mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.07.2024 : 01:10:34

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Uničevanje stanovanja  (Prebrano 50439 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
smrcek
rad pišem
****
Sporočil: 263


« Odgovor #30 : torek, 11.11.2003 : 19:38:37 »

Uf Jana, kolikokrat si pogoltnila slino in stisnila zobe, ko si prisla domov a, sedaj pa vemo zakaj si tako potrpezljiva z nami  Grin.
No mi smo imeli pa kar precej srece.
Ze od malega smo mu puscali kongo in notri klobase ali sir Kiss, vcasih tudi kaksno veliko kost  Cool Kiss.
Posloviti smo se morali le od dveh parov novih sportnih copat vrednih okoli 20K po paru  Huh Huh.
Nekaj zobk se pozna edino na enemu vogalu lesene omare.
Je pa nas prav tako velik unicevalec oddej in blazin, ki so v njegovem leziscu in pa vse kar je papirnatega ali iz kartona v njegovem dosegu.
Je pa ravno zadnjic uspel izvleci posodico z zelezom v prahu (uporaba v akvaristiki) in pa hrano za ribice. Hrane seveda ni bilo  Tongue zelezo pa po tepihu (sedaj je namesto modrega tepiha rjav Undecided).
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #31 : torek, 11.11.2003 : 21:24:32 »

Jana in potem se reci, da sem jaz kriva za Zmajeve lumparije. Zdaj vidim od kod mu ideje... Grin lp, cmok Lari in Zmaju  Kiss
Logiran

bona
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 74


« Odgovor #32 : petek, 14.11.2003 : 13:45:30 »

Hojla,

Imamo osem mesečno bokserko in do pred treh tednov je tudi nas bilo vedno strah, kakšno razdejanje nas bo čakalo doma, ko se vrnemo iz službe oz. šole (zid - na večih mestih, štoki, vrata, smeti, kuhinjska miza, tapicirana vhodna vrata.....). Da ne naštevam, pomagal ni niti en od vseh nasvetov, ki sem jih prebrala na vseh možnih forumih v zvezi z uničevanjem. Ko pa je demolirala nov pralni stroj (ne vem, kako ji ga je uspelo prestaviti tudi na sredo kopalnice) je bila, ne glede na to, da sem bila proti boksu, mera polna in še isto popoldne smo kupili zložljivi kovinski boks. Ko smo ga doma sestavili je samo gledala in ni hotela vanj, tako da smo jo na vse mogoče načine vabili (še sama sem zlezla noter), ko pa je ugotovila, da ni nič takega ni bilo več problema. Sedaj ga, kadar gremo za dalj časa od doma sestavimo in gre sama, brez problema, takoj notri. Nas je boks rešil, da nam ne bo uničila še tistega v stanovanju, kar nam ni, da ne govorim da je tudi za njeno varnost to najboljše. Glede na to, da nismo niti razmišljali o tem, da bi jo dali stran (kadar ni sama je to najbolj priden in prisrčen kuža, ki se ne dotakne niti ene prepovedane stvari) je na žalost boks edina trenutna rešitev, ki pomaga.

LP, N.
Logiran
afrodita
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 34


« Odgovor #33 : četrtek, 27.11.2003 : 09:28:19 »

ja, naši angelčki, ki se spremenijo v vrazičke, ko so sami. pri nas ze dva dni, ko je sam uničuje kuhinjski stol. ze prej je bil malo načet, včeraj pa, ko sem prišla domov. ni me bilo dve uri, je bilo na tleh polno pene, ki mu jo je uspelo izvleči iz stola.
danes zjutraj, ko sem peljala otroke v vrtec, ni me bilo 20 minut, je bil stol spet načet. k sreči sva z mozem bila tako pametna, da ko sva urejala stanovanje, sva mislila na otroke. kupila sva cenejše pohištvo, namesto drage sedečne sva kupila najcenejšo itd. danes nama to rav pride. sedaj otroci odraščajo, pozna se njun zig na pohištvu. kar nista onadva, bo dokončal major.
ko še zadnji otroček zraste, pa imava namen prenoviti stanovanje.
še preden je prišel major k hiši, sva vedela, kaj naju čaka. a sva zaradi otrok ze utrjena Wink
Logiran
tea1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 11


« Odgovor #34 : torek, 23.12.2003 : 09:50:18 »

 Huh
Naš kuža (labrador/gonič) dopoldneve preživlja sam v stanovanju. Gibanje ima omejeno na jedilnico in kuhinjo (vmes ni vrat). Ne veva kaj naj narediva, ker dostikrat zdemolira vse, kar se zdemolirati da. Dokler je bila zadeva omejena na kakšen pozabljen kozarec/copat/itd ni bilo panike. Zadnjič pa je razkopal eno vrsto parketa!!!!!
Sicer je kuža star 7 mesecev, prekrasen, brihten, zelo dobro socializiran. Ampak, kar je pa preveč, je pa preveč.
Razmišljava o nakupu boxa, da bi kuza bil dopoldan notri.
Sicer pa mu gibanja ne manjka, ker je vsak dan deležen vsaj enega, če ne dveh dolgih sprehodov, čez vikend pa še kakšne bolj konkretne ture.
Ima kdo izkušnje s podobnimi rečmi? Prosim za kak nasvet!
Logiran
Tosa
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 309


« Odgovor #35 : torek, 23.12.2003 : 11:40:13 »

Poišči temo "Uničevanje stanovanja"...Tam smo natresli že kar nekaj izkušenj, nasvetov, ipd.! LP
Logiran
Maja
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 312



« Odgovor #36 : torek, 23.12.2003 : 12:17:14 »

Hojla!

Meni se zdi najboljša rešitev, da se psa nekoliko omeji v gibanju oz. pusti v prostoru, kjer nima kaj za uničiti. Kaj pa kakšen hodnik ali kaj podobnega. Drugače se pa uničevanje počasi unese, ko pes odraste. Box se mi zdi malo ekstremno, da bi moral v njemu preživeti cel dan. Moj pes je sicer navajen na box in ga tudi puščam v njem, samo to je bolj kratkoročno npr. 2 ali 3 ure. Naša rešitev tega problema je bolj enostavna (doma imam tudi potencialnega uničevalca). Čez dan je pes na vrtu in je notri samo, ko sem doma. Seveda pa vsi nimajo hiše in tega ne morejo narediti. Vem tudi za pse, ki jih od malega navajajo na nekakšne kletke (take, kot imajo npr. hrti na razstavah) in jih potem dokler so mladi v stanovanju puščajo v teh kletkah. No vsekakor mislim, da se vsak pes sčasoma unese in navadi mirno počakati v stanovanju, ko te ni doma.
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #37 : torek, 23.12.2003 : 13:24:31 »

Tea,

tudi jaz imam doma labradorko, oz. uničevalko. Sedaj je stara 10 mesecev in moram reči, da je že bolje.

Prej mi je pa zdemolirala noge od mize, od stolov, spodnji del hladilnika, svojo lastno deko na 100 kosov, leseno palico v zobotrebce, 4 okrasne povštre (kok je to ene pene!!!), kulije, copate itak, poleti 4 pare natikačev,...

Kaj naj rečem? Ful sem bla vsakič huda (nisem je kaznovala). Vedno sem ji pokazala razdejanje in zraven brundala kot nora. Ne vem, ali je dojela, da se to ne dela, ali jo je pa pač minilo.

Sedaj, ko je dopoldne sama doma, večino časa spi. Vsaj predvidevam, da je tako. Vse je v redu.

Tea, malo potrpljenja, ali pa kakšne bolj privlačne igrače. Laiki smo kupili takega ježka, ki fuuuul piska! Dobila, ga je samo takrat, ko je zadnji odšel od doma, drugače bi se lahko tudi komu zmešalo od cviljenja. V glavnem, ta ježek itak ne piska več, ker je tudi to uničila, ampak nekaj časa je pa le deloval.

Jaz mislim, da bo vse ok!

LP, Maja
Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #38 : sreda, 21.04.2004 : 21:53:25 »



Slika, ki res pove več kot tisoč besed!!! Grin

[slika izbrisana ker link ne dela; Mirc]
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #39 : sreda, 21.04.2004 : 21:57:51 »

jah, lepo je to preuredila, kaj cmo drugega rect...  Grin Grin
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #40 : sreda, 21.04.2004 : 22:01:08 »

 Grin Grin Grin Ampak še ni panike  Roll Eyes... Vidim da imate zid še vedno...in to v celoti...pa vrata so tudi še na tečajih, brez zobnih odtisov...  Wink "pospravila" je pa lepo, ni kaj...  Grin Grin Grin

LP, Eva
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #41 : sreda, 21.04.2004 : 23:16:23 »

LP!
Kaaaaaaaj? Temu vi pravite demulacija???
Če bi mene  samo to čakalo, kadar je moja mala  mastinka sama doma, bi jo takoooo na veliko pohvalila, da je zelo pridna! Sicer pa je mene sram pokazati  kako izgleda Zoyina soba.( ena velika luknja v tleh,manjka desni vogal kopalnice do višine 100cm, od tabureja je ostalo samo še toliko, da lahko mali Mic ponoči spi,100 let star kavč, težak približno  100kg brez ene noge, stranica pogrižena po celi višini) Bo dovolj? Slike pa sem gor ne bom obesila, ker vam ne privoščim naslade.
Imejte radi vaše angelčke!
LP,Miša
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #42 : četrtek, 22.04.2004 : 09:48:00 »

Sally, doma imaš naravno talentirano mrcinico za reklamo o toaletnem papirju  Grin  Grin  Grin Izkoristi priliko in zasluži!!

Mi imamo pa naravno talentiranega dekoraterja: umetelno spraskana vrata, en vogal omare ni bil dobro oblikovan in ga je moral spremeniti, tudi čevlji so doživeli njegov umetniški dotik - in to ne kar neke stare šlape, ampak najdražji čevlji, ki sem si jih privoščila in jih imela obute samo 1x, da ne začnem o parketu, sedežni, daljincu, usnjenih copatih in še čem. Šipe pa lahko pucamo vsak dan, ker jih prav umetniško poštempljata s smrčki. Oh, kako simpatično  Angry
Ampak, ker sta moje pasje lubeke, jima je vse oproščeno.  Smiley
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
Uti
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 28


« Odgovor #43 : četrtek, 22.04.2004 : 11:51:22 »

Naša Lina, beagle, je cca. 2-3 urce cca. 2-krat na teden sama....stara je 4 mesece, imamo jo 1,5 mesca....vsakokrat, ko pridem domov, malce v strahu odprem vrata in pričakujem najhujše....a zaenkrat ne dela nobene škode!  Cheesy Včasi je samo časopisni papir malce scefran, drugače pa se ostalih stvari sploh ne dotakne, ima pa dostop do vseh prostorov v stanovanju (tudi na posteljo), imam celo dve omarici, kjer so poličke do tal, pa pusti vse tako, kot mora biti (ko jo bo pa zamikalo kaj, pa bo treba stvari umaknit). Ko pa me zagleda, polula skoraj celo sobo od veselja  Grin...pa imam potem delo s tem  Wink

Kadar je sama, dobi za igranje žogico, ki je napoljnena z briketki (cca. za eno pešico), ravno tolk, da so za poslastico) in potem pri kotalenju le-ti padajo ven skozi odprtino. Kot kaže, ji je prav všeč, jo pa dobi za igranje le takrat, ko je sama! Res pa je, da to pri njej "pali" predvsem zaradi njene požrešnosti...a važno, da deluje!
Po igranju z žogico pa ponavadi kar zaspi (kolikor so mi sosedi povedali, ni slišati nobenega lajanja Smiley)

Uf, upam, da bo še dalje tako pridna...da je puberteta ne bo preveč razganjala  Tongue
Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #44 : petek, 23.04.2004 : 22:51:28 »

Uti... naj traja in traja... Wink

A stvar je taka da kuža raste in čedalje manj spi. Tvoj kužon je malo časa sam, naša Sally pa je osamelka kar po pet ur na dan.
Prve ure so mirne, smrčeče, zadnja pa je tista udarna... ker že komaj čaka, potrebuje sprehod, lakota...
A zdaj ko ne lulamo več se je še lepše vrniti, tisti časopis in malenkosti pa naše ljubezni res ne bodo omajale. Cheesy

hov
Neli

Logiran
Strani: 1 2 [3] 4 5 6 7 8 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Uničevanje stanovanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines