mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 11:43:17

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 209877 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854

« Odgovor #225 : torek, 21.09.2004 : 22:37:21 »

Uf, pozabila sem napisati, da me zelo zanima tudi kako je z rjavo barvo dlake in dedovanjem?? Kakšna je ''verjetnost'', da se v leglu pojavi rjavček...
Logiran
bolhec
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #226 : torek, 05.10.2004 : 02:13:14 »

Dragi moji,

pišem prvič, ker vidim, da vas je kar nekaj ljubiteljev te pasme. Hudooo.
Kdor ma labradorčka je res srečen človk ane..no mi pr nas doma smo....od kar ga imamo.
Naš As je star 18 mesecev. Divjak. Skos bi se igral al pa stiskal. Kok je to en kulski pes - prebrala sem vse tele besede k so napisane na temo naših lepotcev in se strinjam prav z vsem.

Ampak zdej k sem član tega formua bi pa z veselejm delila še kaj z vami..
Lepo se imejte, pišite kaj.

Logiran
Noli
odvisnež
Sporočil: 587

« Odgovor #227 : torek, 05.10.2004 : 15:10:01 »

noli: kje oziroma pri kom pa se lahko pozanimam o vzreditelju?  Huh

lp,

urša

oprosti, ker ti tako dolgo nisem odgovorila  sram, sem spregledala  Wink.
Tako kot sem napisala, pri lastnikih. Morda malce nadležno, pa vendar, vsakega, ki ima labija pač povprašajte kje ga je kupil in če ima kakšne probleme z zdravjem... Žal boljšega predloga nimam. Morda, potem ko/če se boste odločili za kako psarno, preden greste na obisk, povprašajte po furumih kakšne so izkušnje z izbrano psarno.

LP Noli
Logiran
orfea
gost
« Odgovor #228 : četrtek, 04.11.2004 : 11:15:03 »

Do pred dvemi meseci sem bila ponosna lastnica čokoladne labradorke Nale, ki je na žalost poginila. Vsaka barva labija je lepa, čokoladna pa je najtoplejša (vsaj jaz tako mislim). Res je da so redki, vendar se stanje precej izboljšuje, saj na obali poznam že kar nekaj "čokoladic". Dlaka je bila vsaj pri moji precej občutljiva, saj na poletnem soncu je precej zbledela. Pri zimski menjavi pa je postala spet temna. Zelo so občutljivi tudi na prehrano, saj jim vsaka menjava prinaša spremembe Undecided. Drugače so res carski!!

Če imaš čokoladno labradorko ni rečeno, da boš kdaj dobila v leglu tudi čokoladno potomstvo. Vse je odvisno od dedovanja. Nala je imela oba starša črna v leglu pa je bila edina čokoladne barve. Dednost si lahko ogledaš na naslednjem linku:

http://www.labbies.com/genetics2.htm

Drugače sem bila prepričana, da bom počakala do spomladi in iskala novo čokoladno kepico. Pa nisem zdržala, še posebno ko je psička rojena na isti dan kot jaz,  dobesedno me poiskala. Tako da sedaj sem ponosna lastnica črne labike Cube. Grin

Logiran
rommanna
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #229 : petek, 12.11.2004 : 12:12:07 »

Pozdravljeni
rada bi vedela cimvec o labradorcih, kdo so vzreditelji v Sloveniji.....

hvala lepa
Logiran
astra
nekaj malega že vem
Sporočil: 188

« Odgovor #230 : sobota, 13.11.2004 : 22:56:53 »

Najbolje da si prebereš nekaj strani nazaj ter si pogledaš o psarnah pomoje ti bo to najbolj zadostovalo o vzreji labijev v SLO.

Labiji so cukrčki Grin
Logiran
Labson
novinec
*
Sporočil: 4

« Odgovor #231 : sreda, 17.11.2004 : 21:57:33 »

Imam pšenično-belega labradorčka Labsona.Star je  6,5 mes in je  5cm manjši od prijateljičine zlate prinašalke ,ki je stara leto in 7 mes,tko,da ni več malček.Šolal ga še nismo,me pa zanima,če slučajno kdo pozna vrhniško pasjo šolo Ognjena.Ta nam je najbližja,če pa ima kdo slabe izkušnje naj to sporoči.Druga opcija je Krim ,za to vem da je ok.
Vsem ,ki se odločajo za labradorja,pa zelo priporočam vzreditelja iz Žalca g. Staneta Pintarja, naslova ne vem,imam pa gsm 041 284 927.Kot oseba je super za svoje dve damici- lepotici( mama je Aja, babica pa Vena) pa res odlično skrbi.Odlični kolki.
Moram povedat,da jim Olivland in Tylah po mojih izkušnjah ne sežeta niti do kolen.Od vljudnosti naprej... predvsem jih zanima denar, tko,da mislim,da so jim psi blago( že razumem,saj zato je vzreditelj, ampak,če prideš ves zelen na ogled  tistih malih kepic ,ne zgleda da zahteva, najprej aro potem pa gremo mal uč vršt na cucke)Hočem povedat,da je čisto drugače,če prideš k nekomu, in vidiš,da je cela družina s srcem,in ne samo zaradi denarja pri kužkih.
Logiran
ChUcK_Sara
gost
« Odgovor #232 : četrtek, 18.11.2004 : 17:24:09 »

ZIV!
Meni osebno so labradorci zelo sweet kuzki..Sam najlepsi so čokoladni:) LP  Cool Cool
Logiran
Yorki
rad pišem
Sporočil: 468

« Odgovor #233 : ponedeljek, 22.11.2004 : 20:09:51 »

Hojla!
Mene pa zanimajo kaj tule oddajajo; mešance ali črne labije?
Logiran
astra
nekaj malega že vem
Sporočil: 188

« Odgovor #234 : ponedeljek, 22.11.2004 : 20:19:10 »

Verjatno oddajajo mešančke z labradorcem, vsaj tako se mi zdi, je pa res zelo dvoumno napisano.
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #235 : ponedeljek, 22.11.2004 : 22:31:32 »

Tole je res trapasto napisano Lips Sealed, ampak se zgodi. Sem že večkrat opazila, najbrž zato, da oglas pobere vsaj malo zanimanja.
Logiran
filipini
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #236 : torek, 23.11.2004 : 21:11:04 »

ola!mogoče ti lahko pomagam.Sem lastnica prekrasne 11mesečne črne labradorke kupila pa sem jo v Ankaranu v psarni Olivland pri ga.Rovan Zinki, ki je res strokovnjakinja na tem področju in ti je pripravljena vedno pomagat, če so ali pa niso problemi. Meni je bila v veliko oporo zato ti jo tudi priporočam. Lp
Logiran
Manca1
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #237 : petek, 26.11.2004 : 12:17:05 »

Hojla!

Pri nas imamo tudi črno zverinico, ki sliši na ime Dim. Je tak kot mora biti, star je 4 mesece in ima nekaj čez 20 kil (pa sploh ni debel, ker se zelo veliko giblje ) tako, da ga je že velik problem nosit po stopnicah v 4. nadstropje.

Pojedel bi kolikor mu daš, na sprehodu je obvezno treba gledat 20 cm pred smrčkom pa skoz govorit fuj, ker požre vse - je pokakal že razne zamaške pa plastiko živih barv, kajt ponoči žal ne vidimo kaj vse požre.

Dobili smo ga na ups varianto - mama labradorka z rodovnikom, sosedov ata tut pa mama se rada potepa...

Nobenih problemov, kuža zdrav, čist in mi vsi zaljubljeni v njega.

Lp Manca, Igor in Dim
Logiran
filipini
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #238 : sobota, 27.11.2004 : 09:16:58 »

Oj Jody,

vidim, da se ne bomo srečaval samo na sqvoshu ampak tudi na tem portalu (ki ga sicer bolj vodi Barbara in je slučajno odlrila tudi vas).

LP
Božo
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #239 : sreda, 01.12.2004 : 04:36:50 »

Živjo vsem ljubiteljem labijev!

Ker vidim,da vas je kar veliko,ki imate radi to resnično čudovito pasmo,se vam tudi sam oglašam.
Sem ponosen lastnik dveh labradorjev-14 letnega črnega Nera,ter 3,5 letnega rumenega Skywalkerja.Oba sta reševalca(starejši že v pokoju),z mlajšim pa tudi tekmujem po programu isp B.
Oba živita z nami v stanovanju,Sky celo spi v moji sobi in je nasploh moja senca.Čaka me pred vrati celo kadar grem na stranišče in nasploh je zelo cartljiv.Starejši pa je njegovo popolno nasprotje.Zelo samostojen pes,ki sam določa,koliko ga bo kdo božal.Je pa bil izreden deloven pes,ki je opravil vse reševalne izpite in to celo vse v prvem poskusu.
Pa še to-oba psa sta brez rodovnika,mlajši kupljen od prijatelja,ki je ravno tako reševalec,poznal sem mamo in očeta.Oba sta popolnoma zdrava in čudovitega karakterja.Pa saj vam že starost Nera lahko marsikaj pove.
Kar pa se tiče zdravja rodovniških in nerodovniških labijev,pa je tako da na žalost pri obojih igraš igro na srečo.Lahko bi tudi poimensko naštel lastnike psoc,ki so imeli hude zdravstvene težave,pa prihajajo iz "dobrih" slovenskih psaren.Mislim,da mi lahko tudi Noli to potrdi(če mislim pravo).
Bo pa to vedno moja pasma in mislim,da tudi od vseh,kateri so kdaj imeli opravka z labiji!
Logiran
Strani: 1 ... 11 12 13 14 15 [16] 17 18 19 20 21 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.