mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 12:29:06

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 254138 krat)
0 članov in 7 gostov pregleduje to temo.
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #1725 : sreda, 22.11.2006 : 14:36:50 »

Pepa jaz ne vem kaj si imela v mislih. Mogoce sem blond, naivna pa se kaj.. Daj mi povej o cem se gre.
Mene je ze zdaj groza Bozicno-novoletnih praznikov ko bomo vecino casa v Mariboru. S
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #1726 : sreda, 22.11.2006 : 14:43:06 »

Sem stisnila enter preden sem do konca napisala. Evo tu je cel komentar:-) sory za napako.
Pepa jaz ne vem kaj si imela v mislih. Mogoce sem blond, naivna pa se kaj.. Daj mi povej o cem se gre. Mislis na vzrejo teh psov al kaj drugega?
Mene je ze zdaj groza Bozicno-novoletnih praznikov ko bomo vecino casa v Mariboru. Srosceno se zal sprehajat ne morem z psom, ko vem da lahko mimo grede uleti kaksna nevarnost. Pa se tam blizu smo doma, kjer sta harala ta dva pitbulla.
Ve kdo kje sta zdaj ta psa? Kaj se dogaja z njima?
Vem da sem panicna, tak da mi ne rabite zdaj to se vi povedat, ampak res me je strah teh psov.
Ima kdo izkusnje z lakom za lase? Baje v taksnih primerih pomaga:-/
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #1727 : sreda, 22.11.2006 : 14:57:17 »

Točno tako je, kot je opisala gospa, ki je bila napadena...

Srce se ti trga, prisežem, da se ti res, ko vidiš tujega psa, ko napada tvojega...ko vidiš kri, slišiš cviljenje, tuljenje tvojega psa in besneče renčanje psa ki napada...Mene je ob branju napisanega kar stisnilo, ker sem še enkrat podoživela svoj napad...res je grozno, in tega, ne privoščim nobenemu lastniku psa.

Mene je groza vseh sprehodov...v sosednjem bloku imajo RW - psičko, ki je že malce straješa (9 let ali več). Psica je non stop spuščena, kadarkoli gredo ven. Mogoče bo nekomu smešno, ampak jaz od napada na Orija dalje, kadarkoli sva zunaj, gledam le proti bloku, kjer imajo to psico, da lahko v primeru da pridejo ven z njo, zbežim v blok. In čeprav so vztrajno trdili, kako njihova psica Oriju ne bo nič in smo že bili v situaciji, ko je psica nepremično strmela v Orija (jaz sem samo čakala, da skoči v njega) lastnica pa je bila nekaj metrov stran in je ni mogla priklicat...vseeno se je dogodek okej končal in je psica na n-ti klic odreagirala. Vse to je bilo pred napadom na Orija. Od napada dalje, jaz oprezam in ko vidim, da so zunaj grem z Orijem po najhitrejšem postopku notri...in 1 mesec nazaj, je ta ista psica dejansko NAPADLA psičko iz našega bloka, staro komaj 3 mesece!! Psički sicer ni bilo hudega, ker je lastnik RW takoj odvlekel stran. Toliko o tem, "moj pes ne bo storil noč!".

In komaj čakam, da se pri nas nekaj premakne glede zakonov, ker to vse skupaj je too much. In gledati napad na svojega psa, ki je po možnosti še 10x manjši od tvojega je grozljivka...Nočna mora, ki je ne privoščim nikomur.

In mi je resnično žal za to gospo (pravzaprav obe) in oba psa. Upam, da bodo posledice - tako fizične, kot psihične prisotne v minimalni obliki.
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #1728 : sreda, 22.11.2006 : 15:12:59 »


"Če kdo, ne glede na veroizpoved, barvo kože ali narodnostno oziroma etnično pripadnost, ne more gmotno vzdrževati svojih psov, vključno s plačevanjem morebitne karantene, in tudi sicer iz kakršnih koli razlogov ne more ali morda celo noče prevzemati denarne in siceršnje odgovornosti za povzročeno škodo svojih psov, mu jih je treba nemudoma odvzeti. Toliko prej, če gre za nevarne, napadalne in podivjane pse!" meni žrtev podivjanih pitbulov Slavka Postogna.


SE PODPIŠEM!
Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1729 : sreda, 22.11.2006 : 15:19:19 »

   Pepa,bom ti odkrito napisal.Ta zgodba je ze itak dobila take razseznosti da je joj,tako da ni panike,ce se sam dolijem malo olja na pozar. Smiley
   Sedaj sta se oblikovala dva tabora,kot vedno.Na eni strani so nenevarne pasme in njihovi lastniki,na drugi strani pa obratno.  Ne bi dal pit bula 16 letniku v roke,ampak ne bi mu dal tudi maltezana.Se zelve mu ne bi dal.Pa ribice tudi ne.Delat bi ga poslal v tovarno,ne pa da poseda okrog blokov, in si nabija ego na racun imidz psa. Smiley
   No pa da ne bom bluzil in se hecal preidem na bistvo.Upas ,da se ne bo z strika strgal.To je eden izmed scenarijev,ki so mozni,vendar manj verjetni.Ponavadi lastniki takih psov drzijo strik zelo mocno.Bolj verjetna sta ta scenarija.Ko je moj pes povlekel,je razneslo karabin na striku na ne vem koliko kosov.Pristanek na riti me je spravil na realna tla.Situacijo sem resil tako,da sem dal delati strik po narocilu z planinskimi karabini ,ki zdrzijo tono.Ta problem sem resil.
   Drugi scenarij se je zgodil vceraj.Sem bil pred pasjo trhovino,pes privezan za drog ob meni.Se je naslonil na zatezno ovratnico in je ovratnico razneslo.Sem isti trenutek kupil novo zatezno ovratnico.Dejstvo:Sedaj sem zmenjen za v petek v Celju,da dobim zatezne,ki so res ekstra,ne pa standardne,ki se pri nas prodajajo.Sem iz lj,pa se menim kjerkoli,samo da dobim dobro opremo za mojega psa,ter njegovo,mojo in sirso varnost. Verjetno ti je pa jasno,da se vcasih dogajajo situacije,kjer samo debelo pogledas.
    No pa da skrajsam vse skupaj.So ljudje,ki si ne zasluzijo imeti nobene zivali,obstajajo pa tudi ljudje,ki imajo radi zivali in jim ni vseeno. Na forumih so pretezno ljudje,ki jim ni vseeno.  Okoli blokov so pa mulci,ki jim ne bi dal nobene zivali.
   Posplosevanje je hudic in ni hvalezno delo. Smiley Tudi jaz sem prej naredil posplositev,vendar zgolj zaradi boljse predstave. Smiley
Bo ze,ne sekiraj se,vazno da on drzi strik trdno v rokah. Smiley

  Mel,ti si me pa z svojim postom prehitela,tako da ti  bom napisal na kratko.Midva sva ze debatirala o temu in tocno ves,da stekam kako je, ce se ti srce trga,ko ti kaksen pes mesari psa.Dal bi zivljenje zanjga v tistem trenutku in sploh ne bi razmisljal o posledicah,ki bi me lahko doletele zaradi boja z napadalcem.Seveda je vse skupaj bolece,je zivljenska izkusnja v kateri se veliko naucis,cas poceli rane,ti pa si pripravljen bolje na realnost zivljenja,kot si bil prej.
  Fizicno se zlizes,psihicno pa si dolgorocno bolj trd in izkusen predvsem.Samo cas je potreben. Smiley
  
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #1730 : sreda, 22.11.2006 : 15:32:39 »


  Mel,ti si me pa z svojim postom prehitela,tako da ti  bom napisal na kratko.Midva sva ze debatirala o temu in tocno ves,da stekam kako je, ce se ti srce trga,ko ti kaksen pes mesari psa.Dal bi zivljenje zanjga v tistem trenutku in sploh ne bi razmisljal o posledicah,ki bi me lahko doletele zaradi boja z napadalcem.Seveda je vse skupaj bolece,je zivljenska izkusnja v kateri se veliko naucis,cas poceli rane,ti pa si pripravljen bolje na realnost zivljenja,kot si bil prej.
  Fizicno se zlizes,psihicno pa si dolgorocno bolj trd in izkusen predvsem.Samo cas je potreben. Smiley
   

Tako je, ja. Vem, da ti štekaš Wink , vendar jih je veliko, ki ne. Tudi na forumih, na žalost.
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #1731 : sreda, 22.11.2006 : 17:02:52 »

Mel, jaz te tudi razumem. Socustvujem z vsemi ki se vam je to zgodilo in upam, da se bo kaj premaknilo v tej smeri.
Nikoli ne bom pozabila prizora pred 2 letoma na veterinarski v Pesnici, kjer so operirali napadenega kokerspanjela. Jaz sem bila tam, ker sem tja peljala sosedo, katere pudelj je bil tudi poskodovan.
Vsi smo cakali, vsaj upanje je se bilo. Nakar je veterinar povedal, da kokerspanjelcku niso mogli pomagat. Nikoli ne bom pozabila prizora ko je lastnica to izvedela. V trenutku se ji je porusil svet. Jaz sem se tresla kot siba na vodi.. Vse besede so bile v tistem trenutku brez pomena.
Kaj pomaga policijski zapisnih in podobne bedarije, ce ne sluzijo svojemu namenu. Zal se spomina ne da kr tako izbrisati in strah ostane..
In zdaj spet podoben napad. Sprasujem se kolko zrtev bo se potrbnih da se kaj spremeni..
Kaj naj recem.. vse skup je grozno in zalostno.



Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #1732 : sreda, 22.11.2006 : 18:20:19 »

Ampak zanimivo, napadajo samo psi, ki vendarle imajo nekje lasnika. Nikoli še nisem slišala, da bi tako napadel kakšen brezdomček. Torej očitno ni kriva le nevzgoja ali neznanje, ampak vzgoja v točno določen cilj. Tako je moje mnenje.. Noben normalen pes se ne bo na nevtralnem terenu brez vzroka tako znesel nad drugim psom. A se motim?

Lahko si predstavljam kako grozna izkušnja je tak napad...  Undecided Angry Še slabše pa je, ker nič ne moreš!
Logiran
špicp
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #1733 : ponedeljek, 18.12.2006 : 22:08:44 »

Moj fant je dobil AST,ampek nič ni pomagalo . pri enemu letu.Pes je živel z dvema rotijema,ki mu nikoli nista pustila do hrane,in grizla sta ga.Zdaj je star tri leta in kakor vidi psa da teče proti njemu od straha napade.Drugače če pride kašen pes k nam domov je čisto normalen.Hodil je z njim u šolo,posebej samo z pitbulko od vaditeljice.Ampak nič ni pomagalo.aja še to vaditeljica je dvakrat prišla na trening pol ni več poklicala,pa to za dobro plačilo.
Logiran
Smetka
mega
***
Sporočil: 20.189



WWW
« Odgovor #1734 : torek, 19.12.2006 : 00:36:33 »

A?
Logiran

SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1735 : torek, 19.12.2006 : 00:53:09 »

Moj fant je dobil AST,ampek niè ni pomagalo . pri enemu letu.Pes je živel z dvema rotijema,ki mu nikoli nista pustila do hrane,in grizla sta ga.Zdaj je star tri leta in kakor vidi psa da teèe proti njemu od straha napade.Drugaèe èe pride kašen pes k nam domov je èisto normalen.Hodil je z njim u šolo,posebej samo z pitbulko od vaditeljice.Ampak niè ni pomagalo.aja še to vaditeljica je dvakrat prišla na trening pol ni veè poklicala,pa to za dobro plaèilo.

      Samo na gllas razmisljam. Smiley
     Ni ga dobil.Zavestno se je odlocil zanjga.Ali da mu ga kdo senka,ali pa da si ga kupi.Zavestno se je odlocil,da bo imel tri karakterno mocne pse. Ce jih ni mogel hraniti skupaj,bi jih pa posebej.Cisto enostavno.Vsaj dokler vi jih navadil,da skupaj jedo,ce bi jih znal.Se zmeraj mi ni jasno,kako so psi lahko sesuvali astja,ter jim je konstantno pustil.Pac hranjenje narazen in ostali brezkompromisni ukrepi.
     Kako dejansko je nekdo sposoben voditi tri tako krepke zivali,se raje ne bom vprasal,saj imam jaz dva psa in komaj sfolgam,pa je eden veteran.Sprehodi,vzgoja plus vse ostalo.Svaka mu cast.Iskreno mislim.
     Kar se trenerja tice ,dve uri na teden nista dosti in so samo osnove,ki jih potem cele dneve ponavljas.Ce trener ne poklice,se ga poklice.Ce ne stima,se zamenja trenerja.Enostavno.In je to hecen izgovor za ne vzeti si cas.
    Za popedenanega karakternega psa rabis tri,stiri leta,ne pa eno leto in potem obup.Za tri take pse?!
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1736 : torek, 19.12.2006 : 10:50:58 »

Se strinjam s SamSvojMojstrom. To ni lahko in še manj kratkotrajno delo. Pri nobenem psu, se nebi smelo vzet tako na lahko, pri karakterno močnih in zelo trmastih pa si niti v sanjah nebi smeli kaj takega privoščit!
Logiran
špicp
novinec
*
Sporočil: 28


WWW
« Odgovor #1737 : torek, 19.12.2006 : 19:14:05 »

On ni imel rotijev,naš pes je preden ga je dobil živel z njima.
Logiran
Teski
odvisnež
*****
Sporočil: 810


« Odgovor #1738 : torek, 19.12.2006 : 19:36:03 »

   Ko je moj pes povlekel,je razneslo karabin na striku na ne vem koliko kosov.Pristanek na riti me je spravil na realna tla.Situacijo sem resil tako,da sem dal delati strik po narocilu z planinskimi karabini ,ki zdrzijo tono.Ta problem sem resil.
   Drugi scenarij se je zgodil vceraj.Sem bil pred pasjo trhovino,pes privezan za drog ob meni.Se je naslonil na zatezno ovratnico in je ovratnico razneslo.

Žal se je tudi meni že to zgodilo, tako da poznam "kvaliteto" teh ovratnic in karabinov. S tem, da se mi je to zgodilo pri 4-mesečnem mladiču in z ovratnico, ki je bila precej bolj "močna", kot bi bila za njega bojda primerna. Komaj sem ga ujela, preden bi mi šel pod avto.

Logiran
SamSvojMojster
rad pišem
****
Sporočil: 400


« Odgovor #1739 : torek, 19.12.2006 : 20:37:12 »

On ni imel rotijev,naš pes je preden ga je dobil živel z njima.

     Sry,tako se je bralo,ker imam pa forumsko deformacijo,sem sklepal pa po napisanemu. Smiley Smiley Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 111 112 113 114 115 [116] 117 118 119 120 121 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines