mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 10:25:27

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 208393 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #105 : torek, 23.12.2003 : 20:17:06 »

Zaradi dolocenih razlogov se ne mislim spuscat v debato
zakaj in kako.
Laika je tudi moja znanka in je nimam namena uzaliti.
Drzi pa precej stvari na katere opozarja sirtaki.
Tudi pri rodovniskem labiju ne mores biti gotov,
da se scasoma ne bodo pojavile kaksne dedne napake
ali anomalije.
Kaksen je torej recept;
Ce zaostrimo politiko pridobivanja vzrejnih dovoljenj bo
ogromno takoimenovanih ljubiteljev, ki bodo parili brez vzrejnega.
Ce pa politiko omilimo pa spustimo nivo kakovosti rodovniskih
in pustimo, da se dolocene napake prenasajo.
Tu je se ogromno nerazciscenih zadev, katerim pa ni mesto tu na forumu.
Laika sirtaki prav gotovo ne misli nic hudega, kajti tudi sam sem dozivel, da mi pravijo ljudje "imam labradorca" a ko ga vidim kuza niti malo ni podoben pasmi.
Ze tu na forumu se, da prebrati "agresiven labradorec" !!
To ni !!!! pasemska znacilnost labija.

Kar se mene tice dalec od tega, da bi bil referencna oseba
zato v bodoce spustite ta dodatek, kakor tudi vse ostale.
Sem le oseba, ki so mu labradorci zelo ljubi in zato sem se poglobil v to pasmo, kar bi pa moral po mojem mnenju napraviti vsak, ki si omisli psa dolocene pasme
in na forumu samo forumovec smrcek in nic vec.
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36

« Odgovor #106 : sreda, 24.12.2003 : 08:57:33 »

Smrček: saj sam dobro veš, da sem tudi sama samo oseba, ki ima rada pse, najbolj pa svojega. Zato si za Laiko želim, da bo zdrav in dober kuža, je pa to odvisno tudi od mene in ne samo od genetike.

Kar se pa tiče rodovnika, vzrejnih dovoljenj in drugih papirjev imam pa pač svoje mnenje, ki sem ga že povedala. Zato se v to temo ne bom več spuščala.

Lep pozdrav vsem ljubiteljem. Lep in vesel Božič vam želim.

Maja
 Smiley
Logiran
Sarika
novinec
*
Sporočil: 12

« Odgovor #107 : sreda, 31.12.2003 : 15:05:59 »

HOJČI!

Mene pa zanima zakaj imajo labradorci pokvarjane , manjše ali ne vem kakšne kolke .moj lani ne sme skakati ne sme plezati ne sme hoditi po stopnicah (je tudi labradorc)? hvala za odgovore že v naprej

lp sarika
Logiran
mata
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #108 : petek, 02.01.2004 : 12:24:51 »

Verjetno veš, da imajo različne pasme različne bolezni in okvare h katerim so nagnjene. Labradorci so nagnjeni k displaziji kolkov in komolcev, zato jih je treba zelo čuvati. kolikor vem se displazija tudi podeduje, zato je toliko polemike okoli tega ali imeti psa z rodovnikom ali brez. Če se morda motim pa me prosim popravite.

Lp in srečno 2004
Logiran
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #109 : četrtek, 22.01.2004 : 19:56:31 »

Nekaj malega o sodnici na letosnji specialki retrieverjev
gospe JO COULSON.
Napisala je knjigo Living with a Labrador Retriever, ki se jo da dobiti na amazonu.
In skopiran del teksta s tega linka http://www.alllabs.com/labrador_wags_and_brags_august2003.htm

Author Jo Coulson has had labs for 37 years. She was the Secretary/Treasurer of the (UK)Labrador Retriever Club for 19 years and judges the breed worldwide. Jo lives in Hampshire, on the south coast of England and is now a Trustee of the charity Canine Partners which trains dogs to work with people in wheelchairs.
Logiran
Tejči
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #110 : petek, 23.01.2004 : 22:34:52 »

Živjo!
Definitivno nisem poznavalec psov (le en naših družinskih članov je sumljivo kosmat) zato ne zamerite vprašanja (ker sem opazila da ste včasih prav ostri med sabo): ali je možno da ima črn labradorec na prsih bel flek? Ali pa je možna le čisto črna, svetla ali čokoladna barva brez pack. Govorim o čisti pasmi, ne o mešančkih. Hvala za odgovor!

Mateja
Logiran
mary
rad pišem
Sporočil: 458

« Odgovor #111 : petek, 23.01.2004 : 22:59:53 »

Hay! Wink
Kolikor jaz vem so dovoljene črna, rumena in čokoladna barva ter pa črna z belo liso na prsih. Roll Eyes
Lp   Kiss
Logiran
mata
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #112 : petek, 23.01.2004 : 23:34:49 »

kot je napisala že mary je pri črnih labradorcih dovoljena bela lisa le na prsih. Sama imam črnega labeka z liso in lahko povem da se sploh ne vidi in je v obliki srčka. Cheesy Cool

Lp
Logiran
Tejči
novinec
*

« Odgovor #113 : sobota, 24.01.2004 : 11:55:10 »

Hvala vama za odgovor!  Smiley Sprašujem zato, ker sem si šla pogledat eno leglo labijev (brez papirjev) in malčki imajo majhne bele flekce na prsih - en kot v, drugi y in naša izbranka )( . Mali so stari 6 tednov in komaj čakam, da mineta še dva tedna, da jo končno lahko odnesemo domov. Ta družina zelo lepo skrbi zanje, malih je osem, pa nonstop en gleda nanje, pa jih spušča ven, pred spanjem se vsakega posebej crklja in mali hodijo že ven kakat in lulat! Razlog zakaj ne kupujemo psa z rodovnikom ni denar, ker so lahko stroški za veterinarja precej večji, ampak razlog, da bi radi vzeli k sebi kužka, ki se mu drugače ne bi tako lepo godilo v življenju. Ni važna barva ali pasma. Leglo labijev smo pa poiskali zato, ker nam je preveč hudo zaradi naše Niki, ki smo jo dobili iz zavetišča.
Strinjam se, da je bolj pametno, bolj varno jemati psa z rodovnikom, ampak kdo bo pa poskrbel za vse ostale? Žal še vedno prihaja do neželjenih brejosti in ti psički niso sami krivi in predvsem se lahko izkažejo za najboljšega partnerja za celo življenje! Lahko pa umrejo v tednu dni potem ko stopijo v tvoje življenje. Vseeno so vredni tega.
Nočem se kregat z nikomer, samo povem naše razmišljanje. Ta forum mi je namreč povedal že toliko koristnih nasvetov, da sem iskreno vesela da sem vas našla. In vas bom še spraševala!  Wink
Logiran
mary
rad pišem

« Odgovor #114 : sobota, 24.01.2004 : 12:28:19 »

Hay!  Smiley
Izbrala si odlično pasmo kužka. Boš imela samčka ali samičko?
Sporoči nam, ko bo mala kepica prišla k tebi, ok?
Pa naj te ne razganja preveč, saj bosta tadva tedna hitro minila  Grin
Lp    Kiss

Logiran
Bluefish
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #115 : ponedeljek, 02.02.2004 : 17:08:20 »

Hej Tejči,
jaz sem ravnokar dobila domov crno labradorko z belo lisko na prsih v obliki crke v pa je bila tud iz legla 8ih (6 punc in 2 fanta) ter enake starosti kot navajas ti. So prisli izpod Smarne gore, je mozno da sta sestrici?  Cheesy
Logiran
Tejči
novinec
*

« Odgovor #116 : ponedeljek, 02.02.2004 : 17:49:47 »

Bluefish hay!
To je skor 100% to! Mi našo malo dobimo domov v četrtek, skotena je bila 10.12.2003, mami je ime Miša in doma je iz Sp. Pirnič (pod Šmarno Goro). Ko smo si šli prvič pogledat leglo, smo tudi gledali eno psičko z belim v na prsih, ampak se nekako nismo mogli odločit, da bi katerokoli označili za našo. Tako da smo potem pri drugem obisku izbrali malčico z )(.
A niso noro srčkani! Iz kje si? Upam, da si v bližini, ker bi bilo super, če bi se mali lahko skupaj igrali! Odgovoriš mi pa lahko tudi na moj mejl (kokalj.kokot@siol.net).
Komaj čakam tvoj odgovor, uživaj z malo, mi pa bomo nestrpno odštevali še zadnje dneve!

Mateja
Logiran
laika
novinec
*

« Odgovor #117 : torek, 03.02.2004 : 12:03:18 »

Mary,

a se je tvoja kepica že skotila? Rekla si, da naj bi tvoj bodoči kuža prišel na svet 4.1.04. A si našla kaj zase?  Grin Mu že pripravljaš dom?

Daj malo poročaj, no... Grin Cheesy
Logiran
mary
rad pišem

« Odgovor #118 : torek, 03.02.2004 : 16:19:30 »

Hay! Wink
No, sem vedela da sem nekaj pozabila.  Angry Roll Eyes Sem imela namen povedati, ampak mi je ušlo iz glave.
Prišlo je do spremembe. Ne bom imela labradorke ampak flac coated retrieverko.  Shocked Grin Skotila pa se bo 10.marca.
Sicer bom morala malo več časa čakati nanjo (do sredine maja) ampak mislim da se mi splača, ker so mi te kužki res lepi. To je moja najljubša pasma  Roll Eyes Cool
Že sedaj me razganja in kar kupujem igračke. Roll Eyes
Kako pa kaj tvoja psička, laika?  Grin
Lp

Logiran
laika
novinec
*

« Odgovor #119 : torek, 03.02.2004 : 16:34:04 »

Mary,

uuu, kako pa to , da je prišlo do spremembe. No, pa saj so flat coated retrieverji na videz precej podobni labradorjem, a ne? Vsaj meni se tako zdi, čeprav ne vem nič o tej pasmi. Vem samo, da imajo daljšo dlako.

Ti kar kupuj igrače, ker ti bo itak vse razturila. Grin (kot vsak mladič).

Potem nam pa malo poročaj. Sem firbec  Grin.

Moja Laika je ok. Imava nekaj težav z dlako in s prhljajem, ampak smo na dobri poti. Zadevo rešujemo. Veterinar pravi, da ima zelo suho kožo, tako da ji zdaj dajem vitaminske tablete za dlako in kožo, pa kopam jo 2x na teden s posebnim šamponom, da se rešimo prhljaja.

Kaj pa ti? A si trenutno brez kužata? Undecided

LP
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.