mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 05.07.2024 : 11:23:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Strani: 1 ... 110 111 112 113 114 [115] 116 117 118 119 120 ... 167   Dol
Natisni
Avtor Tema: napad psa  (Prebrano 254118 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #1710 : četrtek, 16.11.2006 : 15:39:51 »

Khyim, pasma psa je prav gotovo za nekoga statusni simbol. Eni si z njim dvigujejo ego, drugi z njim dopolnjujejo svojo moč (a ni lepo če imaš s seboj kosmatinca s kakšnimi 340 kg ugriza na cm2) tretji si ga umišljajo za to, ker potrebujejo samo partnerja in nekaj, kar jih bo spravilo v dobro voljo, četrti nekoga, da jih v vsakem času, ob vsakem vremenu spravi ven.... Vsem pa je skupno eno. Vsi so lastniki živih bitij, za katere je potrebno prevzeti popolno odgovornost, pa ne glede na to, v katero kategorijo človeških ali pasjih pasem spadajo (rodovniški, mešanci, veliki, mali, črni z ali brez ožigov).

Gremlin: ni pomembno, ali so lastniki psov druge narodnosti, ali ima psica doma mladiče, niti ni pomembno koliko lukenj je v naši zakonodaji, ker jih mi ne moremo zapolniti. Pomembno je to, da je potrebno vsakega lastnika kosmatinca ali pa mačke seznaniti s tem, kakšne dolžnosti in pravice kot imetnik ima ali nima. Od sterilizacije, kastracije, do primerne vzgoje, socializacije, prehrane. Dajmo se malo vprašat, očitno je šlo v tem primeru za psa in psico, torej, šlo je za manjše krdelo. Psica očitno ni bila sterilizirana, še manj najverjetneje kastriran pes. Gospe, ki sta jo skupili čisto po nedolžnem, sta imeli morda goneči se psički. Kaj nastane? Totalni pasji kaos. Vmes pridejo zobje, pa kremplji, pa navsezadnje teža psa. Ne me narobe razumet. Ne zagovarjam lastnika teh dveh psov, daleč od tega, še manj ga zagorvarjam zato, ker je dovolil, da sta psa ušla, ampak kje vseeno tičijo pravi razlogi.

Imam psico in preživeli sva prvo gonjenje. Ko sem se odpravila v trgovino (brez psa), me je srečal ali bolje našel pasji svat. Čisto nič ni bilo prijetno. Levo roko sem imela pokraspano do rame, modrice vsepovsod, zaradi možnosti zastrupitve sem dobila eno tisto proti tetanusu, ostalo pa mi je bilo prizanešeno, saj je bil pes (lastnika sem poznala) cepljen in pravilno veterinasko oskrbljen. Edino kar je bilo narobe, bil je spuščen, pa čeprav samo dobrih 15 m od svojega stalnega bivališča.
Sem se razpisala, se opravičujem.
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1711 : četrtek, 16.11.2006 : 15:47:09 »

Ja, se strinjam s teboj Drobtinica.
Jaz sem navedla samo dejanska dejstva, po katerih se bo pač ukrekalo, kakor se bo pač dalo...
Gremlin
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1712 : četrtek, 16.11.2006 : 15:50:23 »

Drobtinica, težko verjamem, da sta se psički gonili. V tem primeru ju psa ne bi napadla, zgrizla, ampak bi ju osvajala!

lp
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #1713 : četrtek, 16.11.2006 : 15:54:19 »

Gremlin, moj odgovor je bil splošen. Ni letel na tvoja dejanska dejstva, ker mi pač ne delajo citati, sem uporabila vaša imena, da se lažje znajdemo.

Kalsang, če sem dobro prebrala informacije, je bila ena od dveh napadalcev psica.
Logiran
Khyim
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 525


« Odgovor #1714 : četrtek, 16.11.2006 : 16:05:11 »

Citat
Vsi so lastniki živih bitij, za katere je potrebno prevzeti popolno odgovornost, pa ne glede na to, v katero kategorijo človeških ali pasjih pasem spadajo (rodovniški, mešanci, veliki, mali, črni z ali brez ožigov).

Se popolnoma strinjam!!!
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1715 : četrtek, 16.11.2006 : 16:13:33 »

Tudi če je bila psica, ni nujno, da so sta se psički gonili. Moji psici sta nenehno tarči agresivnih dominantnih velikih psic (mešank) v naši soseski, ki se sprehajajo odvezane. Nima veze, ali se gonita, vsakič, ko se srečamo, jih te psice hočejo fentat.

Vsekakor pa podatek, da je bila ena od napadalcev psica, veliko razloži, še vedno pa ni nobene krivde na žrtvah, še zlasti ne, če sta bili na povodcih. Tudi, če bi se katera od žrtev gonila, to ni nobeno opravičilo, pa tudi zadostno pojasnilo ne v luči mojih izkušenj.
Logiran
drobtinica
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.477


« Odgovor #1716 : četrtek, 16.11.2006 : 16:25:22 »

Mimogrede (zdaj moram prehodit tistih 800 m višinske razlike, sicer me bo Aisha pojedla), napadi med psi, psicami ali v razmerju pes - psica se po načinu priprave na napad ter intenzivnosti ter poškodb pri napadu, krepko razlikuje.

Nenadzorovan samovoljni odhod psa v urbano naselje pa je grob prekršek, pri katerem se poleg ljudi ogroža tudi ostale, da o cesti, avtomobilih, kolesarjih, sploh ne govorim. Pa da ne bom preveč pametna. Tudi meni se je enkrat strgala s povodca (kupila nekvalitetno ogrlico zaradi nuje). Mislila sem, da me bo kap. Bilo je zvečer. Stala je na sredi ceste in gledala v avtomobilske luči. Potem je letela k dvema mimoidočima, ju hotela nekaj nadlegovat s svojo težo, potem je skočila do sosednjega grma, da opravi potrebo,nazadnje pa je skozi vrata švignila nazaj v blok. Bila je kaznovana. S cajtngom jih je dobila krepko po riti in zdaj pošteno premisli, ali je sploh smiselno uničevati slabše ogrlice. 

Kalsang, nikakršnega opravičila za ta napad ni. Jaz sem omenila samo MOREBITNE razloge.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #1717 : četrtek, 16.11.2006 : 17:07:05 »

Vsi so lastniki živih bitij, za katere je potrebno prevzeti popolno odgovornost, pa ne glede na to, v katero kategorijo človeških ali pasjih pasem spadajo (rodovniški, mešanci, veliki, mali, črni z ali brez ožigov).


In če bi se tega vsi zavedali, bi bil svet dooooosti lepši. Do takrat pa...
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1718 : četrtek, 16.11.2006 : 20:02:06 »

Se strinjam, tukaj ni potrebno razglabljati o nobenih vzrokih in čejih..
Takšne stvari se NE SMEJO dogajati.
In za kaj takega ni nobenih opravičil.
Gremlin
Logiran
ulpi
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 244


WWW
« Odgovor #1719 : petek, 17.11.2006 : 10:16:37 »

Hey..
Sem preverila in psa ki sta napadla pred dnevi nista ista kot tisti pred leti. Kar pomeni da je v Mb vec nevarnih psov in to je se hujse sram
lp
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.795


« Odgovor #1720 : petek, 17.11.2006 : 10:45:22 »

http://www.vecer.si/clanek2006111705133030

Kako znan scenarij...kretenski lastniki, polni samih sebe so do totalke zjebali psa...in odvila se je že n-krat slišana zgodba pobeglih verigarjev.

Kako žalostno, da neodgovornost lastnikov plačujejo psi.

In paradoksalno pa je, da moraš za odvzem psov plačati sam - če pa nočeš, ti jih pa pustijo  Shocked  Neverjetno. Rešitev za lastnike, ki želijo psa obdržati (kar jih pa večina želi, v svoji glavi pa imajo razmetano še naprej) je le to, da rečejo, da ne bodo plačali. Pa ubijejo 2 muhi na en mah - v svojo korist.
Logiran
Me`SheLLa
novinec
*
Sporočil: 4


« Odgovor #1721 : ponedeljek, 20.11.2006 : 23:17:06 »

Tudi jaz bom kopirala kar sem že napisala na sosednjem forumu:

Bila sem priča temu dogodku in moj komentar na to je samo sramota za našo policijo!!!
Če bi policaj, ki je bil v bližini NE sedel v avtu in takoj pomagal odstraniti pse do drugega napada sploh ne bi prišlo.
Kareta pa je prišla na kraj dogodka šele PO TREH PRIJAVAH, da šele po treh... mislim da tu ni več kaj komentirat!!!!

Ko pa je zgodba v javnosti so pa seveda odigrali vloge popolnih policistov, ki so ukrepali takoj in po zakonu. Za kozlat!
Logiran
Staša
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 326


« Odgovor #1722 : sreda, 22.11.2006 : 11:42:13 »

"NAPAD PSOV VEDNO ZNOVA PODOŽIVLJAM!"


"Kdo mi jamči, da ne bova s svojim psom še kdaj žrtvi podivjanih psov?" se sprašuje Slavka Postogna, ki sta jo prejšnji teden sredi mesta napadla pitbula

"So bile to le moreče sanje? Žal ne!" pravi Slavka Postogna, Mariborčanka, ki sta jo podivjana pitbula napadla in hudo poškodovala v parku na Trgu Borisa Kidriča v Mariboru, prav tako tudi njenega kužka. O dogodku smo obširno poročali, vse pa kaže, da zgodbe še zlepa ne bo konec.



Od pasjih ugrizov poškodovani roki Slavke Postogna.



"Tudi v torek, 14. novembra, sem se kot običajno odpravila z Bodijem, svojim še ne leto starim tibetanskim terierjem, na sprehod. Seveda niti pomislila nisem, da bova doživela nekaj tako hudega, kar se bo kot mora zasidralo v najini zavesti in naju za vedno zaznamovalo. Za razliko od suhoparnih medijskih sporočil o dogodku, ki kaj hitro utonejo v pozabo, človek strah, ki ga je doživel, kar naprej podoživlja. Kot strela z jasnega sta naju namreč napadla dva pobesnela psa. Eden je skočil na Bodija od zadaj in ga začel gristi, potem ga je drugi podrl na tla in ga pričel še sam gristi z druge strani. Moj pes je od strahu in bolečin cvilil in jokal, se napadalcema umikal in upiral, kolikor se je le mogel. Nazadnje mi je nekako le uspelo, da sem ga napadalcema iztrgala iz čeljusti in ga, da bi ga zaščitila, dvignila v naročje. Toda psa sta neusmiljeno napadla tudi mene. Grizla sta me po obeh rokah in mi skakala visoko pred oči, vsa okrvavljena okoli gobcev. K sreči sem imela oblečeno impregnirano jakno, ki me je vsaj malo zaščitila, toda po rokah sta me tako neusmiljeno grizla, da sem močno krvavela in pričela izgubljati moč. Komaj sem še stala na nogah. Groza me je pomisliti, kaj bi se bilo zgodilo z nama s psom, če bi me bila napadalca zrušila na tla. Končala sem v bolnišnici, kjer so potrebovali polni dve uri, da so mi očistili in zašili vse rane po rokah in s "s pištolo nastreljali" žice v prst. Tega sta mi namreč psa skoraj povsem odgriznila in povzročila zapleten zlom kosti. V bolnišnici sem morala ostati do nedelje, 19. novembra. Bodi pa, ki je bil prepeljan v veterinarsko bolnišnico, je utrpel več ugrizov po vratu, trebuhu, zadnji tački, gobčku in ima preklano uho. Skrb zanj so med mojo odsotnostjo prevzeli sorodniki," je pripovedovala Slavka Postogna in poudarila še nadvse poučno plat grozljive zgodbe.


"Hvala pogumnima neznancema"

"Nekaj deset metrov od tega dogajanja so stali ljudje. Vpila sem in jih rotila, naj mi vendar pomagajo, toda nihče si ni upal v bližino pobesnelih psov. Neka ženska se mi je sicer približala in mi svetovala, naj se umaknem v najbližji hodnik, a kaj, ko sem bila že tako brez moči, da če bi naredila še kakšen korak v nakazani smeri, bi se bila zagotovo zrušila in bolje, da ne razmišljam, kako bi bila podivjanca dokončala svoj masaker.

Vsa okrvavljena sem ves čas klicala na pomoč in končno sta od nekod pritekla dva mlajša moška in začela udrihati z lesenima palicama po napadalcih. Psa sta se nekoliko zmedla in končno mi je le uspelo, da sem se z Bodijem umaknila v bližnji hodnik.

Tema moškima, ki ju sicer ne poznam, pa bi ju rada, in njunemu pogumu se moram zahvaliti, da se napad ni končal še bolj tragično, kot se je. Pobesnela pasja divjaka sta malo pozneje, samo nekoliko naprej, nato napadla še eno gospo in njenega psa Bena."

Še vedno zelo pretresena gospa Postogna se seveda sprašuje o posledicah grozljivega dogodka:

"Sama skrbim v svojem gospodinjstvu za vse. Poškodovana sem tako, da ne morem opravljati nobenih gospodinjskih del, ne morem sama kuhati, se hraniti, skrbeti za osebno higieno, se oblačiti itd. Odvisna sem od drugih in tako bo še najmanj štiri tedne, če seveda ne bo kakšnih zapletov. Nikoli nisem jemala tablet za spanje, od tega napada naprej pa ne morem brez njih. Prst, ki sta mi ga psa skoraj odgriznila, bo najbrž ostal trajno negibljiv. In moj Bodi? Prej razigran, zabaven in vesel kužek je postal zamorjen in do kraja prestrašen psiček z zakrpanim kožuščkom."


Neprijetna vprašanja za odgovorne

Ogorčena Slavka Postogna ima kopico neprijetnih vprašanj za odgovorne: "Gospe in gospode, ki so nas dolžni varovati oziroma nas bi morali, za kar so tudi plačani, sprašujem, na koga naj se obrnem, da si bom povrnila svoj notranji mir in se znebila strahu pred podivjanimi cestnimi psi. Bojim se namreč, da bom tudi v prihodnje še napadena, ko bom šla iz hiše. Kdo mi jamči, da ne bova s svojim psom še kdaj žrtvi podivjanih psov? Očitno nihče, saj je bilo že več podobnih napadov psov in država ni storila nič, da se to ne bi ponavljalo. Ta moč države se vidi tudi v mojem primeru, ko pristojni očitno niso našli niti toliko moči, da bi bili pobesnela psa izolirali oziroma spravili v karanteno. Pričakujem in zahtevam takšne ukrepe, da ta psa (in drugi) nikoli več ne bosta ogrožala ljudi in drugih živali."

Postognova poudarja: "Varnost ne more biti odvisna od tega, ali bo lastnik psov plačal oskrbnino za izolirane pse ali ne. Seveda ljudje tudi nismo zaščiteni pred takšnimi pasjimi uličnimi divjaki z leporečjem, ki smo ga zasledili v časopisju, kot na primer, "... da bodo pse zasegli, da bodo napravili zapisnik ...", da so o dogodku "... obvestili okrožnega javnega tožilca in je ta odredil zaseg obeh psov ...", da bo "... zoper lastnika psa podana kazenska ovadba ...". Psa sta vendar še vedno na prostosti oziroma pri lastniku, ki očitno doslej ni dovolj skrbel, da se ne bi brez nadzora klatila po mestnih ulicah! Kdo mi jamči, da se to ne bo ponovilo?


Ovadbe in zapisniki niso zaščita!

Izjava policije v časopisu ("V dogovoru z lastnikom psov in vsemi pristojnimi službami pa so bili zagotovljeni ukrepi za zaščito okolice oziroma ljudi pred temi psi. Do sedaj smo v okviru možnosti izvedli vse potrebne in mogoče ukrepe") me seveda ni prepričala. Tudi "... psa sta po odredbi policije zadržana na domu imetnika ..." zveni, kot da sta doslej imela dovoljenje za nebrzdano klatenje po Mariboru."

Postognova sprašuje: "Kje ste bili in kako ste vse povedano, spoštovani odgovorni, uresničevali doslej? Psa namreč, kot sem prebrala v časopisu, nista prvič divjala po mariborskih ulicah. Končno pa še to: če kdo, ne glede na veroizpoved, barvo kože ali narodnostno oziroma etnično pripadnost, ne more gmotno vzdrževati svojih psov, vključno s plačevanjem morebitne karantene in tudi sicer iz kakršnihkoli razlogov ne more ali morda celo noče prevzemati denarne in siceršnje odgovornosti za povzročeno škodo svojih psov, mu jih je treba nemudoma odvzeti. Toliko prej, če gre za nevarne, napadalne in podivjane pse. To naj ima prednost pred poznejšimi "ovadbami in zapisniki". S tem ljudje pač niso zaščiteni!"

"Če kdo, ne glede na veroizpoved, barvo kože ali narodnostno oziroma etnično pripadnost, ne more gmotno vzdrževati svojih psov, vključno s plačevanjem morebitne karantene, in tudi sicer iz kakršnih koli razlogov ne more ali morda celo noče prevzemati denarne in siceršnje odgovornosti za povzročeno škodo svojih psov, mu jih je treba nemudoma odvzeti. Toliko prej, če gre za nevarne, napadalne in podivjane pse!" meni žrtev podivjanih pitbulov Slavka Postogna.


ZLATKA RASHID


 
Vir: Večer, Datum: Sreda, 22. November 2006

http://www.vecer.si

Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #1723 : sreda, 22.11.2006 : 13:08:44 »

"Če kdo, ne glede na veroizpoved, barvo kože ali narodnostno oziroma etnično pripadnost, ne more gmotno vzdrževati svojih psov, vključno s plačevanjem morebitne karantene, in tudi sicer iz kakršnih koli razlogov ne more ali morda celo noče prevzemati denarne in siceršnje odgovornosti za povzročeno škodo svojih psov, mu jih je treba nemudoma odvzeti. Toliko prej, če gre za nevarne, napadalne in podivjane pse!"

PIKA! AMEN!





 
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
pepa
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #1724 : sreda, 22.11.2006 : 13:51:46 »

Res grozno kaj se dogaja pred našimi nosovi in ne vemo, kdaj bomo tudi sami žrtve.
Najprej bi se morali vprašati zakaj imajo ti ljudje takšne pse? Mogoče pa niso samo statusni simbol ampak imajo kaj več od tega (upam, da veste kaj imam v mislih). Ne smemo misliti, da se stvari, ki se dogajajo zunaj naših meja, ne morejo tudi pri nas!

Mogoče bi še ta gospa Rashid morala malo raziskati ozadje iz drugega zornega kota.

Večkrat ko sprehajam sina in svojega psa, srečam fanta, ki sprehaja svojega pitbulla in ko ta vidi drugega psa, ga komaj zadrži. Pa še smešno mu je, kako jaz vedno iščem izhod, da bi se mu čimbolj izognila.  Ne vem kaj bo, ko se bo ta ˝kuža˝ enkrat strgal iz vrvice?!

Pa lep pozdrav!
Logiran
Strani: 1 ... 110 111 112 113 114 [115] 116 117 118 119 120 ... 167   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Potepuhi, napadalni psi, lovci in kmetje  |  Tema: napad psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines