mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 10:43:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 210498 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #945 : sreda, 29.11.2006 : 21:29:29 »

Luna: To ja. Samo nevem zakaj mi je vse skupaj malo smrdelo in sem ze bil sumljiv. Nisem prav sledil in sem dobil obcutek, da gre za fino obliko "steparije". No, mi je blo vse pojasneno po mailu, tako da zdaj vem. Wink
Bolj tezko vsako sprobas, zato je pomembno da poskusas take stvari vedet ze v naprej in ves kaj lahko pricakujes. V veliki vecini priemrov tega preprosto nemores napovedat oz. lahko napoves samo priblizno. Predvsem za rumene je tezje ker je gen za rumene barve recesiven.
Res je da samo s tem ko paris s psom, ki preverjeno nosi rumen gen, zves ali ga nosi tudi tvoja psica. Ampak takrat so mladicki ze zunaj, ko ti to zves, in tisti drugi samec ni pomemben in ni ves poskusanja, ali ne? Smiley
Vglavnem, zdaj poznam situacijo in mi je vse jasno!

Cokoladni samec je kvaliteten in moram povedat, da so mi psi iz te psarne zelo vsec. Jih spremljam ze nekaj casa. Ampak zgleda da ni uradni clan psarne. Je verjetno v privatni lasti in parijo z njim, ali je celo v kateri drugi psarne. Nemorem odkrit v kateri, ker me zanima njegov rodovnik. Oce je najbrz Napoleon, ki ga v vecini primerom uporabljajo kadar zelijo cokolade in daje dobre potomce. Imajo kr nekaj oz. vecino psic, njegovi potomk, vkljucenih v svojo vzrejo.
Si na dobri poti, da dobis "dobrega" mladica. Edino mame ne poznam.

Lp, Marko
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #946 : sreda, 29.11.2006 : 23:17:14 »

Mama je pa preverjeno dobra, sicer prihaja iz švedske vzreje, daje pa super mladičke.
Je pa zanimivo, da je mamica malce močnejše konstrukcije in da daje večje in "malo nežnejše" mladičke.
Sicer pa je ta psarna zaenkrat edina v Sloveniji, od katere bi sama vzela mladička. Za razliko od drugih vzrediteljev šteparjev, ki imajo po več legel letno ali pa celo vzrejajo več pasem.
Logiran
labi-ka
novinec
*
Sporočil: 21

« Odgovor #947 : ponedeljek, 11.12.2006 : 09:18:48 »

Pozdravljeni,

pozna kdo labradorca, ki je 10.12 v Celju osvojil drugo mesto?

LP
slike si lahko ogledate pod "razstave"
Logiran
paty
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #948 : ponedeljek, 11.12.2006 : 15:56:29 »

Labi-ka,

najbrž misliš, tistega ki je dobil tudi grupo, in je bil rBIS, se pravi rezervni Best in Show.

JA jaz ga poznam. Kaj pa te zanima o njem?
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #949 : ponedeljek, 11.12.2006 : 16:00:22 »

Paty: sej lahko napises rodovnisko ime. Najbrz jo to zanima Smiley
Logiran
labi-ka
novinec
*

« Odgovor #950 : ponedeljek, 11.12.2006 : 16:05:22 »

Kuža mi je všeč, zanima me iz kod izhaja, vzreditelj, lastnik.

Hvala
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #951 : ponedeljek, 11.12.2006 : 16:08:02 »

Oglasevanje vzrediteljev ni dovoljeno. Lahko pa ti Paty napise rodovnisko ime in po tem sklepas cigav je oz. bos takoj vedela cigav je. Smiley
Logiran
paty
novinec
*

« Odgovor #952 : ponedeljek, 11.12.2006 : 16:47:11 »

Ja Popo sej maš prav.
Sm pa tud smotka ena.

Rodovniško ime je Tylah Fuss about the comeback.
Saj če vtipkaš to ime v brskalnih, ti bo vse postalo jasno.

papa
Logiran
labi-ka
novinec
*

« Odgovor #953 : ponedeljek, 11.12.2006 : 17:05:26 »

Vse jasno. Hvala.

Vama je všeč?
Logiran
lony20
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #954 : torek, 12.12.2006 : 23:51:19 »

Pozdravljeni ljubitelji labradorcev!

Sicer (še) nisem lastnica labija, vendar si to zelo želim postati. Zaenkrat si še pridobivam vse potrebne informacije. Dolgo časa vas že berem in moram vam povedati, da ste mi z informacijami že veliko pomagali. Prej sem imela zmotno prepričanje o tem, da so rodovniški psi le za razstave in so čistokrvni čisto enaki. Po vseh prebranih sporočilih mi je jasno, da temu ni tako. Zato se bom definitivno odločila za rodovniško psičko. Razstave me sicer ne zanimajo, želim si predvsem zdravo psičko, ki me bo spremljala pri mojih podvigih. Sem namreč zaenkrat še tečajnica v alpinistični šoli in si s fantom zelo želiva še enega spremljevalca. Ker sva ogromno v naravi upam, da bo labi z nama potešil svojo energijo.

V prihodnje vam bom verjetno zastavila še kar nekaj vprašanj in upam, da boste našli čas za odgovor.

Lep pozdrav in veliko veselja/uspehov z vašimi labiji
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #955 : sreda, 13.12.2006 : 00:36:44 »

Dobrodošla! Wink

Zelo pohvlano da si se nakupa lotila postopoma, in mislim da si ena izmed redkih, ki si dejansko vzeme cas za razmislek in nakup vsa. Ko bi le bilo vec tebi podobnih.
Me veseli, da te je prebiranje foruma odvrnilo od nakupa nerodovniskega psa.

Si na dobri poti, da postanes dobra lastnica labradorca. Smiley
Seveda, ti kr vprasaj ce te kaj zanima pa ti bomo poskusali odgovoriti Cheesy

Lep pozdrav, marko
Logiran
lony20
novinec
*

« Odgovor #956 : sreda, 13.12.2006 : 00:49:17 »

Hvala za dobrodošlico!

Nov kužek ne bo moj prvi pes. Skoraj enajst let sem bila ponosna lastnica bernskega prinašalca, ki pa me je na mojo veliko žalost zapustil. Dolgo sem razmišljala o še enem psu (labiju) in mi je kar hudo, da ga moj berni ni dočakal. Zato je zdaj potreba po še enem kužku tako večja, vendar potrebujem še malo časa, čeprav če po pravici povem zelo težko čakam, da bo spet pasje repkanje v hiši. Prve informacije sem dobila tudi od znanca, ki ima svoja dva labija pri reševalcih. Kot sem že rekla pa veliko berem tudi vas. Hvala za že dane koristne informacije, ko pa bom pri bolj konkretnih stvareh vam seveda sporočim. Do takrat pa vas bom z veseljem prebirala.

Lep pozdrav, Polona
Logiran
lony20
novinec
*

« Odgovor #957 : sreda, 13.12.2006 : 01:20:44 »

Očitno me daje pozna ura, bernski prinašalec seveda ne obstaja, bo pa pravilno bernski planšar. Ah, vsak včasih napiše kako neumnost.
Logiran
MKKL
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #958 : sreda, 13.12.2006 : 08:58:30 »

ooo, kako lepo, da se je še nekdo odločil za labija Smiley
in, kdaj približno ga boš imela? že veš kakšnega?

no, da vam povem, da sem spoznala mami in da je tak sladka in lepa da nisem prišla k sebi Smiley
do takrat še nisem nobenga labradorca božala in se cartala z njim...joj, res lepo...
sedaj pa čakam, da vidim kaj se bo zgodilo...ali bo "nastal" kakšen svetli ali ne Smiley
če ne, bomo pa še čakali...ampak, saj se nikamor ne mudi, a ne?

lep pozdrav, metka
Logiran
paty
novinec
*

« Odgovor #959 : sreda, 13.12.2006 : 15:04:26 »

labi-ka
Ja meni je kuža všeč. Jaz imam doma njegovega bratca, mlajšega, pač oba sta iz iste kombinacije, tako da jaz kar rečem da sta bratca.
Moj je črn, Finn pa je rumen.

Kaj naj rečem, kuža je res lep.
A ti bi tud mela rumenga labija?

Metka to ti pa verjamem, meni je tudi mamica ful všeč. Ko sem jo nazadnje videla je bla še mal bajsika, no zdej pa so jo shujšali, tako da je čist fit.

lp
Logiran
Strani: 1 ... 59 60 61 62 63 [64] 65 66 67 68 69 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.