mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 17:25:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 209094 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
garfield
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 72

« Odgovor #795 : torek, 04.07.2006 : 08:19:10 »

kak je sladki.......človek bi ga kar pojedel!!!!!
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #796 : torek, 04.07.2006 : 16:08:52 »

Citat
SKYWALKER, kaj pa ko bi namesto opozoril o navedbi vzrediteljev povabil novinca, da napise rodovnisko ime psa , od koder bos kot poznavalec labi scene takoj vedel, "kam spada"?

Jana,tega se pa jaz teleban res nisem spomnil. sram

Lp
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #797 : četrtek, 06.07.2006 : 00:32:25 »

Joj kakšen cukrček. Me kar mika da bi si nabavila še enega črnega labija. Tudi mene zanima, iz kje je kuža pa tudi kakšna novejša slikica, da bomo videli kako zverinica zgleda pri 5-ih mesecih.
Logiran
hugy
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #798 : četrtek, 06.07.2006 : 00:40:54 »

Hm, dobil sem ga v Gorenji Vas-i, Rodovniško ime ima Tork, tako da iz tega bi verjetno težko ugotovili s kje je. Bi napisal starše ampak se na rodovniku ne znajdem preveč tko da je možn da bi zgrešu tapravo generacijo.

Ma pa kuža trenutno 22 kg Shocked, tko da mislm da kar lepo napreduje. prlepim kšno slikco, samo trenutno pri roki nimam nobene
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
Sporočil: 727

« Odgovor #799 : četrtek, 06.07.2006 : 15:56:01 »

Je mami morda ime Flora?

Lp
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #800 : sreda, 12.07.2006 : 21:58:43 »

Kje ste zdej labi navdušenci, kdaj se bomo kaj srečali?
Logiran
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #801 : petek, 14.07.2006 : 14:46:21 »

Ena labradorska  Roll Eyes
http://novice.siol.net/default.aspx?site_id=1&page_id=6&article_id=16060714110343105&cid=108&pgn=1
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #802 : ponedeljek, 31.07.2006 : 19:15:08 »

Koncno smo lahko objavili tudi kratek opis pasme labradorec, ki ga je pripravila Maja Vovk.

Vabljeni k ogledu.
Logiran

mpogladic
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #803 : petek, 04.08.2006 : 12:05:02 »

haj

jeseni si mislim kupiti labradorko.Na internetu sem zasledil da je več vrst labradorcev.Prosi če mi eden pove razliko med njimi.

Undecided Undecided Undecided Undecided Undecided
Logiran
popo
odvisnež
Sporočil: 748

« Odgovor #804 : petek, 04.08.2006 : 14:16:25 »

hehe
vrsta je ena - labrador retriever Smiley
so pa 3 barve ce to mislis; rumeni, crni in cokoladni/rjavi!

Do neke mere so opazne razlike v konstrukciji glede na "nalogo", ki jo psi v vzreji opravljajo. Imas vzreditelje ki vzrejajo delovne pse(za lov), potem show pse(razstavne) in pa pet kvaliteto(psi za na "kavc"). Sicer med 2 in 3 kategorijo ne opazis razlik razen ce ti bodo labradorci kot marsikomu izmed nas prava strast, se pa opazi razlika med 1 in ostalima dvema kategorijama Smiley Ampak temu (po mojem mnenju) ne rabis pripisovat preveliko pomembnosti razen ce si preprican kateri "tip" bi rad imel oz. ze zdaj ves, da bi se rad (se bos) ukvarjal z razstavljanjem ali lovom Smiley

Kr preberi si se malo, da nebo kasnejsih presenecenj, ter da bos vedel cim vec o pasmi Smiley

Lp, Marko
Logiran
galy
nekaj malega že vem
Sporočil: 150

« Odgovor #805 : petek, 04.08.2006 : 14:36:38 »

Tudi mene so že presenetili z vprašanjem, če obstajajo veliki in mini Huh labradorci. Nimam pojma, od kje je to prišlo – mogoče res z razliko med delovno/razstavno linijo (da ne govorimo o nerodovniški vzreji Roll Eyes).

Mogoče kot informacijo FCI standard za labradorce: ***** (kliknete desno na sliko labija)
Logiran
mpogladic
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #806 : ponedeljek, 07.08.2006 : 13:33:06 »

Ali je kakšna razlika med psico in pesom???
  Če je kakšna Smiley Smiley
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #807 : ponedeljek, 07.08.2006 : 14:12:52 »

Kaksnih posebnosti za pasmo nimas, lahko si pa na forumu preberes debate na to temo - pes ali psica. Mogoce bos tam nasel kaj zanimivega. Malo prebrskaj, ker trenutno nimam casa, da ti iscem link!
Glede tistega ko si pisal o vrsti sem razmisljal....si mogoce mislil na vrsto kot American Labrador in English labrador? Sem se spomnil da se uporabljata ta termina. No ce si ti kr povem da tukaj zopet gre le za razliko v konstrukciji oz. izgledu. Eno je ameriska vzrejna linija in psi zgledajo tak in tak, druga pa angleska in zopet zgledajo tak in tak. Razlike so pa minimalne, komajda opazne. Jaz pravim da je pes se vedno isti! Smiley

Lp
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem

« Odgovor #808 : ponedeljek, 14.08.2006 : 22:27:35 »

Razlike so med angleškimi in ameriškimi linijami. Angleži preferirajo nižje in bolj čokate pse (ala razstavna linija), Američani pa višje in bolj elegantne pse (ala delovna linija).
Mogoče še opomba: delovna linija ni mišljena samo za lov (čeprav naziv delovni pes dobijo po opravljeni lovski tekmi), ampak so delovni psi tudi psi reševalci, agilitaši ... Gre za pse, ki imajo primerno konstrukcijo in dovolj energije oz. zagnanosti za delo. so pa labradorci v sonovi lovski psi in bi tako vsi morali imeti lovski nagon, le da ga nekateri vzreditelji ne razvijajo, ker se usmerijo v razstavljanje.

Je pa precejšnja razlika v izgledu psov: med tipično razstavnimi in delovnimi. Imaš pa tudi vmesne variante (kamor sodi tudi moja psička), ki je po konstrukcij sicer malo močnejša, še vedno pa ne dosega "norme" razstavnih psov (kar se izgleda tiče).

Vsekakor svetujem dober premislek pred nakupom labradorca, ker je vsaj v Sloveniji zelo malo labijev brez zdravstvenih težav (sploh kakšne kolčne displazije in alergije so zelo pogoste).
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #809 : sreda, 16.08.2006 : 12:50:47 »

Mislil sem na ralike med amerisko in anglesko vzrejno linijo ki se promovirata v evropi. Med brskanjem nisem opazil razlik med t.i amer. in ang. standardom. Ceprav nekateri evropski vzreditelji vzrejajo poteomce ameriskih linij oz. imajo uvozene ameriske linije, se je to v evropi ze tolko izkoreninilo (po moje mnenju) da je razlika minimalna. Je vse skupaj ze bolj evropski tip labradorca ker se mi zdi da vzreditelji nevede tezijo kr ang. standardu oz. izgledu.
Ze ce gledas ameriske strani jih veliko promovira amer. vzrejno linijo, ceprav jim njhiovi psi niso niti malo podobni amer. vzr. liniji. So pa taksni kjer je razlika zelo ocitna, tam pa nemores zgresit!
Mogoce ima kdo drugacna opazanja. Naj jih kr povem- se bo odprla zanimiva debata Smiley
Jaz pac mislim da so te razlike vedno manj vidne.
To kar sem napisal v prejsnem postu se nanasa na vzreditelje po evropi, kjer po mojem mnenju tezko najdes kaksne bistvene razlike. To pa ne izkljucuje dejstva da taksen nekje v evropi tudi obstaja.

Lp
Logiran
Strani: 1 ... 49 50 51 52 53 [54] 55 56 57 58 59 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.