mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 26.10.2024 : 01:45:01

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 206904 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #285 : sreda, 12.01.2005 : 23:55:30 »

Tejcca:res je pri nas stanje trenutno kar slabo,celo bi si upal trditi,da v tem trenutku pri nas ne bi kupoval labradorja,saj je stanje skoraj porazno.Celo pri dveh naših najbolj poznanih psarnah je kar precej težav.Predvsem kolki ter težave z šapami in alergijami.Nažalost,če bi hotela kupiti res kvalitetnega psa za vzrejo,oz. razstave,bi se bilo potrebno razgledati v tujini,kar pa je tudi zelo težko,če ne poznaš vzrediteljev.Malokdo ti bo dal res najboljšega psa.Je pa tako kot je rekla Bina-kdor ti da zagotovilo že pri mladičku,ti laže v obraz.Seveda je pa pri tistih res dobrih vzrediteljih manjša možnost,da pride do težav,saj bodo mladički že preventivno veterinarsko pregledani,kar pa je pri labijih zelo pomembno,saj je znano,da imajo kar nekaj težav.

astra:moj Nero je že prestar za kakšno resno igro,še vedno pa po svojih močeh rad steče za kakšno žogico,ki jih že svoje celo življenje naravnost obožuje.Ko je bil mlajši sem mu lahko žogico vrgel v gozd ali kamorkoli in je tako dolgo iskal,da je ni našel.Nikoli se ni vrnil brez nje.Sedaj pa mu jo mečem tako,kakšnih 10 metrov,toliko da mu naredim veselje,kajti tudi vidi že precej slabo(star 14 let),vendar pa je želja v njem še zelo živa,
Sky pa se najraje igra z mano,tako da se ruvava s "klobaso" in za to igro tudi zelo rad naredi karkoli.Seveda se pa tudi zelo rad zapodi za kakšno žogico.
Logiran
majoli
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #286 : četrtek, 13.01.2005 : 17:26:52 »

Živjo vsem!

Najprej naj odgovorim Astri - Toja se boji le premikajočih se vozil, pa še to ne vem več ali se jih boji ali so ji neka zabava. Ne gre stran od njih, ampak kot da se hoče vanje zapoditi. Tudi ko se jaz vsedem v avto, ona komaj čaka, da avto vžgem in potem se vanj zapodi. Je pa res da ob cesti rine v vozila, hkrati pa cvili kot da jo je strah.
Prejšnji teden sem na sprehodu srečala Tojino sestrico in je isto prestrašena kot Toja. Se pa lepo obnaša ob cesti in je od Toje večja skoraj za dm.
Toji sploh ni do prinašanja stvari, je pa navdušena nad vlečenjem. Naš prejšnji lab je bil pa npr. nor na prinašanje in plavanje (toja ne gre v vodo za nič na svetu). Vsak lab je karakter zase.
Hoja 'poleg' nam gre majčkeno bolje. Žal ni časa za šolo, tako da bi bila zelo hvaležna za kakšen 'krajši' nasvet.

Uživajte s svojimi srčki!
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #287 : četrtek, 13.01.2005 : 17:54:36 »

No fino sem mislila da samo moji voda ne diši najbolj (ponavadi gre v vodo samo do trebuha ko pa pride čas za plavanje pa nastane panika), najraje pa seveda skače po lužah in blatu,verjetno je bila v prejšnem življenju pujsek Grin
Moji se ponavadi ne da pretirano teč, zato se tudi ona najraje ruva z drugimi, za žogice se pa ponavadi ne zmeni.
Lep pozdrav Wink
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #288 : četrtek, 13.01.2005 : 21:41:31 »

moj obožuje sprehode in neomejeno tekanje drugače pa je čist nor na žogice vseh oblik in velikosti. celo tako zavzeto igra nogomet da si je poškodoval mišico ali kito pač nekaj na zadji okončini in sedaj tak mal šepa, ampak se ne vidi fejst morš ga mal boljše opazovati in vidiš, tako da mislim da ga neboli.
ja sej vem da so te dve slovenski psarni niso najbolše. kar se psarne olivland tiče imam psa iz tiste psarne in je bolan pa veterinarji nevedo kaj mu je tako da... drugač pa je moj tar malo manjši, saj bi moral biti večji in ima dobro razvit lovski nagon in zelo lepo izoblikovano glavo. narobe je le to, da je bolan.
kar se pa psarne tylah tiče pa sem videla da vse psičke parijo z enim in istim psom in z psi njihove vzreje tak da pestrost genov ni velika. drugače pa mi psi psarne tylah niso najlepše oblikovani in so mi vseeno lepši od psarne tylah.
videla sem oglas za leglo od nade gobec in se mi zdi da je imela labradorja iz tujine z nobenim znanim imeno tako da sem mogoče dobila upanje da bi pa lahko dobila tam labradorja. tako da me zanima če ima kdo kake izkušnje?
tega da mi nihče nemore zagarantirati da bo čisto zdrav se zavedam, jaz želim le to, da vem da so se potrudili in parili zdrave pse ne pa takšne ki prenašajo kakšne dedne bolezni. to je vse.
drugače pa grem v soboto na specialno razstavo za retrieverje. a mogoče ve ob kateri uri se začne?
Lp
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #289 : petek, 14.01.2005 : 00:35:58 »

Ja,prav imate.Vsak labi je osebnost zase.Moj Nero je čisto nor na vodo in mi je,ko je bil mlajši redno uhajal v vsak potok,reko ali jezerce,da se je le lahko namočil.medtem,ko pa Sky gre v vodo samo za mano in še potem ponavadi spleza name.Pa si predstavljajte 43 kg na svojem hrbtu.Čeprav sem tudi sam čisto konkreten. Wink

tejcca-tudi sam poznam kar nekaj psičkov iz te psarne in moram povedati,da jih ima kar nekaj velike težave.Predvsem s tačkami in nekakšnimi alergijami.

Specialka za retriverje pa je v dopoldanskih urah,ker je v okviru CACIBA.Tudi sam si bom prišel malo pogledat,kaj se ponuja v tej naši deželici.
Logiran
Manca1
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 47


« Odgovor #290 : petek, 14.01.2005 : 00:56:07 »

Žoga, palica, storž ali karkoli, samo da lahko laufa tisto iskat. Je pa čisto znorel, ko sem mu začela metat frizbi. Ko da bi odkril Ameriko  Grin Samo moram nekje njt tiste frizbije, ki imajo luknjo v sredini, ker, če mu pade na tla, traja pol ure, da mu ga uspe dobit v gobec.

Smo pa za novo leto odkrili sneg Shocked !!! Je bil tolk zmešan, da ni vedu a bi se najprej valjal po njem ali bi laufal ali bi mogoče raje ril kot buldožer ali bi kopal... jest in Igor pa skoraj umrla od smeha zraven Grin.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #291 : petek, 14.01.2005 : 01:10:35 »

Ja,ej,po snegu so pa res face,a ne?!
Moj tamal se spušča po njem po boku.Ful se zažene,potem pa se podrsa.Da cepneš od smeha!
Sploh uživata kadar smo na treningu lavin.Tam res uživata do konca!

Je pa Nero včasih tudi zelo rad tekal ob kolesu.Ko je bil mlad sva s kolesom hodila na treninge 8 km v eno smer,nato trening in še 8 km nazaj.Bil je res v odlični kondiciji.Morda je ravno zaradi tega pri svojih letih še sploh živ.Pa še ena zanimivost:star je 14 let in do sedaj ni bil niti enkrat samkrat bolan.
Seveda ima sedaj starostne težave,predvsem z vidom in zadnjimi tačkami,kar pa se tiče drugih stvari,pa je še vedno zdrav.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #292 : petek, 14.01.2005 : 06:36:39 »

Aja,pa če gre Nerči v vodo pol gre Sky tud za njim. Grin
http://www.moj-album.com/slike/52692/lb2Z36Cm_GJPWH8T.jpg 47.58 KB

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
manetka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 316


« Odgovor #293 : petek, 14.01.2005 : 09:41:25 »

No naj vam povem še eno zanimivost, v našem naselju živi 15 letni labradorec Tongue, je rodovniški, izhaja nekje iz Hrvaške.
Je še popolnoma zdrav, mogoče malo len za sprehajanje po naravi, pravijo, da se najraje drži doma.
Tako, da je to še en dokaz da zdravi labiji res dočakajo zelo visoko starost Wink.

LP Manca

Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #294 : petek, 14.01.2005 : 19:08:05 »

moj labek je tudi čisto nor na vodo. sicer plavat ne hodi ampak se hodi le namakat v lužo ker plavat pa mislim da ne zna. tudi pri taki zimskih temperaturah se namoči v lužo če jo kje najde.
kar se pa snega tiče se mu pa tako ali tako čist vtrga-škoda da ga letos še nismo imeli. Sad
našla sem hrvaško psarno golden drop-ali ima mogoče kdo kakšne informacije o njej? videla sem da ima kar precej psov ki so zelo zelo uspešni na rastavah pa tudi njihovi psi so dokaj lepi.
drugače grem pa tudi jaz jutri pogledat na razstavo, da vidim kako to poteka in da si ogledam labeke.
Lp
Logiran
Ory
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.750


« Odgovor #295 : petek, 14.01.2005 : 19:22:32 »

Lep pozdrav lastniki Labrijev!
Malo sem brala vaše poste in se spomnila časov, ko sem bila sama lastnica prekrasne (požrešne a vseeno prisrčne) Labradorkice. Zanima me, kaj se kej dogaja s to pasmo v Sloveniji? Kateri rejci so sploh še aktualni? Mi smo našo kupili pri zakoncih Predovič (na Poljanski), priporočil pa nam jih je g. Kogovšek, ki je bil tisti čas eden bolših poznavalcev (mislim, da je ene par psov celo uvozil s Kanade). Torej, je kvaliteta psov pri nas še vedno dobra, ali ne? Verjamem, da se na žalost pojavlja ker nekaj nerodovniških legel z raznimi hibami Cry.

lp
Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #296 : petek, 14.01.2005 : 21:24:03 »

No vidim da je tema malo vživela  Smiley. Zanima me ali kdo ve kakšna naj bi bila legla nekaj let nazaj, mogoče boljša oziroma slabša.

Ja sneg je pa čisto druga pesem he he Grin soja je tudi obsedena z njim, lansko leto je kar nasedla z trebuhom, ker se je pognala iz ceste, potem pa je bila bolj previdna.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #297 : petek, 14.01.2005 : 23:36:36 »

Ory-veš,kaj je še bolj žalostno?
       Da se pojavlja kar nekaj rodovniških legel z raznimi hibami!
In res Frenk Kogovšek je bik eden bolših poznavalcev in uspešen reševalec.Mislim,da je bil celo 2. ali 3. na svetovnem prvenstvu,le da meni njegov način dela nikakor ne odgovarja in osebno mislim,da nikakor ni primeren za labradorčke.

Jaz osebno mislim,da so bila legla nekaj let nazaj boljša.Pa saj je tako z vsako pasmo,kajne?Sploh,če je dokaj popularna.še vsako so uničili.
Ne vem!A niso vzreditelji tukaj zato,da poskušajo ohraniti in izboljšati pasmo,ne pa ravno obratno.

Pa saj je spisek težav pri labijih dolg že skoraj kot moja roka.

Je pa tako,da moraš psa izbrati iz linije,ki ti odgovarja glede na to,kaj si z njim želiš početi.
Glede na tip labradorja,ki trenutno zmaguje na razstavah,si težko predstavljam,da bi s takšnim psom lahko uspešno delal npr, agility ali reševanje.In seveda obratno.
Logiran
SKYWALKER
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 727


« Odgovor #298 : sreda, 19.01.2005 : 15:13:20 »

Danes se je nepričakovano,zaradi zasuka želodca,od mene poslovil moj 14-letni Nero.Veterinar mu ni mogel več pomagati,predvsem zaradi njegove starosti,tako da je dobil odrešilno inekcijo.
http://www.moj-album.com/slike/52692/UgMDi53RKYSUGC4R.jpg 59.64 KB

NERO,IMEL SEM TE RAJŠI,KOT SI TO SPLOH LAHKO KDO PREDSTAVLJA.VSE KAR ZNAM,SEM SE NAUČIL OB TEBI.
HVALA TI!
NIKOLI TE NE BOM POZABIL PRIJATELJ MOJ!

[slika spremenjena v povezavo; Jana]
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.405


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #299 : sreda, 19.01.2005 : 15:18:55 »

SKYWALKER, iskreno sozalje ob izgubi.
Logiran

Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines