mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 18.02.2025 : 04:22:38

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 120   Dol
Natisni
Avtor Tema: Labrador retriever  (Prebrano 215682 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
smrcek
rad pišem
Sporočil: 263

« Odgovor #1095 : nedelja, 19.08.2007 : 03:11:27 »

Čao Luna
Odrivanje z roko ni pomagalo, saj je mislil, da mu ponujamo roko.
Tako nam je na Bohinju skoraj utopil nečakinjo.
V bistvu se je tega domislila kar ona. No in mi smo poizkusili.
Ko je pričel s plezanjem smo ga ali poškropili ali pa kar potunkali brez odvečnih besed in pregovarjanja, da to ne sme.
Od takrat je delal osmice okoli nas in nam nastavljal vrat z ovratnico katere smo se zaradi heca res včasih oprijeli,
a Gal ne bodi len je pridno vlekel na obalo.
Imava pa srečo, da se odzove na odpoklic v vodi in ne plava k drugim plavalcem ampak se drži naju.
V vodo pa gre samo takrat, ko se odloči za to tudi kateri od naju in ne skače zaradi ostalih.
Edini problem smo imeli z vračanjem na obalo saj je poskušal priti na obalo tudi po čereh, ki pa so bile ostre.
Tako sva mu kazala kje se lepo pride ven.
No naš rumenko je imel tudi prijateljico Gracy leto dni staro rumeno labiko.

Luna nekaj vtisov z morja sem že napisal med dopustom par postov više.
Se morma res enkrat dobit ker je tudi naš mali divjakec, sploh pa ker sva skoraj soseda.

[attachment deleted by admin]
Logiran
smrcek
rad pišem

« Odgovor #1096 : nedelja, 19.08.2007 : 03:14:14 »

Tako nam je na Bohinju skoraj utopil nečakinjo.
Slika je dokaz skorajšnje utopitve nečakinje.
Logiran
merhy
novinec
*
Sporočil: 28

« Odgovor #1097 : ponedeljek, 20.08.2007 : 15:56:50 »

Mene pa zanima kakšno hrano dajete svojim labradojem. Jst sm mojmu, dokler je biu še majhen Royal Canine za mladičke. POtem smo prešaltal na hrano za odrasle, tut Royal... Potem si je pa kar brez razoga začel grist in lizat desno tačko. Zlizal si je do  krvi in potem nadaljeval. smo bli tut pr veterinarjih, na pasji kliniki in so nam rekl da je psu dolgčas. Sicer je res do nekje 2h popoldan sam doma ampak potem je pa ves čas z nami. No in potem nam je nekdo svetoval naj zamenjam hrano. In stanje se je izboljšalo. Trenutno uporabljam Nuta Rice and lamb in je vse v najlepšem redu. Opažam pa, da ga ful srbi, sploh po hrbtu.
Zanima me če je mel kdo tudi podobno izkušnjo. In pa hvala za reply-je.
Logiran
sarčy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 77

« Odgovor #1098 : ponedeljek, 20.08.2007 : 20:09:19 »

ojla!
odgovor za merhyja;
glede na to, da je royal dost kvalitetna hrana, mislm da to ni problem, mi svojo Sabo že od malega hranmo s tem ali eukanubo in je čist v redu, ker je zlo pomembno s čim hrante psa...je pa fino, če mu včasih skuhate kakšno kokošje meso pa mal riža in zelenjave, kokr eno juhco, mal za prebavo...
Logiran
*LuNa*
nekaj malega že vem
Sporočil: 127

« Odgovor #1099 : ponedeljek, 20.08.2007 : 21:30:19 »

Vsak pes je drugačen in če ena hrana ustreza enemu psu, ni nujno da ustreza tudi drugemu, pa čeprav sta oba iste pasme. Če opažaš, da se po Nutru ful bolj praska, je vzrok sigurno hrana. Vendar bi bilo fino, da hrane ne menjaš kar brezglavo, ampak sistematično. Če je pes recimo alergičen na ovčje meso, potem mu lahko zamenjaš znamko, ampak če boš spet izbral lamb varianto, ne boš dosegel nič.

Kar se pa lizanja tačk tiče, so pa delali raziskave, da si labradorci zelo pogosto grizejo in ližejo tačke kadar so nervozni oz. nemirni. Ali je pri vašem psu to vzrok, ne vem. Če bi bil, potem hrana ne bi smela imeti nič vpliva na to.

Od naših znancev labi si je tako zgrizel tačke, da je bil prav brez dlake in ves v krastah. Zamenjali so nešteto hran, šli na dietno, pa ni nič pomagalo. Tako da v tem primeru sigurno ni bila kriva hrana. Ne vem pa, ali se je situacija potem kaj izboljšala ali ne.
Logiran
ZH
novinec
*
Sporočil: 5

« Odgovor #1100 : torek, 21.08.2007 : 17:15:20 »

Lep pozdrav, sm nov na tem forumu kakor sem nov tudi v pasjem svetu, tako naj se vam že v naprej opravičujem, ča zastavim kakšno vam popolnoma nesmiselno vprašanje. Po dolgem premisleku ali naj kupim zlatega prinašalca ali labradorja sem se odločil za slednjega. Sedaj pa imam nekaj vprašanj glede njih. Mi mogoče lahko kdo na ZS ali e-mail napiše nekaj slovenskih vzgojiteljev. Kupil bi namreč rodovniškega psa. Zanima me tudi ali je za začetnika boljše kupiti psico?  Večina ljudi mi je rekla Da? Moram biti pri nakupu psa na kaj posebaj pozoren, poleg osnovnih pregledov kolkov, oči. No ja to naj bi bilo zaenkrat to!

LP
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol: Ženska
Sporočil: 29.449

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #1101 : torek, 21.08.2007 : 17:50:14 »

ZH, vse, kar o konkretnih vzrediteljih in leglih lahko na mojpes.netu izves, najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,13583.0.html. Drugih podatkov tukaj javno ne mores dobiti, za uporabo zasebnih sporocil pa je potreben paket midi.
Predlagam, da se po informacije o ostalih vzrediteljih in leglih obrnes na Kinolosko zvezo Slovenije in se za zacetek to nedeljo odpravis na drzavno razstavo psov vseh pasem v Trbovlje, kjer bos lahko videl 6 labradorcev in zagotovo tudi govoril s katerim od vzrediteljev.
Vec o razstavi najdes na http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,14591.0.html
Logiran

merhy
novinec
*

« Odgovor #1102 : petek, 24.08.2007 : 15:30:59 »

hvala za vse odgovore
Logiran
merhy
novinec
*

« Odgovor #1103 : petek, 31.08.2007 : 20:10:54 »

Kakšni pa so vaši labradorci kaj v družbi z drugimi psi? Moj se ful igra s tistimi katere pozna. Do ostalih (predvsem samci), ki jih pa ne pozna je pa kar agresiven. Je pa res da je mel že ene par slabih izkušenj, 2x sta ga napadla nemška ovčarja, enkrat pa nek mešanec s pitbulom. In zdaj morm res ful pazit kako se ravnava ko srečava novega psa, ker se obnaša zelo agresivno!!!!. A mate kake nasvete kako bi ta problem rešil?
Logiran
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #1104 : sreda, 12.09.2007 : 18:58:54 »

Naceloma labradorec ne bi smel bit agresiven v nobeni situaciji. Je pa vseeno razumljivo, da lahko slaba izkusnja v mladosti pusti tudi tak pecat. Drugace pa agresije ne sme bit. Vcasih imajo celo problem z razumevanje signalov drugih psov in jim je eno figo mar ali drugi pes renci in mu ni do igre. Glavno da njim spila Wink

Da pa se malo obarvamo temo, nekaj novih fotk moje barabe

Lep pozdrav, Marko
Logiran
smrcek
rad pišem

« Odgovor #1105 : nedelja, 16.09.2007 : 01:49:51 »

A si mislil "babe" namesto barabe ?  Wink
Lepa čokoladka ni kaj  Kiss
Logiran
popo
odvisnež
Spol: Moški
Sporočil: 748

« Odgovor #1106 : ponedeljek, 17.09.2007 : 00:48:26 »

Ne ne, je "barabe" kr prav. hehe Wink
Logiran
merhy
novinec
*

« Odgovor #1107 : ponedeljek, 17.09.2007 : 10:08:29 »

Citat
Vcasih imajo celo problem z razumevanje signalov drugih psov in jim je eno figo mar ali drugi pes renci in mu ni do igre. Glavno da njim spila Wink

No točno to je delal pred neljubimi dogodki!! Sm se kar malo bal zanjga. Čeprav pa mi je ravno včeraj dal malo upanja, ko sva srečala enga nemškega ptičarja in se je neki bunil od začetka pol sta se pa ful zaigrala!!! Mogoče je še upanje  Cheesy Grin Grin
Logiran
merhy
novinec
*

« Odgovor #1108 : ponedeljek, 17.09.2007 : 10:14:54 »

Še nekaj slikic mojga lepotca!! Sicer niso letošnje. Morm ga spet enkrat še mau poslikat, zelo rad pozira!!!! Wink

http://www.moj-album.com/uredi/elantra/8040351/?os=8045773
http://www.moj-album.com/uredi/elantra/8040351/?os=8045729
http://www.moj-album.com/uredi/elantra/8040351/?os=8040542
http://www.moj-album.com/uredi/elantra/8040351/?os=8040548
Logiran
merhy
novinec
*

« Odgovor #1109 : ponedeljek, 17.09.2007 : 10:16:21 »

zakaj ni slikc???
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 120   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 8  |  Tema: Labrador retriever
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.