mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 29.09.2024 : 13:19:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 67   Dol
Natisni
Avtor Tema: Sterilizacija  (Prebrano 143662 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
weimi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 319


« Odgovor #195 : petek, 31.12.2004 : 22:49:23 »

Moja psička je stara eno leto in pol.Rada bi jo dala sterilizirati.Pa me zanima kakšne izkušnje imate s tem.Zanima me tudi kakšne izkušnje imate z veterinarji v Mestnem logu v Ljubljani.


            lp weimi
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205


« Odgovor #196 : sobota, 01.01.2005 : 01:39:15 »

oj!

Rina je bla stelerizirana v ljubljani(mestni log) pa so zelo lepo skrbeli zanjo.Smo jo pripeljal ob 8ih v Ljubljano nazaj smo jo lahko sprejeli od 4ih.... Wink.Dobila je "zvočnik" in nek obliž čez rano...po enem dnevu smo ga morali odlepit dol!

uglavnem brez težav.....meni so ostali v dobrem spominu Wink

lep pozdrav
Nina
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #197 : sreda, 05.01.2005 : 18:32:33 »

Hojla!

Jaz sem svojo psičko dala sterilizirat k Trstenjak - Zajc-u in imam z njimi dobre izkušnje. Malo manj pa z okrevanjem po sterilizaciji. Psičko sem dobila že takoj po operaciji in se je iz narkoze prebujala doma. To mi je bilo najhuje, ker nisem poznala znakov zbujanja iz narkoze sem za vsak njen gib mislila da je kaj narobe.    Roll Eyes No, potem ko pa se je zbudila in ko je začela se majati in piti vodo je bilo bolje. Predlagam ti, da se psička zbudi pri veterinarju, saj opazovanje psičke pri zbujanju iz narkoze ni prijetno (to je moje mnenje). Drugače pa ni problemov, če res uporabljaš "lučko" (ne vem kako se reče zadevi, ki prepreči lizanje rane)!  Smiley Moji psički se je sicer rana malo zagnojila ampak ni bilo problemov, malo joda smo dali in je bilo.  Sprehodi pa so omejeni na lulanje in kakanje.

Lep pozdrav, Katja
Logiran
Primavera
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 600


« Odgovor #198 : sreda, 05.01.2005 : 18:50:26 »

Noben resen veterinar psa nebi smel dat v narkozi domov! Kasneje lahko pride do komplikacij in je lahko nevarno, če zbujanje predolgo traja  ali pa če se nenadoma pojavi nenadzorovano uhajanje blata. Takrat je potrebna pomoč veterinarja.

Kliniko v Mestnem Logu 55 zelo priporočam, saj imajo tam dva super kirurga, ki sta "zadolžena" za sterilizacije. To sta prof. Janoš Butinar in dr. Jani Pečar. Kar pogumno, saj ne gre za hud poseg!
Logiran
ABI
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 15


« Odgovor #199 : četrtek, 06.01.2005 : 09:51:59 »

Caw!

Sej so me vprašali če bi želela, da se psička prebudi doma ali pri njih. Samo sem se odločila da bi se prebudila doma, zato, da ne bi bila preveč šokirana, če bi zagledala tuje obraze pri veterinarju. Hotela sem da se zbudi v domačem okolju. Drugače pa ni bila čisto pod narkozo, ampak je bila že malo zbujena. Ah kakorkoli, z njo je hvala bogu vse vredu in res, drugače ni to noben bav bav. Se strinjam s Primavero. Se pa tudi strinjam s tabo, da ne bi smeli psičke spustiti domov, dokler se čisto ne zbudi iz narkoze.  Pri meni se je vredu izteklo, lahko se pa ne bi.

Pa - pa
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #200 : četrtek, 06.01.2005 : 20:23:28 »

Mi bomo to naredili marca 2005 in nas je že sedaj strah Cry!
Pa kljub vsemu sem zadovoljna že s tem ,da smo se definitivno odločili, ker bi nas to "tako in tako čakalo" - moramo sterilizirat zaradi sladkorja, ki se po vsaki gonitvi poveča, sedaj je 6,9 (normala je do 5) in so nam vsi (ma res vsi, pravi strokovnajki in poznavalci svojega foha) svetovali.

Me je pa takoooo strah... Shocked
Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #201 : nedelja, 09.01.2005 : 13:03:40 »

Arieb - jaz sem o naši sterilizaciji sicer že napisala en post, ampak ti lahko še enkrat povem: moja izkušnja s Kliniko za kirurgijo in male živali v Mestnem logu je SUPER! Jaz sem po naravi pravi paničar, tako da sem to zadevo glede sterilizacije zakomplicirala do konca, ampak sem zdaj vesela, da sem jo. Pozanimaj se, kdo bo anestezist - to je po moje najpomembnejše. Sicer pa - nobene panike! in srečno!
Jaz bi šla takoj še enkrat v Mestni log.
Logiran
WHT
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #202 : četrtek, 20.01.2005 : 16:43:48 »

Živjo... imam eno vprašanje.. zanima me približno koliko časa po sterilizaciji naj bi psička popolnoma okrevala?
Imam višavsko terierko staro skoraj dve leti, ki je bila na sterilizaciji v torek..Ko smo jo pripeljali domov je bila že zbujena, vendar se sploh ni premikala in cel čas globoko hropla..Celo noč je presedela, uležt se pomoje verjetno ni upala ker jo je bolelo.. Nasledni dan je že naredila par korakov, večino časa pa samo sedi in gleda v zrak..Na ime se skoraj ne odziva..Danes zjutraj pa je zunaj končno spustila tudi lužico.. Počasi se izboljšuje vendar me skrbi ker se cel čas trese..ne cela ampak samo zadnji del in občasno še vedno globoko diha.. Ali je vse to normalno glede na to da je imela operacijo šele u torek ali bi nas že moralo skrbeti?  Huh in pa ali naj bi normalno hodila na wc? naša je do sedaj naredila le eno lužico, čeprav redno pije in je..
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #203 : četrtek, 20.01.2005 : 17:47:42 »

WHT - mogoče vam je malo zamerila, ko ste jo pustili tam, vsaj naša je bila malo jezna in nas je en čas ignorirala. Hrope pa verjetno od tubusa, ki so ji ga vstavili v grlo med narkozo ( tisti čas ima gobček odprt, suha usta brez sline, in pa možno je, da tubus rahlo rani grlo )
Drugače pa se mi zdi čudno, da se trese in da se ni mogla uležt
( mogoče se je bala, da se bo zopet zbudila kje drugje  Huh)
Ali so vam dali kakšne analgetike ? ( proti bolečinam )
Poskušajte se normalno obnašati do nje, kot da se ni nič zgodilo, jo ne pomilujte., jo ne pušajte same... - seveda prvih par dni le kratki sprehodi s povodcem in pa brez divjanja.
Glede lulanja pa se mi zdi malo čudno, naša je na potrebo hodila normalno.
Jaz bi na tvojem mestu povprašala na kliniki kjer ste jo operirali.
Lp
Logiran
WHT
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #204 : četrtek, 20.01.2005 : 19:56:57 »

Hvala za odgovor in nasvete... Že sami smo razmišljali v tej smeri, da nam je verjetno zamerila.. Čudno se mi zdi le to, da večino časa stoji in samo gleda v zrak..Kar tako se ustavi sredi hodnika in se ne premakne 10 min  Huh
Niso nam dali kakšnih anagletikov.. Dobili smo sam hrano ki jo je veterinarka priporočala za prve dneve po operaciji..
Glede lulanja pa mislim da ne bo težav..Ravnokar sva prišli s kratkega sprehoda in je opravila svoje tako da upam da bo vnaprej tudi tako.. še enkrat hvala za odgovor,
lp
Logiran
gina1
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 657


« Odgovor #205 : četrtek, 20.01.2005 : 20:35:55 »

WHT - me veseli, da je stanje vaše punce boljše.
Svetujem pa ti, da se resno o njenem psihičnem stanju posvetujete z veterinarjem, kjer so jo operirali.
Saj bo! Wink
Lp
Logiran
malaluna
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 5


« Odgovor #206 : petek, 21.01.2005 : 12:15:18 »

Lep pozdrav!

Veliko sem brskala po internetu, pa skoraj nikjer nisem našla nič v vezi z okrevanjem psičke po sterilizaciji, Mi smo našo Nero včeraj sterilizirali in moram rečt da zaenkrat ni bilo lahko. Revčka je celo noč spala v stoje. Prepričana sem da zato ker jo boli, ko se uleže. Poleg tega je naredila še fin "biznis", ko si je po hudih mukah uspela spravit "lučko" dol iz glave in si je lizala rano. Najhuje je to da ne morem niti pogledat kako je z rano ( če so notri še vsi šivi), ker jo rana tako boli, da ob najmanjšem dotiku čisto znori. Čez kakšno uro greva na ogled k veterinarju, da bo on povedal kaj in kako naprej. Upam, da ni kakj hujšega.
Glede na svojo izkušnjo, me zanima kakšne so vaše!?  Lep pozdrav,

Tina
Logiran
WHT
novinec
*
Sporočil: 5


« Odgovor #207 : petek, 21.01.2005 : 17:52:47 »

Gina1 z vsakim dnevom je boljše Wink sem ravno danes bla pri veterinarki in smo se lepo pogovorili...Z psičko je vse vredu, malo nam še zameri pa mislim da bo..Smiley
Malaluna tudi jaz sem iskala pa nisem kaj našla..Glede spanja v stoje..tudi naša je to počela.. šele drug dan oz. malo prej se je končno ulegla..bila že tok izmučena od stanja da ji skoraj ni preostalo kaj drugega..z ovratnikom pa je tako.. tudi naša ga ni hotela met gor in vsakič ko si samo pogledal stran ga je na vso silo hotela spravit dol.. Na začetku ji je uspelo potem pa smo ji skozi luknjice dali še ovratnico.. sedaj se je že spijaznila s tem da bo pač mogla imeti ovratnik na sebi..
Rano smo tudi mi pustili pri miru, ker ni dovolila da bi jo vsaj pogledali..Verjetno jo je bilo strah, vendar mine..
 
Logiran
Iza
novinec
*
Sporočil: 43



« Odgovor #208 : petek, 21.01.2005 : 18:43:40 »

Moji psički so pa dali protibolečinske tablete, ki jih je jemala nekaj dni. Sicer je samo prvi večer malo vzdihovala, naslednje jutro je bilo pa že vse ok, kot da ni bila na operaciji. Rane ni niti poskušala lizat, tako da sploh ni bilo potrebe po "lučki". Kolikor se spomnim pa prvi dan po operaciji še ni mogla normalno kakat in je pač večkrat po malem.
Vsem "operirankam" želim veliko zdravja!
lp
Logiran
Olly
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 273


« Odgovor #209 : petek, 21.01.2005 : 20:07:50 »

MI smo Lenny stelirizirali, ko je bila še manjša v Škofji Loki, na kliniki za male živali in moram reči, da mi je bilo čistm vse ok, bilo je med jeseniskimi počitnicami (2003) in so zanjo lepo poskrbeli, pa tudi mi smo bili lahko ves čas ob njej. Veterinar nam je dal še tri svečke proti morebitnim bolečinam, pa smo uporabili samo 1, tako da mislim, da je bilo ok, pa tudi sprememb v obnašanju, ali kakorkoli drugače ni bilo, predlagam pa vsem, ki ne želite imeti mladičev, da psičke stelirizirate, saj lahko pride do kompliciranih bolezni (vnetje maternice, navidezna brejost...), pa tudi izgubljenih mladičev bi bilo manj, dobro pa poskrbite da ne bo prišlo do nezaželenega naraščaja med tem ko se bo vaša psica gonila....pa saj o tem je bilo že veliko zapisanega, samo malo je potrebno pobrskati!
Čaw
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 67   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Samice in samci, legla  |  Tema: Sterilizacija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines