Odkar so me tile Tibetančki čisto prevzeli
sem si zaželel, da se enkrat odpravim v njihovo prvotno domovino - na Tibet. Seveda z željo, da spoznam - doživim pokrajino, ljudi, običaje, ... Da doživim čas tam, tam kjer teče bolj počasi
Seveda moje kosmatinke ne bodo šle z menoj, a bodo z menoj v srcu, kjer imajo tako ali tako posebno mesto, še posebej Barby, India, ... in da ne naštevam naprej.
Se mi je del Tibeta zgodil že te dni ...V četrtek smo imeli hojo po žerjavici, zraven so imeli nekateri še izpite iz Tai chi-ja, priprava na hojo pa je bila tudi Integralna Joga, ki pa jo je nadgradil tudi Duško s svojimi gongi in starodavnimi glasbili. Višek vsega pa je bil obisk meniha, ki nam je pel ob meditaciji. Ne bom opisoval doživetja, ker mora to doživeti vsak sam. Naj dodam le to, da je naslednji dan
Losang Sherab Sherpa dal posebno posvetilo našima dvema kosmatinkama in še dvema Lhaskotoma naše prijateljice Mojce. Zame je bil to prvi korak k domovini naši kosmatinčkov in sedaj še bolj zagotovo vem - NASLEDNJE LETO GREM NA TIBET (sem bolj odločen kot kadarkoli in res upam in si želim, da mi bo uspelo). Sevada pa bom skušal obiskal tudi samostan
"Kopan" http://www.kopanmonastery.com/ v Kathmandju - Nepal.
Hvala Losang
[attachment deleted by admin]