Hahaha FŽ, bom zahtevala ponovno testiranje, na njihove stroške, seveda.
Chow chow je pustil svoj pečat na jeziku, drugje ga jaz ne vidi. Zanimivo je, da mi je marsikdo rekel, da mora imeti nekaj haskija v sebi. Ena gospa me je pred časom (Winnie je bila takrat stara eno leto) celo vprašala, če bo haski, ko bo velika.
Kar se zanesljivosti testa tiče, ne vem, itak ne napišejo tega, sploh pa verjetno variira od psa do psa. V registru imajo več kot 185 pasem psov in če imaš srečo, da ima tvoj pes nekje v preteklosti kakšnega eksotičnega prapradeda, potem verjetno tista linija ostane prazna. Pri Winnie so kar suvereno izpolnili vse tri linije.
Ne vem točno, na kak način to delajo, ker me genetika res ni nikoli zanimala.
Po moji kmečki logiki gresta vzorca skozi analizo vseh pasem oz., dokler pač ni zadetka (zato pa traja mesec in pol, da dobiš rezultate). Očitno od vsake pasme dovolj velik odsek na DNK verigi, ki je značilen za to pasmo in je prepoznaven.
Mogoče kdo drug ve bolj natančno, kako to poteka?
Bom vprašala profesorico za genetiko o tem, če bo znala kaj razjasnit.
Čarka, za Slovenijo močno dvomim, da kdo to dela, na faksu ziher ne, drugi laboratoriji pa tudi dvomim, da se s tem ukvarjajo. Mogoče bi se jim lahko poslalo vzorce od slovenskih rodovniških pasem, če jih še nimajo.
Ne vem, na kak način razširjajo to svojo bazo.
Hvala, seveda ste kadarkoli vabljeni na obisk, z ali brez pasje bande.
Edino z Viktorjem bi bilo verjetno bolje počakat, da pokosimo, da se ne bo zgubil.