mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 27.09.2024 : 14:00:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 205345 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
čoko
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 2


« Odgovor #135 : sobota, 14.02.2004 : 12:34:05 »

Hvala za ogovor. Sem ugotovil natanko to, kar je rekla tejcca- zunaj ima vlažen smrček, notri na toplem pa se mu posuši  Cool .

Ja imam čokoladnega labija  Smiley

Toda tu je že nov problem- naš čoko ima drisko. Mleka sedaj ne dobiva več, toda ni nič bolje. Nor je le na brikete Friskies junior, ostala hrana pa mu ne diši najbolj. Ali so mogoče krive tabletke za razglistenje -vsak večer dobi 1/4 po navodilih vzreditelja.

Če ima kdo kakšen nasvet, naj prosim svetuje.

Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #136 : ponedeljek, 16.02.2004 : 19:21:45 »

glede na to da si pisal že v soboto, upam, da je driska že ponehala, če pa ni ti pa priporočam da obiščeš veterinarja. svojemu dajem kadar ima drisko ali banano ali pa naribano jabolko, ki mora stati najman pol ure.
 Morda so vzrok za drisko prav tabletke, čeprav nisem prepričana. Kar pa se tiče jemanja vsak večer pa mislim da ni najboljše, saj se psu kot mladičku da le enkrat na mesec, potem pa rabi vedno manj(vsaj tako sem dobila informacije od vzreditelja) Huh. Drisko lahko dobi mladiček tudi, če si mu zamenjal hrano ali pa je dobil kaj takega česar ni navajen.
Čoko ali mi lahko poveš od katerega vzraditelja si dobil mladička? malce me firbec muči, glede na to, da so čokoladni labeki zelo redki. Cool Wink
sedaj pa še vprašanje za ostale lastnike labekov. Pri svojem sem ugotovila, da ima zelo občutljivo prebavo. Tongue Kako pa je s prebavo pri vaših?

Lp
Logiran
Bluefish
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #137 : torek, 17.02.2004 : 10:48:28 »

Ravno na to temo sem hotela ze jaz debatirat  tejcca Smiley

Pri nasi Belki so se pojavile rdece pike po trebuscku, kokr mozoljcki. Ker je zadnjic na sprehodu veliko po suhi travi skakala, zdej ne vemo cisto ali je to od tega ali je mogoce alergicna na kaj.  Huh

Zanima me ce so vasi labiji na kaj alergicni oz ce so alergije na hrano pogoste pri tej pasmi.
Nasa sicer je vse zivo, kar ji pride pod nos, tako da skoz za njo hodimo in "fuj to, fuj ono". Se krompirja se je lotila zadnjic, pa ji na sreco ni bilo potem nic. Mleko tudi v redu prenasa, drugace pa kakat hodi normalno in je nasploh hudo zivahen kuza (mimogrede, danes mi je strgala hlace  Angry da sem potem se v sluzbo zamudila  Undecided )  Grin

LP, Alenka
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #138 : torek, 17.02.2004 : 13:04:43 »

Očitno so labradorci kar občutljive živalice. Naša je alergična na goveje meso, na kozervanse v raznih pasjih klobasah in konzervah, pa na lešnike in orehe. Smo pa ugotovili, da so srbeče pikice po trebuhu, vneta "plavalna" kožica med prsti in vneta ušesa povezani z zamašeno analno žlezo... Zapleteno Smiley. Ravno včeraj je šla spet malo počekirat svojega priljubljenega zdravnika, tako da, upam, bo za nekaj časa mir.
Logiran
mata
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 114


« Odgovor #139 : torek, 17.02.2004 : 13:34:23 »

ja no naš sicer ni alegričen na nič(vsaj ne da bi vedela) ima pa zelo občutljivo prebavo in pa težave s kožo. Sad no moj se je lotil pečene koruze, ki je ostala od piknika... potem pa je seveda imel težave. Tongue nima lih driske ampak tako mehek iztrebek.
Bluefish mogoče bo kaj pomagalo če si nabaviš vodno pištolco in ko bo kuža hotel kaj pojesti špricneš vanj in ostro rečeš fuj. pri mojem je pomagala se spomnim njegovega prvega odziva... Grin Grin ja pa pomaga tudi če prime kaj takega, da jo za uho pocukneš rečeš fuj ali pa spusti(sicer bo malo cvilila ampak vsaj pojedla ne bo). čimprej jo boš odvadila da ne bo jedla vseh stvari bolje bo. se spomnim kak mi jo je Tar zagodo ko je bil še majhen. namreč pojedel je gobo js pa nism vedla če je strupena ali ni. Huh no na srečo se je vse dobro izteklo. Smiley
Kar se pa tistih rdečih pikic tiče so najverjetneje od suhe trave, lahko je tudi alergija. če ne bodo zginili ali pa bojo še bolj izraziti pojdi raje do veterinarja. ziher je le ziher.

Lp
Logiran
CAPI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 3



« Odgovor #140 : torek, 17.02.2004 : 14:35:56 »

 Grin Lep pozdrav vsem pasjeljubcem. Pravkar sem se registrirala na tale forum. Moram priznati da je prav odličen. Veliko novega zveš tu gor.
No, sicer nisem ravno začetnik pri psih, saj me obkrožajo že od malih nog. Le ena izjema je zdaj. Končno sem dobila psa kakršnega sem si želela, in to je labradorec...sicer mešanček z zlatim prinašalcem. Pravo terno sem zadela...kaj pravite.?
Čez en teden bo star 3 mesece in je pravi hudiček. No toliko o tem, kaj več pa drugič.
LP Dreja
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #141 : torek, 17.02.2004 : 14:46:19 »

Živjo Capi!

Mene tudi psi obkrožajo že od majhnih nog, vendar imam isti občutek kot, in sicer, kot da sem šele sedaj odkrila, kaj mi je pisano na kožo. Labradorka Laika! Isti hudič, le malo starejši (1 leto).

Ful mi je všeč ta pasma...Obilo veselja s porednim mladičem.

LP
Logiran
Tejči
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 30


« Odgovor #142 : torek, 17.02.2004 : 20:13:58 »

 Hvala bogu, sem se že bala, da je samo naša taka! Zadnje čase, ko se pogovarjamo med sabo, jo kličemo kar beasty ali hudiček. Sej je še vedno cukrček in pravi angelček (ko spi  Grin), ampak ... Ni kaj, zna ti dat vetra, čeprav ma šele dobra 2 meseca!
Glede prebave je zaenkrat vse v redu. Večinoma je brikete (Eukanuba puppy for large breeds), zalite z mlekom ali juho. Ji ful paše. Druge hrane se niti ne loteva, raje ma najlonke, sirkovo metlo in kable, recimo od sesalca. Tudi kakih alergij še nismo zaznali, je imela pa nekaj prhljaja, ki pa se je umiril. Smo jo skopali (očitno je bila to tako grozna izkušnja, da je včeraj kar sama skočila v banjo  Cheesy) in jo bilo nekaj dni potem slabše, sedaj je pa boljš.
Capi, mali je sigurno terna, ker je mešanica dveh meni najljubših pasem! Laika ne mi rečt, da se sčasoma nič ne umiri Shocked Undecided, ker mojega brata potolažim le s tem, da bo kmalu zrasla, jaz grem počasi nazaj na faks in bo precej sam z njo.

LP vsem, Mateja
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #143 : torek, 17.02.2004 : 22:08:00 »

Hello,

jaz mam tudi labradorko, črno, v častitljivi starosti skoraj 14 let. Družbo ji pa dela 5-letna novofundlandka.
Moram reč, da je Ajša za svojo starost super, je bistra, še vedno rada hodi na sprehode, čeprav bolj počasi, ampak zdrži tudi daljše sprehode (okoli 1 ure). Edino malo gluha je, ampak še to ne preveč in ni zelo moteče.

Jaz sem pa mislila, da labradorji nimajo nobenih problemov  Huh, ker je Ajša že celo življenje tako fajn... brez bolezni, alergij, nič... edino enkrat je imela eno bulo na hrbtu, smo jo operirali in ni zrasla več nazaj, čeprav so grozili, kao da bo.
V primerjavi z novofundlandko, ki ima hudo alergijo neznanega izvora, sem mislila, da so labradorji bolj odporni - ampak očitno niso...
Počasi se mi začenja dozdevat, da vse te alergije niso stvar pasme ampak pač psov današnjega časa.

Je pa Ajša zelo suha, ker so v mladosti neki slabo skrbeli za njo al nekaj takega, ko smo jo dobili je imela 2 leti in 18 kil!! No, sej trenutno jih ima ene 22. Je pa kljub starosti še vedno ful požrešna, ampak pazimo, da se ne zredi.

Ful zavidam vam srečkotom z mladički  Wink ki so takooo luštni...
Logiran
CAPI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 3



« Odgovor #144 : sreda, 18.02.2004 : 09:42:03 »

 Grin Grin Ti Tajči, naš C'ple je tud nor na bano, mormo kr kopalnico zapirat če ne je vedno v bani...išče vodo Grin.
Saj pridejo trenutki ko je priden, drugače mormo pa pazit na nogavice... mam že veliko strganih, pa na metlo je tud nor. Očitno je pri vseh labijih tako Cheesy.
Najbolj luštno pa je ko se stisne k tebi ko spiš. Ja, mam to smolo da pride ponoči k meni na posteljo spat. Zvečer mu ne pustim gor, ko pa zaspim...No k sreči imam ogromno posteljo, ampak ga bom že odvadila. Ravno danes sem v reviji Delo&dom brala članek z naslovom : MEŠANČKI NAJRAJE SPIJO NA POSTELJI??!!! Mi je mami takoj pod nos vrgla.
No drugače pa uživamo vsi, le moj nečak (4 leta) je malo ljubosumen nanj. Undecided
Ne vem pa, kaj bo ko me ta vikend ne bo doma...norišnica bo doma. Sej bi ga sabo vzela, ampak tam kjer bomo so prepovedane domače živali. Cry  Ne vem pa zakaj bodo nas pustili, sej smo hujši Grin Cool
No pa lep dan še naprej...

Dreja
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #145 : sreda, 18.02.2004 : 09:51:13 »

Dreja članek si le preberi  Wink. Naslov je pa: Mešanec (!) najraje spi na postelji  Wink Cheesy. Zraven je pa ful  Grin lušna slikca malega rotka  Cheesy.

Mal sem zašla iz teme  Grin Grin

LP Noli
Logiran
Bluefish
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #146 : sreda, 18.02.2004 : 12:25:16 »

Haj Dreja in Tajči,
našga hudička smo tudi kopali zadnjič in se sveti, kot še nikoli  Cool
Se mi zdi da zdej ze dobiva tisto tapravo dlako, bolj povoskane sorte, da voda kr sama odtece dol. Vcasih se mi zdi, da se do koze sploh ne zmoci.
Sicer pa smo na zacetku probali parkrat samo z vodo (ko smo prisli s sprehoda in je bila vsa blatna) bolj na hitro, ker ni bila prevec navdusena in je skoz hotela ven. No zadnjic pa smo poizkusili tudi s samponom (antibakterijskim) zaradi pikic, ki ih je imela po trebuscku - mimogrede, so ze zbledele. Je bla pridna (se vedno ne prevec navdusena) in je zdrzala skozi vse "masiranje".
Zanima me kako vasim labijem ocistite usesa, ce jim pride voda noter oz ce je druga potreba.

Drugace pa obiskovalci pri nas dobijo obcutek, da tu zivijo sami enonogi ljudje, ker v hodniku nima noben copat svojega para, sele potem se razjasni zadeva, ko v Belini kosari "zacvetijo" v vseh barvah  Angry Grin

LP Alenka
Logiran
Meggy
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 20


« Odgovor #147 : sreda, 18.02.2004 : 13:41:11 »

Bluefish, mokra ušesa obrišeš s papirnato brisačo ali pa s tanko bombažno cunjo. Za čiščenje ti odvsetujem vatirane palčke, ker pes sigurno ne bo pri miru in ga lahko poškuduješ. Razen seveda, če mi kdo drži glavo pri miru, ampak glede na izkušnje je to praktično neizvedljivo Smiley. Mi umazana ušesa čistimo s kosom vate, namočenim v olivno olje. So pa umazana ušesa lahko znak kakšnega vnetja, potem je pa treba do veterinarja.
Logiran
laika
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 36


« Odgovor #148 : sreda, 18.02.2004 : 14:04:42 »

Bluefish, blagor ti, ker ti copate odnese v svojo košaro. Naše copate po ta novem pri sosedih pobiramo!
Drugače je pa isto ful nora na banjo. Ko se grem tuširat, moram zapreti kopalnico, drugače hoče k meni v banjo. Ravno včeraj sem skoraj do stropa skočila, ker so bila vrata priprta in je gdč. prav potihem prišla za mano v kopalnico. Voda je tekla, jaz nisem nič slišala, kar naenkrat me je pa po rami polizala. Mislim, da si lahko predstavljate, kok sem zavpila, saj nisem nikogar pričakovala.

Tejča, ja,  vse tole ga pes serje pri enem letu starosti. Seveda se umirja, ampak ima pa še vedno svoje fore in navade, ki jih pač noče opustiti. Na naših vratih od kopalnice je še danes list papirja, na katerem je napisano: "Zaradi Laikinih potapljaških podvigov, prosim zapiraj vrata!"
Razlog temu je, da smo jo našli v bideju, vodo si je sama odprla in je že kar precej čez rob tekla. Sem vse skupaj kar nekaj časa brisala. Oči je celo ventile zategnil, tako, da tudi če vodo do konca odpreš, teče samo malo (normalno). Vse to, da ne bi nekega dne imeli doma poplave. Zakaj? Zaradi labradorke, ki je nora na vodo, in si je v kopalnici uredila bajer!
Moram pa priznat, da sem zelo vesela, da je taka. Ga ni dneva, da se ne bi tej kozici smejala. In če se bo nekega dne zresnila, mi bo resnično hudo!

Lp
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #149 : sreda, 18.02.2004 : 21:27:46 »

V Zonzaniju se nahaja svetel labradorec ali mesanec z njim najden v Velenju. Isce stare ali nove lastnike.
http://users.volja.net/lenko469/zavetisce.html
Logiran

Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines