mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 24.07.2024 : 01:17:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem lajanja
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Problem lajanja  (Prebrano 60894 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #45 : torek, 04.05.2004 : 14:40:07 »

Sicer vprašanje ne spada pod vzgojo, ampak vseeno...  Wink

Pri našemu samcu (sedaj je star 5 let in pol) smo ugotovili, da je spremenil višino laježa (v zadnjih 14 dneh). Težko je opisati, ampak sprememba je nekako podobna spremembi glasu fantov, ko prehajajo v puberteto. Skratka, njegova višina laježa je drugačna. Ali je to lahko kakšen zdravstveni problem? ali se je že komu kaj podobnega zgodilo?

Lp Jana  
Logiran
Tanya
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 7


« Odgovor #46 : sreda, 19.05.2004 : 21:09:57 »

Najprej en lep pozdrav! Imam psicko, ki je lustkana, prijazna, najnaj :-*...ampak :-\...je samojedka, ti psi pa so zelo zivahni...moja Silba velikokrat zelo glasno laja, pa ne zato, ker bi bila jezna, ampak, ker je neskoncno vesela in igriva :)! Kako naj jo utisam, saj je vcasih, ko pridejo obiski že kar malo nadlezna??? Morda poznate kaksno cudezno besedo? ;)

Hvala vsem za nasvete, pa lep dan, Tanya
Poljubcke vam posilja se moja leeeeepa psicka Silba :D
Logiran
sallys
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 422


« Odgovor #47 : sreda, 19.05.2004 : 21:24:23 »

Čudežna beseda?  Roll Eyes
Tihoooo, mirnoooo bi ti rekli...  Grin
A si verjetno že poizkusila.
Ko laja nobene potrditve: božanja, posladki... In učenje: daj glas- lahko negativno dejanje še okrepi... No, to so samo moja skromna ugibanja, ker naša Sally pa noče lajati sploh?!!!
pa, pa
Logiran
igor
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 237


« Odgovor #48 : petek, 21.05.2004 : 13:09:01 »

Naš Jimm laja , ko mu je kaj sumljivega - predvsem , ko je že malo temno . Takrat je bolj pozoren . Drugače pa največkrat piskajoče laja medtem ko prosi , ali za hrano , ali za igro .
Pozna vse sosede v našem nadstropju po korakih , in se oglasi na neznan korak ali zvok . Tako , da mislim , da kakšnega velikega problema sploh nimam . Lajati že mora kdaj pa kdaj saj je pes !
Ne vem kako je takrat , ko je sam doma . Včasih osem ur . Sosedi so mi rekli , da ni preveč glasen .  Cool Ali pa imamo dobre sosede .  Grin

Lp I
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #49 : ponedeljek, 02.05.2005 : 21:56:29 »

Jaz imam pa majhen problemcek s sosedi.Okoli vrta je namrec na dveh straneh ograja skozi katero se vse lepo vidi.Psa smo dobili oktobra ko se dela na vrtu pocasi nehajo.Cez zimo se je tako navadil da tam ni nobenega in mislim da je ozemlje vzel za svoje.Zdaj ko so sosede spet na vrtu in obdelujejo zemljo nonstop laja na njih.Kako naj ga odvadim?Ze en mesec mu govorim da to ni prav,da je lump kuza...itd.Ce ga pa posedem in jih skupaj opazujeva pa samo z zanimanjem opazuje.
Lp
Logiran
Ozzy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 545


WWW
« Odgovor #50 : ponedeljek, 02.05.2005 : 23:48:59 »

Balu to so psi cuvaji;)
Jaz sem prav danes dozivela sok, ko je prisla Tjasa na obisk in je pes takoj stekel k vratom in lajal nanjo, gledal mene in lajal in jo poskusal ovohat. Umiril se je komaj ko sem mu rekla, da je vredu in je videl da sprejemam Tjaso. Si predstavljas bogo Tjaso, ki se itak boji psov, pol pa jo se ta zverinica nalaja Wink
Za tvoj problem pa kar tako naprej...mislim, da se bo kmalu navadil in da pocnes cisto vredu kar pocnes. Sam cas mu daj, da se navadi, da je kraval okoli njegovega teritorija.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #51 : torek, 03.05.2005 : 10:02:42 »

Hm,moj je tudi skepticen do tujcev-predvsem moskega spola,in rabi kar ene tri obiske da jih sprejme za svoje.Si predstavljas kako je ce vate laja 47 kilska mrcina?Hvala bogu se nobeden od nasih kolegov ne boji psov;)
A pol mislis da bo enkrat razumel da so sosede na vrtu nekaj normalnega...jaz upam,ker ga imajo rade.
Lp
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #52 : torek, 03.05.2005 : 12:58:00 »

Čudežna beseda? Roll Eyes
Tihoooo, mirnoooo bi ti rekli... Grin
 In učenje: daj glas- lahko negativno dejanje še okrepi...

Ni res. Ravno z učenjem lajanja na povelje, dobimo nekaj kontrole nad lajanjem. Če pes razume, da recimo "glas" pomeni lajanje, bo po vsej verjetnosti dojel tudi to, da "tiho" pomeni prenehanje lajanja. Če jo bomo dovolj vztrajno ponavljali čudežne besede,ki jih pes ne razume, bo še bolj veselo lajal, saj bo mislil, da mu pomagamo lajati.
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #53 : torek, 03.05.2005 : 13:04:45 »

Zdaj berem ponovno "Govorite pasje?" in bom skusala uporabit tehniko za povelje tiho,kot jo opisuje pisatelj.Drzite pesti Smiley
Glas pa ze ve kaj pomeni Wink ,tako da pol je upanje kaj?
Logiran
Bianca
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 26


« Odgovor #54 : sreda, 11.05.2005 : 16:10:29 »

Jaz imam tudi problem z lajanjem.
Kadarkoli gremo od hiše kuže 1 letni mešanec z labradorjem vztrajno in hrupno laja toliko časa dokler ne pridemo nazaj.!!!!Čeprav je bil on prej na sprehodu ali pa ne se lajanje ponavlja. Kadar grem ven z avtom sicer laja nekoliko manj.
Učila sem ga glas in tiho in vse razume in uboga kadar sem zraven njega, ko se pa oddaljim pa laja cvileče in bevska kot zmešan.
Zadnji teden pa je začel celo zavijati kot volk ko gre mož zjutraj v službo in se po dveh urah komaj pomiri. Čeprav se pred odhodom z njim poigra.
Pes je dosti v družbi v ljudi z možem se pogosto vozi v avtu.
Je spuščen v ogradi in nima pesjaka.Spi pa zunaj. Če je 15 min zaprt v garaži začne tudi lajat.

Kaj naj storim postalo je kar moteče za nas in za okolico?

Hvala vam za odgovore
Logiran
Babalu
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.214


« Odgovor #55 : sreda, 18.05.2005 : 19:51:53 »

Hm,zgleda da ko je bil mladic ni razumel ali ga niste dobro naucili da biti sam ni nic hudega.Pes mora samo razumet,da se bosta vidva vedno vrnila domov!Samo to.
Moj predlog je ta:eden naj bo doma drugi pa naj gre ven za kaksnih 15 min,predtem naj se oseba ki gre stran ne igra ali prevec posveca psu,vi imate namrec vso pravico odidet in on mora razumeti da to ni nic posebnega.Pol pa naj ga uni ki ostane zamoti z igracko,ucenjem(recimo sedi,prostor...)...Ko se drugi vrne naj ga  lepo pozdravi,vendar brez pretiravanja,saj je normalno da se vrnete(pes ne sme razumeti da je to poseben dogodek,zato nic pretiranega cartanja in navdusenja).
Pa se probajta zamenjat,podajsat cas odsotnosti,...
Je pa pri tej starosti prevzgojitev popolnoma mozna...jaz tudi nisem priznan kinolog,pa se raje obrnita na kaksno dobro kinolosko drustvo in vam bodo z veseljem pomagali odpravit to razvado.
Lp
Logiran
Bebo
novinec
*
Sporočil: 1


« Odgovor #56 : sreda, 25.05.2005 : 08:16:25 »

Se zelo zanimam !!!   Kje si jo kupila ?
Logiran
Aljaz
novinec
*
Sporočil: 21


« Odgovor #57 : petek, 03.06.2005 : 15:31:50 »

Naj opišem še jaz svoj problem.
Imam nemšega ovčarja, starega 7 mesecev. Kadar nas ni doma in ponoči svoj čas preživlja v svojem pesjaku tik pod mojim oknom. Do sedaje je bil čisto priden, nič ni izsiljeval, zalajal je samo, kadar je bilo slišati kaj nenavadnega.
Včeraj pa je začel konstantno lajati. Lajež ni visok in se ne sliši kot izsiljevanje. Pomiritev ni pomagala, nato pa sem v bljižini pesjaka odkril ježa. OK, to lajanje je bilo razumljivo. Danes ponoči pa ista zgodba, s tem da ježa ni bilo nikjer v bljižini. Skratka čisto navadna noč. A je to mogoče še vedno posledica ježa? Kako naj mu preprečim lajanje? Čudi me to, da je začel lajati kar naenkrat. Lajanje me moti predvsem zaradi sosedov.

Hvala za pomoč
Aljaž
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.309


« Odgovor #58 : petek, 03.06.2005 : 18:56:28 »

A si šel ponoči pogledat zakaj laja?

Če je odgovor da, potem je pes pogruntal, da z laježem doseže to, da ga ti prideš pogledat in mu posvečaš pozornost in dokler mu to uspeva bo delal še naprej. Poskusi z ignoriranjem.
Logiran
senca
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 54


« Odgovor #59 : sobota, 04.06.2005 : 22:42:33 »

Tudi mi smo imeli probleme z lajanjem.
Psico smo najprej ponoči zapirali v pesjak (čez dan je bila večino časa spuščena).A smo jo,zato ker se je preveč drla, nehali zapirati.Kakšen dan (oz. noč) je lepo tiho in mirno spala pred vhodnimi vrati, kasneje pa smo začeli opažati vedno več škode.Psica namreč ponoči očino ni spala kaj veliko, čas pa si je krajšala z grizenjem zelenja (t.j. rož IN ograje (kakršnekoli)) okrog hiše.Zaradi tega smo jo dali (spat) nazaj v pesjak.Pretrpeli smo (skupaj s sosedi) nekaj glasnih noči, potem pa se je tudi psica naveličala in se je nehala dreti.
Zdaj je vse tiho (tišina je mišljena za ponoči-čez dan je pa zopet druga pesem) in mirno in upam da bo tako tudi ostalo.
Z učenjem daj glas pa bom probala tudi jaz...upam da bo potem pomaglo, ko ji bom potem rekla tiho Smiley
Lp
Logiran
Strani: 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Težave z vedenjem  |  Tema: Problem lajanja
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines