mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 19.08.2024 : 00:17:09

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 257045 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Pia
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 156



« Odgovor #480 : sreda, 14.07.2004 : 16:47:15 »

Nadaljevanje: V ponedeljek sem ji poslala vse račune fotokopirane (veterinar, bencin) - skupaj okrog 45.000 sit, ostalo sem napisala je za oprsnico, ki sem jo morala kupiti in za nekaj sanitetnega materiala. Odgovora ni bilo, mi je pa danes nakazala 31.000 sit, torej to pokrije veterinarja in ostane cca. 1800 sit za vse ostalo.
Kaj pa zdaj???
Pia
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #481 : sreda, 14.07.2004 : 16:54:32 »

Zahtevaj še ostali denar....

Lp jana
Logiran
Doog_Kcul
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 20


« Odgovor #482 : sreda, 14.07.2004 : 17:02:05 »

Pia, že lep čas spremljam tvojo zgodbo in nasvete, ki ti jih dajejo. Rad bi poudaril to kar je Sabina rekla, da te je ženska želela čustveno izsiljevati in se izogniti kazni. Ampak sama si je kriva. Tako da ji reci naj ti da še preostali denar.

lp DK
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.370


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #483 : sreda, 14.07.2004 : 17:55:07 »

Pia,

jaz bi zdaj najprej zensko poklicala in povsem mirno vprasala, kdaj ima namen nakazati se preostali denar (ok, morda pac nima in ji das odplacilo na obroke Undecided). Mozni sta dve njeni reakciji:
- Rece, da bo nakazala tega in tega dne in zadeva se zakljuci. Tebi ostane samo cakanje na datum, ki ga bo navedla in upanje, da bo nakazilo res prislo.
- Rece, da ti je tisto, kar ti je bila dolzna, ze placala (torej racune, ki so upraviceni po njenem mnenju). Preostane ti, da ji preostanek dolga pustis ali pa jo se bolj privijes. Pod privijes imam v mislih naslednje:
* izracunaj vse ure (datumi, od - do, opis aktivnosti), ki si jih porabila za nego; uro racunaj po recimo 1.000 SIT ali vec
* popisi vse kilometre - poti, ki si jih naredila zaradi nege (veterinar, oddaljeni sprehodi, varstvo..., kar pac ne bi delala, ce ne bi bilo tezav), navedi datume in cca. cas; mnozi km s ceno kilometrine, ki jo uporabljamo v podjetjih za obracun potnih stroskov (po datumih najdes na http://www.racunovodja.com/clanki.asp?clanek=232),
* sestej ure varstva in izracunaj znesek, ki bi ga za varstvo morala placati,
* ce si rabila kaksen dan dopusta, navedi zraven visino place za toliko dni dopusta, kot si ga koristila.

Vse to spravi v SIT znesek in opremi s komentarjem - zenska naj bo zadovoljna, da ti je dovolj 50.000, saj bi lahko od nje zahtevala precej vec (ze znesek, ki ga bos naracunala, bo vecji). Pa se na primer:
* za dodatek navedi se morebitne potrebne aktivnosti za prihodnjo rehabilitacijo psa in tebe (vaje, pasja sola, obiski pri pasjem psihologu, neprimernost psa za razstave (ce se sicer razstavlja) v casu rehabilitacije (obritost, poskodovanost...), povecan strah pred napadalnimi psi po tem dogodku... Omeni, da bo sodisce zelo hitro prisodilo kaksno niclo vec, kot si od nje zahtevala po mirni poti. Za razmislek ji lahko das v branje sodbe vrhovnega sodisca, ki jih najdes na http://www.mojpes.net/modules/news/index.php?storytopic=90&storynum=5. Malo bo videla razmisljanje nasih sodisc, ki zagotovo ne gre v prid lastnikov s spuscenimi psi.

Za primerjavo: Maks (nemski bokser) je ugriznil postarja pred nasimi vhodnimi vrati. Postar je bil en dan na bolniski (ko je sel v antirabicno ambulanto), imel je crno nogo od gleznja do kolena, vendar brez odrgnin ali ran. Tudi hlace so ostale povsem cele. Takoj sem sama posredovala na svoji zavarovalnici vse potrebne podatke za hitro resitev zadeve, zahtevala od postarja, da gre k zdravniku, takoj peljala psa k veterinarju zaradi procedur glede stekline. Pa vendar je postarju nek njegov prijatelj bleknil, da ne bo dobil nic, ce ne bo policijskega zapisnika. Bedak je sel na policijo, od sodnika za prekrske sem dobila kazen 125.000 SIT (leta 2001), na kar sem se pritozila in zadeva je zastarala. Postar je na zavarovalnici zahteval 600.000 SIT, dobil jih je 300.000. Zato ne pomisljaj, kaj ti je zdaj storiti. Pa veliko srece, potrpljenja in vztrajnosti.
Logiran

oda
novinec
*
Sporočil: 1



« Odgovor #484 : torek, 03.08.2004 : 12:11:27 »

TURBOS !!
Upam, da še vedno prebiraš odgovore in debate na tvojo temo!

V naselju imamo APBT psičko. Lastnik je precej nepredvidljiv mladenič, psica pa nevarna. V naselju je enega psa ubila, drugega precej poškodovala. Ne vem ali je bila vložena kakšna prijava. Dejstvo je, da psica še danes hodi bolj ali manj prosto po naselju. Odvisno od razpoloženja mladeniča je spuščena ali privezana brez ali z nagobčnikom. Sama sem doživela srečanje s psičko dvakrat. Prvič je imela nagobčnik in mojo psičko samo na smrt prestrašila, drugo srečanje pa je bilo na srečo na dovolj veliko razdaljo, da se ni zgodilo nič. Psica je bila namreč brez nagobčnika in spuščena.

Zanima me kako lahko ukrepam preden se APBT loti tudi moje psičke? Ali moram čakati, da jo najprej napade? Poleg tega mladeniča ne poznam in si ga tudi ne želim poznati. Kako sploh narediš prijavo, če lastnika ne poznaš?

Lp
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #485 : torek, 03.08.2004 : 15:22:06 »

Prvo kot prvo bi se oborožila z dezerjem in še poper sprejem!!!
Lahko prijaviš na policijo, da se pes sprehaja po naselju spuščen in da je velik sum, da je nevaren.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #486 : sobota, 02.10.2004 : 23:28:58 »

Vidim, da je tema o napadu psov ze predebatirana in osvetljena z vseh možnih plati. Zanimajo pa me predvsem vaše izkušnje in mnenja o ukrepanju proti lastnikom agresivnih psov. Imam mlado kraško ovčarko in super teren za sprehajanje, na podežlju v okolici Ivancne Gorice. Na sprehodih sva srecali kar nekaj prijaznih kuzkov s prijaznimi lastniki, ki pa me vsi svarijo pred lastnikom Huskya, ki ga lastnik na sprehodih zavestno pusca prostega, tako da so ze vsi imeli slabe izkušnje z njim. Že prej sem slišala zgodbe, da je ta Husky napadal tako pse kot njihove lastnike, danes pa mi je starejsa gospa povedala, da je pes napadel tudi njeno psicko, ki se sedaj boji vseh psov. Gospa je poklicala policijo, ki je ugotovila, da je za psa ustrezno poskrbljeno (baje ima na vrtu pesjak), ceprav se je tudi policaj strinjal, da je lastnik "cuden", ker je povedal, da se mu zdi normalno, da se pes na sprehodih tako obnasa, ker ima pač morilski instinkt. Gospa je rekla, da ji je policaj priporocil, naj napadeni ljudje lastnika čim večkrat prijavijo!?
Baje je  pes že nekaj časa nazaj hudo napadel in ranil neko gospo in njenega psa in da ga je ta nato tožila, vendar baje s punco nimata lastnih sredstev (živita pri fantovi mami) in da zato niso dobili nobene odškodnine. Seveda so vse to do sedaj zame na srečo le govorice, ampak ko pomislim, da bi lahko ta pes na sprehodu napadel mojo mlado, dobrodusno krasevko in nato se mene, se mi zdi kar malo noro, da policija ali kdo drug ne more ukrepati v taksnih primerih, oziroma prisiliti lastnika, da ima psa na povodcu in z nagobčnikom. Lahko sicer nosim s seboj tudi spreje, pa se bojim, da bi s kakšnim napadom takšnega psa, ki mu napad na ljudi ni tuj, sebe še bolj ogrozila. SE mi zdi pa tudi neumno, da lahko nekdo tako terorizira okolico. Ne vem, ali bi morala za to, da bi policija ukrepala najprej pustiti, da nas pes napade in ga morda še slikati? Odlocila sem se, da malo bolj raziscem kdo je lastnik tega Huskya in se še sama pozanimam na policiji glede prijav, ki so jih gotovo že dobili, pa magari če poiščem vse ljudi, ki jih je Husky napadel (oz. njihove pse), če pa ima kdo še kakšno idejo ali predlog, bom pa zelo hvaležna.

   

Logiran
igor
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 237


« Odgovor #487 : nedelja, 03.10.2004 : 18:54:42 »

Prav tako je tudi v našem kraju " čuden  " lastnik dveh pitt  bulov. Zvečer in  zjutraj jih ima obvezno odklenjene. Z njegovimi psi smo imeli že 2x slabo izkušnjo, zaenkrat se niso tragično končale, kako bo naslednjič ne vem.... Prejšnji teden je eden od teh pitt bulov napadel zjutraj malega psa in mu odgriznil oko. Kaj je sedaj z tem psom ne vem. Sigurna pa sem v to, da se lastnik pitt bulov ni nič sekiral, ker ima  tako ali tako močnejše pse in si " lahko privošči, da niso na povodcu."

Vse lastnike  pitt bulov ne smem očrniti, kajti za enega osebno vem, da svojega psa dobro vzgaja, vendar se v večini ( vsaj v našem kraju ) ti psi prosto sprehajajo in niso na povodcu, ker so pač močnejši.

Lep pozdrav Melvi in Igor

Logiran
Chris
gost
« Odgovor #488 : nedelja, 03.10.2004 : 19:57:46 »

Hmmm, kako bi ravnal jaz.... druge poti vidim, da ni. Prvič opozorim lastnika, drugič varuha reda in miru, če bi naletel na gluha ušesa tako pri enem in pri drugem, bi napisal protestno pismo, ga dal podpisat vsem okoliškim prebivalcem, ki jih ta pes ogroža in znova poslal na policijo in tudi lastniku! Če ne bi zaleglo bi mu psa šicnil Shocked, pa bi bil mir  Lips Sealed Žal  sram Tudi na sodišču bi se upravičeno zagovarjal, da sem pač obvaroval svoje življenje in življenje mojega psa, saj je jasno, da je ta pes že večkrat napadel, kljub opozorilom pa ne lasnik in ne policija nista posredovala.

Zakaj bi PONOVNO čakali, da se nekomu in njegovemu psu zgodi nekaj hudega in da nekdo na takšen način terorizira okolico? A potem bo pa tožba, ko bo že zdavnaj prepozno, sodnik mu bo šele potem naložil kazen, mu zapovedal da mora psa imeti na vrvici z nagobčnikom ali pa se naj od njega poslovi? Težko verjamem, da je možna tožba že vnaprej, če te nekdo ogroža na takšen način z napadalnim spuščenim psom. Takšen človek žal ni primeren za lastnika takšnega psa. Da bi mu ga organi oblasti odvzeli in ga dali v zavetišče se tudi sliši nemogoče. Torej....

Lp
Logiran
EBRANKA
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 304


« Odgovor #489 : ponedeljek, 04.10.2004 : 21:33:05 »

Hvala za te predloge, se mi zdi, da je predlog za peticijo super. Po zasebni posti sem namrec dobila se eno sporocilo od se ene lastnice "zrtve" te nesrecne Huskyice(baje je psica), tako da upam, da se bomo povezali vsi, ki so imeli ze slabe izkusnje z njo + tisti, ki nas potencialno ogroza.
Zvedela sem tudi za njihov priimek, naslov in tocno podrocje, kjer se najraje sprehajajo (kaksna dva do tri km od mojega doma Shocked)
Na policiji mislim pa tudi vztrajati, ker se mi zdi, da morajo oni po uradni poti in dolznosti resiti zadevo, je pa dobro, da zvem kaksne konkretne podatke, ker se mi zdi, da taksni napadi ne morejo zastarati in da je ze eden cisto dovolj za to, da se ukrepa, sploh ce so lastniki tako ignorantski. Psa pa jaz ne bi mogla sicnit, upam, da bomo zadevo resili s povodcem in nagobcnikom! Smiley
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #490 : nedelja, 10.10.2004 : 00:11:53 »

EBRANKA

Sam sem imel enak problem, ker se je na lokaciji kamor sem hodil na sprehod s svojo psičko (imam dve nemški dogi) prosto sprehajala nemška ovčarka, ki je napadala vse pse po vrsti. Baje so se  lastniki napadenih psov ze pritoževali tudi na policiji, ki pa je seveda naredila....................NIČ!!! Napadla je tudi mojo psico, ki pa jo je odnesla samo z majhno prasko (moji sta ZELO prijazni in sta se obe takoj umaknili) za kar pa ni zaslužna ne ovčarka ne njen lastnik, ki je vse skupaj opazoval z razdalje dobrega metra in mi za nameček še prijazno razložil, da se psi morajo vsake toliko časa mal zgrizt med sabo sram sram sram!??? Žal pa je bila moja psica tudi spuščena tako, da se nisem imel kaj dosti za pritoževat:( Nadaljnjim podobnim situacijam pa sem se enostavno izognil tako da hodim na sprehod drugam!!! Mislim, da bos problem najlazje resila (vsaj kratkoročno) če ti narediš isto. Pojti na sprehod tja kamor ves da on ne hodi s svojo psico. Vsekakor pa vztrajaj na policiji, da se problem reši še dolgoročno!!!

Veliko sreče!!!

P.S.
Chris............tako hitro se pa tudi ne strelja Grin Grin Grin

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
irenchy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 411


« Odgovor #491 : nedelja, 10.10.2004 : 10:05:23 »

Pri nas se dogajajo iste stvari! Par ljudi ima svoje pse spuščene(takrat ni njihovih lastnikov zraven) in ponavadi zanalašč! Te psi so kar močne pasme in seveda vse pse napadejo, kakšne male pa celo ubijejo(se je že zgodilo)! Enkrat je en pes napadel mojega in mu pustil kar lepo 2cm luknjo na glavi! Zdej hodim čisto nekam na samo in je prov fino pa še pes je lahko spuščen! Strinjam se z Maticcem, da je najbolje vozit drugam!
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #492 : nedelja, 10.10.2004 : 11:14:25 »

V Nedeljskem dnevniku je en clanek (med drugim) tudi na to temo spuscenih napadalnih psov. http://www.dnevnik.si/clanek.asp?id=97141

Sicer pa priporocam v branje tole celotno temo (vseh 33 strani) in pa tole temo.

Christ; pri nas selekcijo delata vlak in v manjsi meri tudi dve prometni cesti. Nic pistoljcin. Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Chris
gost
« Odgovor #493 : nedelja, 10.10.2004 : 14:08:16 »

Iz tega članka v Dnevniku:
Sicer pa pravi, da je v Sloveniji velik problem, ker si vse več ljudi omisli tako imenovane "nevarne pasme", saj nekateri ljudje uživajo v tem, da njihov pes ustrahuje vse po vrsti. "Takega psa bi morali po mojem mnenju takšnemu lastniku odvzeti, kar dopušča tudi zakon o zaščiti živali. Najslabše je, če je človek po naravi napadalen in to svojo negativno napadalnost preusmeri v psa," pravi Vidic. Žal je takšnih primerov pri nas veliko.

No situacija je pri nas taka, da že 14 let sprehajam psa v skorajda lastnem gozdu, ki ga čistimo, urejamo in je natančno 5m! za hišo. Včasih se tam srečamo še s kakšnim drugim poznanim psom iz naselja in vsi so prijazni, so tudi spučeni, da se poigrajo. OSTALI NAPADALNEŽI SO TAM NEZAŽELJENI! In sedaj vi mislite, da bi jaz, po vseh ukrepih, ki sem jih opisal v odgovoru pred tem, enostavno zapustil omenjeno lokacijo in odšel psa sprehajat na drugo stran hriba? Tam pa ni 2x za reči, da bi me pregnal ponoven primitiven lastnik kakšnih dveh takšnih psov, ki vas jih kar nekaj omenja zgoraj. Lepo vas prosim no, kam pa pridemo?!? Sicer pa, kot vi pišete, morajo biti to res 'težaki', da po nenehnem teženju naj psa ima preivezanega in po večkratnih napadih njihovega psa drugih psov in tudi ljudi! svoje pse še kar naprej prosto vozijo okrog. Saj nimajo 100 pik!
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #494 : nedelja, 10.10.2004 : 14:50:01 »

Chris

Jaz sem predlagal umik kot kratkoročno rešitev problema, dokler se stvar ne reši permanentno po pravni poti (če se reši!!!)! Vseeno pa mislim, da je bolje se umakniti in imeti celega psa kot pa riniti glavo skozi zid in imeti probleme. Nikakor ne trdim, da ima lstnik napadalnega psa prav, vendar se na ta način najlažje izognemo neprijetnim situacijam!!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines