mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 17.02.2025 : 22:48:02

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 215573 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
SKYWALKER
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 727

« Odgovor #360 : četrtek, 03.03.2005 : 15:56:46 »

Ja,res imajo čudovit karakter,vendar pa moramo biti iskreni-Če bo neizkušen lastnik dobil dominantnega labija z močnim karakterjem,se bo verjetno prej zlomil lastnik kot pes.
Znajo biti izredno,izredno trmasti.

Zato se sam vedno nasmejim,ko kdo komu za prvega psa predlaga labradorja,češ,to so ful poslušni psi.
Ma ja... Cool

V primeru pa,da ga znamo "zgraditi" tako kot takšen pes mora biti,pa verjetno res ni pasme,ki bi se lahko kosala z njimi.No,vsaj za nas ljubitelje labradorjev. Wink

Kar pa se tiče videza pa naj ponovim to,kar sem že napisal zadnjič:Ni mi všeč,da se labradorjem sistematično niža plečna višina.Pes naj bo pes!

Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47

« Odgovor #361 : petek, 04.03.2005 : 15:08:28 »

Govoriš o trmastem labradorcu!? Če bi bil Dim v človeški obliki, bi se v svojih napadih usedu na tla, prekrižal roke, naredil šobo in gledal izpod čela, rekoč: prisili me Tongue. Hvala bogu ni človek in je prav labradorsko požrešen in ga čokolada prepriča v vse Grin.

Tudi jaz sem opazila, da so nekam nižji kot na starih slikah. Ampak kje pa je "fora", da jih tako manjšajo?! Tudi ne vem, zakaj je potrebno, da je razstavni labradorec toliko nabit, medtem ko je delovni lahko bolj atletski. Zakaj mora ta razlika sploh biti. Labradorci so tako ali tako bili vzrejeni, da delajo in so morali biti dovolj atletski, ne pa neki nabiti razstavni psi.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #362 : petek, 04.03.2005 : 15:26:48 »

Dimy,kot da bi vprašanja vzela iz mojih ust! Wink

Pojma nimam kje je fora,da jih sistematično manjšajo! Huh
Dejstvo je,da kljub njihovemu res krasnemu karakterju,nekako težko vidim labradorja tudi v prihodnje ob svoji strani ravno zaradi tega.

Ma ni fore,da je samec,ki pokriva samico manjši od nje,ob tem,da je ta samec kao zlo uspešen razstavni pes. Undecided

Tu pa pridemo do razlike med delovnimi in razstavnimi in moram reči,da se meni psi,ki jih vidim na razstavah zdijo zelo podobni kakšnim vietnamskim prašičkom.Brezveze.

Priznam,da je moj Sky nekoliko previsok,saj ima kar 65cm plečne višine in kar 43kg,vendar vsak,ki ga pozna ve,da niti približno ni debel,prej omenijo,da je suh.Je pa mišičast.

Men osebno so bolj všeč višji psi,bolj atletske postave,sploh za delo.Nekako si težko predstavljam,da bi mali razstavni "debelinko" lahko enako uspešno premagoval vse ovire,ki mu jih na pot postavi življenje delavnega psa v katerikoli disciplini.

I ravno zaradi tega,ker ne vem,kje bi v današnjem času našel labradorja,ki bi ustrezal mojim zahtevam,se bom po Skyu moral ozreti po drugi pasmi,razen,če se bo na labradorski sceni kaj drastično popravilo.V kar pa ne verjamem. Cry

Še vedno pa ostajam zaljubljen v njihov neponovljivi karakter. Grin

LP Zoran
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #363 : petek, 04.03.2005 : 21:35:12 »

Evo, to je pa Ajsa:

http://lilit.moj-album.com/album/55070/?os=55073#

Stara je 14 in pol, dobili smo jo v psarni Olivland, ni njihove vzreje, ampak je nekje iz Hrvaske, oni so jo samo "resili" slabih lastnikov al nekaj takega... se ne spomnem, ker je ze tako dolgo nazaj sram Ko je prisla k nam, je imela 2 leti in 18 kg Lips Sealed Je nismo uspeli kaj dosti zredit, danes jih ima 22.

Ceprav ima kao rodovnik, vsaj meni ne izgleda tipicna labradorka Undecided Ampak po karakterju je pa prava Cool, ceprav se ji pozna sumljiva preteklost Sad

@SKYWALKER, Nisem vedla, da je tako slabo stanje, kar se tice vzreje labradorjev... a Tylah in Olivland nista uredu?
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #364 : petek, 04.03.2005 : 22:09:28 »

Lilit je napisala:

Citat
SKYWALKER, Nisem vedla, da je tako slabo stanje, kar se tice vzreje labradorjev... a Tylah in Olivland nista uredu?

Res je,stanje je tako slabo! Undecided
Sicer ne samo pri labradorjih,ampak glede na to,da nas pač ti zanimajo,se najbolj obremenjujemo z njimi.

Kot sem že napisal,me najbolj moti to,da jim tako nižajo plečno višino,čeprav dvomim,da je to zraslo na zeljniku naših vzrediteljev.Verjetno samo sledijo trendom v tujini.
Ni pa to ničemer več podobno.

Če si si ogledala kakšno razstavo,mi boš verjetno potrdila,da izgledajo kot oni mali pujski.
Škoda!

Citat
a Tylah in Olivland nista uredu?

Veš kako je?Včasih je bila Olivland pri nas kao "avtoriteta" pri vzreji labijev,ampak so že takrat bile kakšne zakulisne igrice.
V današnjem času pa poznam veliko psov njihove vzreje in imajo precejšnje težave-kolki,koža,zavih veke,alergije...Po pravici povedano-psa njihove vzreje-NE HVALA!

Tylah pa-verjetno je res najkvalitetnejša psarna pri nas,če ti to kaj pove.
Meni ne več veliko! Tongue

Sicer so mi njihovi psi nekoliko bližje kot Olivelandovi,ampak tudi njihovih ne bi imel.Čeprav pa moram priznati,da sem pred 5. leti kupoval psa pri njh,ampak se potem hvalabogu nakup ni uresničil.
Poznam pa tudi njihovo psičko,ki ima že pri dobrem letu in pol kolke C.

Ma,res ne vem več...

Očitno,če bomo hoteli še imeti labradorje bo moral nakup postati pravi projekt,preden bomo našli tisto kar iščemo.
Vsaj jaz!

LP Zoran
Logiran
mata
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #365 : sobota, 05.03.2005 : 23:19:36 »

Očitno,če bomo hoteli še imeti labradorje bo moral nakup postati pravi projekt,preden bomo našli tisto kar iščemo.
Vsaj jaz!

če verjameš ali ne sem se jaz že podala v projekt. preglejujem strani vseh evropskih vzrediteljev labradorcev in moram povedati, da ne vem kako se lahko glave in smrčki labradorcev pri posameznih psarnah tako razlikujejo. pri neki psarni so imeli pse z rahlo pribitim smrčkom, ponekod imajo ušesa namesto, da visijo so nastavljena tako kot pri škotskem ovčarju. le kako lahko takšni psi dobijo vzrejno dovoljenje? Lips Sealed
nekatere psarne so prava katastrofa. čeprav bom labradorja kupila šele čez par let, si že oglejujem stanje psar in svoje favorite. morda jih bom celo prej obiskala in se prepričala o njihovem stanju. morda se to komu zdi noro ampak kaj naj rečem, saj tudi sama nimam upanja, da se bo stanje v sloveniji kaj popravilo.

sama imam labija iz psarne olivland in hrope. nobeden od veterinarjev, ki smo jih obiskali nam ne zna povedat kaj je narobe z njim. prav tako sem jaz slišala, da imajo probleme predvsem z sklepi in kožo pa seveda razne alergije.
kar se pa psarne tylah tiče pa ne odobravam da ne vem koliko psic parijo le z enim samcem. kje je potem tukaj raznolikost, saj so tako vse njihove psice kot tudi od drugih parjene le z enim psom. se ne bi čudla če med sabo parijo tudi nečake in nečakinje, vglavnem pse, ki so si v sorodu.
prav tako kot vsem vam tudi meni ni všeč da pse manjšajo, čeprav moram prizneti, da se z labeki aktivno ukvarjam šele dobra tri leta in da ne vem kakšno je bilo stanje prej. sem pa zasledila, da je bila včasih zelo dobra psarna sandyland.
me pa zanima ali ima kdo kakšne izkušnje s psarno golden drop iz hrvaške?

lp
Logiran
mata
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #366 : sobota, 05.03.2005 : 23:20:41 »

joj pa še tole. skywalker kako vstaviš v besedilo več citatov. že v naprej havala za pomoč

lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #367 : ponedeljek, 07.03.2005 : 07:36:08 »

tejcca ,kaj naj rečem?
Izredno pohvalno,da se že sedaj tako zanimaš,iščeš,primerjaš...

Saj se lahko hitro zgodi,da boš imela novega kosmatinca,prej lot načrtuješ.Se lahko zelo hitro "zgodi". Wink

Prav imaš,psi iz različnih psarn se grozno razlikujejo in nekateri res ne vem,kako se sploh lahko parijo.Potem pa se čudimo,da je stanje na splošno takšno kot je.Ravno zato pa je prethodno osveščanje tako pomembno.Tudi sam se veliko posvečam temu,čeprav kot sem že napisal nisem prepričan,da bom še imel labija.
AMPAK!,če pa bi našel nekja,kar bi me prepričalo pa vsekakor!

O Olivelandu sem že kar nekaj napisal in ne bi več izgubljal besed,saj je stanje res slabo.
Pri Tylah je malce bolje,vendar je tako kot si ti napisala-en pes je vse.Brezveze!

tejcca je napisala:

Citat
joj pa še tole. skywalker kako vstaviš v besedilo več citatov. že v naprej havala za pomoč

Preprosto vstaviš toliko citatov kot želiš.Pač vedno ponoviš postopek kot prvič.Gumb citat,copy in paste,pa je! Wink

LP Zoran
Logiran
Manca1
novinec
*
Sporočil: 47

« Odgovor #368 : ponedeljek, 07.03.2005 : 23:17:25 »

Ojla

Jest sem po tistem european labrador breeder list šla lepo po vrsti pa si ogledovala stanje. In moram reči, da me je najbolj od vseh prepričal http://www.joebattsarm.com ker dejansko ima svojo teorijo in strategijo vzreje. trenutno ima 18 labradorcev, namenjenih vzreji in če prebereš kako je začel pa kaj hoče dosešt je to v bistvu to.  Tip je preučil labije in jih zdej pari tako, da bo dobil točno določen tip labradorca - večjega kot je povprečje, atletskega ampak ne preveč... v glavnem jest sem bla zelo impresionirana. če ne bi bilo tako daleč bi šla kar malo pogledat pa se pogovorit s tem stricem.

Pa če je res tako kot piše na svoji strani, da imaš več tipov labradorcev... potem mi sploh ni jasno kaj je standard. Če pogledaš so nekateri res čisto drug ačni in ... kakopotem na vzrejni lahko rečejo tipični labradorec, če je več tipov!?! To moram še malo raziskat, ker mi ni čisto jasno.

P.S. Pa še ena od lepših strani, full lepe slike http://www.labradors.at/
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #369 : torek, 08.03.2005 : 07:37:23 »

Dimy je napisal/a:

Citat
Jest sem po tistem european labrador breeder list šla lepo po vrsti pa si ogledovala stanje. In moram reči, da me je najbolj od vseh prepričal http://www.joebattsarm.com ker dejansko ima svojo teorijo in strategijo vzreje. trenutno ima 18 labradorcev, namenjenih vzreji in če prebereš kako je začel pa kaj hoče dosešt je to v bistvu to.  Tip je preučil labije in jih zdej pari tako, da bo dobil točno določen tip labradorca - večjega kot je povprečje, atletskega ampak ne preveč...

Res je,možakar očitno ve kaj hoče!Moram reči,da mi je res blizu njegovo razmišljanje,še posebaj tisto o višini in moram priznati,da ima lepe pse.
Za moj okus so le še nekoliko premočni,ampak dobro-nekje je pač treba narediti kompromis.

Celo njegovi rjavi labiji so mi precej všeč,čeprav me drugače težje navdušijo kot črni in rumeni.
Ma,zgleda,da se okusi spreminjajo. sram

Ste opazili,da je skrajšal čakalno listo? Wink

LP Zoran
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #370 : torek, 08.03.2005 : 11:03:28 »

Meni so pa vsec bolj cokati labiji. Ne nizki in cokati, ampak ne previsoki in dovolj nabiti.
Sky recimo se mi zdi malo previsok in malo presuh za moj okus. Ceprav sem ga res videla samo na 3 slikah v albumu od Skywalkerja Wink

Pa tam na tisti strani od Joe Batt's arm, kjer razlaga tipe labijev - so mi najbolj vsec tip 4 crni samci in tip 6.
Ful je dobra tista slika na vrhu, ko se spreminjajo letnice in slike. Od tam mi je recimo labradorec iz leta 2000 najbolj vsec. 2004 je pa Lips Sealed

Ko smo dobili Ajso, sem tud jaz mislila, labradorci za vedno. No, pa se okusi, zelje in potrebe spreminjajo Tongue In sploh ce je tako grozno tezko dobit uredu psa... Undecided

Aja pa zanimivo se mi zdi, da so vsaj pred leti bili labradorji med top 5 najbolj pogostimi psi v Sloveniji, vzreditelja pa samo 2 Huh Ali jih je bilo vcasih vec? Ker ce ne iz kje pridejo vsi ti psi, valda jih ne uvazajo vsi iz tujine, Olivland in Tylah pa tudi ne moreta imeti toliko legel Huh

lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #371 : torek, 08.03.2005 : 11:38:18 »

Ravno to je zanimivo,da je toliko različnih okusov.Smo pač ljudje in vsak ima svoj okus.In kaj se zgodi potem?
Tudi vzreditelji so ljudje,ki imajo različne okuse in predstave kakšen naj bi labrador bil,zato potem toliko različnih tipov.
Čeprav je pa res,da so nekateri čisto zgrešeni.

Meni npr. je Sky popolnoma po mojem okusu. Wink
Pa ne zato,ker je moj,ampak zato,ker ima popolno zgradbo za delo za kakršno ga uporabljam. Grin

Res pa je kakšen cm previsok,tukaj so bili na delu geni+kvalitetna hrana+VMP vitamini,pa je malo potegnil.Vendar pa svojo višino izredno dobro kompenzira s svojo agilnostjo in eksplozivnostjo,kakršne še nisem opazil pri labradorju.
Res pa je,da bi bil razstavno popolnoma zgrešen.

Kar se tiče pogostosti labijev včasih.Včasih ljudje niso tako strogo ločili rodovniške od nerodovniških.Včasih je nerodovniški labrador še vedno bil labrador in ne mešanec.Bil je popularen,zato so ljudje parili kar brez vzrejnih dovoljenj in potem te potomce naprej in naprej,vse pa se je štelo pod labradorje.
Pri nas ni nikoli bilo veliko psarn,2-3 in pa nekaj posameznikov.

LP Zoran
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #372 : sreda, 09.03.2005 : 17:03:09 »

Lilit je napisala:

Citat
Sky recimo se mi zdi malo previsok in malo presuh

Pa sej ni tolk suh,no. Wink

www.moj-album.com/slike/52692/8uyHemZoIFizH2fx.jpg

Na tej slikci je še mlad,komaj dobro leto.

[url]www.moj-album.com/slike/52692/su4rhxxl7mr823vC.jpg][www.moj-album.com/slike/52692/aujvjdemywl7jvwA.jpg/url]

Na tej slikci je še mlad,komaj dobro leto.

[url]www.moj-album.com/slike/52692/su4rhxxl7mr823vC.jpg

LP Zoran
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #373 : sreda, 09.03.2005 : 17:12:04 »

Samo pojasnilo,da ne bo prišlo do kakšnih zmešnjav:
V spomin na mojega Nera sem si spremenil slikco-avatar! Smiley
Logiran
SKYWALKER
odvisnež

« Odgovor #374 : četrtek, 10.03.2005 : 13:37:40 »

Ker je ravno tekla beseda o nižanju plečne višine:
...naslednje podatke sem prepisal iz ene izmed strani na netu...

Height:Dogs 22-24 inches(56-61cm)
            Bitches 21-23 inches(55-58cm)

Weight:Dogs 60-75 pounds(27-34kg)
            Bitches 55-70 pounds(25-32kg)
Some males can grow to 100pounds(45kg) or more!

Tole pa je opis s strani Slovenskega kluba za retrieverje:

Citat
Zaželjena plečna višina :
Samci 56-57 cm (22-22,5 ins)
Psice 54-56 cm (21,5-22 ins)

Torej gre pri samcih za razliko 4 cm.V različni literaturi sem prebral različne podatke za višino-tja do 62cm.

Ampak 57 Shocked Huh

Kaj bodo labradorji kmalu žepni kužki,ki bodo namesto perjadi prinašali kvečjemu kakšnega metuljčka?

LP Zoran
Logiran
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.