o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 19:39:14
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
|
Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje
| Tema:
napad psa
Strani:
1
...
65
66
67
68
69
[
70
]
71
72
73
74
75
...
167
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: napad psa (Prebrano 266975 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
Re: napad psa
«
Odgovor #1035 :
nedelja, 08.05.2005 : 09:25:29 »
Prepovejmo se lastnike
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.361
«
Odgovor #1036 :
nedelja, 08.05.2005 : 10:12:45 »
Citat: T.M.T , nedelja, 08.05.2005 : 08:50:07
Teh malih ščenet je pa kar preveč.Pa počasi postaja,da ta mala ščeneta prehajajo v velika ščeneta.In ponavadi kar v otroške noge.Najhujše pa je pri tem,če je otrok na MOTORJU.Ja misim OTROK.Imam bratranca,ki je mlajši od mene in nor na motorje.Pa vozi čisto normalno,čeprav ima krosko.No in se sploh noče več peljati čez eno vas,ker se nekega nemškega ovčarja tako boji..Bratrančev sošolec pa je šel na urgenco zaradi tega,ker je nek "cucek" skočil pred motor in je bil na obrazu šivan.
S temi ščeneti bi bilo pa tudi dobro nekaj ukreniti...
Lp,T in R
Kolikor je meni jasno, je glede tega že en zakon. Lastnik baje mastno cola, za prometne nesreče
-katerih povzročitelj je njegov pes.
Glede krosk... in ostalih brenč, in mulčkov ki se divje podijo po vaseh pa.........
. Grdo , da takole rečem , ampak pri nas bi se tudi rabilo enega takega pasjega ustrahovalca........ to bi bil mir, pred hrupom, pa še tamali otroci bi se lahko mirno s tricikli vozili po ulicah.
Hm .. pa še tale moj sklep...... glede bratrančevega sošolca, če bi se fant pripeljal počasi, bi se ob psu samo skipal dol z motorja......... pri določenih hitrostih so pa posledice nenadnega zaviranja res lahko hujše.
Logiran
Nanook
midi
Spol:
Sporočil: 7.399
NS Lama Tari
«
Odgovor #1037 :
nedelja, 08.05.2005 : 10:35:56 »
Kaj pa pocne otrok na motorju?
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1038 :
nedelja, 08.05.2005 : 10:58:47 »
Citat: Nanook , nedelja, 08.05.2005 : 10:35:56
Kaj pa pocne otrok na motorju?
Tole je pa tudi dobro vprašanje?
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
Sporočil: 577
«
Odgovor #1039 :
nedelja, 08.05.2005 : 11:39:23 »
No kaj počne otrok na motorju?Vozi se.A zakaj ga ma tok mlad?Ker je tud njegov tastar nor na motorje,pa njegov dedek ma tud motor....Sej gr men tud na živce,sam...
Citat: damayanti , nedelja, 08.05.2005 : 10:12:45
Hm .. pa še tale moj sklep...... glede bratrančevega sošolca, če bi se fant pripeljal počasi, bi se ob psu samo skipal dol z motorja......... pri določenih hitrostih so pa posledice nenadnega zaviranja res lahko hujše.
Se skipaš dol,sam kam?Na makadam!
Sicer je pa isto s kolesi,ne?
LP
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1040 :
nedelja, 08.05.2005 : 12:17:18 »
No, psi vsekakor ne smejo preganjati motoristov, pa naj bodo ti otroci ali pa odrasli, mi je cisto vseeno-pes nima kaj tezit in pika!
Se mi zdi pa skrajno neodgovorno dat mulcu v roke "motor" oz. tisto prdalico. Ponavadi se brez celade... Valda ne more nosit celade, saj ga potem kolegi se prepoznajo ne! Nek se vidi, da fura "motor".
Logiran
"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1041 :
nedelja, 08.05.2005 : 12:21:36 »
Citat: Nanook , nedelja, 08.05.2005 : 12:17:18
No, psi vsekakor ne smejo preganjati motoristov, pa naj bodo ti otroci ali pa odrasli, mi je cisto vseeno-pes nima kaj tezit in pika!
Se mi zdi pa skrajno neodgovorno dat mulcu v roke "motor" oz. tisto prdalico. Ponavadi se brez celade... Valda ne more nosit celade, saj ga potem kolegi se prepoznajo ne! Nek se vidi, da fura "motor".
Čelado pa nosi.Pa to zmeram.Sicer si pa zelo lepo povedala zaradi psov.
Lp
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1042 :
nedelja, 08.05.2005 : 13:00:34 »
No takole glede motorjev......
Ko sem bila stara 14 let sem dobila CTX-a ( kar precej za eno punco z 45 kg in to je bilo 15 let nazaj) Tako da vem kaj je kroslca, kasneje sem se pa vozila še s čim hujšim. Pa tudi vem kako je če padeš, vem pa kako zgleda če se skipaš. Pa naj bo to makedam, ali pa alsvalt, pa tudi v kak graben sem pikirala.( da o poškodbah, ne razlagam....... jih predobro poznam, kakšne so pri določenih padcih) Pa čelado so mi tudi kupili, samo takrat je bil Billy Idol in ... pa njegov stil frizure ( čelada jo je pa pomečkala)..... govorim na splošno ,( ne samo za ta primer) tolk o čeladah. Pa ni danes pri določenih čisto nič drugače....... čelado na komolec, da se vidi.......
točno tako Nuki.
Res je tudi, da psi nimajo kaj skakat v kolesarje in v motoriste, pa tudi za avtomobili se nimajo kaj zaganjat........... ampak nekateri to počnejo.... in previdnost na cesti je tudi to, da moraš biti pripravljen na nenadne stvari, ki se ti lahko zgodijo, pa naj bo to pes ki prileti na cesto, otrok, kolesar, stare mame.......... ni važno kaj.
Kot udeleženec v prometu moraš biti pripravljen na vse. ( če imaš izpit za motor, katerega pa lahko opraviš ob določeni starosti)
Zato sem pa podprla Nanook pri vprašanju, kaj ima delat otrok na motorju.
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1043 :
nedelja, 08.05.2005 : 15:53:56 »
Ja Damayanti si pa kar po pravici povedala
.Glede čelade,bom pa povedala to kar je mali sam rekel:"Mam čelado zato gor,ker se še ne mislem ubit pa nočem da mi tastar teži!"Sem pa tud sama pikerala dol s tiste kroslice tko da HVALA BOGU,DA SEM MELA ČELADO.
Psi pa se ne zaganjajo samo za kolesarji,motoristi,avtomobili....ampak ti skačejo celo pod konja
.In potem se sosedi...derejo za teboj ko konj psa enostavno nabaše v gobec.Nič pa jim ni mar za jahača,ki lahko vsak trnutek-tako kot z motorja-pikidera na tla.Samo da so poškodbe lahko še hujše,ker te konj lahko potepta.
Pri bratrancu (temu s krosko) so dali svojega psa uspavati,ker je ves čas tekal za avtomobili in poštarjem
.
Skratka upam da bi bilo takšnih ali drugačnih dogodkov čim manj.
Lp
Logiran
Nanook
midi
Spol:
NS Lama Tari
«
Odgovor #1044 :
nedelja, 08.05.2005 : 16:12:59 »
Vsaj eden, ki nosi celado. Tu naokrog je velika vecina "wannabe motoristov" brez (da kolesarjev ne omenjam), poleg tega pa niti furat ne znajo, saj najraje s susom pridrvijo direktno mimo tebe.
Jahaci-vecina okej. Nekaterim bi pa ocitno krona z glave padla, ce mimo cloveka (z ali pa brez psa, ki pa je absolutno na povodcu) ne bi sli v "galopu" in/ali kasu, ampak v hodu.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1045 :
nedelja, 08.05.2005 : 17:45:47 »
T.M.T .... Ti povem, da je tale tvoj tamal redek primerek.
Mene najbolj pogrebe , to, ko nekateri lastniki, svojih psov ne vzgojijo.
Ker če je pa pes mešanček, ali pa manjši, ali pa brez rodovnika( ne govorim za vse), potem pa šole in vzgoje ne rabi
. Slabo luč pa meče na vse pse, pa še na lastnike zraven.
Velikokrat je pa za obnašanje psov kriv marsikateri mimoidoči( razno razni pametnjakoviči).
In še tale incident izpret 10 dni. Z znancem sva šla v hribe, jaz z našim divjakom on pa s svojo psičko.( psička res uboga in zna vse)
In se vrneva iz hriba se ustaviva, še na njihovem vikendu in pijemo kavico lepo zunaj( nimajo nič ograjeno, ampak se vidi meja), in sprehajalci...... namesto po poti ( 50 korakov okoli) oni lepo čez njihov vrt..... nikomur nič, najprej fotr potem še dva otroka in mama za njimi( naša četica koraka)..... normalno psička pokonci par korakov proti njim in laja na njih.
Nakar se je desc " fotr" razpištolil, kaj se cucek dere in ga podil " marš domov", pograbil kamen in vrgel proti psici.( psica je popenila na fertik.....)
Na srečo... ampak na srečo so bili domači zraven , da so jo odpoklicali.
In potem ko so mu obrazložili, da se psica dere ker "ona je doma" je pa izjavil........ " vsa ta popadljiva ščeneta bi bilo treba pobit"
Jaz sem samo
, pa imam zelo dolg jezik pa hitro mi prebije........ ampak v tem primeru pa ... no comment.
Pa če bi takega pametnjakoviča vprašal glede napada psa............. v tem primeru........ 100% je kriv pes. Popadljiv
Logiran
T.M.T
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1046 :
nedelja, 08.05.2005 : 19:00:35 »
Damayanti:
Glede dolgega jezika sem jaz pri 13 strup
.Pač povem tist kar mislim-sem enkrat eni z boksarko (je v enem postu že opisana
) rekle,da če psice ne bo mela na štrik ga bomo počl.In ona vsa jezna pač kaj pa misliš da si?Ja pismo in psica pride na dvoriše,ti šavsne 3mesece starega psa in fant njene hčerke se pride dret kaj nimamo psa privezanga
.Mislem no....
Glede bratranca sem pa ravno z njim debatirala.Pes sploh ni skočil PRED motor ampak na NJEGA.Ma mal krosko zbito,ker je pogrnu.Pa kaj čmo???Mo pse strelal?Jah
...
Lp
Logiran
Blue
še malo sramežljiv
Sporočil: 91
«
Odgovor #1047 :
nedelja, 08.05.2005 : 20:14:11 »
Citat: Uma , nedelja, 08.05.2005 : 01:48:05
Skratka moj zaključek, dokler smo vsi lastniki psov prepričani, da je naš kuža najbolj priden in sladek in 100% ne bo nobenega ugriznil, se bodo takšne stvari dogajale.
Točno to, nekateri mislijo, da njihov pes ne bo nič naredil, njihov ljubček pa že ne. Ravno v tem je problem. Jaz se zavedam, da moja psica, lahko ugrizne ko najmanj pričakujem. Zaenkrat (nasrečo) sploh ne zna branit, včasih nekaj grozi nazaj, ko gre zares, ampak ugriznila pa ni in tudi nočem, da do tega pride. Napadla pa na srečo tudi ni nikoli. Ampak ali je to zagotovilo, da pa nikoli ne bo?
Ampak, ali se vam ne zdi, da če jo bodo znova in znova napadali, da bo tudi njej enkrat živc počil in rekla "Dost imam!" in vrnila. In kaj bo potem, punci bo postalo všeč, ker je pa le nekaj dosegla, da se jo je drugi pes ustrašil. In kaj potem?
Zato sploh nočem, da do takšne izkušnje pride. Jaz vskočim v igro, že če vidim, da se moja malo čudno vede, pa vsi pravijo kaj mi je. Ampak želim preprečit najhuje!
Če bi se vsi zavedali, da ne morejo pogledat v misli svojih psov in da nikakor ne morejo vedet kaj si pes misli in da pri psu ne morejo nikoli nič pustiti naključju, potem bi bilo ...
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474
«
Odgovor #1048 :
ponedeljek, 09.05.2005 : 13:06:52 »
Blue: ali ti je že kdaj prišlo na misel, da bi bila zato, da jo stalno napadajo lahko "kriva" tudi tvoja psička? Nič ne provociram, ampak nekateri pasji nesrečniki so tako nespretni v komuniciranju z drugimi psi, da se jim stalno dogajajo "nesreče". Ponavadi so za to krivi pretirano zaskrbljeni lastniki, ki svojemu psu iz strahu ne dovolijo, da bi se naučil komunikacije z psi, ki niso ravno najbolj prijazni. Vem, da je to včasih zelo težko, vendar bi bilo zlasti pri "bojnih" psih še posebej potrebno. Ti psi so namreč zaradi načrtne selekcije izgubili sposobnosti komuniciranja, ki so pri večini psov prirojene. Moje mnenje je, da so se tega kot mladiči sposobni naučiti. Dobro socializiran pes se namreč zna izogniti spopadu z grozečim psom, ne da bi se pri tem kaj posebno ponižal.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #1049 :
ponedeljek, 09.05.2005 : 13:50:34 »
Jaz sem bila do parih dni nazaj trdno prepričana , da je moj pes totalna šleva. Ker se je vedno ko, mu je kdo grozil odmaknil.
Par dni nazaj na sprehodu sem bila pa presenečena. Do naju je prišel nek NO ( pes) in očitno je mojega damsterja zamenjal z psico ali je pa imel samo homo-s. nagnjenja. Dami je dobesedno ponorel kazal zobe renčal in skočil v psa.... jaz pa
Srečen konec, je bil verjetno samo zato ker se je NO po neuspelem sexualnem podvigu odmaknil.
Presenečenje je pa bilo. Konec koncev le ni taka šleva
Logiran
Strani:
1
...
65
66
67
68
69
[
70