mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 11:22:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 208885 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #660 : ponedeljek, 23.01.2006 : 21:58:53 »

Dobrodošel!  Cheesy
Ako nešto ne razumeš samo pitaj!  Wink

Lep pozdrav, Marko
Logiran
labri
novinec
*
Sporočil: 2

« Odgovor #661 : ponedeljek, 23.01.2006 : 22:35:51 »

Hvala na dobrodošlici!
Inače, puno bih više pisala i čitala da više razumijem, a forum zaista ima jako puno korisnih informacija!
Lijep pozdrav
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42

« Odgovor #662 : petek, 27.01.2006 : 19:52:16 »

živjo! zanima me, če ima kdo kakšno idejo kako naučiti eno leto starega labrdorca, da ne vleče. zelo bi bila vesela odgovora, ker imam velike probleme s tem Cry.
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #663 : sobota, 28.01.2006 : 01:05:04 »

Samo z vztrajanjem. Vedno ko povleče rečeš strogo ne in ga potegneš nazaj k sebi. Ko je lepo ob tebi na svojem mestu ga pohvališ. Seveda pes more že razumet besedo ne. Je pa fajn tudi če zna že poleg. Moja je zmeraj na povodcu ampak ne hodi poleg. Je ravno toliko prosta da ne vlece. Kadar pa vseeno malo vleče pa strogo rečem ne, jo potegnem nazaj. Potem se ponavadi pomiri, če ne(to je ponavadi takrat ko vidi kaj zanimivega) ji še enkrat rečem in če ne uboga je potem poleg za nadaljnih 50m.
Edino kar je pomembno je vztrajanje. Pa če rečes NE in ga potegneš nazaj, pa še zmeraj vleče, pač še enkrat ponoviš celoten postopek, koliko krat je treba, da se pes umiri.
Pri moji je to ratalo, pa verjemi, da imam zelo zelo hiperaktivnega psa Wink
Upam, da sem ti pomagal!

Lep pozdrav, Marko
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Sporočil: 42

« Odgovor #664 : sobota, 28.01.2006 : 16:47:30 »

hvala. upam da res pomaga... Lia je zelo trmasta. bom poskusila.
Logiran
doggygirl
otrok do 14 let
**
Sporočil: 50

« Odgovor #665 : sobota, 28.01.2006 : 23:05:36 »

druga rešitev je halti. neke vrste zatezna ovratnica ki pomaga preprečiti vlečenje psa. ko pes povleče mu ta ovratnica malo potegne glavo v stran in ker to pse moti in ker ugotovijo da če ne bojo vlekli jih ne bo zatezovalo. to je pač druga rešitev ali pa pasja šola.
Logiran
kibi_tz
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #666 : torek, 07.02.2006 : 12:37:20 »

Živijo!

Glede vlečenja je treba imeti samo potrpljenje in pa vztrajati moraš. Ko bo začel vleči, ga potegni nazaj in reci glasno NE ali pa STOJ. Jaz sem našo malo trmo potem, ko je začel malo ubogati, še nagradila s kakšnim piškotom in tako sva dosegla, da ni več vlekel po svoje. Ker živim v strogem centru, ga na krajših sprehodih ne spuščam s povodca, ker je še vedno tako igriv in hitro naredi kaj po svoje, vendar pa ni več vlečnica. Drugače pa tudi halti je dobra šola za male razposajence.

Tina, upam, da si že kaj napredovala  Smiley

LP, Tina
Logiran
majoli
novinec
*
Sporočil: 15

« Odgovor #667 : sreda, 15.02.2006 : 20:35:27 »

Čao,

imam vprašanje v zvezi s ptičjo gripo. Ali slučajno kdo ve, če pes lahko dobi ptičjo gripo, če npr. ovohava, se povalja, ugrizne... v obolelo (poginjeno) ptico?

Hvala in lp
Logiran
doggygirl
otrok do 14 let
**
Sporočil: 50

« Odgovor #668 : četrtek, 16.02.2006 : 20:25:50 »

ja meni se zdi da se prenaša na ostale živali če pes poje tega ptiča ali kar koli dela z njim
Logiran
Kori
novinec
*
Sporočil: 31

« Odgovor #669 : ponedeljek, 20.02.2006 : 15:16:52 »

Hy! Smiley

Jst mam tud duma labradorko Kori. Je pa ful mejhna pa je stara 2let pa še mal.Ja je pa tud njena mama ful mejhna. Kolk so pa kej vaši labiji velki

PaPa~ Kiss   ~UrShA~ & Kori
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #670 : ponedeljek, 20.02.2006 : 16:15:34 »

Ptičja gripa se zaenkrat ne prenaša na živali, vsaj pri nas ne. So odkrili prvi primer menda na Tajski. Ampak skrb nikoli ni odveč. Pa ne samo zaradi ptičje gripe ampak nasploh, jaz moji niti slučajno ne pustim, da voha kaksne crkjene ptiče al pa kaj podobnega.

Lep pozdrav
Logiran
Kori
novinec
*
Sporočil: 31

« Odgovor #671 : ponedeljek, 20.02.2006 : 17:11:53 »

Ja enako.
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #672 : ponedeljek, 20.02.2006 : 17:37:46 »

Ko gre ravno debata o ptičji gripi, nekako nevem, kam bi uvrstila tole vprašanje pa se mi zdi tule debata še najbolj v tej smeri...Namreč jaz sem planirala do spomladi Lizo pripravit na PZN (Aarona pa na CACIT). V zmrzovalniku imam enega fazana in eno prepelico še od takrat, ko ptičje gripe ni bilo. Koliko je kaj priporočljivo delat zdaj? Mogoče s tema dvema kosoma še, kaj pa potem za naprej? Naj grem najprej delat z zajci? Ali je tveganje čisto preveliko in se je sploh brezveze trudit?
Logiran
retrieverka
odvisnež
Sporočil: 734

« Odgovor #673 : ponedeljek, 20.02.2006 : 21:33:58 »

Ko gre ravno debata o ptičji gripi, nekako nevem, kam bi uvrstila tole vprašanje pa se mi zdi tule debata še najbolj v tej smeri...Namreč jaz sem planirala do spomladi Lizo pripravit na PZN (Aarona pa na CACIT). V zmrzovalniku imam enega fazana in eno prepelico še od takrat, ko ptičje gripe ni bilo. Koliko je kaj priporočljivo delat zdaj? Mogoče s tema dvema kosoma še, kaj pa potem za naprej? Naj grem najprej delat z zajci? Ali je tveganje čisto preveliko in se je sploh brezveze trudit?
Popolnoma se pridruzujem vprasanju. Sama se z njim ubadam zdajle ze nekaj casa. Ne bi rada izpadla panicarka ampak mislim da tudi ne bom delala z divjadjo z mojimi psi z mirnim srcem (kdo mi pa garantira da delam z zdravo ptico). Poleg tega me zanima ali se bodo v takih okoliscinah tekme in PNZ-ji sploh odvijali in kako bo navsezadnje poskrbljeno na "varnost"? Divjad najbrz ne bo pregledana...
Logiran
popo
odvisnež

« Odgovor #674 : ponedeljek, 20.02.2006 : 22:37:58 »

Kolikor vem se zmeraj, da it k veterinarju(zdaj nevem tocno kateri to opravljajo), da pregleda meso zivali. Vsaj mislim da je nekako tako, sklepam po tem, da naprimer majhni kmetje zmeraj peljejo meso zivali, ki so jih zaklali (npr. prasice, krave, itd.) na pregled. Mislim, da bi se z fazani tudi dalo.
Je pa se ena moznost: mogoce bi bilo vredu se obrnit na lovsko drustvo. Mislim, da bi tam znali svetovat kako je s pregledom ptic.

Upam, da sem pomagal kaj! Smiley

Lp, Marko
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.