mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 01:23:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257073 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #855 : torek, 08.02.2005 : 22:03:04 »

A ne ne, pesjanarji imate odlicne nosove kar se tice prepoznavanja-s psi ali brez. Slisano (seveda za hrbtom, ne v faco) in videno. Grin Grin Grin
Problem ni v prepoznavanju majhnega, crnega bitja, problem je zbrati pogum in priti blizje. Kar pride zelo prav v guzvi. Grin Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #856 : torek, 08.02.2005 : 22:15:41 »

No ja, na stvari gledam s svojega zornega kota in moram priznati, da mi še nisi prišla v ta dotični kot. In ker nimam težav z zbiranjem poguma, verjemi, da bi ti skočila v objem  Grin  Grin  Grin če bi te videla. Pa črn leder gor al pa dol.  Grin  Grin  Grin  Grin
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #857 : torek, 08.02.2005 : 22:28:34 »

 Grin Grin Grin Saj ni letelo na nikogar specificno, samo tako...zanimivo se mi zdi, pa se prav pasalo je (crno in usnjeno).  Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Chris
gost
« Odgovor #858 : sobota, 26.02.2005 : 00:33:32 »

Here we go again....

Napad psa, oz. poizkus napada, takrat ko najmanj pričakuješ. Se sprehajama pred 15 minutami v bližini naselja s privezanim psom (večkrat gremo tam mimo, vendar še nikoli doživeli kaj takega), vse mirno, vse zasneženo in lepo naletava sneg, ko kar naenkrat zaslišim besno renčanje, pogledam nazaj in vidim povsem pobesnelega rottweilerja,  kako teče proti nam iz razdalje cca 80m Shocked Lastnik in njegova 2 kolega so samo stali in nemo gledali, čeprav bi se lahko zadrl na psa. So raje kadili travo..... Meni je takoj kapnilo, da bo to napad,  zato sem skočil do psa in celega vzdignil v luft! Pobesneli rottweiler se je ustavil 1m! pred mano in jezno gledal. Jaz sem stal pri miru in ga gledal v oči. Moj pes je miroval.
Lastnik je še kar nemo gledal.... Zadrl sem se, naj takoj pripne psa, vendar reakcije ni bilo. Šele ko sem omenil policijo, je poklical psa in so se hitro pobrali v stanovanje....

Kaj takega....  Do kam seže človekova aroganca Angry S psom se spravi ustrahovat okolico, tokrat pa sem jaz očitno bolj uspešno ustrahoval to NEUMNO BUDALO. Angry

ALI LAHKO POIZKUS NAPADA PSA TUDI PRIJAVIŠ POLICIJI?? Ker naslednič bom to dejansko in na licu mesta takoj storil!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #859 : sobota, 26.02.2005 : 05:10:22 »

Ja Chris, zakaj ga pa nisi stresel za vratno gubo? Roll Eyes Shocked

Prijava na policijo-poskusi. Upam, da rata.

A do kam seze clovekova hm "aroganca"? Lani grem s psom na sprehod, pride naproti spuscena mesanka z lastnico in zalaufa v Tarija. Lastnica se dere "saj ne bo nic naredila", psica pride od mojega in zacne rencat in skakat vanj. Lastnica stoji ca. 2m stran in se kar ponavlja, da ne bo nic naredila. Jo uzgem (psico), ampak ta budala pride z druge strani (ne, SPLOH nimam dveh rok in nog), jo uzgem se enkrat. Lastnica pa se kar stoji in kot pokvarjena plosca ponavlja, da ne bo nic naredila (ja, ocitno res ona ne bo nic naredila-tut psice ne bo prijela Roll Eyes); potem ko jo brcnem (psico-uno na stirih nogah, da ne bo pomote), se zacne pa se oglasat, da naj jo neham brcat (seveda jo ubogam...).
No, ko je stirinozni psici kapnilo, da pac ne bo napadala Tarija, je sla stran, dvonozna je pa se kar ponavljala "a ste vidl, brcnla jo je, brcnla jo je" (ne, a res?). Ti povem; samo na elektriko jo priklopis pa mas gramofon. Obup od ljudi... A mislite, da je zdaj psica privezana? Ne. Se ze "veselim" naslednjega srecanja in upam, da je od zadnjega psica odnesla vec kot lastnica, ker zanasati se na clovesko inteligenco in pa spomin je vec kot samo utopija.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #860 : sobota, 26.02.2005 : 10:44:44 »

Chris, ne morem si kaj da ne bi napisala ene malenkosti - nič proti tebi, ampak samo nekaj stvari me je zmotilo v tvojem pisanju.

Citat
pogledam nazaj in vidim povsem pobesnelega rottweilerja,  kako teče proti nam iz razdalje cca 80m

Chris, po čem si lahko sklepal da je rottweiler pobesnelo tekel proti tebi?

Citat
Pobesneli rottweiler se je ustavil 1m! pred mano in jezno gledal. Jaz sem stal pri miru in ga gledal v oči. Moj pes je miroval.

Chris, lepo te prosim.... če se je ti. "pobesneli" rott ustavil 1 meter pred tabo in "jezno?" gledal brez, da bi ga lastnik poklical z enim klicem, potem morda niti ni bil tako pobesneli.

Če si si ga kljub "pobesnelosti" upal gledati v oči, kar pomeni merjenje moči, potem pa pes sploh ni bil pobesnel, ker bi skočil in v tvojega psa in vate.

Samo toliko v razmislek. Ne obsojajte takoj pasme.

Chris, vesela sem, da se je končalo vse skupaj brez posledic. Drugič pa le mobi v roke in pokliči policijo brez opozorila onega bedaka lastnika.

Lp, Fortuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #861 : sobota, 26.02.2005 : 13:56:02 »

Zanima me kaj se zgodi ko napad prijaviš napad na policijo, koliko je možnosti da bo lastnik kaznovan. Moj primer naprimer mojo psico je teden nazaj ponovno napadla malamutka (opomba petič) lastnici sem takoj, ko sem jo zagledala rekla naj psico priveže pa me je le gledala, kot da sem padla na glavo, no in ni bila minuta ko je psica že letela na mojo, preden jo je una ženska ujela se je v mojo zakadila še 3 ali 4 pa še enkrat sem jo jaz vmes brcnila(bom nanook poslušala pa bom od sedaj naprej nosila bulerje Wink). Pol ko sem pa žensko vprašala zakaj ima odvezenega psa mi ona lepo poveda da pač psa ne bo imela privezanega ker se mora njen (neuzgojen in agresiven) pes zletati. Poleg moje je napadla še par drugih psov z našega konca, sedaj mi pa povejte kaj naj človek naredi z tako idiotskimi lastniki (se opravičujem izrazu).
Pa še to zanjo je napad psa to, da pes drugemu najmanj pol glave odtrga.
Glede pasem bi se kar strinjala z Fortuno je pa resda, ko imaš enkrat toliko slabih izkušen z eno pasmo začneš malo razmišljati o tej pasmi ali se bos naslednič približal podobnemu psu ali boš šel raje daleč naokoli pa čeprav bo ta kuža čisto prijazen in nenapadalen.
Moja se pasmam podobnim, ki so podobne malamutom ne upa več približati, pa se je pred prvim napadom te psice, igrala tudi z drugimi predstavniki te pasme.
LP
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #862 : sobota, 26.02.2005 : 14:17:03 »

Midva z Bingotom sma pa že večkrat doživela napade(ok, to niso ravno nevemkako resni napadi, a psihične posledice obstajajo) psa. Ena psica, pasme basenji, ga je v rani mladosti večkrat napadla.
Seveda je bila SPUŠČENA BREZ LASTNIKA(no, lastnika ima...samo ta psica je pač sama spuščena). In posledice več pretepov je Bingotova bojazen pred psi. Sedaj ko vidi kakšnega psa laja, renči ipd. Tudi ko sma notri in vidi psa skozi balkon začne histerično lajati in renčati. Undecided Undecided Undecided

V naših krajih se skoraj vsi psi sami potepajo okoli. No, saj se jih najde ene par privezanih oz. vedno ob lastniku a le-ti so redki. Z Bingotom se sploh ne upam na sprehod. Ker ne vem kaj bi bilo če bi ga napadel kakšen pes. In ne vem kaj lahko ukrenem glede spuščenih psov. Jih je definitivno preveč, da bi se stanje lahko kakorkoli izboljšalo.

No, saj sedaj NIKOLI ne spustim mojega psa da bi se lahko zlaufov, ker se bojim. Bojim se okoliških spuščenih psov. Edino če grema na kakšen piknik, oddaljen od hiš ga lahko spustim. A socializirati ga na tak način ne morem.

Najbolj pa me moti, da se Bingo sedaj zelo boji psov. No, saj ko prevoha psa, in vidi da mu noče nič(no, saj to je edino na razstavah in srečanjih) se umiri. Upam, da se bo stanje glede njega kaj kmalu popravilo, in se ne bo več bal psov.

Sem pa zelo razočarana nad okolico, ki ne znajo imeti psov ob sebi na vrvici.  Undecided


Lp, jessy
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #863 : sobota, 26.02.2005 : 15:04:30 »

Chris, ne morem si kaj da ne bi napisala ene malenkosti - nič proti tebi, ampak samo nekaj stvari me je zmotilo v tvojem pisanju.Chris, po čem si lahko sklepal da je rottweiler pobesnelo tekel proti tebi?

Ammm, ker znam razlikovati psa, ki mirno hodi in psa, ti teče v galopu. In ja Fortuna, znam razlikovati tudi psa, ki cvili, nežno laja in pa psa, ki besno renči in besno laja. In ne boš verjela, poznam tudi pasmo, ki se imenuje Rottweiler.  Roll Eyes Tisto je bil Rottweiler. Žal.

Citat
Chris, lepo te prosim.... če se je ti. "pobesneli" rott ustavil 1 meter pred tabo in "jezno?" gledal brez, da bi ga lastnik poklical z enim klicem, potem morda niti ni bil tako pobesneli.

Če si si ga kljub "pobesnelosti" upal gledati v oči, kar pomeni merjenje moči, potem pa pes sploh ni bil pobesnel, ker bi skočil in v tvojega psa in vate.

Ni bil ''pobesneli'', ampak je bil POBESNELI. SI GA MORDA VIDELA FORTUNA??!! Ja, skočil sem do mojega psa, ga pobral, pri tem pa napadalcu ves čas gledal v oči. To ga je močno zapremzalo in je 1m stran samo še strmel vame. Še kaj? Roll Eyes Me pa prav zanima, kaj bi bilo, če bi mu pokazal hrbet Roll Eyes

Logiran
Chris
gost
« Odgovor #864 : sobota, 26.02.2005 : 15:19:29 »

Sicer pa sploh ni govora o psu ampak 'jebivetru' lastniku.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #865 : sobota, 26.02.2005 : 15:24:13 »

Citat
V naših krajih se skoraj vsi psi sami potepajo okoli. No, saj se jih najde ene par privezanih oz. vedno ob lastniku a le-ti so redki. Z Bingotom se sploh ne upam na sprehod. Ker ne vem kaj bi bilo če bi ga napadel kakšen pes. In ne vem kaj lahko ukrenem glede spuščenih psov. Jih je definitivno preveč, da bi se stanje lahko kakorkoli izboljšalo.

No, saj sedaj NIKOLI ne spustim mojega psa da bi se lahko zlaufov, ker se bojim. Bojim se okoliških spuščenih psov. Edino če grema na kakšen piknik, oddaljen od hiš ga lahko spustim. A socializirati ga na tak način ne morem.

Se zelo strinjam. Mene je najbolj strah, če bi slučajno naš kdaj po nesreči ušel, če bi morda kdo pozabil zapreti ograjo, čeprav zelo pazimo na to. Ker je res polno norih psov spuščenih tudi pri nas v Trbovljah ja. Pa če je lastnik zraven ali pa ne.
Logiran
Chris
gost
« Odgovor #866 : sobota, 26.02.2005 : 15:29:39 »

Aja, samo to še povem (sorry, ampak popravljanje odgovorov je onemogočeno), da od kar imam pse sem srečal pri nas zunaj ogrooomno psov, pa lahko samo na prste ene roke preštejem tiste, ki so bili tako socializirani, da so se bili zmožni prijazno in mirno povohati in odditi naprej. Kar je meni zelo žalostno in zaskrbljujoče.
Sem pa zadnjič srečal enega NO-ja, z lastnikom na kolesu, pes pa spuščen, vendar je bil izredno igriv Shocked, malo takšnih, medtem, ko sem pred kratkim srečal lastnika z NO-jem na vrvici, ki je besnel, lastnik ga je pa istočasno tepel s pasom. Neverjetno Lips Sealed
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #867 : sobota, 26.02.2005 : 18:22:33 »

Zanima me kaj se zgodi ko napad prijaviš napad na policijo, koliko je možnosti da bo lastnik kaznovan. Moj primer naprimer mojo psico je teden nazaj ponovno napadla malamutka (opomba petič) lastnici sem takoj, ko sem jo zagledala rekla naj psico priveže pa me je le gledala, kot da sem padla na glavo, no in ni bila minuta ko je psica že letela na mojo, preden jo je una ženska ujela se je v mojo zakadila še 3 ali 4 pa še enkrat sem jo jaz vmes brcnila(bom nanook poslušala pa bom od sedaj naprej nosila bulerje Wink). Pol ko sem pa žensko vprašala zakaj ima odvezenega psa mi ona lepo poveda da pač psa ne bo imela privezanega ker se mora njen (neuzgojen in agresiven) pes zletati. Poleg moje je napadla še par drugih psov z našega konca, sedaj mi pa povejte kaj naj človek naredi z tako idiotskimi lastniki (se opravičujem izrazu).
Pa še to zanjo je napad psa to, da pes drugemu najmanj pol glave odtrga.

Jaz resnično ne vem na kaj čakaš Astra? Toliiiiiko je bilo že napisanega o tem, pa še vedno nič ne ukrenete. V momentu ko zagledaš psico, vzemi iz žepa mobitel, vtipkaj 113 in reci, da naj nemudoma nekdo pride, ker sta ti in tvoj pes ogrožena.  Ko bo prišla policija povej, da se je to zgodilo že večkrat in da zahtevaš, da se ukrepa dalje. In tooliiko je bilo že napisanega o raznih zaščitah; imaš solzilec, poper sprej ali Dazer? Se mora resnično kaj tragičnega zgoditi? Sicer pa, tvoj pes je.
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.407


« Odgovor #868 : nedelja, 27.02.2005 : 00:52:04 »

ANDI: Zelo rada bi si prebrala kaj o zaščitah. A mi lahko poveš(daš link) ali pa vsaj namigneš kje je to napisano? Smiley


Lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #869 : nedelja, 27.02.2005 : 11:46:47 »

Jessy, na vseh teh straneh v tej temi je že veliko napisanega. Sej pravim; solzilec, poper sprej, Dazer.
Logiran
Strani: 1 ... 53 54 55 56 57 [58] 59 60 61 62 63 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines