mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 15:20:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256811 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
Chris
gost
« Odgovor #1215 : četrtek, 12.05.2005 : 21:27:17 »

Simi, nič od tega kar si napisala ni res. To je tvoja izmišljotina. Napisal sem tako kot sem mislil in niti malo ne nestrpno. Brati znaš, slovensko razumeš, v čemu je problem? Odpoklic - poklic-aport je pri mojem vse isto, ker vse razume in izvaja na besedo SEM! Voha sled, SEM!, preneha in prileti. Sedi, čaka, jaz grem stran, ukaz SEM! in prileti, zagleda mačko, se hoče pognati, ukaz SEM! in pride, mu vržem palico, leti za njo, rečem SEM! in jo prinese, leži na trati, rečem SEM! in uboga, je na dvorišču, zagleda psa, hoče k ograji, rečem SEM! in pride nazaj. Dovolj jasno? Kakšne inštruktorske nazive pa ti misliš, da bi moral jaz uporabiti pa ne vem. Pišem tako, da vsi razumejo.

POSEBNO OPOZORILO! Ti stavki so strpno napisani, ne nestrpno. Roll Eyes
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1216 : četrtek, 12.05.2005 : 21:42:26 »

Hm, vse to ti naredi na 7 m fleksiju? Vau...
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1217 : četrtek, 12.05.2005 : 21:45:18 »

In ja še tole, Simi. Tisti, ki je začel to temo, če me spomin ne vara je bil neki 'Turbo' ne vem kaj, je zamešal naslov te teme kajne, (kaj takega?? Grin) bi moral  napisati napad in ugriz psa... al pa celo naredit dve temi napad psa posebej, ugriz psa pa posebej, da ne bi kdo komu kaj očital, ker sta to za nekatere  dve različni stvari. Daj no ženska come real. Roll Eyes

Lanabela, doma na dvorišču ga pa res nimam na fleksiju, pa za hišo na travi in gozdičku tudi ne. Sem že prej povedal, da imamo 3m za hišo 150x150m gozd, po katerem se sprehajam samo jaz pa obe sosedi s psicama. Ohjej...
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1218 : četrtek, 12.05.2005 : 21:47:51 »

Če pa komu še kaj ni jasno Grin, pa naj pošle privatno sporočilo, da ne bomo tukaj po tej temi smetili Cheesy
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #1219 : četrtek, 12.05.2005 : 22:07:59 »

A ja, potem pa res obvladata vse živo. Na 150 x 150 m neobljudenega... No ja.
A si že videl, kako imenitno se stepeta dva psa  na fleksijih? Ko se tako lepo zvozlata, da jih lastniki ne morejo odvozljati, ujete pse pa prime panika? Sem videla in na koncu so bili pogrizeni vsi, ljudje in psa. Pa kako lahko pes na fleksiju skoči pod avto, če lastnik ni dovolj hiter? Meni se fleksi sploh ne zdi tako varna zadeva.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1220 : četrtek, 12.05.2005 : 22:59:16 »

In ja še tole, Simi. Tisti, ki je začel to temo, če me spomin ne vara je bil neki 'Turbo' ne vem kaj, je zamešal naslov te teme kajne, (kaj takega?? Grin) bi moral  napisati napad in ugriz psa... al pa celo naredit dve temi napad psa posebej, ugriz psa pa posebej, da ne bi kdo komu kaj očital, ker sta to za nekatere  dve različni stvari. Daj no ženska come real. Roll Eyes

Če pa komu še kaj ni jasno Grin, pa naj pošle privatno sporočilo, da ne bomo tukaj po tej temi smetili Cheesy

Kaj si ti razumel v mojem pisanju in kaj nisi, ne bom pisala, ker to lahko piševa v temi člani med seboj.

Tema se je nadaljevala po napadu dveh psov. Vse zadnje strani so zaradi tega napada.
Zadnji dve, tri strani pa se je debata razvila v čisto druge vode in vse bolj pelje v temo, ki bi se lahko imenovala kaj lahko naredimo lastniki psov, da ne pride do napadov.
In le kaj si mislijo tisti, ki nimajo psov in so sedaj zaradi napada teh dveh psov začeli razmišljati o psih in so slučajno zašli v to  temo.
Mislim, da so zgroženi in hkrati veseli, da ni več napadov. Zakaj, ker če mi lastniki psov takoj skočimo v luft in smo se sposobni verbalno ubiti, le kaj so sposobni naši psi, ki smo jih mi vzgojili čisto take kot smo mi.
Mene bi bilo strah.
Si predstavljaš kam bi peljal najin pogovor in ga Jana ne bi prekinila? Ti si že žaljiv, bil si že prvič, ko si omenil moje ime, in si čedalje bolj. Če bi nadaljevala debato s teboj, bi se skregal  na smrt. Če po tem  samo sklepam kakšen je tvoj pes, ko ga kdo grdo pogleda ali se ne strinja z njim.....rotike sta bile amaterke proti tvojemu psu, ko se dokončno razjezi.

Logiran
Chris
gost
« Odgovor #1221 : četrtek, 12.05.2005 : 23:04:31 »

A ja, potem pa res obvladata vse živo. Na 150 x 150 m neobljudenega... No ja.
A si že videl, kako imenitno se stepeta dva psa na fleksijih? Ko se tako lepo zvozlata, da jih lastniki ne morejo odvozljati, ujete pse pa prime panika? Sem videla in na koncu so bili pogrizeni vsi, ljudje in psa. Pa kako lahko pes na fleksiju skoči pod avto, če lastnik ni dovolj hiter? Meni se fleksi sploh ne zdi tako varna zadeva.

Absolutno Grin

Simi pa itak ne bom komentiral.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1222 : petek, 13.05.2005 : 09:07:54 »

Če že hočemo biti pikolovski, pa bodimo.
Kaj ni stvar socializacije tudi psa navaditi na vrvico?
Vpliv vodnika je tisti, ki ga naredi nedležnega in agresivnega.....

Ker je citat kot zaključena misel oz. je obrazložitev zakaj je imeti bolje pse spuščene  ga nisem razbijala, ampak določene dele citata oštevilčila.
1. S tem, ko jih imaš obdevane, ne zbujaš strahu in nelegodja v ljudeh, otrocih, drugih psih, ki se psov bojijo?
Na javnih površinah, naj bo pes na povodcu.

2., 2.a Tukaj nekaj ne štima. Pod 2 govoriš, da se spretno izogibajo vseh in ne pride do stika, pod 2a pa če so privezani, zavzamejo precejšen del poti. Tukaj nekaj ne štima. Če jih imaš spuščene so najmanj nekaj metrov od sprehajalcev, zakaj se ne odmakneš, ko jih imaš privezane?
Mi kot lastniki smo dolžni poskrbeti, da ne posegamo v svobodo drugih s tem, da se umaknemo.

3. Tukaj se pa ni nič več logično. Najprej govoriš o tem, da imaš pse pod kontrolo, a tukaj s tem ko govoriš, da  se vrvice se navijajo okoli sprehajalcev, ker so ti blizu jih psi povohajo, podereš vse o tem, da svoje pse obvladaš. Ker s tem stavkom čisto plastično lahko razumem to, da tvoji psi ne znajo hoditi na povodcu, ali pa jih ti ne znaš voditi.
Da o tem, da pri spuščenih ne prihaja do stika, ker se jim spretno izogibajo, ko so pa na povodcu pa jih ovohavajo, pa raje ne bom več iskala razloga, da potrdim tvojo trditev, da naj bodo psi odvezani.

Lahko samo še enkrat napišem, da na javnih površinah naj bodo psi na povodcih.



Katere površine pa niso javne? Razen mojega stanovanja npr Huh?In vašega vadišča,kjer pa imate najbrž pravilo, da morajo biti psi privezan ;Di?
Zakaj niso toliko stran, če so privezani Shocked? Ker nimajo it kam stran, saj so privezani Wink. Če pa gredo stran na flexu npr 5 m, je vmesni prostor zaseden z vrvico , ali ni to jasno Kiss?
Zakaj zavzamejo več prostora? Ker so vsi ob meni ,privezani in vmes še vrvice. Postavi vzporedno več psov in človeka in izmeri širino. Ali pričakuješ ,da hodimo na vrvici v gosjem redu Undecided? Kako hodimo spuščeni? jaz po poti, psi pa na drugi strani drevoreda, po zelenici Smiley. Koliko prostora zavzamejo psi v tem primeru na poti? nič.

Zakaj se navijajo vrvice? Zato ker, če jih privežem jih nimam pod nobenim poveljem . Zakaj ? ker se mi ljubi sram, saj so pač privezani.... Poleg tega, ko imaš privezanih več psov se začnejo vrvice križat in zapletat, če ne verjameš ,probaj.Lahko tudi poskusiš imet privezanih več psov in zraven peljat otroški voziček. Samo z enim, se ti bo vrvica zagotovo navijala okoli koles, ne verjameš? probaj jaz sem Wink...
Tudi ni možno, da bi privezan pes hodl na drugi stani drevoreda in kandelabrov, če ne verjemeš probaj.
Sicer pa se opomba, da so bolj nevarni in bolj nadležni ne nanaša na moje pse Tongue , pač pa na opažanja ,kako se obnašajo drugi odvezani in privezani psi Angry. Ne vsi seveda. A v življenju sdem srečala neprimerljivo več zoprnih privezanih psov kot pa zoprnih odvezanih psov.jaz n etrdim da ti Roll Eyes. Ti si srečala same prijazne prijazne privezane pse in same popadljive , nadležne odvezane pse Cheesy.
In ko smo travno začeli to debato na račun tistih dveh kao rotvajlerjev: Psa nista napadla na sprehodu sprehajalca. Tega še nisem nikjer prebrala , da bi se kdaj zgodilo . Do te situacije je prišlo najbrž ravno zato ,ker ju sploh niso sprehajali in dovolj "razletali", vsaj zadni dan ne. In do nje bi prišlo tudi , če bi vsi ,ki pse sprehajamo vedno imeli pse na sprehodu na vrvici. Kajti psa sta "pobegnila" oz bila spuščena ven brez nadzora in očitno prepolna energije. Če bi ju lastnik tisti dan dobora spuščen arzletal kaki dve uri , bi v temni noči zadovoljn inmirno psla v pesjaku, ki bi bil najverjetneje že počiščen. Č ep abi jih gazda le spustil iz pesjaka, pa bi stal av bližini in zehal ain čakal a, da bost ašla nazaj spat. In tudi če morda obvladata odpoklic , bi bilo potrebno , da bi jih lastnik odpoklical, kar pa jih ni. Ker jih sploh ni videl , ker je bila tema. In tudi punce sploh ni videl, dokler ni slišal , da se nekaj dogaja. Res pa je , da psi ,ki so vedno na vrvici redko obvladajo odpoklic brez vrvice. In v primeru, da ti uide pse, ki je vse življenje sprehajan le privezean je verjetnost , da bi prišel na prvi klic enaka nič.Ne verjameš ? probaj, saj vodiš tečaje. Potem pa sporoči procent vedno privezanih psov, ki bodo ob prvem klicu ,ko jih boste spustili ven , takoj prišli.

Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #1223 : petek, 13.05.2005 : 09:17:28 »

Se strinjam. Pametno govoriš, deteljica.  Wink
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1224 : petek, 13.05.2005 : 09:30:48 »

Tudi psi, ki so vedno brez vrvice, ne vedo (vecinoma) kaj pomeni "sem"... Niti kaj pomeni "pusti kuzka"... Vcasih dvomim, da sploh vedo, kako jim je ime. Pa nic ne de, se pac ucijo na izkusnjah, ki jih vcasih stanejo tudi zivljenja. Za razliko od lastnikov, ki se mi bodo se vedno drli, da "ne bo nic naredil".
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1225 : petek, 13.05.2005 : 09:56:10 »

No, pa mogoce se nekaj. Opazam, da so v moji okolici mladi (po letih) veliko bolj osvesceni oz. seznanjeni z "definicijo" odgovornega lastnika in odgovornim lastnistvom kot pa stari. Se spomnim pred leti, ko je bil Tar se mladic... Katastrofa glede lastnikov-stari lastniki (okej, starejsi, tam 40 in vec) in starejsi psi (3-4 leta in gor). Obupna kombinacija v veliko primerih. Oboji so se obnasali, kot da je vse njihovo. Danes, 9 let pozneje... Hja, stari so v 50ih, imajo verjetno druge skrbi. Psi pa...slo je za vecje pse, vecinoma, 9+4=12... pomrli. Saj vem, da je grdo, ampak sem vesela, da jih ni vec na spregled. Pa ne da bi jim zelela smrt, sploh ne, samo bolj komot se lahko sprehajam. Tudi precej potepuhcev oz. tistih, ki obvladajo "sem", je koncalo pod kolesi avtomobilov ali pa na progi.
Danes-se stvari izboljsujejo. Tamladi lastniki (pa ceprav novopeceni) dosti bolje poznajo pasjo govorico, da tega, kaj je povodec, niti ne omenjam. Ne vsi, seveda. Tako kot vsi penzijonisti niso obup od lastnika, tako tudi vsi "tamladi" niso vzor. Pa vendar ce pogledam situacijo tu okoli, bi rekla, da so mladi daaaaalec pred tastarimi. S tem, da naj bi tastari ze imeli izkusnje in oh in sploh...pajade. Izkusnje s cem? Cucka so vozili na sprehode brez povodca, na "sem" ni znal priti, ime je komaj poznal, na koncu ga je pa avto zbil (po moznosti brezvestni lastnik, ki je po Prusnikovi divjal s 30km/h) oz. je koncal na progi (ker grdi vlak ni ustavil).
Edina pametna stvar, ki sem jo slisala od enega takega lastnika, je bila ta, da ne bo vec imel psa. Hvalabogu.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1226 : petek, 13.05.2005 : 10:01:48 »


Pa se neko razmisljanje ob tem. Primer, zaradi katerega je ta debata sploh nastala, je dvignil v javnosti mnogo prahu in mnogo negativne nastrojenosti proti vsem psom. Na nas pa je, ali bomo dokazali nasprotno ali bomo ta custva se stopnjevali. Nasa modrovanja na forumu prav gotovo ne bodo nic doprinesla k temu, ce v konkretnih situacijah ne bomo odreagirali mirno, trezno in prijazno. Z ihtavostjo in prepricanjem, da imamo vedno prav in da je nas pes car, ne bomo dalec prisli. Doma je kuza lahko car, zunaj je pa pac se vedno samo pes. V urbanem okolju mora biti cim manj motec. Pa basta.

Si ga bom kar sposodila, ker je lepo napisano


In le kaj si mislijo tisti, ki nimajo psov in so sedaj zaradi napada teh dveh psov začeli razmišljati o psih in so slučajno zašli v to temo.
Mislim, da so zgroženi in hkrati veseli, da ni več napadov. Zakaj, ker če mi lastniki psov takoj skočimo v luft in smo se sposobni verbalno ubiti, le kaj so sposobni naši psi, ki smo jih mi vzgojili čisto take kot smo mi.
Mene bi bilo strah.


Žal je tako, da mora vsak, ki gor tu piše, zastopat sebe pa tudi tisto, kar zastopa za druge in to je včasih težko uskladit.

Deteljica, Slavi in še mnogi, med njimi tudi sama, tu gor zastopamo sebe, hkrati pa tudi slovensko kinologijo. Eni vzrejo, eni šolanje, eni tekmovanja, eni pa vse troje.
V prvi vrsti, ker je ta forum zaradi Jane, ki hoče dvigniti kinološko kulturo namenjen ozaveščanju lastnikov, bodočih lastnikov in širše javnosti, se  MORAJO tisti, ki so direktno vpleteni v kinologijo temu primerno obnašati in temu primerno pisati.
Prepričevanje o tem kdo ima prav in kdo nima prav nima nič skupnega z ozaveščanjem, ampak ravno nasprotno, vse tiste, ki mislijo, da je najbolj pametno pustiti psu, da se zgoni in ga spustiti da prosto leta, smo potdili njegovo zmotno mišljenje.
Nekaj jih je, ki so sposobni obvaldat psa/pse če le ti niso na povodcu. Večina jih ne.
Kaj s tem prerekanjem dokazujemo te večini.
Zakaj niso toliko stran, če so privezani Shocked? Ker nimajo it kam stran, saj so privezani Wink. Če pa gredo stran na flexu npr 5 m, je vmesni prostor zaseden z vrvico , ali ni to jasno Kiss?
Zakaj zavzamejo več prostora? Ker so vsi ob meni ,privezani in vmes še vrvice. Postavi vzporedno več psov in človeka in izmeri širino. Ali pričakuješ ,da hodimo na vrvici v gosjem redu Undecided? Kako hodimo spuščeni? jaz po poti, psi pa na drugi strani drevoreda, po zelenici Smiley. Koliko prostora zavzamejo psi v tem primeru na poti? nič.

Zakaj se navijajo vrvice? Zato ker, če jih privežem jih nimam pod nobenim poveljem . Zakaj ? ker se mi ljubi sram, saj so pač privezani.... Poleg tega, ko imaš privezanih več psov se začnejo vrvice križat in zapletat, če ne verjameš ,probaj.Lahko tudi poskusiš imet privezanih več psov in zraven peljat otroški voziček. Samo z enim, se ti bo vrvica zagotovo navijala okoli koles, ne verjameš? probaj jaz sem Wink...
Tudi ni možno, da bi privezan pes hodl na drugi stani drevoreda in kandelabrov, če ne verjemeš probaj.


Pa še zadnjič napišem kaj potegne iz tvojega pisanja človek, ki je mrzlično proti privezanemu psu in mu je čisto logično, da se mora pes, ker je ja žival zletat.
Deteljica, ki je do sedaj že imela ogromno psov, različnih pasem in velikosti, ki je z njimi tekmovala tako v klasiki kot v agilitiyu, ki svoje znanje prenaša na nove ljudi, ki bodo druge učili in jima dopovedovali kako naj se obnašajo s svojim psom ni naštela niti enega argumenta zakaj bi psa imel na povodcu, ampak je zelo jasno povedala, da se s psom, ki je privezan ne da hoditi na sprehod.


Ob repliciranju pomisli tudi na ta vidik, ker ne verjamem da je tvoj zdajšnji namen ozaveščanja kinološke kulture tak.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361


« Odgovor #1227 : petek, 13.05.2005 : 10:41:20 »

Se  strinjam  kar je napisala  Agnes...... pes  naj  bi  bil  v urbanem  okolju  čim  maj  moteč  za okolico.

Samo  ga  je  potrebno  to  izučit!  In  kje drugje ga boš  kot v urbanem  okolju?

Primer:  Midva  z  mojim  psom, trenirava( glede  , da  živim  v okolju z veliko travniki  in zoprnimi  kmeti-  jih  po eni strani  razumem)  na  cesti  , ki je prepovedana  za  motorni  promet.  Pa  trenirava  in  vadiva  vaje poslušnosti,  pa  moj  hiperaktivc(  seter-  za razliko  bojnih  barv-  črn  z rjavini  ožigi.... Wink)  leži  na prostoru, jaz  pa pred  njim   10  metrov  in se  koncentriram  da ostane  na prostoru.   No  in  pricaplaja  mimo  familija  fotr  in  mama  peš,  otroci  z beciklom, pa se otrok  ustavi  zraven  gleda  in   reče  ooooo  kuži.   Kaj  mislite  da  naredi  moj  Damster?

Fotr    pa v luft  in  pizdi  name.............  kaj  pes  liže  otroke. Da  me  bo  tožil  če  bo  otrok  dobil  en sam  ugriz.

Naslednji  dan  najdeva  drugo  pot....  zopet  trening(  vadiva  prinašanje  in down)  pa  mimo  pride  stara  mama  z cekarjem(  in  omne  dišave  iz  cekarja  zopet  iztirijo  psa)........ pa  jih  spet  poslušam......  da   je treba  vse  Rotwajlce  iztrebit... in  da jo je hotel  napast.......  Roll Eyes.   Pa  se odmaknem,  se  ji opravičim.....  uglavnem  sedaj  trenirava  doma  na vrtu...... kar  je 350%  težje, ker  naš  pes  smatra  vrt(  že od  malega)  za prosto  dirkališče.   Včasih  je  resnično  težko  dobit oz.  poiskat  prostor  kjer  lahko  učiš  psa  ne da  bi teptal  travo  ne  da bi bil  na privat  ozemlju  in ne da  ne bi  koga srečal,  pa  da se lahko  zleta, ker  folk  plundra  vsepovsod!

Dokler  bodo  mediji  napihovali    take  stvari,  je  res  najbolje,  da  vsi   lastniki   psov  kar  najdemo  en  drug  planet...  in se tja preselimo.

Potem  pa  še iz  prispevka  preverjeno.....  vmesni  vložki  ,  ko je dečva  pripovedovala  kako  se je zgodilo(  pa  kažejo  pobesnele  renčeče pse v napadu.......  mislim    HALO!!!!!!!!    a  so  normalni?)

Meni  se  resno  ne da več  razlagat  folku  da   nimam  dolgodlakega  dobrmana   ampak  je seter.  In  da  nima  nobene  veze  z Rotwajlerjem. Angry

Pa  dokler  ga  ne bom  čisto  vzgojila  in dokler  mi ne odraste  bo  sigurno  še  koga  ovohal...... in res  ga ne morem  imet  non stop  na fleksiju.   Ker  morava  se  naučit  tudi  prosto  vodenje.   
Ampak  folk  je  pa  po tem  dogodku  in  po tem  prispevku  totalno  našpičen  proti  vsem večjim  psom. Angry

Kaj  šele  da  je  podobne barve  .

Kaj  naj   jaz  sedaj  naredim?  prebarvam  psa  v belo  barvo  in  mu napišem  z rdečim  sprejem  nisem  nevaren? Sad   Ali kaj?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1228 : petek, 13.05.2005 : 10:50:23 »




Deteljica, ki je do sedaj že imela ogromno psov, različnih pasem in velikosti, ki je z njimi tekmovala tako v klasiki kot v agilitiyu, ki svoje znanje prenaša na nove ljudi, ki bodo druge učili in jima dopovedovali kako naj se obnašajo s svojim psom ni naštela niti enega argumenta zakaj bi psa imel na povodcu, ampak je zelo jasno povedala, da se s psom, ki je privezan ne da hoditi na sprehod.



seveda, zakaj bi ponavljala argumente ,ki ste jih navedli že vsi ostali Shocked?
Nekako imam zoprno navado, da rada povem tisto, kar so drugi pozabili Roll Eyes.
Seveda to ne pomeni, da so ostali povedali narobe. Ali si morda tako razumela Kiss?
Ali veš kakšna so moja navodila vsem z mladiči, mladimi psi in psi,ki niso šli skozi šolanje? No pa si jih oglej:
" Psa imejte VEDNO (ne samo v urbanem okolju, na javnih mestih itd) na dolgem povodcu ali flexu. Ispzstite ga IZKLJUČNO, kadar se z njim igrate , ukvarjate in je na vas že pozoren in ga pripnite PREDEN igro zaključite, ko je na vas še pozoren. Pričnite ga odpenjati, ko ni nobenih zunajih motenj. Ko boste dodajali motnje , psa vedno najprej pripnite, da ne bo prišel do izkušnje "izgovora" za neposlušnost"
Si zdaj zadovoljna Kiss?
Gre mi pa vedno na živce poenostavljanje problemov in rešitev Angry.
Vrvica ni čudežna palčka, ki bo rešila vse probleme. Izjave kot "vsi psi morako biti privezani" je brati kot...in potem ne bo več nobenih problemov in vsi bodo zadovoljni. A to je velika laž Angry.
Prvič vrvica NI edina rešitev, in tudi NI zgotovilo , da ne bi prihajlo več do nobenih nesreč, niti ne pomeni, da se ljudje potem NE bodo  več bali psov. Dejstvo ali je bil nek pes ob ugrizu privezan ali neprivezan je le en majhen člen v veliki verigi napak , ki so k ugrizu vodile z obeh strani.
 
Pametni so le tisti ukrepi, ki dolgoročno vodijo k zmanjšanju števila nesreč in k zmanjšanju njihovih posledic.
Poenostavljen ukrep , da bi bili vedno vsi psi privezani po mojem znanju in izkušnjah k temu cilju ne vodi, zato je najmanj nepotreben, če ne celo škodljiv.  
Kar pa ne pomeni , da mislim da k temu cilju vodi  nadzor , da morajo biti vsi psi vedno odvezani.

Zanima pa me tudi s kakšnimi psi in kje se ti sprehajaš, da imaš toliko slabih izkušenj Shocked? Tam kjer se jaz sprehajam z mojimi odvezanimi psi je spuščenih 95 % psov in ob tem je neprijetno morda 0,1 % sprehajlecm brez psov in 1% psrehajalcem z nesocializiranimi psi. A te vsi poznamo in se jim ognemo. Prav tako vsi vemo, kateri psi niso za srečanja in se drug drugemu ognemo. V 8 letih sprehaja po tem območji še nisem videla resnega pasjega pretepa pa tudi nobenega resnega konfikta (verbalneg aseveda , do česa drugega sploh ni nikoli prišlo) zaradi psov s sprehajalci. Ko smo ravno pri tem , če niste opazili se odvezanih psov veliko bolj in v večjem številu bojijo ljudje s privezanimi psi, kakor pa tisti brez psov Wink. Še največkrat so pripombe s strani kolesarjev, ki se vozijo kot na dirkališču, ponoči brez luči in pri tem občasno godrnjajo , d ajim psi onemogogčajo željeno hitrost. Če smem pripomniti-edina nereča ,ki se dogodila v zvezi mojomi psi v zadjih letih j ebila, ko je ponoči kolesar brez luči od zadaj in z veliko hitrostjo, neslišno zapeljal med mene in psa,ki je bi privezan na fleksu Cheesy in pri tem padel. kolikor je bil dolg širok .

Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #1229 : petek, 13.05.2005 : 11:18:40 »

Citat
Hja, stari so v 50ih, imajo verjetno druge skrbi. Psi pa...slo je za vecje pse, vecinoma, 9+4=12... pomrli.

Bi moralo pisati 9+4=13...nic vec juice vodk zate, Nuki. Cheesy Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Strani: 1 ... 77 78 79 80 81 [82] 83 84 85 86 87 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines