mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 22:48:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 208696 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
astra
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 188

« Odgovor #450 : četrtek, 21.04.2005 : 07:50:34 »

No pa napišimo kaj v temo, je kar malo zastarala.
Zdej pa ne razumem najbolj: Galy a tvoja more shujšati pa ima "samo" 27 kg, joj če bi moja shujšala na tok kil je verjetno sploh ne bi poznala, ima namreč 35 kg(čez zimo je pridobila kakšen kilogram), sedaj ko se pa začenjajo lepši dnevi bo pa kar šlo z kurjenjem kg.
Moje osebno mnenje je da labradorc ne sme biti presuh, ko sem mojo dobila je bila podhranjena zato nočem da zgleda takšna kot takrat.
LP
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #451 : četrtek, 21.04.2005 : 08:54:53 »

No,se je le nekdo spomnil nekaj napisat! Roll Eyes Wink
Končno!

35 kg je kar konkretno za psičko,vendar glede na to,da tvoja niti ni nizka,je verjetno kar vredu.
Res labrador ne sme biti presuh,vendar tudi ne predebel,kot je na žalost veliko labijev.

Kilaža pač mora odgovarjati njegovi konstituciji.
Npr.-moj ne izgleda prav nič debel,pa ima kar 45kg in se mi zdi,da mu takšna teža ravno odgovarja.

27 kilogramska psička pa verjetno res ni predebela Cheesy

LP Zoran
Logiran
galy
nekaj malega že vem
Sporočil: 150

« Odgovor #452 : četrtek, 21.04.2005 : 20:31:19 »

No ja, naša ni suhica. Med gonitvijo smo malo pretiraval in si je nabrala kakšno kilco preveč, ampak jih bo sedaj, ko je več zunaj, hitro izgubila. Lahko sami presodite: http://galy.moj-album.com/

Drugače grem najbrž ta vikend gledat Sarine pol-bratce in –sestrice. Cool Trenutno imajo mesec in pol. Cheesy In Saro pokazat, seveda.  Wink
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #453 : petek, 22.04.2005 : 07:26:09 »

No ja,galy-suhica pa res ni Wink

Pa itak bodo zdaj kile kar same dol padale.

Midva s Skyem greva pa jutri delat ispit iz ruševin. Roll Eyes
Bomo vidli,kam bo dalo. Undecided

LP Zoran
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #454 : petek, 22.04.2005 : 09:41:11 »

Lep pozdrav vsem lastnikom Labrijev. Mi smo 12 let imeli krasno psičko Juno, ki je bila izredno prijetna pa tudi izredno nenavadna kužika  Wink. Težka je bila okoli 35 kil ( se mi je zdela kar rejena), ubogljiva, vendar v nobenem primeru popolnoma zanesljiva. Velikokrat se je namreč zgodilo, da je kar v trenutku izginila in ne glede na to kako smo jo iskali je ni bilo.....dokler se čez par dni ali pa še isti dan ni vrnila kot da se nič ni zgodilo  Shocked. Pa še lepo rejena je bila. Ima tudi kdo od vas takšne iskušnje s svojimi psički?

lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #455 : petek, 22.04.2005 : 10:33:17 »

V bistvu nimam takšnih izkušenj,ker sta se oba moja labradorja me vedno držala kot klopa.
Skyu je največja bojazen,da bi mu jaz kam izginil in mi je zato ves čas za petami.

Je pa drugače potepuškost labradorjeva značilnost in če nima dovolj gibanja ter če se mu pohajkovanje ne prepreči bo marsikateri potegnil kdaj po svoje.

No,nagnjenost k debelosti oz. rejenosti je pa itak vsem znana in je treba pač pazit.

Sam to rešujem tako,da ker vem,da Skyu pač domači dajejo poslastice še postrani mu jaz potem to odštejem pri obroku in mi kar lepo uspeva.

LP Zoran
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.750

« Odgovor #456 : petek, 22.04.2005 : 10:41:03 »

Hja najbolj zanimivo je bilo to, da je dolgi sprehodi po gozdu ali okolici sploh niso zanimali. Pravzaprav je vedno, ko je moj oče odšel laufat v gozd in jo poklical s sabo naredila tako naveličano faco, kot da se ji res ne da. Nobenega navdušenja....... smo pa nekako ugotovili zakaj je tako rada odšla na potep. Ker je potem v miru vohljala po zelenicah, ne da bi neprestano kontrolirali. Pa verjetno se je lapo "nažrla" svijarije ob kakšne smetnjaku  Sad. To je bila namreč njeno največje veselje na svetu.  Pa ne si mislit, da ni bila dobro hranjena. Veterinar nas je ponavadi opozarjal, da mora shujšat, ker je imela probleme s kolki.

lo
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #457 : petek, 22.04.2005 : 12:17:05 »

Ha,ha,ha!
To pa res pr labradorjih nima veze,a so dobro hranjeni al ne.
Vsako priliko,ki jo dobijo za kaj pojest bodo tudi izkoristili.

To je njihova največja napaka.

Sky sicer ne poje,če mu rečem,da ne sme,če pa ne vidim,pa verjetno vseeno pobere.

Nero je bil pa otak smetnjak!Če si mu rekel FUJ! je sam še hitreje požru.

LP Zoran
Logiran
galy
nekaj malega že vem

« Odgovor #458 : petek, 22.04.2005 : 12:59:19 »

Specialiteta dneva: konjski iztrebki in mrtve miši! Brez komentarja...

Naša se do sedaj še ni potepla, tudi zunaj jo lahko brez skrbi pustim samo, saj ne zapusti jase (trkam). Ponavadi se sama zaposli - posledica tega je, da imamo cel breg prekopan (kakšnega kmeta bi kap).
Na sprehode hodiva po gozdu, kar ji je ful všeč. Ker ne zahtevam da mi hodi ob nogah, lahko vse prečekira, pa še srne so za preganjat. Kaj naj si pes še želi?

Imava pa drug problem: zadnje čase zelo pridno brani svoj teritorij, torej našo hišo in hišo starih staršev. Kar bi bilo čisto OK, samo ona nekoliko pretirava (ljudem že razlagam, da ne, labradorci niso agresivni).
No, prejšnji teden je z balkona opazila eno nemško ovčarko in seveda reagirala z laježem in grebenom po hrbtu. Bolj ko se je psička oddaljevala, bolj navdušeno je naša brehala. Dokler ji ni spodrsnilo na ploščicah in je skoraj strmoglavila na tla. Na srečo se je z zadnjimi nogami zataknila za spodnjo ograjo in jo je to držalo tistih nekaj sekund, dokler je nisem potegnila nazaj.  Ne vem kdo je bil bolj pretresen: ona ali jaz?
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem
Sporočil: 111

« Odgovor #459 : petek, 22.04.2005 : 14:46:05 »

En lep pozdrav vsem! Po dolgem casu sem se vrnila na forum in ugotavljam, da vas je precej ljubiteljev in lastnikov labijev tu gor!  Smiley
Superca, bomo kdaj kaksno rekli o nasih pozeruhih... Grin

Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #460 : petek, 22.04.2005 : 15:01:06 »

Superca, bomo kdaj kaksno rekli o nasih pozeruhih... Grin

Uh Roll Eyes Wink

Nasa se priblizuje 15-temu letu, ne vidi dobro, ne slisi dobro, tezko hodi... ampak pojedla bi svojo vecerjo, od druge psice pa se od macke, ce bi jo dovolili Grin
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem

« Odgovor #461 : petek, 22.04.2005 : 19:13:40 »

Nasa se priblizuje 15-temu letu, ne vidi dobro, ne slisi dobro, tezko hodi... ampak pojedla bi svojo vecerjo, od druge psice pa se od macke, ce bi jo dovolili Grin

Uf, lepa starost in super, da ima tak apetit. Prava labika!  Smiley

Vcasih se mi zdi, da je vecna lakota prekletsvo labradorcev. Vsaj nase Lune, ki bi jedla vedno, zmeraj in v vsaki situaciji. Celo strizenje krempljev, kar neizmerno sovrazi, je povsem enostavno. Samo nekdo ji mora v gobec stavit brikete  Grin

ZIVLJENJE JE LAKOTA.

Wink
Logiran
astra
nekaj malega že vem
Sporočil: 188

« Odgovor #462 : petek, 22.04.2005 : 20:12:37 »

fino fino da ste se razpisali Grin
Ej kaj pa če malo na kumonali povprašamo, mogoče bi pa naše čistilce medse sprejeli Wink
he he

No moja se ne razlikuj, kot smetarski avto na 4 nogah Wink,na začetku je pojedla v sekundi še preden si lahko prišel do nje in ji vzel tako želo prislužen grižljaj, ki ga je odkrila, no ko smo ji dopovedali ukaz fuj, so stvari veliko boljše.
Glede uhajanja naše sem brez komentarja, ker če ne vidi nobenega poznanega dobi histeričen napad, seveda pa je veselje ko te odkrije nepopisno.
LP
Logiran
galy
nekaj malega že vem

« Odgovor #463 : petek, 22.04.2005 : 23:19:23 »

Eko, Sarini pol-bratci in -sestrice:
http://i3.photobucket.com/albums/y70/galandrijel/Sara_male_slike/69.jpg
http://i3.photobucket.com/albums/y70/galandrijel/Sara_male_slike/70.jpg
A niso luštkani? Cheesy
Logiran
DeeDee
nekaj malega že vem

« Odgovor #464 : sobota, 23.04.2005 : 00:41:06 »

Galy, lepi so. Labradorski mladici so itak tradicionalno luskani za umret... hehe...  Smiley

Meni Lune se vedno ni uspelo odvadit pobiranja s tal. Vse kar sem dosegla je to, da spusti iz gobca ko ji to ukazem. Na zalost sem uspesna le, ce sem dovolj hitra in jo zalotim takoj pri pobiranju... Tongue
Logiran
Strani: 1 ... 26 27 28 29 30 [31] 32 33 34 35 36 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.