mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 28.09.2024 : 16:15:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 65150 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #135 : četrtek, 10.06.2004 : 16:10:04 »

Citat
Za zaključek, pa prosim, da se drejči, noli, fortuna in podobni vzdrzijo svojih neumestnih komentarjev, saj ne potrebujem pridig, kaj se lahko in kaj se ne sme, ker vse to ze vem!!

Zelo nehvaležna mlada dama. Grin Grin Grin

Naj ti povem da je forum javen in da nanj lahko piše kdorkoli si želi. Seveda, pod pogoji, da se drži nekega bontona.
Tvoj problem je, če te niso vsi "ujčkali" in ti podali tudi svoje skromno mnenje, ki se ni ravno ujel s tvojimi pričakovanji. Vsakemu izmed nas bi se lahko zahvalila, kaj praviš? Beri vrstice ali pa med vrsticami - vsi ti želimo pomagati.

Lp, Fortuna.

Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #136 : četrtek, 10.06.2004 : 16:19:46 »

Aja, a zdaj imam pa ze jaz problem, ne samo moj pes, a moram tud js psihologu, da me "poujčka", jaz sem prosila ljudi, ki mi lahko pomagajo, ne pa, da me obsojajo, ker nimajo kaj bolj pametnega poceti. Ne vem, zakaj si nesramna, saj si ti zacela teziti da "bodo usmrtili še enega kužka zaradi neznanja lastnika", preden si se sploh pozanimala v cem je problem, zato se mi zdi, da imas problem ti ne jaz.
Hvala tistim, ki so mi dali kaksen uporaben nasvet (jih ni veliko), ne pa da ste zaceli obsojati kar povprek!

P.S.: Fortuna ce mi zelis pomagati, ne odgovarjaj vec na to temo, saj nimas ne taksnih problemov ali izkusenj. Thanx
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #137 : četrtek, 10.06.2004 : 16:26:38 »

Ok, vsaj v nečem se strinjava. Ne bom več odgovarjala, pa ne tebi na ljubo, pač pa sebi, ker vidim da nimaš pojma ne o kulturi, še manj o hvaležnosti, pa mal napadalnosti je tudi v tebi....kaj lahko iz tega sklepam, pa bom raje tiho. (Vsi, ki znajo brati med vrsticami, vejo na kaj namigujem)

Se umikam.... se bojim, da me kakšna napadalna mladenka ne napade. Grin Grin Grin

Lp, Fortuna.

P.S.: Billy, še vedno želim, da bi vam uspelo prevzgojiti psa. Poročaj. Saj temo lahko še naprej spremljam, ali ne? Grin

Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #138 : četrtek, 10.06.2004 : 16:38:54 »

Ne vem, zakaj si se lotila mene, če pa se v resnici gre za mojega kužka, ne za mene in če bi ti res bilo kaj mar za psa, bi me lahko vsaj malo razumela in te ne bi smelo motiti, da me takšne nepotrebne kritike razburijo. Zdaj si se pa lotila mene, češ da sem napadalna in ne vem kaj še, a vidiš, v tem je problem, ne potrebujem nasvet zase, ampak za svojega psa in to je tudi problem tega foruma, naj napiše tisti ki ima kaj "pametnega" za povedat o problemu napadalnosti psov, ne pa tratit čas meni in drugim, z nepotrebnim obsojanjem mene in tistih, ki objavljajo teme. Ker če si se vključila v pogovor, pričakujem od tebe kakšen uporaben nasvet, ne pa pridig, da se ne znam obnašati in še kaj (tudi jaz znam brati med vrsticami in vem na kaj namigujes, in se enkrat "How DARE YOU?)
Fortuna ti bi morala sodelovati na forumu, kjer se med sabo obsojajo in blatijo, tukaj pa mislim, da  si ljudje hocejo med sabo samo pomagati in ti resnici na ljubo ne pomagas ne meni, ne nikomur drugemu z svojimi opazanji in "branjem med vrsticami"!
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #139 : četrtek, 10.06.2004 : 16:53:38 »

Ok, sem rekla da se ne bom več javila, toda tole moram razčistiti: Grin

Moj prvi post, napisan v tej temi:

Citat
Billy, če imaš voljo, se da vse.......
.....Upam, da boste našli še kakšno rešitev, sicer pa ga raje dajte nekomu, ki bi ga bil pripravljen prevzgojiti, ne pa kar tako pod injekcijo.

Moj drugi post:

Citat
Podala sem samo moje mnenje, pri katerem ŠE VEDNO vztrajam: psa lahko še vedno prevzgojiš. Le da za to potrebuješ ogromno časa, volje in energije....

....Kot vidim iz razbranega, tudi tebi ni vseeno za psa, če bi ti bilo, bi bil verjetno že pokojni, kajne?

....Torej draga Billy, ne napadaj tistih, ki ti želimo samo dobro. In ja, ne samo tebi, tudi tvojemu pesjanarju....

Kateri pes pa nima psihičnih motenj? Ga skoraj ni na tem svetu, vsak ima kakšen strah ipd... Morda gre tudi pri tvojemu samo za strah in je potreben le korak v pravo smer, da se njegova agresija konča. Kaj meniš?



Prosim, napiši še kaj več, da ti bomo znali pomagati. In še nekaj - slaba volja oz napad ne pripelje nikamor. Saj vidiš pri svojem kožuharju.Wink Zato se ne jezit, a prav?

Moj tretji post:

Citat
Naj ti povem da je forum javen in da nanj lahko piše kdorkoli si želi. Seveda, pod pogoji, da se drži nekega bontona.

v njem sem ti želela povedati da se mnjenja včasih lahko razlikujejo in da ne moreš kar tako reči - spokaj iz foruma. Če se čutiš ogroženo, kontaktiraj Jano.

Moj četrti post:

Citat
Billy, še vedno želim, da bi vam uspelo prevzgojiti psa. Poročaj. Saj temo lahko še naprej spremljam, ali ne?

Vidiš, včasih moraš na življenje pogledati tudi iz svetle strani. Je pa res, da je tudi nekaj temne, predvsem zato, ker si agresijo začela ti.

Torej, si za to da zakopljeva bojno sekiro?

In še nekaj: nisem se spravila ne nate, ne na tvojega pesjanarja. OBEMA želim da se situacija reši. Tako TEBI, da bi bila lahko ponosna lastnica tega psa, kot tudi PSU, da bi lahko živel normalno pasje življenje.

Tako draga Billy, jaz se umikam, tebi pa želim, da čimprej rešite problem. Bomo držali vse pesti in tačke pri hiši za vas. Wink Cool Smiley

Lp, Fortuna.








Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #140 : četrtek, 10.06.2004 : 17:09:56 »

OK, zadnjič! Ne ljubi se mi ubadati z nepotrebnimi opazkami, samo to je! Bojne sekire sploh ni, hočem povedati samo, da naj mi odgovorijo samo tisti člani, ki imajo nasvet v zvezi z mojim problemom. Nisem rekla da spokaj, niti priblizno, ampak sem samo prosila, da ce nimas kaksnega nasveta v zvezi s temo[/u], ki sem jo zacela, da ne odgovarjas brez potrebe.
Citat
(Vsi, ki znajo brati med vrsticami, vejo na kaj namigujem)
Citat
Zelo nehvaležna mlada dama.
 
Citat
Se umikam.... se bojim, da me kakšna napadalna mladenka ne napade.
Citat
Tvoj problem je, če te niso vsi "ujčkali" in ti podali tudi svoje skromno mnenje, ki se ni ravno ujel s tvojimi pričakovanji. Vsakemu izmed nas bi se lahko zahvalila, kaj praviš?


Pa vem, da bos spet kaj napisala nazaj, kar ne bo imelo nobene zveze s temo!

P.S.: Vseeno hvala za lepe zelje, in se enkrat ni sekir, sploh pa ne bojnih

AJA, da ne bom postala tečna, ne bom odgovarjala več na poste, razen, če vleti kdo s kakšnim dobrim nasvetom V ZVEZI S TEMO!!!
Logiran
Suni
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 44


« Odgovor #141 : četrtek, 10.06.2004 : 17:30:05 »

Oj... povedala bi samo nekaj, kar me je pred leti, ko sem za to zvedela, res zelo sokirana, ampak konec zgodbe se je srecno koncal - za psa in lastnika - no takole je bilo:
Znanec, ki se je res dolgo ukvarjal s psi (ni bil zacetnik) je dobil mesanca z nem. ovcarjem, s katerim se nikakor nista razumela. Pes je bil res agresiven ze od malega, ce je kdo prisel na obisk, je moral biti nujno zaprt v pesjaku, ker je bil cisto divji (drugace je zivel na vrtu in tudi v hisi)... Ko je pes prihajal v puberteto (lastnika sploh ni vec poslusal) je dobil prvo, vsaj meni se zdi, res kruto lekcijo - lastnik ga je zaprl v pesjak, na vsake par ur prisel k njemu (k pesjaku, ni ga spustil), mu dal povelje "sedi" (pes je vedel, kaj to pomeni, ker je kot majhen to ze znal). Dokler pes tega ni naredil,  ni dobil nic za jest (v pesjaku je imel samo veliko vedro vode), in to je bilo celih 6 dni (OK, ja po mojem mnenju je to ze mucenje zivali).  Pes je pogruntal, da se mora usesti, za nagrado je dobil za jest in sprehod in kmalu se je malo umiril. Potem, ko je lastnik lahko normalno dajal psu hrano (sedi + posoda na tleh pred psom (pes se vedno sedi) + povelje, da zdaj pa lahko je - da sta do tega stadija prisla je preteklo ogrooooomno casa), mu je za jest zacela dajati lastnikova zena, nato se sosedov otrok. Skratka, na hrano so psa naucili osnovnih manir, in ceprav je bilo to ze kakih 20 let nazaj, ga je lastnik na priboljske (ki si jih je moral pes res krvavo zasluzit) vzgojil v se kar znosnega psa, pac nikoli ni bil spuscen na sprehodu, ker je bil res nepredvidljiv, ampak vsaj doma se je lepo obnasal.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #142 : četrtek, 10.06.2004 : 17:30:14 »

Zdravo!

. Ravno zdaj, ko sma prišla iz sprehoda, sem ga hotela dati na balkon, pa je kuža znorel in me hotel napasti. Povodec mu včasih lahko namestim, včasih pa se je potrebno tudi za to pošteno namučiti. Nisem pristaš mučenja psov, zato jih tudi nikol ni dobro dobil. Če mas izkušnje s tem ali kakršenkoli nasvet, se kar razpiši.


Ok probala si na lepo, pa ni šlo. kako ukrepaš ko delaš na grdo?

Kaj narediš v primerih, ki so podobni kot zgoraj opisani.
Ali si kdaj vstrajala do konca, ko s eje začel upirat.
kako ga obvlada oče, ki je fizično močnejpi od tebe?
Si morda kontaktirala še s kom, ki ima brata ali sestro od tvojega psa.

Opravičujem se ti, ker zopet sprašujem, ti pa si razumljivo želiš odgovorov.
Če želiš odgovor, ki bi ti lahko pomagal moraš situacije zelo podrobno opisat, torej npr. hotela sem ga zapreti na balkon, najprej je začel renčati potem je skočil vame, jaz sem se odmaknila in ga pustila tam kjer je bil....

Verjamem ti, da ga imate pol nufer, ker seim imela psa, ki sem ga morala imeti vseskozi na povodcu, ker je preganjal divjad ali pa se tepel s psi, zato te popolnoma razumem.. iIn res je moj primer se ne more primerajt s tvojim, ker je bil moj prijazen do ljudi in predvsem do družinskih članov.
Logiran
MISSA
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 813


« Odgovor #143 : četrtek, 10.06.2004 : 22:17:00 »

LP!
Tudi sama sem imela enega težavnega cucka, ki je ogrizel svojega prvega lastnika, njegovega strica in prijatelja. Mislim, da smo najprej pol leta  spoznavali njegove travme, delali napake in se učili reševati težave. Nas ni nikoli ugriznil je pa veliko probal renčati. Ko sem probala vse trike, ki niso pomagali sem se zatekla k zadnji metodi,osamitvi. Zmeraj semo ga ignorirali, tudi kadar je prišel samo jest. Pogovarjali smo se z njim najnujnejše. Zelo hitro je poštekal, da mora biti prijazen, če hoče dobiti prijaznost. Trajalo je zelo dolgo, da smo lahko živeli skupaj v miru. Čeprav nikoli nismo bili sigurni v njegove reakcije.
Zato, BiLLY, te popolnoma razumem, kako se počutiš, ko te prime, da bi ga dala uspavati. Mogoče ima kuža res kakšno gensko napako ( recimo sorodstveno paritev ali kaj podobnega) in mu ni pomoči. Če se boš odločila, da se ga znebiš, bi ti svetovala, da probaš najprej poiskati nekoga, ki bi bil pripravljen kužka vzeti k sebi. Mogoče bi pomagala sprememba lastnika. Seveda bi novi lastnik moral biti seznanjen z njegovimi čudnimi navadami. Šele, če bi se pri drugem lastniku obnašal enako, bi se tudi jaz strinjala z uspavanjem.
Drugače pa, mi je žal, da ti ne morem bolj pomagati kljub mojim izkušnjam. Želim ti, da bi čim prej našla pravo rešitev zase in tvojega renčača.
LP,Miša
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #144 : četrtek, 10.06.2004 : 23:12:48 »

BILLY!

Nekako te razumem, čeprav takih (ali podobnih) problemov s psom še nisem imela.

Poskusi, kar so ti svetovali forumovci pred mano, vseeno pa ...

Telefonsko številko od gospe Branke Hobič ti bom poslala po privat sporočilu. Ona ima pasjo šolo Ognjena na Vrhniki. To je tista, ki se jo velikokrat vidi tudi pri Štirih tačkah. Pokliči jo, povej, da so jo na internetu hvalili in reci da je ona verjetno vaša zadnja pomoč. Povej da si iz SG, in da v pasjo šolo na Vrhniko ne boš mogla hoditi. Prosi jo za kakršenkoli nasvet, naj ti priporoča kakšno pasjo šolo pri vas, ali pa naj ti sama poskuša pomagati. Seveda pa jo prej vprašaj, če ima čas. Lahko bi se z njo dogovorila, da bi ona za par dni vzela tvojega psa in bi videla kako in kaj. Ima tudi pasji hotel, tako da ji psa verjetno ne bo problem vzeti – seveda, ko ne bo imela nobenega v varstvu (zaradi obnašanja tvojega psa). Zastonj po moje ravno ne bo, koliko te bo pa stalo, pa ne vem. Pokliči jo, saj se da z njo vse zmeniti.

Upam, da bosta skupaj kaj ugotovili, sporoči.

Kaj pa Simončič – samo on je tudi iz Ljubljane, njegove številke nimam, ima pa pasjo trgovino Gali, ki jo lahko tudi najdeš na internetu (linka se mi ne da iskat, ker imam doma prepočasen računalnik).

Si že dobila kakšen odgovor od Starihe (saj si pisala njej), oziroma od tiste druge pasje psihologinje?

Lp, Urša

PS: Celotne teme še nisem uspela prebrati, ker teh 80 strani nisem imela časa natiskati!
Logiran
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #145 : petek, 11.06.2004 : 12:36:05 »

Lep pozdrav!

Najprej bom odgovorila Simiju.
Tudi na grdo sem probala, ampak do konca, da bi se kuža umiril, nam ne uspeva najbolj. Ko kuza napade, ga potisnem na tla in ga držim, da me ne more ugriznit, ampak še kar renči in se skuša nazaj postavljati, dokler ga ne zamotim s čim drugim in lahko od njega dobesedno zbežim!!

Oče kužana ne more obvladati, saj ima bolezen na nogah in če bi ga pesjan ugriznil, bi se lahko slabo končalo. Je pa poskusil moj fant, ampak kot sem ze omenila, kuža samo bolj znori.

Billi je imel samo enega bratca, ampak z njimi nimam stikov , saj je kuža mešanček in si niti nismo izmenjali podatkov.
Že ko smo šli po psička, je bil billy glasen in igriv, tisti pa je bil prestrašen že tedaj in sem se raje odločila za tega, saj bi oni lahko bil bolan.

Saj če bi Billy bil vsaj do družinskih članov prijazen, ne bi bilo nobenega problema in mislim da je to čisto jasno.

No, dobila sem odgovor od gospe Brackovic Metode, da bi se morala z njo srečati, da bi ona videla billija in da samo pregled stane 5000 sit. Ampak jaz nimam toliko denarja, saj so ze do sedaj bili zelo visoki stroški.

Zelim se zahvaliti vsem, ki ste podali svoje izkusnje in nasvete in seveda lepe zelje.

Drzimo pesti!! Cry
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #146 : petek, 11.06.2004 : 13:34:04 »

BiLLY,
iz katerega kraja pa si?

LP
Logiran
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #147 : petek, 11.06.2004 : 13:37:03 »

Iz Slovenj Gradca, zakaj?
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #148 : petek, 11.06.2004 : 13:46:34 »

Škoda, da nisi kaj bližje. Lažje je dajati nasvete, če kužka vidiš v živo, zato sprašujem.
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #149 : petek, 11.06.2004 : 21:27:57 »

Billy!

Kaj pa stevilka od Branke Hobic? Si poklicala?

Lp, Ursa
Logiran
Strani: 1 ... 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 14 15 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines