mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 01:29:39

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257080 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #885 : torek, 19.04.2005 : 21:38:41 »

Nanook, kaj pa lastnika tiste psice, ženska in moški...a nista onadva dolžna poskrbeti za to, da je njuna psica ali na povodcu, če že rineta v družbo ali pa izbirata poti, kjer ni psov? Ker prav dobro vesta, da njuna psica napada vsevprek druge psice.

Aja, naj povem še to, da napadena psica ni agresivna, le umikala se je in medtem renčala.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #886 : sreda, 20.04.2005 : 13:26:55 »

Ojla!

Sem čisto spregledala to temo, pa sem pisala v "Zelo zabaven sprehod" ker sta si ti dve temi zelo sorodni. Bom pa še enkrat tukaj napisala kaj se nama je zgodilo v ponedeljek popoldan.

V ponedeljek sva bili z Geri na sprehodu na Bežigradu. Geri je sicer na koncu gonitve ampak jo še vedno pošpricam s sprejem. Srečali sva veliko samčkov ki pa niso "ponoreli", so samo povohali (kot to storijo običajno, tudi takrat ko se ne goni...) in šli mimo. Ko sva se s kolegico vračali proti stanovanju sva šli mimo šole (blizu POP tvja) kjer naju je "napadel" pes. Pes je mešanec z nemškim ovčarjem (take barve, sicer pa malo bolj okrogel). Jaz sem Geri prijela v naročje ker jo je skoraj poteptal z tacami, on pa je začel skakat name. S kolegico sva ga odganjali na vse možne načine, pes pa je postajal vse bolj agresiven in vztrajen. "stisnil" naju je ob ograjo in nisva mogli več naprej. Brcali sva okrog sebe pa ga ni odgnalo. Mulci ki so igrali košarko na bližnjem igrišču pa so samo kričali da se hoče le igrati   in niso kljub prošnji priskočili na pomoč. Skupina gluhih otrok, ki je videla situacijo je pritekla za ograjo in vzela Geri čez in jo nesla naprej ob ograji. Kolegica je stekla do Geri in jo vzela v naročje, medtem pa sem jaz zadrževala psa, ona pa je stekla do stanovanja. Pes pa ni odnehal. Vztrajno je naskakoval mojo nogo in renčal. Otroci so samo nemočno gledali. Starejše gospa pa je prihitela na pomoč s palico in mi jo ponudila. Tudi ko sem psa dobesedno pretepala s palico da bi se ga rešila je vztrajno skakal proti meni. Na srečo je bila kolegica že pri bloku, jaz pa še nikakor nisem mogla naprej. Komaj ko so se začeli ljudje dreti na psa in sem jaz tolkla z palico potleh da je postalo hrupno se je ustavil in sem lahko stekla k stanovanju, psa pa je zadrževala starejša gospa in otroci, ki so ga strašili s hrupom.
Ta pes nadleguje Geri (tudi ko se ne goni) vsakič ko greva na sprehod. Sicer nama ponavadi sledi le nekaj metrov potem pa odneha... ne vem ali ima pes lastnika ali ne ampak VEDNO je na cesti. Nekaj časa nazaj je bil ves garjav, skratka je zelo zanemarjen, ampak lepo rejen (malček debel je),
Sedaj ne vem več kam naj hodim na tisti krajši sprehod, saj mi je bila ta sprehajalna potka zelo blizu. Pes me je zelo poškodoval, na nogah imam modrice in stegna tako zatečena da ne morem stati na eni nogi od bolečin. Da ne govorim o tem kako so otroci "vreščali" ko so gledali kako me pes naskakuje in na koncu me je celo pospermal, pa še ni odnehal. Geri je vsa prestrašena. Že cel dan noče jesti zaradi te izkušnje.
Da bi jaz imela še opravka s tem psom vsekakor odpade, mislim pa da bi bilo dobro da gre v Gmajnice saj bo prej ali slej koga še huje poškodoval, da ne govorim o tem da je cesta tam zraven zelo prometna in velikokrat kar steče čez.

Nadaljevanje zgodbe.. včeraj okrog 2h so prišli iz Gmajnic po psa. Jaz sem jim psa pokazala (spal je na cesti!!), takoj ko je videl je pritekel do mene, a ga je gospod iz gmajnic ulovil in dal v avto. Medtem ko sem jaz izpolnjevala neke formularje pa pride mimo ženska in vpraša katerega psa mamo noter. No in izkaže se da je to njen pes  Ženska živi v hiši ki je prav zraven te šole. Doma imajo še dalmatinko, ki ima trenutno mladiče (mislim da s tem mešancem). Včeraj ko sem klicala na pomoč je ta cela družinica sedela zunaj na pikniku pred hišo in se na moje klice ni odzvala- zato sem sklepala da pes ni njihov.
Zahtevala je, da psa izpustijo, jaz pa od nje podatke. Isto je vztrajal gospod iz gmajnic in poklical nadrejenega (saj je bil pes že v avtu) pa potem psa vseeno izpustil. Meni je naročil naj grem k zdravniku, pa na policijo pa na veterinarsko inšpekcijo.
Gospa pa je nekaj težila da pes je itak cepljen pa naj ne paničarim... pa sem rekla da me ne zanima ker bi mogel bit pod nadzorom in je napadel mojo psico, potem se je šele "razjezila": rekla je da kaj pa sem potem pričakovala, da je zelo zaščitniški do mladičev in da je že nekaj psov napadel, pa tudi celo gonitev jo je pazil...
Sicer je rekla da bo pes sedaj na ketni in da baje gradijo zid... povedala je tudi, da je pes že bil v Gmajnicah celih 5 dni, ker je baje šel za otroci iz šole in ga je neka gospa našla na drugem koncu Bežigrada in ga pač peljala v Gmajnice... no, očitno je ni nič izučilo!!!
Jaz sem potem šla k zdravniku v zdravstveni dom za študente bežigrad. Tam so mi rekli da je za take zadeve (napad psa) pristojna le ambulanta v Zavodu za varovanje zdravja, ki pa je delala samo do 2h. No vseeno sem poklicala in se pozanimala. Tam so rekli da me bodo če bo potrebno cepili proti steklini in to je to, da če je lastnik znan da ni nujno in naj pridem jutri. Ko sem vprašala ali mi lahko izdajo zapisnik za policijo, pa da ne, da njih skrbi samo zdravje in naj na policijo grem kar brez...
Ok, potem sem šla na policijo. Podala sem izjavo, pa je policist razložil, da če dam prijavo brez poškodb (in zraven prijazno rekel, da če bi hotela s poškodbami bi mogla že včeraj na urgenco, pa tudi to ne bi pomagalo, ker ni bilo ugriza... pa še vleklo bi se na sodišču..) da bo stvar takoj urejena, da bo lastnici odrejena kazen v višini 100.000 sit in da to ponavadi izuči lastnike. Rekla sem, da če lahko podajo prijavo na veterinarsko inšpekcijo, pa je razložil, da oni nič ne dajejo naprej in naj kar sama dam. V tem primeru potem veterinarska zahteva od njih zapisnik, iz tega pa itak NI razvidno da se pes klati ampak le da je bil enkrat!!! spuščen
Jaz bom vseeno klicala jutri spet na veterinarsko inšpekcijo, čeprav je rekel policist da itak ne moram dokazati da je spuščen stalno (še posebno če bo sedaj res privezan). Če z mano ne bi bilo kolegice kot priče verjetno niti kazni ne bi plačala saj bi prijava s pritožbo padla...
Naj povem, da se njihova dalmatinka prav tako potepa okrog in je že renčala na Geri, ampak je k sreči bolj plašna in sem jo uspela odpoditi. Mladički pa so (kolikor sem včeraj videla) kar zunaj v pesjaku.
Res sem jezna in se počutim izigrano s strani države, saj bo sedaj pes le na ketni in bo vse ok  Kaj pa to, da imajo kar tako mladičke, pa da jih za psa očitno ne preveč zanima, saj jih ne nič izuči?

Joj, res sem jezna.. na koncu se mi zdi, kot da sem cel dan tekala okrog da bi kaj uredila brezveze, saj se za psa ne bo nič izboljšalo. Pes bi mogel k drugem lastniku saj je povečini čisto prijazen pes in si ne zasluži takega ravnanja, da o shirani dalmatinki s ciski do tal ne govorim.. kolikor sem od daleč videla mladičke se mi zdi da so beli s pikami (po moje je oče ta mešanec), tako da se ne bi čudila če bi še prodajali "dalmatince" brez rodovnika...

Lp, Mojca

PS: nek gospod mi je svetoval naj nosim s sabo vedno dežnik (večji) in če se stvar ponvi odprem dežnik med nama in psom in sem tako vsaj malo fizično ločena in imam več časa za "pobeg".
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #887 : sreda, 20.04.2005 : 15:11:56 »

Geri, je to tista dalmatinka o kateri je ze bilo nekaj govora na forumu? Da se potepa....

Svoje poskodbe pa za vsak slucaj slikaj, sicer lahko recejo, da to ni storil njihov pes, ampak se vedno imas ti prico - prijateljico. lp
Logiran

Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #888 : sreda, 20.04.2005 : 15:17:26 »

Nanook, kaj pa lastnika tiste psice, ženska in moški...a nista onadva dolžna poskrbeti za to, da je njuna psica ali na povodcu, če že rineta v družbo ali pa izbirata poti, kjer ni psov? Ker prav dobro vesta, da njuna psica napada vsevprek druge psice.

Aja, naj povem še to, da napadena psica ni agresivna, le umikala se je in medtem renčala.

Lp, Fortuna.

Ja saj sem napisala: Hehe, nista krivi psici, temvec lastnika. Ali eden ali drugi ali pa oba bi svoji pesjanarki, ki se pac med sabo ne razumeta, imela na striku-povodcu.

Sicer pa moje mnenje o srecevanjih psov-VSI psi bi morali biti na povodcu, ko se pribliza kak tuj pes in se tako spoznati-pod nadzorom. Potem bi se jih pa spet spustilo. Spoznavanje neznanih psov naj poteka pod nadzorom.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #889 : sreda, 20.04.2005 : 15:25:29 »

Kaja: ja to je ista dalmatinka kot je bilo govora na med.over.net. Se potepa in je zelo plašna, ampak popadljiva na psice... Pa en kup mladičev ima. Poškodbe (modrice) pa žal po 3h dneh čakanja da me kateri zdravnik sprejme (ker pač nimam osebnega zdravnika v Lj) niso več tako vidne saj si redno dajem led na nogo. Praske so še vidne, ampak mi je policaj zagotovil da tudi če bi se šla npr. civilno tožbo nekaj "velja" le ugriz do krvi... drugače je samo zguba časa in denarja (tega pa trenutno nimam za metat stran Sad )...
Sploh me je razočarala birokracija okrog zdravnikov in nemoč policije... Še vedno pa mislim, da bi tem ljudem mogli odvzeti OBA psa! Žal so na policiji rekli da nimajo dokaza da se pes potepa.. z Gmajnic pa ga ne morejo kar tako prit iskat če jim ne veterinarska inšpekcija tega odredi. Ta odredi odvzem na podlagi policijskega zapisnika, kar pa se spet zatakne saj je glede na to da kao poškodb ni bilo in tega da naj ne bi bilo dokazljivo da je pes stalno izpuščen (čeprav sem na policiji večkrat zatrdila da ga vidim vsak dan na cesti in isto je ponovila kolegica). Tudi oskrbnik iz Gmajnic je videl psa ležati na cesti... očitno pa v tej naši državi vse to nič ne šteje...

Lp, Mojca
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #890 : sreda, 20.04.2005 : 17:21:08 »

Geri mislim, da je govora o teh mladičkih  Sad...... http://www.lenoba.com/pika/

lp
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #891 : sreda, 20.04.2005 : 17:30:09 »

Ja mama bi kar izgledala ta! No sedaj ne vem.. mladički že izgledajo kot dalmatinci oz. čudno je da ni nobenega drugačne barve če so od mešanca, ampak nikoli ne veš. Po mojem mnenju že mama ni čistokrvna (sicer se na dalmatince ne preveč spoznam Sad)...
Po besedah lastnice bi jaz trdila da je od mešanca saj je rekla da sta bila vso gonitev skupaj, ko jo je čuval pred ostalimi psi, ona pa je tavala okrog po Bežigradu... bilo bi malo čudno, če bi jo mešanec le čuval Huh Sedaj pa čuva še njene mladičke.

Lp, Mojca
Logiran
B
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 68


« Odgovor #892 : sreda, 20.04.2005 : 21:45:10 »

Kje se dobi poper sprej? Spraševala sem že v trgovini za živali v centru (blizu Poljan), pa prodajalka še nikoli ni slišala za kaj takega.

Danes smo imeli namreč 'prijetno' srečanje s spuščenim zlatkotom, ki se je pognal v mojega (seveda privezanega) psa. Z vpitjem sem ga pregnala, lastnica pa me je samo bebavo gledala in tudi na moje vprašanje, zakaj ga nima privezanega, ni nič odgovorila. Naslednjič se sploh ne mislim ukvarjati s takimi, ampak bo pač pes pokasiral polno gofljo spreja. Ali mislite, da bi za silo tudi deodorant deloval (dokler ne dobim popra)?
LP
Sabina

Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #893 : sreda, 20.04.2005 : 22:17:30 »

Jaz sem bila do sedaj do vseh psov prijazna in sem vse želela rešiti na lep način.

Sedaj pa imam tudi jaz že dovolj neodgovornih lastnikov in lahko povem da ne bom nosila poper spreja v žepu, ampak bom, kljub ogromni ljubezni do psov, uporabila kar svojo nogo. Da mi še kdaj skoči kakšen pes oz psica v mojo, bo odletela 10 metrov stran. Pa naj se lastnik razpoči, njegov problem. Če je moja lahko na vrvici, potem lahko uporabim karkoli, da se nezaželjenih psov znebim na kakršenkoli način.

Sabina, če se bo ta pes še kdaj zapodil vate oz v tvojega psa, ga brcni, da bo videla tudi lastnica. Nima ti kaj. Morda ga bo potem začela pripenjati, ker se bo bala takšnih "babnic" kot si ti. Wink

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Geri
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.546


« Odgovor #894 : sreda, 20.04.2005 : 22:31:47 »

Fortuna, kaj pa če brca ne zaleže? Jaz sem se namreč psa otepala najprej na lep način, ko pa nisem videla izhoda je dobil brce, pa z roko sem ga po gobcu ko je šavsal proti Geri.. pa ni pomagalo NIČ. Vztrajal je pri svojem! Sedaj ne vem... mogoče je pač vajen brc in pretepanja...

Lp, Mojca
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #895 : sreda, 20.04.2005 : 22:41:23 »

Geri, sama sicer do sedaj še nisem brcnila nobenega psa, pa sem imela že dovolj priložnosti...sedaj mi je pa pokrovka počila in se bom (verjetno zelo kmalu) poslužila tudi te metode, pa bomo videli kako in kaj.

Na žalost ti trenutno ne morem pomagati, ker prakse v tem še nimam. Smiley

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #896 : sreda, 20.04.2005 : 23:10:21 »

Kje se dobi poper sprej? Spraševala sem že v trgovini za živali v centru (blizu Poljan), pa prodajalka še nikoli ni slišala za kaj takega.

Danes smo imeli namreč 'prijetno' srečanje s spuščenim zlatkotom, ki se je pognal v mojega (seveda privezanega) psa. Z vpitjem sem ga pregnala, lastnica pa me je samo bebavo gledala in tudi na moje vprašanje, zakaj ga nima privezanega, ni nič odgovorila. Naslednjič se sploh ne mislim ukvarjati s takimi, ampak bo pač pes pokasiral polno gofljo spreja. Ali mislite, da bi za silo tudi deodorant deloval (dokler ne dobim popra)?
LP
Sabina



Cau, mogoce ga ne pozna pod tem imenim, obstajajo namrec spreji, ki so prav namenjeni odganjanju psov, nekaj podobno "Dog off". Sicer pa ja, pomoje lahko komot uporabis tudi deodorant (kaksno zepno varianto).

Brca v prisotnosti lastnika (razen ce je ta pijanec) se je po mojih izkusnjah (zaenkrat) izkazala za zelo fajn zadevo.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #897 : četrtek, 21.04.2005 : 08:09:33 »

Jaz sem bila do sedaj do vseh psov prijazna in sem vse želela rešiti na lep način.

Sedaj pa imam tudi jaz že dovolj neodgovornih lastnikov in lahko povem da ne bom nosila poper spreja v žepu, ampak bom, kljub ogromni ljubezni do psov, uporabila kar svojo nogo. Da mi še kdaj skoči kakšen pes oz psica v mojo, bo odletela 10 metrov stran. Pa naj se lastnik razpoči, njegov problem. Če je moja lahko na vrvici, potem lahko uporabim karkoli, da se nezaželjenih psov znebim na kakršenkoli način.

Sabina, če se bo ta pes še kdaj zapodil vate oz v tvojega psa, ga brcni, da bo videla tudi lastnica. Nima ti kaj. Morda ga bo potem začela pripenjati, ker se bo bala takšnih "babnic" kot si ti. Wink

Lp, Fortuna.

Če že brcaš, pazi kakšnega psa brcaš...Mojega, npr., bi to samo še bolj razkurilo.
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #898 : četrtek, 21.04.2005 : 08:15:40 »

Če že brcaš, pazi kakšnega psa brcaš...Mojega, npr., bi to samo še bolj razkurilo.

Hvala za opozorilo Andariell.

Me pa vseeno zanima kako bi ti, če dava za primer tvojega psa, ki ga brcanje samo še razkuri, spravil svojega psa stran od drugega? Samo primer, ne mislim, da je tvoj brez kontrole. Wink

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
andariell
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 381


« Odgovor #899 : četrtek, 21.04.2005 : 08:23:55 »

Če oni drugi pes ne bi popuščal in bi vedno znova napadal, ko bi jih ločil, bi mojega šrijel in z (recimo) brcami poskusil odgnat drugega psa - če bi se mi oni drugi postavil po robu, pa bi seveda takoj spustil svojega psa, saj bi tako imela veliko premoč: 2 proti 1.

Seveda tega ne bi naredil, če svojega psa ne bi poznela do te mere, da vem, da bi me v vsakem primeru branil in jo ne bi ucvrl. Ne upam si predstavljat kako bi bilo, da bi svjega psa držal, tujega brcal, tuji bi se mi postavil po robu, jaz pa bi se moral sam branit, brez pomoči svojega psa...

Mogoče sem čuden, samo jaz bi odreagiral tako.
Logiran
Strani: 1 ... 55 56 57 58 59 [60] 61 62 63 64 65 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines