mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 03.07.2024 : 05:08:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 253993 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #1785 : sobota, 28.06.2008 : 09:45:15 »

spet eno trapasto vprašanje.....kaj pa lahko ukreneš, če ima en sosed, s katerim sicer ni nobenih frk, svojega močnega psa nevemkakšnepasmeže- pa saj ni važno - odvezanega, ko se sprehajata? Saj pes dokaj uboga - s povdarkom na dokaj in na dejstvu, da "ima pes kosmata ušesa", kot pravijo. Ne bi rada delala zdrah sosedu oz. se spuščala z njim v debato, zakaj mora bit pes privezan (pa če bi tudi bil yorki, res ni važno) - pač tako mišljenje ima in edino, kar bom storila, bo to, da bom skazila sosedske odnose.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1786 : sobota, 28.06.2008 : 09:58:19 »

Jaz se s sosedskimi, pa še kakšnimi drugimi odnosi, ne obremenjujem več. Na prvem mestu mi je varnost mojega otroka, mojih psov in konec koncev tudi moja varnost. Vsakemu "lepo" zatežim o povodcu itd.
Je pa res, da enih se ne prime nič. V našem naselju imamo RW, ki se prosto po Prešernu sprehaja spuščena. Hm, baje, da je prijazna (besede lastnika). Dejstvo pa je, da je grdo napadla tudi že pasjega mladiča. Pa mulo od 10 in malo let sprehaja 2 nemški dogi, spuščeni, seveda, ki letata naokoli (tudi po cesti). Po pravici povedano samo čakam, kdaj se bodo "srečali" na sprehodu. In iskreno upam, da se bodo srečali, ko me ne bo v bližini. Ne mojega otroka, ne mojih psov, ne mene.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1787 : sobota, 28.06.2008 : 10:24:14 »

oaza88, jaz sem že kar nekaj vaščanov naučila, da se na sprehodu uporablja povodec, in verjemi, če je sosed normalen in razumljiv človek, ti ne bo nič zameril, če mu boš lepo predlagala povodec za na sprehode. Če pa sosed ni odrasel, razumljiv in normalno dojemljiv človek, je pa druga stvar...

Jaz sem nekaj časa nazaj trpela isto kalvarijo, in namreč sosedov pes Piki(majhen nizek mešanček) je bil vedno spuščen, čuval svojo ulico, in čakal, če bo prišel kakšen človek mimo s psom, da ga bo malo "oblajal in pogrickal". In tako dan za dnem. Nekaj časa sem trpela, moj seveda na povodcu, potem pa sem ženski kar rekla, da bi bilo dobro, če bi tudi ona uporabljala povodec, ker saj vidi, da Piki dela zdraho. Lepo sem ji rekla, z lepimi besedami, in glej sedaj: z žensko sva prav dobri kolegici, se na sprehodih pogovarjava, če se srečava, Piki pa ni dobil le povodca, ampak tudi oprsnico in čisto svoj boks.  Smiley Super res, sem vesela!

Hotela sem povedati, da ponavadi res lepa beseda lepo mesto najde, včasih pa se zna tudi zgoditi, da naletiš na gluha ušesa. Ampak takim je treba potem pa večkrat težit, če pa ne ubogajo, potem pa prijava, itd...
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1788 : sobota, 28.06.2008 : 10:42:41 »

Kaj pa bi lahko lastnik RW še storil?
Saj ni bil nič kriv. Svojega psa je imel na povodcu. Zakaj Yorki ni bil na povodcu, če ne uboga?


Imejte pse na povodcu je edino kar lahko rečem pa ne bo prihajalo do tega.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1789 : sobota, 28.06.2008 : 12:40:11 »

Če je pa Yorky tako majčken da ne rabi povodca  Roll Eyes Wink šalo na stran.

V naši vasi so vsi majhni psi spuščeni, pol pa za našim avtomobilom tekajo, pa bevskajo, pa cvilijo....jaooo, ljudje, majhni psi so tudi psi, in tud lahko vgriznejo, in tud lahko avto razbijejo, tako da...treba jih imet zaprte, na sprehodih pa na povodcih in to je vsa umetnost.  Wink
Logiran
oaza88
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.748


WWW
« Odgovor #1790 : sobota, 28.06.2008 : 13:03:32 »

branka, se popolnoma strinjam s tabo. tamali so včasih celo bolj "žleht" od tavelkih. vsak si misli - joj, kašn mali cukrček, bucbucbuc  Cheesy - potem pa šavsne ko nor, pa je.  Undecided Včasih so meli pri sosedu eno res miiiceno luuuuškano pinčico (pinčko al kako je pač ženska oblika od "pinč") - ne vem, če je imela eno kilo, ma kaki - ampak vsacga, ki je šel po ulici mimo njihove hiše, je uščipnila v nogo. Res nadležno, bogami - pa mam rada živali, ampak tole me je pa tko znerviralo, da sem ji mislila res prav ušesa enkrat navit, pa še lastniku zraven   Angry(no pa sem bolj miroljubne narave, tko da ...no pač nisem).  Roll Eyes
Logiran
Tafi
novinec
*
Sporočil: 46


« Odgovor #1791 : nedelja, 29.06.2008 : 10:49:56 »

Zakaj Yorki ni bil na povodcu, če ne uboga?
Od kod ti to, da yorkica ne uboga?

Prijateljica meni, da sta oba kriva za ta dogodek in bi rada, da lastnik rota krije del stroškov za zdravljenje. On noče in je zato pomislila na tožbo. Zanima jo, če je tožba sploh smiselna glede na to, da je bila yorkica spuščena (oz. "spuščen pes = nimaš nobenih pravic" ali pa se upoštevajo vse okoliščine). Glede na to, da je rot že prej napadal druge pse, zanimajo jo tudi prijava - naj ga prijavi (komu?)? Zanima jo še, če pozna kdo kakšnega pravnika s katerim bi se lahko posvetovala (lahko na ZS).

Drug primer. Yorki se sprehaja, mimo pride popadljiv roti, plane na yorkija, lastnik mu ni kos, ga ne uspe zadržati ( morda ga preseneti). Krivda je na obeh straneh. Vprašanje pa je, če lahko zahteva kakšno povračilo stroškov. To bi kak pravnik znal povedat.
Nekaj takega je bilo.
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1792 : nedelja, 29.06.2008 : 11:27:24 »

Veš kaj? Prijavi naj sama sebe. Imela je spuščenega psa, ki se je "spustil" v drugega psa.
Kaj ma za prijavit?
Jaz se vedno bolj sprašujem, zakaj nucam svoje živce, ko svoje pse (pa naj bodo kakršnikoli že) vlečem na povodcih nazaj, ko jim razni taki malčki dobesedno skačejo v gobec.
Zakaj je lastnik RW kriv? Oz. za kaj točno bi ga bilo treba prijavit? A za to, ker je imel psa na povodcu?
Logiran
Yo
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.836


« Odgovor #1793 : nedelja, 29.06.2008 : 11:29:25 »

Zanima jo, če je tožba sploh smiselna glede na to, da je bila yorkica spuščena (oz. "spuščen pes = nimaš nobenih pravic" ali pa se upoštevajo vse okoliščine).

Katere okoliščine konkretno? Ko se meni mudi v službo in bom prevozila rdečo luč, policaj ne bo upošteval nobenih okoliščin. Kaj tu ni jasno?
Logiran
ka ty a
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.919


« Odgovor #1794 : nedelja, 29.06.2008 : 11:37:57 »

Od kod ti to, da yorkica ne uboga?

Ja nevem, če bi jo lastnica imela ob sebi do tega ne bi prišlo. Zakaj je pa ni poklicala k sebi? Ko je zagledala  RW?

S prijavo pa ne bo nič dosegla, saj je bila kriva ona, ker psa ni imela na povodcu.
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #1795 : nedelja, 29.06.2008 : 13:03:28 »

Vsak primer je primer zase in nic ni povsem crno ali povsem belo, resnica je vedno tam nekje vmes.
O tem primeru sem slisala in mislim, da je potrebno dodati se eno pomembno podrobnost. Yorki je res bil spuscen, vendar ni letel h rotu, se vec, niti opazil ga ni, ko je vohljal v neposredni blizini svoje lastnice. Rot je res bil na povodcu, pa vendar mu je uspelo dobiti yorkija v gobec. Izvirni greh je bil v oviri (visokem grmovju oz. ograji) zaradi katere lastnika nista videla eden drugega. Ko se je rot prikazal izza ovire je yorki dobesedno stal pred njegovim gobcem.... sekunda nepozornosti, ki je bila dovolj za taksen epilog. Ste prepricani, da bi bilo kaj drugace, ce bi yorki na tem istem mestu stal privezan? Mislim, da ne.

Nekaj podobnega se je zgodilo tudi meni pa so bili vsi psi na povodcu tako moja dva kot oni tretji. Moja psa sta povsem mirno vohljala ob zivi meji in nista niti z eno dlako nakazala (kar se obicajno zgodi), da je v blizini pes s katerim se ne razumeta. Popolnoma enaka zgodba se je odvijala na drugi strani. Kar naenkrat pa smo se znasli eden pred drugim iz oci v oci. Psi so odreagirali povsem nagonsko glede na presenecenje, ki ga je povzrocilo to bliznje srecanje in skocili v napad. Sreca je bila le v tem, da so bili priblizno enake velikosti in da nobeden od njih ne velja za popadljivega. Hvala bogu ni bil nihce poskodovan.
Ce bi se takole srecali s kaksnim popadljivim psom pa bi se vse skupaj lahko koncalo povsem drugace in sem prepricana, da bi vsaj z enim od mojih psov letela na sivanje (na kaj hujsega si niti pomisliti ne upam). V taksnem primeru je povsem vseeno ali je pes privezan ali ne. Mnenja sem, da lahko naredim vec skode kot koristi svojemu psu, ce ga skusam z vlecenjem za povodec izpuliti iz gobca drugega psa.
Verjemite mi, da sem bila do takrat trdno prepricana, da imam v vsakem trenutku sprehoda vse pod kontrolo, a realnost je zal taksna, da ni nic 100% tudi jaz ne.
Ce bi v tem primeru prislo do poskodbe katerega od psov, pa mislim, da bi bilo korektno, da se stroski zdravljenja razdelijo, saj gre za obojestransko... pa saj ne morem napisati, da je slo za krivdo... morda nepozornost.

Pa ne mi zdaj reci, da moram pred vogalom dati psa na prostor in iti naprej precekirat, da ni slucajno na drugi strani kaksna nevarnost.   Huh

Povedati hocem, da se kljub vsem varnostnim ukrepom in nasi neprestani pozornosti vseeno lahko zgodi kaj taksnega.

In ce se gremo res cisto po "regelcih"... kot ste ze napisali bi yorki moral biti na povodcu, zakaj se pa nihce ni spomnil napisati, da bi moral rot imeti nagobcnik, glede na to, da gre za psa, ki je ze napadel?

Kot sem rekla... nic ni povsem crno, kot tudi belo ne.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1796 : nedelja, 29.06.2008 : 18:19:44 »

In ce se gremo res cisto po "regelcih"... kot ste ze napisali bi yorki moral biti na povodcu, zakaj se pa nihce ni spomnil napisati, da bi moral rot imeti nagobcnik, glede na to, da gre za psa, ki je ze napadel?

Kot sem rekla... nic ni povsem crno, kot tudi belo ne.

Če je rw v preteklosti res že napadel, naj lastnica yorkija stopi do lastnikov v preteklosti napadenih psov oz se naj pozanima če je napad kdorkoli prijavil, kajti  če je bil napad tega rw-ja že kdaj prijavljen, potem velja za "nevarnega" in bi moral nositi nagobčnik.

Edino v tem primeru bi se jaz upala spuščati v kakšne tožbe, v nasprotnem ne bi na njih niti pomišljala.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #1797 : ponedeljek, 30.06.2008 : 12:32:17 »

Če je bil pes spuščen, je krivda lastnika in konec. nima veze ali je tisti roti oziroma njegov lastnik bil v trenutku, ko je ta planil proti yorkiju, malo brez moči.

Moja je eno mešanko takole enkrat pošteno stresla. Bila je privezana, kot vedno, mešanka ne in je tavala po naselju. Če bi mi takrat lastnik samo kaj rekel, bi videl hudiča. Ker bi se samo meni lahko zahvalil, da sem jo takoj vred z oprsnico dvignila v zrak, da je spustila.

Ampak te mešanke to ni prav nič izučilo. Vsakič, ko greva mimo se zaganja v Albo in teče in laja za nama.

Noben, prav noben pes nima kaj delati spuščen, ko so drugi psi v bližini. To je dejstvo in s tem se bo tvoja prijateljica žal morala sprijazniti.

Pa yorkija na povodec.

Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #1798 : ponedeljek, 30.06.2008 : 16:32:14 »



Pa yorkija na povodec.



Ali pa v cekar  Wink  hehe, se samo šalim.  Roll Eyes
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1799 : ponedeljek, 30.06.2008 : 16:36:20 »

Yorki se ni v nikogar zaganjal. Mislim, da je vseeno razlika.
Logiran
Strani: 1 ... 115 116 117 118 119 [120] 121 122 123 124 125 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines