mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 29.11.2024 : 10:50:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 210505 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #825 : četrtek, 24.08.2006 : 00:40:31 »

Meni ne stresa aporta. Ga lepo prinese do mene, ga spusti med noge in sede. plavat bom jo ucil zdaj. V nedeljo se bova najverjetneje odpravla nekam da bo gospodicna lahko plaval.
Glede psov...to zna bit problema. Moja kljub temu da je solana in ve da ko je na poligonu se dela, lahko naekrat zavije in se pozene k drugim psom. To zna bit velik problem pri meni. Drugace se je umirla malo pri tem, ampak zdaj ze nekaj casa nisma trenirala, tako da nevem kako se bo obneslo ko je spuscena. Meni se to zdi totalno nefer, ker nekateri psi pac se niso zreli. Bi pac morali ostale pse ("gledalce") ostranit oz. vsaj tolko da so za neko ograjo vsaj 20 metrov stran. Da bo mir.

Nekaj mi povej:  koliko stane slikanje kolkov in komolcev?
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #826 : četrtek, 24.08.2006 : 10:59:29 »

Pri nas je isto, da na poligonu dela super, ker je tam šola, drugje je pa druga zgodba. Sploh če so novi psi okoli, ki jih je treba spoznat. Bomo videli kako bo. Je ful družabna in kar rabi čas, da se umiri in začne delat.

Slikanje kolkov in komolcev pa pride okoli 30.000 SIT. Odvisno kje slikaš. Jaz sem slikala v Ljubljani na veterinarski kliniki v Mestnem Logu (tudi takoj dobiš izvid) in je bilo nekaj čez 28.000. Če bi recimo slikala v kliniki ki mi je najbližja, bi pa dala okoli 30.000, pa še na izvide bi čakala, ker jih morajo poslati v Mestni log ocenit.

Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #827 : četrtek, 24.08.2006 : 14:42:26 »

In kaksen je bil rezultat?
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #828 : četrtek, 24.08.2006 : 22:23:50 »

Rezultat je bil odličen: kolki A/A, komolci 0/0. Je še veterinar komentiral, da že dolgo ni ve+idel psa, s tako dobrimi kolki. Sem si kar oddahnila, ker je bila Luna v svojem prvem letu tako naspidirana, da ji nismo mogli preprečiti divjanja po stopnicah, pa norenja in preskakovanja raznih podrtih dreves v gozdu ...
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #829 : petek, 25.08.2006 : 01:05:06 »

Cestitam.
Jaz pa nazalost nebom mogel opravljat vzrejnega zdaj v spetembru ker so me zaj... s tem ko so prestavili datum. Namrec Trixy je rojena 24.6. in ce bi datum ostalo tako kot je bil najprej bi bila na dan vzrejnega stara tocno 15 mesecev. Zdaj ko so ga prestavili za en teden pa bo en teden premlada. Sem ze klical in so mi povedali da nebo slo.
Jaz pa sem ze imel bolj ali manj dogovorjeno za parjenje nekje v februarju (po mojih izracunih). Sedaj pa bo gospodicu "oplojevalcu" Smiley pocasi rastla in rastla cena. zato ker niza odlicne rezultate in je med favoriti v Poznanu.Joj joj, ma bo ze. Bom potrpel do maja. Drugega mi ne preostane.
Kolke pa grem kljub temu zdaj slikat.

Lep pozdrav, Marko
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42

« Odgovor #830 : sobota, 26.08.2006 : 10:51:06 »

Midve z Lee greva pa končno v šolo!! sem se zelo dolgo odločala  Wink(Lia je stara že 1 leto pa pol). mam pa problem da je Lia ko pride v šolo tako vesela da potem skoraj nič ne posluša.  ;)jo moram najprej mal zmatrat hehe.

Še nekaj me zanima.Lia še vedno noče plavat.labriji naj bi radi plaval...ona pa noče. vodo ma ful rada ampak samo do trebuščka Cheesy. nikoli ni imela kakšne slabe izkušnje z vodo, ampak plavat useeno noče, tudi če ji recimo dam v bolj globoko vodo kakšen briket (drugače Lia res naredi vse za hrano Wink).
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #831 : sobota, 26.08.2006 : 20:16:33 »

Mah komplicirajo kjer ni treba. Že tako so vzrejni preveč na easy, pol pa komplicirajo tam, kjer ni treba. Pa sploh ker so šele zdaj prestavili datum.
Kako pa to, da imaš že izbranega samca? Kaj pa če ne bo vse vredu s psičko ali pa kombinacija ne bo primerna? Samot ako vprašam iz radovednosti. A lahko razkriješ, kdo je skrivnosti potencialni očka?

tina: tudi luna je tako živa, da kar rabi čas, da se umiri. Spomladi recimo na prvem srečanju ni znala nič, ker je bilo vse drugo bolj zanimivo. Potem se je pa navadila na druge kužke in je bilo super. Seveda pa še vedno rabi svoj čas, ko pride kam na novo. Res pa pomaga, čpe je malo zletana, čeprav ima vedno dovolj energije za norenje.

Glede vode pa obstaja več načinov, kako psa navadiš plavat. Eden je ta, da ga imaš preprosto v naročju in greš z njim v vodo, potem ga pa spustiš, da mora zaplavat. Ta način je primeren za manjše pse oz. vsaj mladiče, pa seveda se pes ne sme bati vode.
Potem so pa še drugi načini, od tega, da psu vržeš njegovo najbolj priljubljeno igračo in bo verjetno šel za njo. Ali pa da greš ti v vodo in bo šel za tabo. Pri nas ni šanse, da Luna ostane sama zunaj, ker se grozno boji, da bi jo kje pustila samo. Tako da na morju ni bilo šans, da bi šla plavat brez nje, ker je bila takoj v vodi in za mano.
Poskušaj svoji psički narediti plavanje čimbolj zabavno. Magari se noro igrajta v vodi, pa postopoma pojdi v bolj globoko vodo, tako da bo morala zaplavati. Če bo ful v igri najprej sploh ne bo opazila, ko bo pa zaplavala, bo pa strah najbrž že premagan.
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42

« Odgovor #832 : nedelja, 27.08.2006 : 08:48:31 »

to da grem jaz v vodo in to z igračo sva že poskusili. pa ni šla v vodo...samo cvilila in lajala je v nizki vodi. bova pa trtji način še poskusili Wink.

Lp, tina
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #833 : nedelja, 27.08.2006 : 15:28:08 »

Hm...zakaj pa kombinacija neebi bila primerna? ena izmed podrocji vzreje labradorcev je tudi barvna genetika. In s tem se veliko ukvarjam, tako da ima ze vse nastudirano. Sploh pri cokoladnih je to velikega pomena da odkrijes pravo kombinacijo. Rodovnik pregledan za 6 generacij nazaj. Bolj ali manj ima pregledane vse espekte. Veliko tudi sodelujem z nekaterimi tujimi vzreditelji s katerimi skupaj odkrivamo najboljse kombinacije. Vbistvu je ta samec zaenkrat najboljsi. Ima boljse tiste karakteristike ki si pri triksi slabse. Zdaj samo se pocakam, da vidim kaksne potomce daje, torej kaj je tisto kar se prenasa iz njegovega genotipa na potomce, pa bo.
Kdo je raje nebi povedal dokler nebo vse ze komplet doreceno. Tako kot sem rekel, malo se je zdaj zakompliciralo zaradi vzrejnega. Ko bo pa vse tak dalec pa bom napisal. Smiley pa brez zamere!
Ce pa slucajno kaj nebo vredu s Trixy pa seveda ne bom paril. Ce kolki npr. nebodo vredu, pac nebo za vzrejo. Oz. ce se bo odkrila kaksna drasticna napaka paril ne bom, ker potem to vse skupaj nima smisla. Ce bo kaj takega da ni strasno oz. kljucnega pomena pa bom poskusal te pomankljivosti odpravit z izbiro pravega smaca. Meni se se zmeraj zdi da je car in smisel vzreje izboljsanje pasje populacije, kar pa ne pomeni samo parjenje samionov z sampioni, temvec tudi opravljanje deficitov v vzrejni linija oz. izboljsava le te.

Lp, Marko
Logiran
sirtaki
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.576

« Odgovor #834 : nedelja, 27.08.2006 : 17:44:38 »

Še vedno ti preostane možnost opravljanja izrednega vzrejnega pregleda. Seveda moraš prej komisijo prepričati, da je tvoja psička res tako pomembna za vzrejo in sploh ta načrtovana kombinacija, da se nikakor ne mora počakati do drugega leta Wink
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #835 : nedelja, 27.08.2006 : 20:36:40 »

Popo ravno zato, če nimaš psičke še ocenjene in pregledane, se mi je zdelo malo nenavadno, da imaš že izbrano kombinacijo. a telesno oceno že imaš? A svojo psičko razstavljaš?

Kar se šampionov tiče, jih pa jaz jemljem bolj z rezervo. Sploh ko vidim, kako ocenjujejo na razstavah, ko bi si moral marsikateri sodnik najprej sploh prebrati standard ... Brezveze zgubljati besede. Sicer pa meni uspehi na razstavah še najmanj pomenijo, ker mi je v prvi vrsti pomemben karakter in uporabnost psa pa seveda zdravstveno stanje - poleg tega da mi je lep tudi po zunanjosti.

Sicer pa lahko gresta vsaj po telesno oceno sedaj na vzrejnega, pa da dobiš malo občutek.

Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #836 : ponedeljek, 28.08.2006 : 02:34:10 »

sirtaki zanimivo, tega pa nisem vedel. Pa sej take sile ni. Bom ze pocakal do maja in se poskusal z lastnikom plemenjaka dogovoriti da za mene ostane ta cena Smiley

Luna: Luna zakaj je nenavadno? Dobro poznam pomanjklivosti svoje psicke in ne rabim sodnika da mi pove to. Seveda pa hkrati to ne pomeni da do neke mere nebom uposteval nasvete vzrejne komisije, ne me narobe razumet. Npr. vem da ima Trixy prenezno glavo (res je da se bo to se popravilo, saj se glava pri labradorcih kr dolgo razvija), torej je treba poiskat psa ki preverjeno daje potomce z dobro glavo. Res je da ni vse tako preprosto da reces: aha moja nima naboljse zgornje linije, pa dajmo poiskat enga samca ki jo ima. Tukaj gre za skrbno brskanje po rodovnikih samca. In ne samo po njegovih, kar je bistveno so kombinacije v katerih je parjen. Torej kaksne potomce daje in katera je tista izrazita lastnost ki jo podeduje na potomce. Poznam primere v katerih lahko ugotovis da je pes potomec nekega psa tri generacije nazaj, in to samo po njegovih oceh.
Pri cokoladnih je malo drugace vse skupaj in so lahku rezultati ne najboljsi ce ne ves s kom paris. Vbistvu gre tukaj bolj za barvno genetiko kot za kaj drugega, in ce je dobro ne poznas lahko dobis mladica, ki bo sicer zdrav in brez usodnih napak, ampak bo zmeraj pet kvalitete in na razstavah nebo dosegal dobrih rezultatov zaradi svoje pigmentacije. Z telesno oceceno ne bom hitel, bom dal mali se cas da se razvije in bom potem vse skupaj naredil. Trixy sem razstavljal 2x bom pa jo seveda se. Na CACIB Tromostovje je bila zelo perspektivna z vsemi pohvalami. No na specilaki v gornji radgoni je bila prav dobra in to predvsem na racun nezne glave. Takrat je sodila Barbara Krumpak (predsednica SKR) in mi je v pogovoru tudi sama rekla naj dam casu casu. Nekatere psicke se pac pocasneje razvijajo. No to je bil bolj ali manj edini odbitek (razen tega da da ni bila njaboljsa predstavitev v ringu).
Glede pregleda sem ti ze napisal. Ce se bo kar koli stranega odkrilo je nebom paril. NO WAY!

Luna najverjetneje pridem pogledat na vzrejnega pa se tam vidimo in pogovorimo. Smiley

Pa se ena slika od Trixy:

Lep pozdrav, Marko
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #837 : ponedeljek, 28.08.2006 : 14:56:16 »

Tudi jaz malo študiram genetiko labijev, ker me zanima kako se deduje barva pa pigmentacija ... Zato tudi vem, da je predvsem pri čokoladnih treba biti kar pozoren. Pa tudi pri rumenih so meni najlepši lepo pigmentirani psi s črnim smrčkom.
Popo a nameravaš iti v smer vzreje čokoladnih labijev?

Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #838 : ponedeljek, 28.08.2006 : 18:01:58 »

No, ce te zanima karkoli v zvezi z barvno genetiko me lahko vprasas. Mislim , da ti bom znal odgovorit na bolj ali manj vsako vprasanje. Ko bom mela cas pa bom naredil tudi en prispevek ravno o barvni genetiki i dedovanju, Smiley
Ja Luna, zelim si in upam da mi bo uspelu uredit vse potrebno, da cez cas dobim se kaksno psicko. Tezko povem zdaj kako in kaj, zaradi tega ker nevem v katero smer se bo odvijala moja prihodnost in ce bom sposoben imet dve psicke. Ce bo priloznost bo seveda tako. In seveda bo to se ena cokoladna Smiley Meni so vsec vse tri barve, ampak mi je cokoladna najbolj posebna! In bolj ali manj vse kar delam je v smeri vzreje cokoladnih labradorcev.

Aha, to kar si napisala glede crnih smrckov pri rumenih. To je velikokrat posledica nepoznavanja vzrediteljev barvnega dedovanja. Rumeni labradorci s cokoladnim nosom in pa (v povezavi s tem) svetli lisami okoli oci, so vecinoma posledica parjenja cokoladnega labradorca, ki nosi gen za rumeno barvo z s enim takim, ali pa z rumeni. Rezultat je pes rumene barve z cokoladnim genom in brez crnega. Torej ima pigmentacijo cokoladnega labradorca. In to je bolj ali manj napaka oz. je napaka le pri razstavljanju. Tak pes nima nobenih zdravstvenih tezav ali kaj podobnega. Ima samo eno majhno napako Smiley

P.S: Koliko je stara Luna na tej sliki?

Lep pozdrav, Marko
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #839 : ponedeljek, 28.08.2006 : 21:54:49 »

Hm tu je bila še mladiček, ne vem pa točno koliko.

Drugače pa če prav razumem genetiko: če ima rumen labi gen za črno barvo, bo imel črno obarvan smrček, pa tudi obrobo oči in ust. Če ima gen za čokoladno barvo, bo vse to čokoladne barve. Tako da mi ni jasno, zakaj standard prepoveduje čokoladen smrček.
Meni je še najmanj všeč roza smrček na sicer rumenem labiju s črnim genom (pa ne tista roza obarvanost, ki nastane zaradi mraza ali starosti) in pa seveda čisto pomanjkanje pigmentacije.

A mogoče veš za kakšno dobro knjigo o genetiki labradorcev?
Logiran
Strani: 1 ... 51 52 53 54 55 [56] 57 58 59 60 61 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.