o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 15:24:42
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 8
| Tema:
Labrador retriever
Strani:
1
...
63
64
65
66
67
[
68
]
69
70
71
72
73
...
120
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: Labrador retriever (Prebrano 209005 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127
Re: Labrador retriever
«
Odgovor #1005 :
petek, 16.02.2007 : 00:34:47 »
Kinologa lahko kupiš v Ajdovščini v Delo prodaja d.d. na Goriški cesti. Potem imaš pa še v Vipavi tudi v Delo-prodaja d.d. na Cesti 18. aprila.
Jaz Luni ne dajem nobenih dodatkov k prehrani, ker mislim da ima dovolj kvalitetno hrano, da tega ne potrebuje. Sem ji pa poleti dajala kakšen mesec Missing link pa še to z namenom, da se ji hitreje obnovi dlaka (je bejba zlezla pod tovornjak, kjer se je po glavi vsa popacala z nafto -> posledice so bile pa grdo zagnojena koža in izpadla dlaka).
Ja c00lman Luna si kar sama pripravi kosmiče. So bili zaprti v kartonasti škatli, pa sem našla le na pol zgrizeno škatlo na stopnicah, o kosmičih pa ne duha ne sluha. Moje ostro oko je potem na tepihu opazilo "drobtine" (očitno je imela tam pojedino). Sicer ima pa zdej že novo strast in to so nekuhani makaroni. Včeraj si je to sama postregla s pulta in jih začela glodat. Ampak sem bila doma in sem slišala tek njenih krempelčkov, tako da sem šla pogledat in rešila uboge makarončke. Očitno jih zna pa tudi že strest iz škatle, ker je bila škatla skoraj nepoškodovana (bila je pa že odprta prej), pa tudi na poti od kuhinje do njene košare ni nobenega zgubila.
Logiran
MKKL
novinec
Sporočil: 27
«
Odgovor #1006 :
petek, 16.02.2007 : 13:32:26 »
lepo pozdravljeni...jaz vse bolj intenzivno razmišljam kako je življenje s psom...ves čas "vas prebiram" in sledim vsem informacijam, ki jih posredujete...me pa nekaj zelo konkretnega zanima...ok, glede cene psa mi je jasno kolikšna je...ampak koliko približno na mesec porabiš za vse te reči...hrana, šola, cepljenja...ipd.
to bi bil moj prvi pes, zato res ne vem nič o teh stvareh...ampak glede na to, da sem še študentka me zanima če sem finančno sposobna imet psa...vrjamem, da se zelo smešno sliši, ampak zelo intenzivno premišljujem o tem ali ga naj imam zdaj, ali mogoče kasneje v mojem življenju...zato me zanimajo takšne, konkretne stvari...že v naprej hvala za informacije...lep pozdrav, metka
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
Sporočil: 748
«
Odgovor #1007 :
petek, 16.02.2007 : 13:55:24 »
huh, to je pa zelo tezko odgovorit.
En mesec ti je edini strosek samo hrana, spet drugi se ti nabere toliko stvari, da porabis celo premozenje.
Zopet stroski varirajo tudi s straostjo psa. Recimo nekaj podatkov: kvalitetna hrana te pride nekeje 50-60 evrov (12-15kg) - moja zdaj poje 12 kg zakl nekeje v treh tednih, mladicek za to porabi vec casa.
Veterinarski stroski so pa vsekakor veliki. Ponavadi je tako, da noben noce riskirat in psa takoj, ko se pojavi tek tezava, spoka v avto in k veterinarju. Tam pa je drago oz. odvisno pac kaj je narobe. Ponavadi pa pustis 20 evrov na pultu ze z vstopom v ambulanto
Potem pa mas se stroske, ki so bolj ali manj redni, npr. razglistenje, ampule proti klopom, mogoce priboljski, letno cepljlenje proti steklini in cepljenje proti kuznim boleznim, itd. In pa se stroski s solanjem, ki so od 100-150 evrov. Na sreco pretiranih stroskov z nego labradorcev ni.
Ce bi pa na grobo ocenil, ampak res RES na grobo, bi rekel da se da z nekje 100 evri na mesec. Torej das vsaki mesec na stran teh 40 evrov za morebitne veterinarske stroske. Ce pa se zgodi kaj hujsega, bog ne daj, pa je treba krampat dnar z vseh strani. To je pa pac ena stvar, ki jo je trebasprejet pri psu.
Lp, Marko
Logiran
alien2108
novinec
Spol:
Sporočil: 24
«
Odgovor #1008 :
petek, 16.02.2007 : 13:58:43 »
Kot je ze popo napisal!
Drugace pa eno izmed svetih pravil pri nakupu psa: NE kupuj psa ce si ga ne mores privosciti!
Logiran
c00lman
novinec
Sporočil: 15
«
Odgovor #1009 :
petek, 16.02.2007 : 15:42:11 »
Citat: *LuNa* , petek, 16.02.2007 : 00:34:47
....od kuhinje do njene košare ni nobenega zgubila.
Aja luna pa hvala za to informacijo.
In še eno vprašanje : Ali imate lastniki labijev v svojih psih čipe al kaj drugega?
LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #1010 :
petek, 16.02.2007 : 15:58:59 »
c00lman, po zakonu morajo biti vsi psi, ki so koteni po 1.1.2003 obvezno cipirani.
Pri nas se cipira ob prvem cepljenju za steklino, ko je pes star 3 mesece.
Kaj je osnovni smisel cipa in zakaj bi moral vsak lastnik svojega psa cipirati takoj, ko ga dobi? Hm, najbolj pomemben razlog je vsekakor ta, da te najdejo kot lastnika, ce se ti pes izgubi. To je sicer en nacin oznacevanja, ki je obvezen, nasa KZS tudi tetovira pse, neobvezen nacin je pa recimo obesek s tvojimi podatki in veljavno telefonsko stevilko, da te najditelj tvojega psa takoj lahko dobi in "odvzame" skrbi tebi in psu. Nic pa ni narobe, ce je tvoj pes oznacen na vse tri nacine
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
c00lman
novinec
Sporočil: 15
«
Odgovor #1011 :
petek, 16.02.2007 : 16:01:40 »
aha sem mislil da psa lahko čipiraš le če hočeš
LP
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #1012 :
sobota, 17.02.2007 : 01:01:27 »
Popo tvoja punca pa kar precej poje. Mi imamo 15 kilsko vrečo nekje za 1 mesec in pol, morda malo manj, sigurno pa ne 12 kil za 3 tedne. Malo več je pojedla edino poleti, ko je bila res na ful zaposlena in sem videla, da ji je običajna doza premalo (smo pa takrat prešli na hrano za zelo aktivne pse, tako da bistvene razlike v količini hrane vseeno ni bilo). Tako da nas recimo hrana pride 50-60 eurov za 1 mesec in pol.
Kar se tiče cepljenja te pride nekje okoli 30 evrov x 2 (proti steklini in kužnim boleznim). Potem so še stroški odpravljanja zajedalcev (recimo 100 evrov na leto).
Vsi ostali stroški so pa zelo variabilni. Potrebuješ osnovno opremo (posode, ležišče, ovratnica, povodec), ki pa zelo variira pač odvisno od tega, kaj želiš.
Šolanje te pa pride: mala šola nekje 80-100 evrov, osnovno šolanje nekje 170 evrov ....
Vsekakor pa svetujem, da si psa nabaviš, ko ga boš finančno sposobna si ga privoščiti.
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1013 :
sobota, 17.02.2007 : 01:28:24 »
Luna: zgleda da res
Ne zdrzi ji en mesece. Mogoce malenkost vec kot 3 tedne. Vbistvu sem ji to dnevno kolicino spremenil 2, 3 mesecev nazaj. Je dobila 2 kili, ampak sem dobil obcutek, da je to tista kolicina, ki ji ustreza in zdaj tezo lepo vzrzujemo. Trenutno mislim da ima okoli 29-30kg. Zgleda, da je toliko porabi. Vbistvu delama vsak dan. Tako aportiranje kot puslusnost in njej najbolj veselo solo - brezglavo divjanje
Je pa res da kolicino hrane odmerim tudi glede na aktivnosti. Torej, ko se je gonila in zaradi tega nisma aportirala in mele treninge, sem ji zmanjsal kolicino hrane. Bolj ali manj se drzim meric z vrece, drugace pa po obcutku. Moja hrana recimo pride tocno 59 evrov in torej zdrzi 3 tedne (v povprecju).
Naslednji mesec bo najbr veliko bolj aktiven, tako da bo se vec "nucala". hehe
Luna, st ze odprli sezono plavanja. Moja mala zaenkrat samo cofota po luzah in potokoh, ampak glede na trenutno stanje mislim da bo marca lahko ze veselo cofotala po ribnikih.
Lp, Marko
Logiran
mihc778
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #1014 :
ponedeljek, 19.02.2007 : 00:23:17 »
Živjo!
Mi smo se po dolgem premisleku odlocil za rumenga labija z rodovnikom. zdej me pa zanima ce pozna kdo ksnga vreditelja sm ze mal pr tylah gledov pa nc nimajo zdj, pa prjavljenih legl tut nc ni.
Ze v naprej hvala
Logiran
popo
odvisnež
Spol:
«
Odgovor #1015 :
ponedeljek, 19.02.2007 : 00:39:06 »
nazalost je v skladu s pravili foruma ni dovoljeno govorit oz. omenjati vzreditelje. najboljse da googlas ali pa pogledas v kinologa pod prijavljena legla. Verjetno si gledal na strani SKR-ja, ne? Tam so napisana samo legla clanov kluba, za kaj vec pa bos moral pobrskat po internetu.
Lp, Marko
Logiran
mihc778
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #1016 :
ponedeljek, 19.02.2007 : 01:01:17 »
hvala za tko hitr odgovor.
sm z velik prebrskov pa sm z tut kej najdu samo radi bi ga imel maja seprav tko da bi se zdj skotil ane pa bi ga lahko saj pogledat su ne da bi ga potem ko bi biv ze za oddat prvic vidu.
LP
Logiran
urc
novinec
Sporočil: 2
«
Odgovor #1017 :
sobota, 24.02.2007 : 22:29:19 »
Pozdrav. Pred kratkim sem se morala odreci mojemu zlatemu prinasalcu( bolezen hrbtenice), vendar si se vedno zelim imeti pasjega prijatelja in razmisljam o labradorcu ali pa o zlatem prinasalcu, ker pa zaradi slabih izkusenj s prejsnim psom in seveda s tem povezanim nezaupanjem vzrediteljem, vas naprosam za informacije, na koga naj se obrnem?
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
«
Odgovor #1018 :
sobota, 24.02.2007 : 22:58:32 »
Najprej se odloči za pasmo (ali hočeš labradorca ali zlatkota - pasmi si nista različni le v izgledu ampak tudi v karakterju), potem pa šele sledi iskanje vzreditelja.
Logiran
urc
novinec
Sporočil: 2
«
Odgovor #1019 :
ponedeljek, 26.02.2007 : 00:01:01 »
ojla, LuNa, ja mas prav se zavedam razlik, vendar... moj zlati prinasalec, bi maja dopovniv 4 leta in pomenil mi je vse...bil je pravi lepotec... obiskal je samo dve rastavi na katerih je dobil naslova CAC. Na izpitu za vzrejnno dvoljenje je dobil najvisje ocene...pa to ni to kar mi je najvec pominilo, sem pa razocarana nad tem kar se mu je zgdilo in zato sem zelo negotva v zaupanje vzrediteljev, ker je bil pa to ze moj tretji pes kar nekaj vem o njih in se tudi zavedam tega,kaj pomeni imeti psa in da si zelim psa kakrsnegaoli pac,le prosim vas za prave vzreditelje!
Logiran
Strani:
1
...
63
64
65
66
67
[
68
]