mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 03.10.2024 : 15:22:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 51502 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
alessa06
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 234


« Odgovor #75 : petek, 16.02.2007 : 15:16:39 »

Mi smo našo puščali v sobi, v njenem boxu 2x2m, kjer tudi ponoči spi, in nikoli ni bilo težav. Seveda je bilo polno igrač, takih kot jih je opisal Angseter. Tiste žogice, ki imajo luknjico, da notri daš brikete ali še bolje mislije, so bile najboljše.
Postala je mojstrica v dobivanju dobrot iz takih stvari. Cheesy Cheesy Grin
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #76 : petek, 16.02.2007 : 16:32:26 »

Prva kratkorocna resitev je vsekakor boks, kletka oziroma zapret v sobo, kjer enostavno nima kaj unicit (ce taksna soba v hisi ali stanovanju obstaja seveda). Dolgorocno pa enostavno ne preostane drugega kot da ga dejansko navajate, da ostaja sam kot je ze napisala AngSeter.
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #77 : petek, 16.02.2007 : 21:52:45 »

box je super rešitev, če se pes ne spravi še na tega, ga malo preoblikuje in si polomi zobe na njem. Pa čeprav, je drugače čisto rad v tem boxu.Hja tudi take poznamo.  Roll Eyes Tongue
Je pa vredno poskusit.
Logiran
mj
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #78 : sobota, 17.02.2007 : 11:18:55 »

Hvala za nasvete, ampak smo bolj ali manj vse te stvari že preiskusili. Na žalost živimo v garsonjeri, tako da je v kakšen prostor, kjer ne more nič uničit, ne morem zapret. včeraj sem tudi iskala te igračke, ko daš notri hrano, vendar sem našla vse prevelike (naša psička je mešanka med pinčem in po vsej verjetnosti tudi terierjem), tako da rabi kakšne majhne reči. Ima polno igrač, katerih se v času, ko je sama skoraj ne dotakne (preden grem si zapolnim postavitev teh njenih igrač). Trenutno jo navajamo na kletko, ampak zaenkrat je najdaljši čas, ko je v njej zaprta cca. 5 min, po tem času, pa začne cvilit oz. skuša vse možno da pride ven. Ne vem pa ali je pametno, da jo pustim zaprto v kletki 5 ur (potem ko bo na kletko že navajena). Sem preizkusila vse možne trikce (limona, tabasko, sprej), vendar ni efekta. Glede na to, da je zelo živahna, predvidevam, da se po določenem času začne dolgočasit. Zato ji kupujemo vsake toliko kakšno novo igračo, vendar je igrača aktualna, ko se igramo mi z njo. Je sicer res, da jaz vspodbujam to, da se igra z mano, saj lahko potem v šoli več pričakujem od nje, oz. boljše rezultate. Hočem, da ima nek občutek, da sem za vsako igro, vajo itd. potrebna jaz in ona in ne samo ona. Precelj ljudi mi pravi, da je taka zato ker je še mlada (9 mesecev) in da se bo s časom umirila, vendar poznam ljudi, katerih psi imajo 5, 6 let in še vedno vse zgrizejo. To njeno uničevanje mi naredi precej stroškov, zato sem se obrnila na vas za nasvete, da to čimprej uredim in ne čakam na njeno umiritev.
Logiran
do-khyi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 376


« Odgovor #79 : sobota, 17.02.2007 : 11:35:51 »

Mj, v boxu  v začetku naj ne bo zaprta, neajprej se ji mora ta prostor tako priljubiti, da sama hodi vanj spat  in žvečit priboljške. box mora povezati vedno samo s prijetenim. vratca naj bodo odprta, da gre sama lahko vanj. Šele ko bo zares rada v njem popolnoma brez problema, začnite postopoma zapirat vratca in potem ta čas podaljševat. Upam, da bo zaleglo.
Logiran
mj
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #80 : sobota, 17.02.2007 : 13:08:38 »

ona gre sama v kletko, tam notri je, vse igrače so notri, pogosto jih nese tudi nazaj notri, edino spi ne v kletki. Ko je ji vratca priprem in nato odprem. Kletka je vedno odprta. Glede na to, da se nanjo navaja že en mesec, sem jo na predlog kolegice zapreti vanjo, najprej za 1 min itd. Sem začela prehitro?
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #81 : ponedeljek, 19.02.2007 : 14:50:53 »

A takrat, ko se začne pritoževat, takoj prisluhnite njenim ukazom in jo spustite?

Svojo željo po odprtju vrat si mora prislužiti z mirnostjo.

Po moje niste nič prehitro začeli z zapiranjem, ampak jo vse preveč ubogate in pes ma tudi vsega dovolj. Lahko rečem, da ma očitno polno rit vsega.  Tongue
Psa, ki ima dovolj dolg sprehod pred tem, lahko mirne duše pustimo zaprtega recimo 5 ur v dovolj velikem boksu.

Teh igrač je pa malo morje in tudi velikosti primerne za vašo je veliko. Ni treba da je velika 2 cm, da je primernih mer.
Že velikost teniške žogice je dovolj. Sej ni nujno, da jo ima v gobcu. Če je ne more zagrabit jo komot lahko vali ali prime s prednjima tačkama. Kar se pa velikosti luknje tiče... Si lahko pomagate s tem, da date noter težje dosegljive zadfeve in ne samo brikete.
In če bi se striktno držali vseh pravil pri tem, bi sigurno marsikaj pomagalo, kar se uničevanja tiče. Njena živahnost pa ne bo minila čez mesec ali dva.

Pinči so izjemno živi psi in jih ni lahko utruditi. Bo treba zavihati rokave.

Ste na vsaj enournem psrehodu preden greste od doma?
Logiran
mj
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #82 : ponedeljek, 19.02.2007 : 16:04:14 »

Čist vedno ni možno, da ima zelo dolge sprehode (dež), načeloma pa ja. Jo je zelo težko utrudit. Tudi ko gremo na kak hrib (3 - 4 ure hoje, lahk tudi več), ona potem spi maksimalno 2 uri.
Kar se tiče tega, da jo dovolj utrudim, me zanima tudi to, ali oz. koliko je priporočljivo, da grem jaz z kolesom in ona teka z mano. Mislim, da bi se ona lahko bolj stekala. Gre namreč za asfalno pot.
Jaz upam, da bom to zadevo rešila. Je pa res, česar se zavedam šele sedaj, ko je ona pri nas že 7 mesecev, da smo v začetku vse preveč upoštevali njene muhe in je bila res ona šefica. Zdaj je nekoliko manj šefovska, ker smo se v MŠ kar precej naučili in jo bolj ali manj lahko obvladujemo, le tega njenega uničevanja nam ni uspelo.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #83 : ponedeljek, 19.02.2007 : 16:11:03 »

Jaz je nebi vodila s kolesom, raje jo na sprehodu bolj zamotite. Ce ji boste zaposlili tudi mozgancke, potem bo bolj utrujena, malo se ji skrijte, pa naj vas isce, mecite ji zogico, itd. Skratka naj ona dela kilometrino. Kaj se pa kletke tice, jaz sem bolj nepopustljiva, v boks, pa ce se na glavo postavi in mir.
Logiran
mj
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #84 : ponedeljek, 19.02.2007 : 16:52:48 »

Ja tudi ena trgovka mi je rekla isto za kletko. Da se mi pač ne sme smilit, ker se dela samo v njeno dobro in da slej ko prej bo nehala cvilit.
Logiran
AngSeter
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.679


WWW
« Odgovor #85 : ponedeljek, 19.02.2007 : 17:04:40 »

S tem grizenjem se žal zelo rado zgodi, d apes požre malo večji neprebavljivi del in če se zagozdi, ga lahko reši le operacija.  Undecided

Vi samo vstrajajte.

Zelo psa utrudiš s tem, da mečeš kako igračko, mu jo skriješ, če jo ima rad in jo mora iskat, učiš ali vsaj ponavljaš vaje poslušnosti...
Baje je 15 minut iskanja enako 1 uri normalnega sprehoda. Nebi bilo slabo, če bi jo navdušli za to. Če ji boste pa skrivali kako rokavico ali drugo vašo stvar, se bo to lahko izkazalo tudi kot zelo koristno, če jo boste kdaj zgubili Wink
Za učenje trikcev pa sploh ven ni treba.  Tongue
Logiran
mj
novinec
*
Sporočil: 11


« Odgovor #86 : ponedeljek, 19.02.2007 : 17:30:28 »

torej bom zdaj po sprehodu vadila še poslušnost in  trikce ter ji metala žogico, da mi jo prinese in menda bo ja kaj zaleglo. Mam srečo, ker v teh stvareh uživa in ji ni nikoli dovolj
Logiran
lura
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #87 : petek, 21.09.2007 : 13:14:54 »

Živjo!

Spet imam en problem.

Doma imam približno deset mesecev staro psičko, ki je včeraj prvič, medtem ko je bila sama doma, spraskala luknjo v steno.Do sedaj ni še ničesar uničila - kar se tiče stanovanja in opreme, se je znesla nad svojimi igračami in posteljo ampak to je razumljivo), zato sem še bolj presenečena nad njenim dejanjem.
Kadar smo doma skupaj z njo se ničesar ne loti - takrat bi ji lahko povedala česa ne sme. Tako me pričaka "šok", ko pridem domov.
Ima kdo idejo kako jo odvadit uničevanja medtem ko je sama doma. Naj povem, da ima na voljo kar nekaj igrač (nekaj je takih za grizenje,nekaj takih, ki v sebi skrivajo hrano in naj bi jo malo zamotili; predem gremo od doma, jo seveda peljemo na daljši sprehod - iz katerega, pride dokaj zmatrana, saj takoj po prihodu domov, oddide v posteljo). Je res edina rešitev kovinski boks?

Hvala za pomoč in poslane predloge,
Lucija
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #88 : petek, 21.09.2007 : 21:05:25 »

Vidim, da ste ze nastavili nekaj stvari, ki bi jo lahko zamotile. Enim pomaga se prizgana televizija. Jaz sem drugace svojima vcasih doma puscala kako bikovko ali pa svinjski uses (ne vem pa ali bo to ok - nekateri teh stvari ne znajo ravno lepo jesti in jih pogoltnejo dol - bodite pozorni).
Stanovanje mora biti se danes pospravljeno v nasprotnem primeru se lahko zgodi unicevalna akcija - vsake toliko jim po moje prav zapase, ker prav najdejo nekaj pa ce je za omaro bodo dobile in unicile.
Glede na to, da je vasa odsotnost verjetno daljsa vam skrivanje piskotov po stanovanju ne bo prislo v postev, lahko pa poskusite.
Sicer pa pravijo, da ce pes je oziroma lize steno, da mu primanjkuje kalcija!

Lp, Ursa
Logiran
lura
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #89 : sobota, 22.09.2007 : 16:09:43 »

Živjo!

Najprej hvala za odgovor.

Naj povem, da ima Ula prižgano televizijo, tudi piškote ji skrivam (sicer predvsem v zato namenjene igrače),kupila sem par priboljškov ki naj bi zdržali nekaj več časa (varianta za grizenje in čiščenje zob)... Imam sicer problem, ker Ula veliko stvari golta in pogrize in tako ne trajajo toliko časa kot bi morale.

Res mi zmanjkuje domišljije kako jo zamotiti?! Nisem vedela, da ji lahko primanjkuje kalcija.Bomo probali še s kakšnim dodatkom v tej smeri...
Smiley

Lp,
Lucija
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines