mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 00:21:50

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 67   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija  (Prebrano 146355 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357

« Odgovor #435 : sreda, 12.10.2005 : 13:18:07 »

Naj povem svoja opažanja pri svoji sterilizirani psici.
Postala je pravi norec! Cheesy Grin Grin
Skratka, veliklo bolj živahna je od prej (ne bom trdila, da je to povezano s sterilizacijo, ampak pač, po sterilizaciji, po 3-4 tedenskem počitku se ji je utrgalo in se ji še vedno trga Wink ), začela se je bolj intenzivno igrat z drugim psom, postala je bolj nora na palice, renčanje na psice (kot opozorilo- nikoli ni bila napadalna, jih je pa vedno opozarjala, naj jo pustijo pri miru) se je po moji oceni zmanjšalo.
Mislim, da so mi dali nazaj drugo psico Roll Eyes Malo heca.

Trenutna situacija ima + stvari pri šolanju, saj je postala ena velika hiper na treningih, s tem da, v urbanem prej nisva imeli nikakršnih težav(ravnodušna do vsega, stalno ob meni, ne pretirano živahna), sedaj jo moram pa kar bremzati Shocked
Po eni strani sem vesela, po drugi presenečena in včasih rečem, da se ji meša in skoraj izgubim živce. Je bilo res malo lažje krotiti samca+ mIRNO psico, ko sedaj samca+ŽIVAHNO psico Grin Grin Grin Wink

lp

tako boljše razpoloženje ni tako redko. Pogosto je pri psicah ,ki so imele hormonske težave čeprav te niso bile vidne kot bolezenska stanja (PMS ji pač  Grin)
Logiran
Lanabela
živim tukaj
Sporočil: 4.474

« Odgovor #436 : sreda, 12.10.2005 : 14:16:08 »

Tudi jaz sem to opazila pri psicah, ki so jih dali sterilizirati znanci. Do take živahnosti je prišlo v glavnem pri starejših psicah, mlade se ponavadi niso nič spremenile. Vendar je obdobju pretirane živahnosti pogosto (ne vedno ) sledilo obdobje potrtosti, razpoloženje je tako nihalo mogoče nekaj mesecev, potem pa se je ustelilo.
Logiran
kaja
midi
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951

Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf

« Odgovor #437 : sreda, 12.10.2005 : 15:34:56 »

teja, nekaj podobnega se trenutno dogaja s Kajo. Je ful zivahna in ves cas pretirava z gibanjem. Vecina dobronamernih sosedov bi jo najraje ze pokopala, psica pa se obnasa kot mladic.
Zdajle je tudi cas, ko bi se morala gonit in jo mece sto na uro. Igra se s psi, lize jim gobcke, se nastavlja kot hm, raje ne napisem.  Roll Eyes Grin Bomo videli kaj bo ko bo konec navidezne gonitve. Wink lp
Logiran

Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #438 : ponedeljek, 24.10.2005 : 11:04:13 »

Vprasanje za vse lastnike steriliziranih inkontinentnih psic (ink. naj bi bila posledica steriliziacije)-ste opravili kake preglede (urina recimo)?
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
maja01
živim tukaj
Sporočil: 3.095

« Odgovor #439 : ponedeljek, 24.10.2005 : 11:08:52 »

ja, seveda. Spelin je bil bp.
m.
Logiran
Bastian
novinec
*
Sporočil: 14

« Odgovor #440 : sreda, 07.12.2005 : 15:25:13 »

Torej ja odločam se za sterilizacijo.

Psička, nem. ovčarka, ima dobrih 6 mesecov. Ne vem ali bi raje počakal clo do spomladi, ko bo bolj prijazno, toplo vreme.. ali bolje zdaj pred prvim ciklusom. Bojim se da bo tud zlo žalostna oz. živčna ,ko bo dobila tisti ovratnik, ker je precej živahna samička.

Ima kdaj izkušnje s Veterinarskim centrom Logatec?

Odločam se za, tam ali pri Zaninoviču.

Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #441 : sreda, 07.12.2005 : 15:37:15 »

Pojdi raje k Zaninoviču Smiley V Logatcu so mojemu stricu napovedali, da ima psica uničene ledvice (stara je bila 4 mesece), bila je na infuziji, na dietnih briketih... Ko jo je peljal v Lj (Mestni Log), so ji hitro postavili diagnozo: vnetje mehurja (ki se mimogrede pozdravi v enem tednu SAMO z antibiotiki).

Jaz bi jo peljala sedaj... ziherje ziher... Tudi spomladi bo morala imeti ovratnik. Jo je pa priporočljivo nekaj dni (prvih dni) imeti notri (na toplem, na suhem). Moj fant je lansko leto decembra steriliziral mačko-drugače je zunanja, imel jo je pa notri, dokler ji niso pobrali šivov. Preživela brez problema.
Logiran
leni
rad pišem
Sporočil: 271

« Odgovor #442 : sreda, 07.12.2005 : 17:13:20 »

No mi smo našo včeraj peljali na sterilizacijo k Zaninoviču. Danes je je že živahna, je in pije tako, da je z njo vse vredu. Ovratnik so nam pa dali za sabo če bo potrebno da ga ima! No mi smo zelo zadovolnji, pa še 20% popust imajo v decembru!
lp
Logiran
samo
rad pišem
Spol: Moški
Sporočil: 302

« Odgovor #443 : sreda, 07.12.2005 : 17:57:32 »

Priporočljivo je da se sterilizacija opravi pred spolno zrelostjo, zato je sedaj kar pravi čas, da jo daš sterilizirat. Naj te letni čas ne moti.
Logiran
abnormalen
gost
« Odgovor #444 : nedelja, 18.12.2005 : 19:37:54 »

ja mene zanima če kdo ve za sibirske husky-je kdaj je najbol sterilizirat pr kerem letu pa kerem obdobju pa kako glede na gonjo pa to. Stara je moja psička 7 mescov(skotena je bla 13. maja 2005) pa me zanima res pa če kdo mogoče še pozna kšnga k sterilizira relativno pocen pa dobr.
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #445 : nedelja, 18.12.2005 : 19:50:23 »

Zdajle je ravno prav stara. kakšen tak veterinar bi se tudi dal najti (od kod pa si?) čeprav_ ravno v tem času poteka akcija cenejših sterilizacij po nekaterih klinikah v ljubljani, kar bi tudi lahko izkoristil.
Logiran
abnormalen
gost
« Odgovor #446 : nedelja, 18.12.2005 : 20:14:10 »

vnanje gorice oz. brezovica pri lublan (pr Pet Vet sm mel 3 ceplenja zaenkat). a kej veš specifično kje majo kšne akcije pa to
Logiran
Lanabela
živim tukaj

« Odgovor #447 : ponedeljek, 19.12.2005 : 13:54:19 »

Jaz vem samo za Zaninoviča, ki je zadevo reklamiral tako, da je SMSe okrog pošiljal in sem ga dobila tudi jaz. Se pa splača vzeti v roke telefon in se malo pozanimati.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #448 : ponedeljek, 19.12.2005 : 13:56:20 »

Mislim, da imajo prakticno vse klinike decembrske popuste na sterilizacijo.
Logiran
abnormalen
gost
« Odgovor #449 : ponedeljek, 19.12.2005 : 15:15:29 »

sam jst bom tm januarja k se Ria zdej goni pa ne smem zdej a kej veste za cene sej okvirno vem za mojo recimo k je težka ene 22kg je tm od 20 do 30k, na Pet Vet pa kar 50. Sam tko če veste na pamet kdo ma kej pocen.
Logiran
Strani: 1 ... 25 26 27 28 29 [30] 31 32 33 34 35 ... 67   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.