govorimo o svobodi, je potem sobovoden samo pes, ki ga lastnik zvečer brezvestno spusti ven, da se prosto sprehaja, kot je in tam kjer je njemu volja, sam pa gleda večerno zabavnoglasbeno oddajo. Hmmm.....?
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #1419 :
sobota, 21.05.2005 : 18:29:44 »
Tukaj nekaj ne štima. Ali vas psi nič ne ubogajo, ali pa ste brezvestni lastniki zvesti večernemu sporedu.
Kajti ubogljiv pes, ki je pod 100% kontrolo in teka okrog brez povodca, na žalost ni svoboden, ker je na NEVIDNEM povodcu, ki je med njim in lastnikom.
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #1420 :
sobota, 21.05.2005 : 18:32:08 »
Samo vprašam.
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #1421 :
sobota, 21.05.2005 : 18:37:48 »
Pa da še povem povzetek (smešnih) izgovorov zakaj ste rekli ne povodcu:
- je nevaren, ker ga lahko povozi avto, še posebno na povodcu imenovanem flexi
- če ga napade pes, lahko dobiš hude poškodbe od povodca, sploh od flexita
- če bo na povodcu, ga bo pes še hitreje napadel, ker bo videl, da je nemočen
- moj bo še hitreje skočil v tujega psa, ker se bo počutil močnejšega
- ljudje se ga bodo bali, ker so psi na povodcih videti nevarni
- pes na povodcu ovira ljudi na sprehajalni poti
- ker ne bo svoboden
Pa najbrž sem kakšnega še pozabil
Logiran
Marjetka
odvisnež
«
Odgovor #1422 :
sobota, 21.05.2005 : 19:28:50 »
Citat: Chris , sobota, 21.05.2005 : 18:29:44
Kajti ubogljiv pes, ki je pod 100% kontrolo in teka okrog brez povodca, na žalost ni svoboden, ker je na NEVIDNEM povodcu, ki je med njim in lastnikom.
Delno res ni.
Ma je treba upoštevati, da komand v času, ko je pes spuščen, ne zlorabljamo in jih uporabljamo samo takrat, ko se pokaže potreba. V vmesnem času lahko skače levo ali desno, kakor mu igra srce, počne tisoč in eno vragolijo, ki si jih na flexiju (bodisi peš, ob kolesu ali rolerjih) ne bi mogel privoščiti.
Strinjam se v vsem, kar ste povedali o odgovnosti lastnika in tudi vrvica je pri nas kar pogosto v uporabi. S svojim pisanjem želim samo opozoriti na to, da se del odgovornosti lastnika za prijetnost svojega psa napram drugim skriva tudi v spoznanju, da je pes bitje, ki si rabi vsakodnevno pretegniti ude na svoj naraven način. To lahko stori samo, če je spuščen. Odgovornost lastnika pa je, da upošteva vse okoliščine in za pasje divjanje poišče pravo lokacijo.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1423 :
sobota, 21.05.2005 : 19:38:56 »
Je pa tule en haklc-namrec, kaj je za psa naravno. In ali je to, kar je za psa naravno, hkrati tudi sprejemljivo v danasnji cloveski druzbi.
Logiran
Marjetka
odvisnež
«
Odgovor #1424 :
sobota, 21.05.2005 : 19:59:49 »
Na lastniku je, da najde način, da bo sprejemljivo. Skratka, lahko svojega psa vseživljenjsko vzgoji, izšola in prilagodi, tako da bo prijeten za kakršnokoli okolico, ali pa se z njim umakne v samoto.
Logiran
Strani:
1
...
90
91
92
93
94
[
95
]