mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 08.09.2024 : 01:12:25

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Dol
Natisni
Avtor Tema: neješč pes  (Prebrano 42756 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #60 : četrtek, 03.03.2005 : 11:35:38 »

Pa še vedno vsak dan mečem vstran polne sklede briketov, pomešanih s konzervo ali čem drugim...
ojej, ojej Undecided a ti lahko jaz Bino posodim za nekaj časa? se bo vsaj najedla Grin Grin Grin ti garantiram, da bo pojedla vse, kar bo tvoja psica pustila Wink Tongue

Kaj pa ce bi zraven postavila se nega psa? Konkurenca ponavadi pomaga.

Lp Jana
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #61 : četrtek, 03.03.2005 : 12:05:11 »

Res se pustit enei j***** svojim peskom. Bodo pač suhi, pa kaj..saj to nič ne škodi. Tudi en moj pes občasno ni bil ješč , predvsem poleti pa kaj.. sploh ne opazim. Sicer se eni zgražajo kako je shujšal..pa mi ger pri uhu notr in ven...Briketov ne mečem stran, ampak jih umaknem in dam naslednji spet in spet in spet, dokler ni skleda prazna. Edini občasni odpustek je bil , da sem dala včerajšnje brikete psici in njemu sveže.
Po izkušnjah svojih in mnogih znancev garntiram ,da izboljšave in dodatki pomagajo le začasno, potem se pa psi spet zmišljujejo...taki pač so. Enim je usojeno, da so vitki.
Včasih dobim ob prebiranju teh postov vtis, da se vaši izbirčneži prav zabavajo ob vsem cirkusu, ki je spremljevalec hranjenju..in da se temu užitku, da vas malo navijajo okrog prsta nočejo odpovedat, niti za ceno polnega želodca Grin
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #62 : četrtek, 03.03.2005 : 12:12:37 »

Zakaj se pa tako bojite kuhanja? Saj moj tudi ni hotel briketov, mu pac kuham.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Botticelli
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 494


« Odgovor #63 : četrtek, 03.03.2005 : 12:31:42 »

Iz mojih izkušenj, če je pes lačen bo jedel. Se strinjam, da so pa eni taki, da manj jejo. Moja Tara včasih po dva dni noče skoraj nič jesti. Pa tudi če ji dam kuhano, kar ma zelo rada, poje čisto malo in gre stran. Tako pač je, če ji ne paše ji pač ne paše. Tudi jaz zmečem stran skorajda tretjino hrane, ker mešam brikete z konzervo in to čez dve urci več ni glih vredu, sploh pa ne do večera. Ampak je res da niso velike količine, ker 1,3 kg pes ne rabi velikih obrokov:)
Aja je pa res, da je ful odvisno od aktivnosti psa. Zadnjič smo šli za dva dni v hribe in je žrla kot zmešana že zaradi spremembe klime pol pa še zaradi hribolazenja:) Tako da če pes cel dan ni aktiven, valda da nebo jedel, če ni glih neki požrešnež.
Se mi zdi boljše, kot da pes je manj, kot pa preveč in da bi se pol zredil.
Tako da jaz se sploh ne sekiram, samo treba je paziti, da  ne razvadiš psa, ker misliš da mu pač tista hrana ne paše. Če bo lačen bo pojedel prej ali slej. Od lakote ne bo umrl če bo imel pred sabo hrano, pa kakšna koli že je.
Logiran
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #64 : četrtek, 03.03.2005 : 12:37:02 »

Eee, bi rekla, da se strinjam z Deteljico. Tudi naše enkrat jejo več in drugič manj (ta manj je večkrat Wink) in to izključno brikete. Trenutno imamo na počitnicah našega "sina", ki mu njegovi kuhajo, ker jih je takoj ob prihodu v novi dom tako vzgojil. No, še po dveh letih se spomni, da so pri nas briketki dobri Wink Grin
In ta fantič je pravi suhec - še dobro, da ima gosto in košato dlako Roll Eyes

Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #65 : četrtek, 03.03.2005 : 14:36:28 »

Jaz osebno se tudi ne bi pretirano obremenjevala, če pes ne bi hotel jesti, a moj mora 2x dnevno dobiti zdravila na poln želodec. v tem je problem!!!! Angry
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #66 : četrtek, 03.03.2005 : 14:42:52 »

Mi je čisto jasno, da me psica obrača okoli prsta in da ne bo umrla od lakote. Ampak kljub temu mi ni cele dneve za gledati na smrt nesrečnega psa, ki se samo obrača in vzdihuje na svoji postelji. Hkrati pa se noče igrati, noče na sprehod oz. če že more, jo moram vlečti naprej, ker se vleče kot megla ... Ko pa dobi kaj dobrega za jest, pa je najsrečnejši pes na svetu, samo lubčke bi dajala, pa skoraj se prelomi, tako miga s tisto njeno rito. Na sprehodih pa nori do onemoglosti, pa še kar ji ni dovolj igre... V glavnem, vem da je razvajena in da me obrača kot si zmisli, ampak če je ta moja razvajenka vesela sem tudi jaz, če pa samo nesrečno vzdihuje na svoji postelji, potem pa nimam nobenega veselja niti jaz...
In če lahko že samo s tem, da ji dam nekaj boljšega za jest, pripravim njeno rito, da bo spet veselo migala in se tiščala povsod zraven, potem pa je to še najmanj kar lahko naredim... Pri tem pa se trudim, kolikor gre, da bi vseeno še kolikor toliko jedla brikete. Kot sem že napisala iz praktičnih razlogov.

Bina, veš da sem že res razmišljala, da škoda da nimam v okolici kakšnega pasjega reveža, ki bi lahko pojedel vso to hrano, ki jo zmečem vstran. Drugače pa niti drug pes, ki bi ji pred nosem vse pojedel, ne pomaga. Smo že sprobali... poleti na morju. Pa se je moja samo vstran obrnila, kot da jo sploh ne zanima...  Undecided
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 159


« Odgovor #67 : četrtek, 03.03.2005 : 14:43:39 »

Mogoče majhen namig... daj manj hrane v večjo skodelico, in vmešaj mačjo konzervo, kako posebno dišečo. Vsaj pri meni je to delovalo...

Btw...Najbolj nerodno mi je bilo, ko mi je upravnica zavetišča rekla, da je presuha. Pa tudi jaz sem preizkusila čisto vso pasjo hrano višjega cenovnega razreda, ki je na razpolago v Sloveniji.

Si poskusila s skuto?
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #68 : četrtek, 03.03.2005 : 14:47:44 »

Zakaj se pa tako bojite kuhanja? Saj moj tudi ni hotel briketov, mu pac kuham.

da ne bi kdo narobe rzumel, res nimam nič proti kuhanju ali pa barfu ali pa določeni znamki briketov, dokler je vsem tako v redu in dokler je izbrana hrana tudi za psa koristna  in dokler na račun tega ne dela posebnega cirkusa iz hranjenja.
Pes ,ki je navajen kuhane ali surove hrane bo res nekaj časa morda manj jedel , če preidemo na brikete-ampak samo nekaj časa in še to ne vsak.
tudi sprejmem dejstvo , da določen pes res  ne mara določene vrste hrane- recimo, da ima celo kakšen razlog za to se mu pač prilagodimo kolikor nam je sprejemjivo.
Ampak vsako kaprico  kot božjo obravnavat, psa animirat in iz roke hranit, na sprehodu salte delat, polivke čez hrano in paštete in zraven muziko in plesočega zajca- to res ni potrebno, razen ,če je pes bolan in moramo pač nekaj minimuma spravit v njega , da bo okreval.
Ne se čudit , če psi ,ki spijo na tolem in večino dneva zabušavajo nimajoposebne potrebe po ne vem koliko hrane. Veliko skrbnikov je tudi presenečenik, ko pes zaključi rast n razvoj in se njegoveenergetske potrebe nenadoma zmanjšajo za polovico ali še več.
Dokler ne delamo drame bo pes znaluravnavati potreben vnos hranil. Če ni lačen pač ne bo jedel, kar je edino pravilno. Mali pes se lahko popolnoma zadosti naje od tistih drobtnic in pribljškov,ki jih dobi za nagrado in nafehta pri mizi, pa šekakšna žvak ain kostka ---in je dovolj. Kdor ne verjame ,naj pogleda koloko predebelih psov hodi naokrog in primerja s številom kritično presuhih. In kritično presuh ni pes,ki se mu malo vidijo rebra ampak tisti , ki mu hrbtenica in medenične kosti štrlijo ven.
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #69 : četrtek, 03.03.2005 : 14:58:45 »

Mogoče nisem bila čisto jasna: moja psica ni niti presuha niti predebela, pa tudi nobenega cirkusa ne vzganjamo, samo hrano pač mečemo vstran (ker je pomešana z konzervami ali čem drugim in se pokvari) in ob naslednjem obroku pač poskušamo med brikete zmešati kaj drugega... Če slučajno nimam nič drugega pa spet dobi enako kot pri prejšnjem obroku.
Je pa res ta njena izbirčnost bila velik problem, ko je imela zdravstvene težave in bi morala jesti polnovredno hrano, pa še dodajati bi ji morali vitamine itd., ona pa sploh ni hotela jesti briketov...
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #70 : četrtek, 03.03.2005 : 15:08:42 »

Deteljica, saj ni letelo nate, ampak na vse, ker imam obcutek, da ljudje na kuhanje oz. doma pripravljeno hrano gledajo kot da je nekaj groznega, nek bavbav. Me pac zanima zakaj.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
TagTu
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.173


« Odgovor #71 : četrtek, 03.03.2005 : 15:15:07 »

Ja, Deteljica ima popolnoma prav. Lastniki vitkih in živahnih psov se obremenjujejo s tem, ali je ubogi kuža lačen, tisti, ki imajo pa močno predebele, požrešne in lene pasje zavaljence pa so popolnoma brezskrbni in zadovoljni, čeprav je znano, da debelost ne pri ljudeh in niti pri živalih ne more pomeniti prav nič dobrega. Če pa že opazijo, da je pes predebel, si preberejo standard za pasmo in ugotovijo npr. da je višina od 35 - 43 cm in teža od 8 -15. In kaj je njihova naslednja ugotovitev? Moj pes je visok 35 cm in težek 15 kg, se pravi, da je idealen Angry Angry Ubogi pes pa zraven komaj diha od same zašpehanosti Sad
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #72 : četrtek, 03.03.2005 : 15:15:51 »

Deteljica! Sem že napisala kakšen problem imam...ni fora samo v tem, da je pes neješč, ampak kako mu vsaj približno napolniti želodec, da lahko dobi zdravila.

Nanook.,,,pri kuhani hrani je popolnoma enako...nezainteresiranost!!

Tyra...Tudi skuta ne "pali" več! Sad
Logiran
_Tyra_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 159


« Odgovor #73 : četrtek, 03.03.2005 : 15:25:25 »

Oks... kaj pa kaka mačja konzerva? Seveda samo za okus. Mačja hrana je veliko bolj 'dišeča' od pasje.
Logiran
oks
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 673


« Odgovor #74 : četrtek, 03.03.2005 : 16:16:52 »

Glede na to, da mačku vedno poje njegovo hrano, bi lahko probala...ampak je maček že nekaj časa (vsaj pol leta) na strogi ledvični dijeti in moram kupiti kakšne bolj  Tongue konzerve!
Logiran
Strani: 1 2 3 4 [5] 6 7 8 9 10 11   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: neješč pes
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines