o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 11:50:03
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
napad psa
Strani:
1
...
79
80
81
82
83
[
84
]
85
86
87
88
89
...
167
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: napad psa (Prebrano 266789 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
pixy
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 86
Re: napad psa
«
Odgovor #1245 :
petek, 13.05.2005 : 21:34:53 »
živjo!
no, drugače sem nova pri tej temi in sem čisto slučajno prišla nanjo.
tudi mojega psa je pred parimi tedni napadel nemški ovčar, ampak je na srečo sedaj vse uredu z njim.
ubistvu sem pa hotela samo dodati k tvojemu postu, Igor, to, da se mi zdi fino, če bi svojega kužota vseeno peljal k veterinarju. mislim, ker mi smo tudi najprej imeli pomisleke, potem pa je na koncu staknil dve drenaži. pa tudi sam veterinar nam je rekel, da je bilo dobro, da smo ga pripeljali, ker nekateri lastniki tega ne naredijo, ker mislijo, da je rana samo površinska.
sicer je odločitev seveda tvoja, jaz sem samo podala svoje mnenje.
upam, da bo s pesekom vse ok.
Lp,
Ana
Logiran
Chris
gost
«
Odgovor #1246 :
petek, 13.05.2005 : 22:18:33 »
Se pravi, če bi imel ata privezanega, bi ga pes prebrnil s kolesa, da bi blo kr joj, sej zato ga pa ni mel, pametno
No mogoče bi bil pa vsaj tvoj pes cel in brez psihičnih posledic. Sem ziher, ata ga je imel 100% pod kontrolo....dokler ni zagledal vaju
Ja nič Igor, bo treba nabavit še ene 4 pse, da se bojo v tropu okrog sprehajal, pa bo vse ok
al pa ga malo bolj socializirat, da se bo znal bolje sporazumevat s psi in bo spodvil rep in zbežal, ko bo videl napadalca
, sam zato ga moraš pa spustit, pa še napadalec se bo manj močnega počutu
Malo šale
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #1247 :
petek, 13.05.2005 : 22:51:12 »
Uf, ocitno sva imela s Tarijem sreco. Ob Savi nisva srecala nobenega psa se mi zdi, precej dalec je sicer cofotal en labi, to je bilo pa tudi vse. Aja, pa enega nudista je Tari nadrl.
Chris
.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #1248 :
sobota, 14.05.2005 : 10:02:25 »
Zdej se že na nudiste spravlja?
....
Jaz sem se pa spomnila,kako je naš njufko zarenčal nad eno punčko.
Bilo je pa tako.Slabih 50m stran od naše hiše je en micen hribček.Gor pa ena družina zida hišo.No imajo pa 3 otroke.3 punce (12,6 in 3leta).In vedno kadar sem z Ronom na cesti,kjer se učiva se te "smrklje" začnejo dret :"Ron,Ron,Rončoo!!!!!!!Prid gor!!!!!!TTTTTT!"Pa me on pogleda in zacvili pa malo pomenca...pa ga ne spustim gor.Pa pride od njih mami pa reče:"Dej mal kužota gor prpel,d ga bojo naše tamale mal pocrkljale."No gremo po pas (pri sosedu imajo pa psico ki veedno prlaufa na cesto) in midva greva po cesti gor....Pa prideva na dvorišče pa tamali dve začneta rona,če bi temu lahko tako rekli,božat.Vlekli sta ga za dlako,pa sem rekla:"Ne ga matrat k bo ugriznu."Ni napadalen,ampak vidlo se mu je pa da mu gre na živce.Ena je šla stran,druga pa je začela lesti nanj enkrat pa....grrrrr vuf!!!Se je obrnil okrog (ugriznil ni) tamala pa u jok.Pa so se dret začel naj to zverino dam udulečem,k bo še kerga ugriznila...V 4letih je bilo to PRVIČ da je zarenčal nad otrokom
.
Pa mi povejte kdo je tu kriv.Jaz,pes ali punci???
Lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1249 :
sobota, 14.05.2005 : 10:33:01 »
Hehe, ne ne, samo oba sva se ga (upraviceno) ustrasila, je bil skrit za enim grmovjem. Aja, zakaj sva midva ravno tja rinila? Ker sva iskala krastace in enega ptica.
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
SKYWALKER
odvisnež
Spol:
Sporočil: 727
«
Odgovor #1250 :
sobota, 14.05.2005 : 10:48:41 »
Citat
Aja, zakaj sva midva ravno tja rinila? Ker sva iskala krastace in enega ptica.
Citat
krastace in enega ptica.
Aja,a tako se zdej temu reče?
LP Zoran
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1251 :
sobota, 14.05.2005 : 11:29:12 »
nejbolj da svojmu na glavo montiraš policisko sireno,d bojo vedli d gre tvoj pes....al pa policija
Lp
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #1252 :
sobota, 14.05.2005 : 11:55:40 »
Mene pa zanima kaj bi naredili, če bi vaš pes ugriznil nekoga izmed vaših družinskih članov ali vas? Saj ne, da bi se pri nas to zgodilo, samo danes smo se pogovarjali in oči je rekel, da bi v tistem trenutku peljal psa pod injekcijo...
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1253 :
sobota, 14.05.2005 : 12:05:01 »
Skywalker-
ZLOBA, PACEK! RES sva iskala krastace oz. dvozivke! In pticka. Pa nisva nasla ne enega ne drugega hehe, sva nasla enega sesalca.
Iskala sva tole
!
TMT-Ne razumem??
WildAngel-pojma nimam. Verjetno odvisno od okoliscin. Moj (se) ni ugriznil, prijazen je do vseh ljudi (oz. jih ima na ignore), izjema je ena oseba.
Logiran
WildAngel
odvisnež
Spol:
Sporočil: 754
«
Odgovor #1254 :
sobota, 14.05.2005 : 12:13:04 »
jaz tudi ne vem... odvisno..če bi nekoga ugriznila, ampak ne preveč, je sigurno ne bi mogla dat kar uspavat (pomoje bi jo pobasala in šla od doma, da je ne bi oči). Če bi pa nekoga pošteno pogrizla in poškodovala, pa to kar brez razloga...ne vem no...odločitev bi bila vsekakor težka (če bi sploh pripadala meni), ampak zaupala ji pa najbrž od takrat naprej nikoli več ne bi...
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #1255 :
sobota, 14.05.2005 : 12:28:16 »
Citat: WildAngel , sobota, 14.05.2005 : 11:55:40
Mene pa zanima kaj bi naredili, če bi vaš pes ugriznil nekoga izmed vaših družinskih članov ali vas? Saj ne, da bi se pri nas to zgodilo, samo danes smo se pogovarjali in oči je rekel, da bi v tistem trenutku peljal psa pod injekcijo...
Hja, pri nas so tudi to vedno govorili, ko je pa pes zares mene ugriznil, smo mu pa skozi prste pogledal
Pomembno (vsaj zame) je vzrok, zakaj pes ugrizne. Mene je ugriznil, ker smo dobili novega zajčka in je mislil, da ga mora varovati pred mano. No, tega psa imamo še vedno, zajca pa prav tako
Pes je spoznal, da jaz zajčku nič nočem, sprejel ga je za družinskega člana in sedaj je vse OK. Res pa je, da rana ni bila velika, ker sem jaz pravilno reagirala (nisem vlekla roke iz njegovega gobca, ampak sem obmirovala).
Lp jana
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol:
Sporočil: 727
«
Odgovor #1256 :
sobota, 14.05.2005 : 12:35:54 »
Citat
RES sva iskala krastace oz. dvozivke! In pticka. Pa nisva nasla ne enega ne drugega hehe, sva nasla enega sesalca
Aja!
Pol pa O.K.!
Citat
sva nasla enega sesalca
Dobr,da nista bla dva!
Citat
Mene pa zanima kaj bi naredili, če bi vaš pes ugriznil nekoga izmed vaših družinskih članov ali vas?
Dobro vprašanje!
Veliko sem že razmišljal o tem,ampak preprosto ne vem!
Odvisno od okoliščin v katerih bi do ugriza prišlo.
LP Zoran
Logiran
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #1257 :
sobota, 14.05.2005 : 12:39:40 »
Citat: T.M.T , sobota, 14.05.2005 : 10:02:25
Zdej se že na nudiste spravlja?
....
Jaz sem se pa spomnila,kako je naš njufko zarenčal nad eno punčko.
Bilo je pa tako.Slabih 50m stran od naše hiše je en micen hribček.Gor pa ena družina zida hišo.No imajo pa 3 otroke.3 punce (12,6 in 3leta).In vedno kadar sem z Ronom na cesti,kjer se učiva se te "smrklje" začnejo dret :"Ron,Ron,Rončoo!!!!!!!Prid gor!!!!!!TTTTTT!"Pa me on pogleda in zacvili pa malo pomenca...pa ga ne spustim gor.Pa pride od njih mami pa reče:"Dej mal kužota gor prpel,d ga bojo naše tamale mal pocrkljale."No gremo po pas (pri sosedu imajo pa psico ki veedno prlaufa na cesto) in midva greva po cesti gor....Pa prideva na dvorišče pa tamali dve začneta rona,če bi temu lahko tako rekli,božat.Vlekli sta ga za dlako,pa sem rekla:"Ne ga matrat k bo ugriznu."Ni napadalen,ampak vidlo se mu je pa da mu gre na živce.Ena je šla stran,druga pa je začela lesti nanj enkrat pa....grrrrr vuf!!!Se je obrnil okrog (ugriznil ni) tamala pa u jok.Pa so se dret začel naj to zverino dam udulečem,k bo še kerga ugriznila...V 4letih je bilo to PRVIČ da je zarenčal nad otrokom
.
Pa mi povejte kdo je tu kriv.Jaz,pes ali punci???
Lp
Če smo že pri otrocih;
malo prej sem bila na kavici (seveda s svojimi zvestimi mrcinami
) na terasi nekega lokala.
Tamal kuža zataknjen pod stol, starejša psica meter stran ob zidu (brez vrvice-kako sem neodgovorna kaj
) na prostoru.
Pa se za sosednjo mizo usede mlad par z 1leto starim otrokom. Otrok se je dal na vse štiri in se namenil Oxi. Mati je vprašala, če jo gre lahko pobožat. Nisem želela, da jo boža, ko je psička na prostoru (lahko bi zarenčala, ker ima na prostoru svoj mir-neugodno bi bilo zame
, pa še mati otroka bi me potem grdo gledala
).
Rekla sem, ne, če je na prostoru, se vstala in s psičko prišla do otroka. Ves čas sem bila zraven, ker se nikoli ne ve, kako bo otrok kužka ''božal''. (lahko ga pocuka za uho, kuža pa ima čisto slučajno vneto uho- rezultat?!
)
Po božanju sem se vrnila na svoj stol, psička pa na svoj prostor.
Malo kasneje pri srečanju tega otroka in mojega leto starega zmešanca, je otrok dobil nekaj poštenih francozov. Poudarjam-pes je bil na vrvici, mati pa se je smejala kakšnega lupčka je dobil tamal
Gledala sem samo, da ne bi slučajno pesjan ''radodarno'' skočil na otroka in ga podrl.
Moj pogled na tuje otroke in pse je takšen, da sem vedno ZELOOOOO pozorna kako otroci božajo mojega psa. Opazujem psa, ali mu čohljanje odgovarja ali ne...
Občudujem tiste starše, katerih majhni otroci vedo kaj lahko počnejo s psom in česa ne, ter, da niso vsi psi enako tolerantni in dobrodušni.
Jaz pri svojih psih vem, kateremu lahko brez skrbi pustim, da se mu otrok približa in kateremu ne
LP
Teja
Logiran
Teja
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.854
«
Odgovor #1258 :
sobota, 14.05.2005 : 12:44:54 »
Da se vrnemo na temo- napad psa
Včeraj sem si ogledala posnetek Preverjeno o tistih dveh RW.
Nič mi ni bilo jasno
Stavila bi, da sta bili psički brez velikih stikov z drugimi ljudmi, brez prave vzgoje in socializacije...
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1259 :
sobota, 14.05.2005 : 12:54:45 »
Nanook:smem biti firbčna zakaj sta iskala dvoživke?Mislim folk je dandanes zblojen.Imam brata starega 16 let in on je nor na rožice!!!!Rožice!!!!Celo sobo ima kaktusov,različnih mesojedk....Sedaj je kupil tarantelo...
Slučajno gojiš dvoživke?
WildAngel:
Jaz bi.....ne vem
.Jaz ga ne bi dala pod inekcijo.Odvisno od okoliščin.Poznam pa veterinarja,ki je dal uspavati kraševca,ker je zarenčal nad njim
.Meni se to zdi mal preveč kruto...
Teja:
Ko je pes zarenčal,je sedel čisto ob moji nogi in se naslanjal name
.Bila sem zelo pozorna in sem tamalo 3x opozorila naj neha.In po tisti izkušnji mala še vedno prileze k nam na psa
.Mislim no!Kje imajo ljudje,čeprav otroci,meje?
Pa vseeno.Sem bila kriva jaz?Lahko pa dam gor slikice kako 7mesečni otrok sedi na našem kužotu
.
Logiran
Strani:
1
...
79
80
81
82
83
[
84