mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 18.08.2024 : 17:18:08

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 256896 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #1155 : sreda, 11.05.2005 : 19:49:54 »

  Eno je - imeti pse spuscene in pod kontrolo, nekaj povsem drugega pa imeti pse spuscene in nobenega vpliva na njihovo gibanje in pocetje.  Ce so moji spusceni, se ne pomeni, da si gredo ogledat in povohat vsakega , ki gre mimo. Tiste ljudje, ki jih poznajo, jih tako sami poklicejo k sebi, neznancem se pa umaknemo, ali pa na prostoru pocakajo, da gre mimo.

   Cao-Slavi
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1156 : sreda, 11.05.2005 : 20:30:40 »

Tole je malo izven teme, zato bo vprašanje kratko.
Slavi, ni provokacija, res ne, me pa zelo zanima;
Kako tvoji psi (kadar jih je več skupaj) odreagirajo na npr. spuščenega psa, ki pokaže agresijo na enega od članov tropa (če se vam je to že kdaj zgodilo, seveda - verjamem, da je mogoče takih situacij manj kot v urbanem okolju, pa vendar).

Hvala za odgovor in lp, Yo
Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #1157 : sreda, 11.05.2005 : 20:47:57 »

Pes napade le, če ima za to povod!
Psu pa se tudi ne more kar tako zmešati

Strinjam se, da je treba imeti svojega psa pod kontrolo in da je za njegova dejanja odgovoren lastnik. (Če se pojavi otrok takoj vrvica in tako naprej...) Se mi pa vseeno zdi, da nekateri pretiravate s tem, da se lahko vsakemu psu kar nenadoma zmeša in ga zagrabi nagon... Huh Hočte rečt, da je povsem možno, da se recimo mojemu psu, ki je navajen na papigo, enega dne strga in jo počopa? Shocked V to preprosto ne verjamem.

Pa še nekaj me moti. Angry Na tem svetu so poleg ljudi, rastlinja in vsega drugega pač tudi psi. Tako rekoč že od nekdaj. TU SO, služijo človeku - pa najsi gre za delovnega psa, ali pa lenuha, ki samo kakšni osamljeni babici dneve vedri, vsekakor so koristni in ni pričakovati, da bi izumrli. To je treba upoštevati. Ni mogoče pričakovati, da bomo lahko za tiste, ki psov ne marajo, umetno vzpostavili stanje, kot da jih ni. Česa vsega jaz ne maram, PA JE. Tudi če nisi ljubitelj psov, si ne moreš privoščit bit do njih ignorantski. In otroke je treba naučit vsaj osnov, kaj je to za ena reč "pes".

In to morajo hočeš nočeš sprejeti tudi tisti, ki jih ne marajo, ker ne morejo pričakovati, da jih ne bodo nikoli srečali. Mogoče kje drugje v vesolju.  Roll Eyes
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #1158 : četrtek, 12.05.2005 : 07:26:54 »

... Sam trdim, da sta ta dva psa bila nesocializirana, podivjana, odraščala v agresivnem okolju in nemogočih razmerah, kar je tudi lastnik dokazal s svojim dejanjem na koncu. Pika.

Uf, malce sem "zaspala" pri spremljanju teme, pa nič ne de. Chris, me pa resno zanima, na osnovi česa lahko tako suvereno trdiš, da sta bila omenjena psa nesocializirana, podivjana ipd. Ali vpletene osebe osebno poznaš?! Če jih - potem so tvoje izjave morda upravičene.
Če pa ne, se mi zdijo pa skrajno predrzne in nekorektne!
Je pa res, da poročanja medijev sama vedno jemljem z rezervo. Konec koncev gre vsem medijem za to, da je sporočilo, novica, dogodek - boom!
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #1159 : četrtek, 12.05.2005 : 08:12:47 »

Citat
Statistika jasno kaže, da največ ugrizov "zagreši" pasma nemški ovčar in zlati prinašalec,
Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes


Ja res statistike kažejo takšno sliko.Največ ugrizov imajo No-ji,zlati prinašalci,labradorji,koker španjeli...

Ampak zakaj?

Zato,ker v pse teh pasem vsak človek sili brez predsodkov in predvsem brez spoštovanja.
"Joj,kakšen luškan kuža!"-vsi psi pač tega ne marajo,poleg tega je oseba vdrla v njihov prostor in ugriznejo.

Verjetno si odrasla oseba in kot tak ločiš med ugrizom in napadom? Roll Eyes

Nisem še slišal za ZP-ja,kokra,labradorja,ki bi napadli človeka.Ugriznili da,ne pa napadli v smislu,kot je bil ta napad na dekle.


In potem še kriviti dekle pa....Brezveze!

In čas bi bil,da pogledamo resnici v oči!
Obstajajo pasme,takšne in drugačne in nikakor jih ne moremo poenotiti!

Res je veliko odvisno od vzgoje,na žalost pa ne vse!



LP Zoran
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #1160 : četrtek, 12.05.2005 : 08:29:18 »

Obstajajo pasme,takšne in drugačne in nikakor jih ne moremo poenotiti!

Res je veliko odvisno od vzgoje,na žalost pa ne vse!

Ja, s tem se pa popolnoma strinjam. Dejansko ne moremo vseh skupim stlačiti v eno. In dejstvo je, da so nekatere pasme bolj nevarne. Predvsem v smislu: lažje zašuštraš in s pomanjkljivo socializacijo in nepravilno vzgojo narediš popadljivega psa npr. rottija, kot... ne vem - koderčka ali  kakih malih družnih psov! Že zgolj zaradi fizičnih razlik (velikosti). Pa še nekaj je treba priznati: četudi zafrkneš pri vzgoji malega ali pritlikavega psa, bo škoda da so-ljudi ali ostalih psov pri morebitnem napadu/ugrizu manjša kot pri veliki pasmi! Seveda po zakonu (in tudi iz moralnega stališča)je npr. ugriz  isti prekršek , ampak škoda in posledice so pa sigurno manjše.
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1161 : četrtek, 12.05.2005 : 09:39:21 »

Tole je malo izven teme, zato bo vprašanje kratko.
Slavi, ni provokacija, res ne, me pa zelo zanima;
Kako tvoji psi (kadar jih je več skupaj) odreagirajo na npr. spuščenega psa, ki pokaže agresijo na enega od članov tropa (če se vam je to že kdaj zgodilo, seveda - verjamem, da je mogoče takih situacij manj kot v urbanem okolju, pa vendar).

Hvala za odgovor in lp, Yo

Sicer nisem Slavi , zato se oproščam za vmešavanje. Ampak tudi jaz vodim celo krdelo  psov spuščenih in nimam nobenih problemov. Lahko jih celo odpokličem. Wink
Zakaj imam spuščene ? Poleg tega da sem pri tistih ,ki ne verjamejo dase privezan pes spehodi kot neprivezan, opažam  da so privezani bolj nadležni in tudi bolj nevarni kot neprivezani. Dolgoročno, ker so manj socializirani.
Kratkoročno pa zadeva izgleda takole: če so moji psi odvezani hodijo po zelenici in ne po poti (npr PST)  ter so tako najmanj nekaj m stran od sprehajalcev, jih nič ne motijo in se jih ne dotikajo. Kjer so na pločniku ali na poti ker ni druge možnosti se spretno izogibajo vseh in ne pride do stika.
Če so privezani, zavzamejo precejšen del poti, poleg tega z vrvicami zasedemo še dodaten del. Vrvice se navijajo okoli sprehajalcev, ker so ti blizu jih psi povohajo, v glavnem so bolj v napoto.
Če kakšen pes napade enega od mojih? Napadalnoi psi so večinoma reve- to pomeni, da ko zagledajo krdelo nimajo več veselja napast. Napad se mi še ni zgodil. Če bi se ? Nič groznega- napadalec bi takoj izgubil, moji pa bi ga potem pustili pri miru, da bi pobegnil.
  Wink
Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #1162 : četrtek, 12.05.2005 : 10:16:51 »

     Ojla!

   Deteljica, si me prehitela, pa naj vseeno se jaz povem. Tukaj moras pa malo pomislit na inteligenco psa. Jaz se nisem srecala tako butastega psa, da bi napadel, ko se znajde v sredini tropa. Vsak pes je toliko pameten, da ve , kaj je zanj najbolje.  Tudi taki, ki so normalno bolj " agresivni" , se takrat userjejo.  Zato, teh skrbi nimam. Ampak, kot sem ze rekla- za take zakljucke moras s tropom zivet veliko let, potem ti je jasno tudi obnasanje posameznikov, pa ceprav niso moji psi.
    Mi srecujemo aljaske malamute, boksarje, dalmatince, nemske ovcarje.............pa se ful drugih. Je pa najbolj zanimivo , da imamo problem samo z enim psom- ang.koker spanjel, ki se tudi sprehaja odvezan. Takrat je pa panika in noben grm ni dovolj velik, da bi se moji lahko poskrili.  Panicno se ga bojijo!!!! V tem primeru pa vem, da je najboljsa stvar to, da so odvezani. Vsak leti na svojo stran in tacas, ko tip lovi svojega psa , so ze varno skriti -hehe. Yo- pa mi ti povej, kaj bi bilo v primeru, da so takrat vsi moji psi na povodcih in nebi mogli bezat?Huh?

    Cao-Slavi
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1163 : četrtek, 12.05.2005 : 10:47:05 »

Malo out off topic:

http://www.zoo-ara.com/

Spodaj, v desnem kotu, sin od, nam že dobro znanega Jekla, oglašuje nego psov.

Ali lahko sklepamo da sta bili rottki kupljeni pri Matoši? Jaz sem 99%.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #1164 : četrtek, 12.05.2005 : 11:12:48 »

Tema je sicer odbluzila v čisto druge voda, a vseeno.
Ker za Deteljico načeloma ne vem kdo je, ampak si lahko samo mislim glede na njene odgovore kdo je, bom pač komentirala Slavi.
Pišem čisto svoje moje mnenje, ker je pač ona sama povedala kdo je, če bi se javil kakšen drug vzreditelj bi to napisala njemu.



Uspelo ji je vzrediti takšne pse, da bo vsak nov lastnik lahko brezskrben.




Predvidevam, da ima on/a tvoji dogi.

S tem, ko niti v enem stavku nisi povedala, da TI to lahko delaš, novim lastnikom pa tega ne priporočaš, ker tako kot si povedala...

      Ja za tak sprehod moras sigurno imet avtoriteto, s katero jaz zaenkrat nimam problemov  Wink Wink
  Za tak sprehod moras pa nekaj let zivet s tropom. Tocno moras vedeti, kdo je njihov vodja in z njegovim sodelovanjem moras kontrolirati druge. Pa za vsakega psa posebej moras vedeti, kako raegira v doloceni situaciji. Zato je pa potrebno imet poslusne pse.  No, tukaj smo pri vzgoji.
Potem je pa veliko odvisno od tega, da se vsak zaveda, kaksno pasmo ima. Nemske doge so po naravi branilci- to se pravi , da brani svoje ljudi , ko so napadeni. Pa se takrat ne sme ugriznit, ampak napadalca samo podere in stoji nad njim.  Pa da ne bo kdo rekel, da lahko doga  narobe preceni in skoci na cloveka, ki je slucajno zamahnil proti lastniku in je pes mislil, da je napaden in ga zato  podere. NE, ne sme, ce je doga s tapravim karakterjem. (  Zaradi teh stvari se doge NE SME solati napad in obramba. ker se vse porusi )  Tukaj smo pa pri rodovnikih oz. prednikih.  Za vzrejo se uporabljajo psi s pravim stabilnim karakterjem.
 

...nikjer, (pa da ne bom vseh tvojih odgovorov citirala) nisi povdarila, da pa tega ne priporočaš novim lastnikom.
Verjamem, da jih to poveš kar nekajkrat predno jim oddaš pse, pa še kdaj potem.
na forumu, pa kot vzreditelj bi morala povedati da tega drugim ne priporočaš. Forum, kot je ta ima vlogo ozaveščanja in ti kot vzrediteljica pomeniš neko emienco, ki ima vpliv. Zato moj odgovor.


In njega/njo, ko nisem vedela, da ima tvoje pse (po sliki sodeč 2) sem citirala zato, ker je iz njenega pisanja zelo lepo prebrati, saj je vzreditelj že vse tako poskrbel, da mi ne bomo imeli težav. Pa četudi bi vedela, da ima tvoje pse, bi naredila isti citat.
Lepo si napisala, kaj naj bo bila doga in kako naj bi se obnašala, tudi povedala si, kaj je stvar vzgoje.
Ko bodo nastale težave, boš potem takem kriva ti in tvoja vzreja?
Pomankanje socializacije, slabe paritvene kombinacije,....
Če beremo temo od začetka ko je zgodba o rotih prišla v javnost, so bili krivi vzreja, pa nepopolna socializacija, pa lastnik, pa še dobro, da ne vemo točno ali sta bili psici rodovniški ali ne, še vzreditelj (ki je bil v tem primeru on sam).



 
         Mislim, da ne govorite v tej temi o meni in mojih sprehodih.


Ne govorimo o  Slavi! slučajno sem uporabila njo, ker je tako naneslo.

Še vedno se ne strinjam, da jih vozi odvezane naokoli, predvsem pa več psov, ki so trop, a je niti ne mislim prepričevati o tem, da naj jih priveže, ker sam zase in za svoje pse ve, koliko jih ima pod nadzorom, v kakšni okolici se giba in kašno odgovornost ima.
In če se bomo vsi lastniki psov tega zavedali, ne bo konfliktov. Nas tisti, ki ne marajo psov ne bodo grdo gledali in se zgražali nad nami in našimi psi.

Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1165 : četrtek, 12.05.2005 : 12:07:10 »

Tudi jaz ne zagovarjam, da morajo bit vedno vsi psi spuščeni. Dejstvo pa je ,da sama vrvica ne zagotavlja  nujno varnosti in udobnosti za okolje. Nekateri mimoidoči se pač bolje počutijo, če vidijo privezanega psa. Ampak ti se najbolj epočutijo ,če n evidijo nobenega psa in zato se takim se jaz ognem na daleč, tako s privezanim kot odvezanim. Poleg tega seveda niso vsi psi primerni za bit odvezani. Eden od mojih je večino življenja hodil na fleksu in na haltiju, ker so bila njegova "ušesa preveč kosmata". No, z leti je postal plešast.
Koliko kosmata bodo ušesa psa je odvisno od vzreje . In kako uspešno bo britje od vzgoje in šolanja. Dejstvo je, da mladi psi in neizkušeni vodniki potrebujejo več vrvic kot pravilno vzgojeni stari psi z izkušenimi vodniki.
Kar mi gre na živce je poenostvljanje problemov na psame, vrvice ali ostale poasmeznosti.
Da pride do poškodbe, mora biti splet več nesrečnih dejavnikov s krono glavnega dejavnika: neodgovornostjo na eni in neizkušenostjo oz napačno reakcijo na drugi strani. Začne pa se vse z neodgovorno vzrejo in neodgovorno prodajo neodgovornemu lastniku in potem se počasi nalagajo napake...do smole oz spleta nesrečnih okoliščin ,ko pride do prelitja čez rob  (Npr , če človek čistil pesjak ob polnoči ,najmanj kar pomeni to , je da psa ves dan (ali celo več dni)nista bila iz pesjaka)temu rečemo v slovenščini nesreča.
In nesreče se pač dogajajo,vsepovsod, ne glede na vse možne varnostne in zakonske ukrepe.
Ttreba je z razumnimi ukrepi zmanjšati njihovo število in posledice na limit proti nuli. A take drame in medijske pozornosti dogodki vendarle ne zaslužijo. V dotičnem primeru bi lahko gospodično( ki se je veselo razpoložena, brez kresničke v temni noči, na temni cesti vračala domov) z veliko večjo verjetnostjo zbil avto ali motor in bi bile njene poškodbe smrtne ali pa zagotovo hujše, pa zadeva nekako ne bi bila medijsko zanimiva. Momigrede, ali ste prebrali tudi koliko mrtvih in težje ranjenih je bilo isti dan na cestah? Iz istega razloga: zaradi nesrečnega spleta okoliščin in neodgovornosti na eni strani ter nespretnosti na drugi. Pa ni bilo nobene okrogle mize, kjer bi razpravljali o ukinitvi znamke avtomovilov ,ki so nesreče povzročile, o tehničnih izboljšavah avtov, ki bi morale  iz tega slediti in predlogov naj se od zdaj naprej vsi vozimo samo še s kolesi.

Logiran
valvasor
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 794


« Odgovor #1166 : četrtek, 12.05.2005 : 12:29:39 »

          Ojla!

   Sem lepo napisala, kje gremo na sprehod- se pravi, tukaj so psi odvezani. To potem ni NAOKOLI !!!Ce gremo pa po ulicah, so pa na povodcu. Pa ne zato, ker nebi bili pod kontrolo, ampak zaradi drugih. Vsak ne mara gledat odvezanih psov, nekateri ljudje se jih panicno bojijo. Pa ne samo mojih - vseh.  

A mogoce kje pise, da jaz priporocam ljudem naj sprehajajo odvezane pse?  Sem povedala, da bi MORAL vsak vedet, kako se njegov pes obnasa in koliko kontrole ima nad njim. In ce malo drugace preberes- je to tako, kot bi rekla, da naj tisti , ki tega nimajo poslihtanega - tega ne pocno.  Evo vam pa napisem dobesedno:
 VSEM, KI NE OBVLADATE SVOJIH PSOV, PRIPOROCAM, DA SO PSI  VEDNO NA POVODCU!!! ( Pa naj se oglasijo tisti, ki se tega drzijo, prosim!)  
  Moti me , da preberete, samo tisto, kar se vam zdi sporno. Tam Nixe..... pise tudi o vzgoji ne samo o podedovanih lastnostih- tega pa ne berete.  
   Simi, ti bi mogla najbolj vedeti, kako je z vzgojo. A je lazje vzgojit karakterno stabilnega psa in ga imet pod kontrolo- ali pa psa, ki je ze na svet prisel z enim tezkim karakterjem, da ne recem agresivnim?  Dzabe tebi sola pri dogi, ki je agresijo prinesla ze na svet. Takih psov sem jaz vidla ogromno in vem, da je  tam kontrola bolj v k.... , pa ga lahko solas 5 let!!!  Na koncu pa ti psi pristanejo na elektronskih ovratnicah!  S takimi psi, se pa ni za igrat- in , ce bo kdaj kaksen nas s takim karakterjem, bo pa ziher na povodcu.

   Cao-Slavi
  
  
  
  
  
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #1167 : četrtek, 12.05.2005 : 12:50:33 »

Tudi jaz ne zagovarjam, da morajo bit vedno vsi psi spuščeni. Dejstvo pa je ,da sama vrvica ne zagotavlja nujno varnosti in udobnosti za okolje. Nekateri mimoidoči se pač bolje počutijo, če vidijo privezanega psa. Ampak ti se najbolj epočutijo ,če n evidijo nobenega psa in zato se takim se jaz ognem na daleč, tako s privezanim kot odvezanim.

Kaj je pa narobe s takimi ljudmi, ki imajo boljši občutek, ko vidijo psa na vrvici in NE spuščenega? Kako pa naj človek ve, da je pa pes, ki je spuščen, socializiran in vzgojen? Sej mu ne piše na čelu. Jaz pa se na take ljudi ne jezim ali ne brijem norca iz njih.
Pač ima vsake strahove - utemeljene ali ne. Saj je vseeno. In tudi sicer je to dolžnost lastnikov, da so odgovorni do okolice in soljudi, mar ne?
Jaz imam trikilskega ščenetka, ki je prijazen, da bolj ne bi mogel biti. Pa jo vseeno na obljudenih, frekventnih poteh, dam na vrvico. Zakaj? Zato, ker se zavedam ravno tega, da vsi pač niso navdušeni nad psi. Ali se ga morda bojijo; pa čeprav je majcen. Poleg tega pa je tudi res, da od samega veselja sem ter tja tudi zaprosi kakega čohljanja od mimoidočega...
Pač poskušam ravnati kar se da odgovorno. Kot je že nekdo napisal: moja svoboda sega natanko "le" do svobode sočloveka.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #1168 : četrtek, 12.05.2005 : 12:59:30 »

Da se spet malo vtaknem sem noter!!!

Koliko ljudi se ustrasi potepuskega psa??? - NIHCE!!!

Koliko ljudi se boji psov tudi na povodcu??? - VELIKO!!!

Bistvo - ce imas vzgojenega psa, ki se zna obnasati in hoditi naokoli ne da bi se vtikal v ljudi (tako kot potepuski!!!) ga imej spuscenega! To sem probala sama v mestu Ljubljane - Lina je pridna, zato je lahko spuscena ...
... kaksen je bil ucinek, ko je bila privezana - izogibali so se me na 10 m
... kaksen je bil ucinek, ko je bila odvezana - vsi so lepo hodili mimo nje, kot da je ni!!!!!!!!!

Pa ni me treba zdej napadat, da naj privezem psa med ljudmi ... Aiko imam privezano zaradi nepredvidljivosti - to pomeni - nikoli ne vem kdo jo bo ponesreci lepo pogledal in bo letela k njemu ... Lina se v mnozici ne zmeni za nobenega (cloveka ali psa) - le zame!!!!

Lp, Ursa
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #1169 : četrtek, 12.05.2005 : 13:00:01 »

Videla sem enkrat "dogeca" takega kova. Privezanega trdno, a okolje ni bilo prav nič varno. Lahko bi imel še nagobčnik in dve elektronski ovratnici (eno koli vratu in drugo okoli jajc), pa bi bili vseeno vsi mimoidoči v veliki nevarnosti. Mimogrede, ali veste kakšna moč je v udarcu z nagobčnikom? in Kakšne poškodbe lahko nastanejo? Ali poznate koga ,ki bo vedno v popolnem pozoru in tako trden v nogah, da ga npr 80 kg dogec ne bo v nepričakovanem sunku potegnil tiste pol metrčka razdalje do mimidočega ali "mimotekočega"?
Rešitev je v pravilni vzreji (preizkusi značaja in le z vzrejnimi dovoljenji), vzgoji, osvečanju ljudi in v vrvici ,kjer so okoliščine take , da je to potrebno.
Ne pa v vrvici apriori in kar vse povprek in za vsako ceno. Imejmo vse pse izključno na vrvicah ,po možnosti še z nagobčniki nadaljnih 10 let, pa bodo vsi psi postali zelo nevarni. In ker ni nič sto procento se bodo tudi te vrvice ščasoma snele ,strgale ,odpele, ne bodo propite za sekundo, vrvica bo spolzela iz rok, pes se bo "spulil"........... in nesreč bo še več in še s hujšim izidom.
Logiran
Strani: 1 ... 73 74 75 76 77 [78] 79 80 81 82 83 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines