mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 29.06.2024 : 09:30:05

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 19   Dol
Natisni
Avtor Tema: Napad in ugriz lastnega psa  (Prebrano 63865 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Ajda
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 214


« Odgovor #120 : sreda, 09.06.2004 : 16:29:48 »

Preden se odločite za usmrtitev psa, bi se mogoče pogovorili še svetovalko za vedenje družnih živali Metodo Mikuž Bračkovič (metoda@hotmail.com, 01 5174 946, 041 617 680 - podatke sem pobrala na straneh KZS) ali z mag. Sabino Stariho Pipan (http://www.klinika-prva-k.si/okliniki/index.slo.3.htm). Upam, da vam bo lahko kdo pomagal.
Logiran
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #121 : sreda, 09.06.2004 : 16:49:24 »

Živa hvala za informacije.  Smiley

Mail sem ze odposlala, zdaj pa čakam odgovore. Upam da pozitivne.

Lep pozdrav
Logiran
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #122 : četrtek, 10.06.2004 : 10:01:25 »

Ali bodo usmrtili še enega kužka zaradi neznanja lastnika? Shocked Shocked Shocked

Billy, če imaš voljo, se da vse. In če bi delali tako, kot so vam svetovali forumovci, DOSLEDNO seveda, potem v nobenem primeru iz malega kužka ne bi mogel zrasti "killer".

Upam, da boste našli še kakšno rešitev, sicer pa ga raje dajte nekomu, ki bi ga bil pripravljen prevzgojiti, ne pa kar tako pod injekcijo. Halooooo, saj to je prepovedano. Shocked Shocked

Lp, Fotuna.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #123 : četrtek, 10.06.2004 : 10:30:54 »

Draga fortuna.

Lepa hvala da mi vzbujaš slabo vest!!
že pol leta se ubadam samo s tem, naredila sem vseeee kar je mozno. Kk pa mislis da je če psu še ceka ne smeš ven dobit ker te kar napade in greš zdravniku in plačaš lepe vsote vsak mesec Angry??
Plus tega ima kuža psihične motnje in je popolnoma nepredvidljiv!
Plus tega sem zelela samo nasvete in ne nekoga, ki mi bo stvar še bolj oteževal!!! Angry
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #124 : četrtek, 10.06.2004 : 10:39:29 »

Billy!

Sorry, ker nimam časa prebrat vse teme, si bom pa danes vzela čas in si celotno temo sprintala. Prebrala sem tvoj prvi post in sedaj končne.

Mogoče bom kaj vprašala še enkrat!
Ste bili v pasji šoli - individualno?
Ne vem iz kje si, tako da me zanima, če bi ti bila šola na Vrhniki predaleč?
Ste poskušali s podrejanjem?
Kako ga lahko sploh peljete na sprehod, se pusti pripeti?

Lp, Urša
Logiran
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #125 : četrtek, 10.06.2004 : 10:53:38 »

Zdravo!

Z billijem sma bla v soli, vendar samo dvakrat, ker ni uspevalo.
Kuža je bil preveč divji.  Prihajam iz Slovenj Gradca, tako da je Vrhnika malo predaleč. S pesjanom smo poskusili praktično vse. Živinozdravnik mi je predlagal, da naj si ne delam tega, ker je kuža psihično bolan in dvomi da se da še kaj naredit. Ravno zdaj, ko sma prišla iz sprehoda, sem ga hotela dati na balkon, pa je kuža znorel in me hotel napasti. Povodec mu včasih lahko namestim, včasih pa se je potrebno tudi za to pošteno namučiti. Nisem pristaš mučenja psov, zato jih tudi nikol ni dobro dobil. Če mas izkušnje s tem ali kakršenkoli nasvet, se kar razpiši.
Upoštevala sem nasvete, ki sem jih dobila od drugih forumcev, razen stresanja za gubo, saj kuža postane še bolj agresiven, če se ga dotakneš. Pa nič ne pomaga  Sad
Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #126 : četrtek, 10.06.2004 : 12:16:20 »

 Angry Angry od dvakrat v šoli ne more uspevati!! Za resno spremembo vedenja bo potreben vsaj (!!!!) medsec do dva in ne kar čez noč. Vedenje kužka, ki je ugotovil da lahko svojega skrbnika terorizira kot ga je volja, se bo popravilo le z doslednim dolgotrajnim in še enkrat doslednim delom. To pomeni: uvesti vsa kardelna pravila. ( ti odločaš kdaj bo jedel, VEDNO preden psu nameniš kaj dobrega, pobuda mora biti seveda tvoja,  (pohvalo, hrano, božanje, igro...) mora za to reči po pasje prosim, torej ubogati tvoj ukaz (ne glede na to kaj, ali sedi, ali prostor, ali tačko...), ti hodiš prva čez vrata, ti mu določiš kje leži, če se ti je postavil na pot naj se umakne (!!) na tvojo zahtevo, če to ne gre ga odrini (nežno a odločno).) Vsak poizkus grizenja se mora TAKOJ končati. Nujno bi se morala vključiti v tečaj in v njem tudi vztrajati saj bodo rezultati resnega in doslednega dela vidni, vendar ne takoj. Z osnovno poslušnostjo in izpolnjevanjem ukazov se tudi znižuje rang kužku, saj mora sodelovati, kar pomeni da ti priznava vodstvo.
Morda ampak res samo morda je tovrstno vedenje povezano z zdravjem, vendar bi jaz na tvojem mestu šla na pregled k Sabini Starih Pipan, ali kakemu drugemu priznanemu specialistu za vedenjske motnje in ne bi zaupala mnenju lokalnega živinozdravnika. Uspavanje pa res mislim da ni potrebno, če je pes drugače zdrav in je samo razvejen  Roll Eyes

LP Noli
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #127 : četrtek, 10.06.2004 : 12:49:48 »

Preberi tole, mogoče ti bo kaj pomagalo:
http://www.mladina.si/tednik/200335/clanek/intervju-psi/

Sicer si že nekje napisala, da si poslala mail, samo ne vem točno ali njej ali tisti drugi psihologinji.

Lp, Urša

PS: Ali imate samo eno pasjo šolo v SG ali jih je kaj več?
Logiran
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #128 : četrtek, 10.06.2004 : 13:27:51 »

Ljudje, hvala lepa za vse nasvete, ki ste jih dali predvsem, da bi olajšali in polepšali življenje mojemu BIlliyu, nihce pa ne pomisli kako je meni osebno tezko in, da bi se postavil na mojo stran  Cry. Psu nudim vse in se vec, imam ga ze dolgo in sem se nanj tudi zelo navezala, samo ali ne razumete, da je njegovo obnasanje nevarno za mene, mojo druzino in  okolico Angry. Ali mislite, da bi ga jaz rada dala uspavati, kljub temu, da se okoli njega trudim vsak dan, da sem obiskala že nešteto "pasjih strokovnjakov" in zapravila veliko, veliko denarja, ki ga nimam, saj koncujem srednjo šolo? Če po pravici povem, mi niti na misel ne pride, da bi psa vozila v Vrhniko, ki je od mene oddaljena kar dve uri voznje, ce pa je ze navaden obisk pri veterinarju, ki je od mene oddaljen dobrih pet minut, zelo, zelo tezaven in psa ne obvladujem, saj hoce napadati, vsako stvar, ki jo vidi iz avtomobila, če mu pa to prepovem oz. povzdignem glas pa se spravi na mene. Billy ni več mali in njegov ugriz zelo zelo boli, verjemite mi, saj imam rano na roki se vedno po enem mesecu! Ne me razumet narobe, ljubim Billiya, ljubim tudi druge pse, ampak tako ne gre naprej, saj moram gledati tudi na svoje zdravje in si ne morem privosciti vsega tega. Vse nasvete, ki ste jih napisali tu, sem ze dobila oz prebrala v knjigah, pa tudi, mojga psa niste videli, zato je nesmisel, da mi tule "pametujete", da naj ga odrinem, če bo grizel  Huh Huh, ne, če ga odrinem bom ugriznjena, tega si pa ne želim več. Pa še nekaj, Fortuna mi je namenil kar nekaj ostrih besed, da se nisem dosledno drzala navodil, ki sem jih dobila tu na forumu in bla, bla, bla, kako si sploh upas to trditi, če ne pozaš mene in nisi bil(-a) niti blizu mojega psa,  jaz  tega ne bom trpela in ce kdo nima kaj pametnega za pripomnit, naj mi ne piše bedarij. Sploh se mi pa vcasih zdi, da vecini ljudi tu na tem forumu pasje zivljenje pomeni vec, kot pa clovesko; torej naj mene kar grize in naj me skrbi vsakič ko grema lulat, da ne bo kakšnega otroka ugrizel, samo da bo psu lepo. Hmm, NE!
Logiran
linchaich
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.241


« Odgovor #129 : četrtek, 10.06.2004 : 13:37:51 »

Billy!

Jaz te čisto razumem, vendar imam še en predlog. Kaj pa če bi imel (razen ko je) gor nagobčnik, ker ga boste lažje obvladali.
Glede šole sem mislila, če imate gor v SG kje kakšno šolo, verjemem, da je pasja šola na Vrhniki predaleč. Ampak mislim kakšno drugo, ne tisto v kateri ste že bili, pa se z njim ne znajo (ne neznate!) spopasti!

Verjamem, da je življenje s takim psom težko, če ne bo šlo drugače, pa žal ne bo šlo!

Lp, Urša
Logiran
Teja
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.854


« Odgovor #130 : četrtek, 10.06.2004 : 13:45:08 »

Billy,
kakšne pasme je kuža in koliko je star??
Nisem šla brat zgodbe nazaj, na temo sem postala šele sedaj pozorna, zato se opravičujem, če so te informacije že bile podane.
Pa še nekaj me zanima:
imaš kužka že od majhnega ali si dobila že odraslega psa??

Logiran
Noli
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 587


« Odgovor #131 : četrtek, 10.06.2004 : 14:23:43 »

Ljudje, hvala lepa za vse nasvete, ki ste jih dali predvsem, da bi olajšali in polepšali življenje mojemu BIlliyu, nihce pa ne pomisli kako je meni osebno tezko in, da bi se postavil na mojo stran  Cry. Psu nudim vse in se vec, imam ga ze dolgo in sem se nanj tudi zelo navezala,

Ravno to je tisto kar sem ti poizkušala povedati  Wink. Pomojem mnenju se mora kuža prilagoditi življenju s človekom tako, da je obema prijetno. Ravno to, da mu nudiš vse je lahko napaka. Ne vem kako si to mislila  Cool, če je mišljeno dobesedno me prav nič ne čudi da imaš probleme. Tako kot mora imeti otrok red in disciplino, da zraste v zrelega in odgovornega človeka, tako to potrebuje pes. Nujno mora imeti omejitve in vedno jasna pravila kaj sme in česa absolutno ne sme!
Ne želim te obsojati ne glede na to kakšna bo tvoja odločitev, vendar če se boš odločila za uspavanje potem resno premisli kakšnega, in če sploh (!!!?),  psa boš naslednjič imela, da ti ne bo zopet zrasel preko glave  Undecided.
Če si resno želiš še pomoč, potem opiši podrobneje kako poteka vajin dan, še boljše teden  Wink, ne olepšuj situacij, ker si s tem nič ne pomagaš le problem raste, kaj si prebrala, katere "ukrepe" izvajaš, skratka vse  Grin. Morda bomo s skupnimi močmi našli rešitev.


LP Noli
Logiran
Drejči
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.862



« Odgovor #132 : četrtek, 10.06.2004 : 15:30:01 »

BiLLY,
Psihične motnje? Ali je to potrdil veterinar?
Ali ste mogoče poskusili ugotoviti, kaj je vzrok tem motnjam?
Če je veterinar bleknil, da pes ni gladek, to še ni strokovna ugotovitev.  Undecided

Ne zameri, če je kdo nastopil malo bolj ostro. Skoraj vedno je vzrok za takšno vedenje psa, človek, ki ne pozna pasje narave.
Evtanazija ni rešitev, je samo krik nemočnega.

Seveda pa me zanimajo tudi odgovori na vprašanja, ki so jih postavili ostali forumovci.
Logiran

Moj cilj v zivljenju je...
...biti enako dobra, kot moji psi mislijo, da sem.

Nekateri pravijo, da sem pasja. Prav imajo.
fortuna
midi
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.578


Obožujem vse kar je kosmato in na stirih tackah.


« Odgovor #133 : četrtek, 10.06.2004 : 15:52:00 »

Citat
Fortuna mi je namenil kar nekaj ostrih besed, da se nisem dosledno drzala navodil, ki sem jih dobila tu na forumu in bla, bla, bla, kako si sploh upas to trditi, če ne pozaš mene in nisi bil(-a) niti blizu mojega psa,  jaz  tega ne bom trpela in ce kdo nima kaj pametnega za pripomnit, naj mi ne piše bedarij. Sploh se mi pa vcasih zdi, da vecini ljudi tu na tem forumu pasje zivljenje pomeni vec, kot pa clovesko

Prvič, sem Fortuna, ženska. Grin

Drugič, nisem te NAPADLA in res je, NE POZNAM te. Podala sem samo moje mnenje, pri katerem ŠE VEDNO vztrajam: psa lahko še vedno prevzgojiš. Le da za to potrebuješ ogromno časa, volje in energije.

Če ti je en živinozdravnik, ki se tako, mimogrede že sliši nestrokovno - za zdravljenje malih živali imamo za to posebej specializiran kader - rekel da ima pes psihične motnje, to še ne pomeni da je za odstrel. Kot vidim iz razbranega, tudi tebi ni vseeno za psa, če bi ti bilo, bi bil verjetno že pokojni, kajne?

Torej draga Billy, ne napadaj tistih, ki ti želimo samo dobro. In ja, ne samo tebi, tudi tvojemu pesjanarju.

Kateri pes pa nima psihičnih motenj? Ga skoraj ni na tem svetu, vsak ima kakšen strah ipd... Morda gre tudi pri tvojemu samo za strah in je potreben le korak v pravo smer, da se njegova agresija konča. Kaj meniš?

Omenila si da si bila 2x v pasji šoli. Mi lahko poveš s kakšnimi besedami so te odslovili oz kaj so rekli inštruktorji v pasji šoli? Skoraj bolj bom verjela njim, kot pa enemu "živinozdravniku".

Prosim, napiši še kaj več, da ti bomo znali pomagati. In še nekaj - slaba volja oz napad ne pripelje nikamor. Saj vidiš pri svojem kožuharju.Wink Zato se ne jezit, a prav?

Lp, Fortuna.

P.S.: Tudi mene zanima starost in pasma tvojega kožuharja.
Logiran

Ce dolgo zivijo skupaj, se zivali vzljubijo, ljudje zasovrazijo.
BiLLY
novinec
*
Sporočil: 16


« Odgovor #134 : četrtek, 10.06.2004 : 15:58:47 »

Okej, se enkrat! Billy je mesanec star, priblizno eno leto, mesan je z border-collijem, kar je opazno na videz. Dobila sem ga majhnega in sem prva lastnica. Preden sem ga dobila sem se pozanimala o vsem, imam tri knjige o vzgoji psa + nesteto nasvetov s strani uporabnikov mojpes.net. Pri nas doma ga poskusamo imeti vsi zelo lepo in ga nikdar ni nihce zanemarjal, pretepal oz. kako drugace zlorabljal, smo ga pa poskusali disciplinirati in mu vsekakor ni bilo dovoljeno vse kar si je zazelel (nikoli ni spal na kavcu, vedno je sel za mano skozi vrata, nismo mu pustili, da bi s cviljenjem in svojim "sad puppy look-om" izsilil željeno). Torej pes nima razloga, da bi se znašal nad mano in ostalimi člani družine. Veterinar, katerega obiskujema ni kar bleknil, da "pes ni gladek Huh" ampak je po veckratnem obisku, njegovem obnasanju in vsem kar sem mu povedala, prisel do ugotovitve (posvetoval se je tudi z dvema strokovnjakinjama iz Švice in Nemčije), da ima najbrz prirojene psihicne motnje. Billy se naj sploh ne bi zavedal svojih dejanj, ampak dobi "blackout" in takrat ne zaleze nic, ker se on obnasa z mano in drugimi, kot da bi bili njegov plen! Drejči, preberi si članek iz mladine (naslov je dal linchaich, ki je ocitno eden izmed redkih, ki me razume, in ne stresa nepotrebnih kritik) kjer lepo pise, da lastnik v vecini primerov ni kriv za motnje, ampak so le-te gensko prirojene! To je napisala veterinarka mag. Sabina Stariha - Pipan, dr. vet. med. Aja pa še nekaj, res je, da potrebuje pes red in disciplino (ki je je tudi delezen), zdi se mi pa neokusno primerjati otroka s psom (otrok = človek, pes = žival, JA ?)
Za zaključek, pa prosim, da se drejči, noli, fortuna in podobni vzdrzijo svojih neumestnih komentarjev, saj ne potrebujem pridig, kaj se lahko in kaj se ne sme, ker vse to ze vem!! Prosim pa tiste, ki so imeli mogoce podoben problem oz. poznajo koga, ki ga ima, da naj se le oglasijo.
Logiran
Strani: 1 ... 4 5 6 7 8 [9] 10 11 12 13 14 ... 19   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  vzgoja  |  Napadalnost  |  Tema: Napad in ugriz lastnega psa
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines